vacht maltezer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dianediane

hallo allemaal,
wij zijn aan het zoeken naar een geschikt ras voor ons gezin en zijn uitgekomen bij een Maltezer, maar nu moet ik zeggen dat ik ze mooier, leuker vind als ze niet van dat hele lange haar hebben... nu is mijn vraag, kan je dat haar gewoon knippen? zodat het niet te lang wordt? of moet het perse getrimt worden??
ik hoop dat er iemand is die mij hier wat meer over kan vertellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vacht maltezer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

ik zelf heb een maltezer en persoonlijk knip ik liever als trimmen omdat ze anders een heel andere vachtstruktuur krijgen

ik hou haar als de pups groot zijn meestal half-lang
groetjes kira

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

diana, je hebt het antwoord al gekregen van kira.

ook kan je naar een trimsalon gaan, als je hond er rijp voor is, dan blijf je erbij, je kijkt goed hoe ze het doet, en dan ga je zelf aan de slag, de eerste keer zal het niet zo mooi zijn, maar oefening baart kunst en het groeit vanzelf weer aan. :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ze hebben veel vachtverzorging nodig, elke dag onderhouden. Als je zelf niet weet hoe dit moet, kun je een keer naar een trimmer gaan die je wat tips geeft. Of je laat het door een trimmer doen. Ik zou altijd een beetje bijknippen en vooral niet scheren...

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

diana vanwaar ben je ?
mss woon je wel in de buurt
en kan ik eventueel langskomen en je tips geven hoe ik het dan doe
dan kan je alsnog zien

groetjes kira ;-)

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Trimmen is een verzamelwoord voor knippen, scheren, plukken, effileren etc. Een maltezer heeft geen plukvacht, de vacht hoeft dus niet rijp te zijn. Het mooiste is als je de vacht regelmatig op model knipt of laat knippen.
Indien je een maltezer bij een erkende fokker koopt zullen zij je adviseren over het vachtonderhoud. De meeste fokkers knippen hun honden die niet naar show gaan zelf en kunnen je goede informatie geven en het je evt. leren zelf te doen.

honden page profiel dianediane

hoi kira,

wij wonen in de omgeving rotterdam..
heb jij nu een nestje zitten?? hihi.. dat is te zien op de foto...waar kom jij vandaan??
wij hebben (nog) geen maltezer maar mijn voorkeur gaat daar echt naar uit...
en ik ben dan altijd wel heel erg hoor,als ik het dan echt wil en er goed over nagedacht heb, dan wil ik het ook NU zegmaar...hihi... dus vandaar mijn zoektocht op MP, maar kijk wel heeeeel goed uit want het merendeel daar is broodfokker
hoe vind jij de haren het mooist/leuks bij de maltees?
ik zou het dan toch wel zelf willen knippen zegmaar, dat het niet al te lang word...dat vind ik het mooist, want dat hele lange haar tot op de grond (zoals het misschien volgens de rasomschrijving hoort) vind ikzelf niet zo mooi en waarschijnlijk ook niet erg makkelijk.....

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Mijn maltezer heeft ook altijd een kort kopje. Als pup had ze werkelijk een hele slechte vacht. Altijd heel veel klitten en het heeft heel erg lang geduurd voor de pupvacht echt weg was.
spijtig genoeg was ik toen zo stom om haar te laten scheren en ja hoor...nu is de vacht eigenlijk helemaal om zeep.
Ze heeft er nu zowat een slag in (niet echt krullen).
Ik knip ze nu zelf. Het is altijd wel redelijk kort, maar zo heeft ze het zelf ook het liefste. Kammen vindt ze zo leuk namelijk niet en het is werkelijk een zotte trien die niets liever doet dan in modder rondploeteren.

Anoniem (Gast)

Ik herken e.e.a. met onze Kathi(maltezer0
Wij wandelen iedere dag lekker langs de Maas met haar met alle gevolgen van dien!
Van te voren zet ik dan het bad aan en zet haar bij thuiskomst even in bad...gewoon met water afspoelen!
Dat vindt ze lekker...kammmen houdt ze ook niet zo van, maar dat moet toch iedere dag even gebeuren....alhoewel ik haar ook redelijk kort hou..wat ik overigens niet zelf doe, maar bij een trimsalon laat doen...ik kan daar goede afspraken maken over waar wat en hoeveel erafhalen!
Hebben jullie verder nog tips om m.n. de pootjes schoon te maken?
groet Anja en lik van Kathi

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi Diane,

Ik zie dat je in Rotterdam woont, daar kun je bij special grooming een cursus dag doen hier de link
http://www.specialgrooming.nl/index.html Erg leuk en zo kan je dan zelf je hondje bij houden.
(zelf wil ik ook altijd nog een x gaan maar wanneer haha)

Verder heb ik een maltezer kruising, ik liet ze eerst altijd kort knippen... Maar vond dat eigenlijk niet zo mooi, nu is ze dus half lang zo'n 10 cm en met een bortel buurt iedere dag kan ik het goed bij houden.
Het begin is moeilijk, omdat je niet weet wat je nodig hebt kwa borstels ect, maar eens je dat hebt gevonden en de juiste werk wijze weet dan moet het wel lukken ;-)

Erg leuk dat jullie voorkeur uit gaat naar een maltezer, maar kijk indd uit voor broodfokkers. Ik kijk zelf nog iedere dag naar maltezers op mp maar zie er zelden iets betrouwbaars tussen staan. Je zou ook eventueel in het asiel kunnen kijken ;-)

Succes.
Groetjes Joyce

honden page profiel kirsten&Bambikirsten&Bambi

honden foto van kirsten&Bambi

Hoi Hoi!
Ik heb een maltezertje van 10 jaar en mijn vader knikt haar altijd in de zomer een stuk korter ( dat is echt heel schattig:-D)
Maar al ze ouder worden zoals myn matezertje dan zie je wel dat het haar best wel anders word ; langer dunner en minder haren ( niet heel veel minder hoor)

Lief Kirsten O-)

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

hallo,

Ik kam elke dag haar haartjes en heb nooi klitten moet wel zeggen dat ze ook kort is .
Ik ga om de 2 maanden naar het hondensalon en daar wordt ze bijgeknipt nooit geschoren
Ze is overal kort ook haar kopje(zo een deugenieten kopje)
Al zeg ik het zelf die mevr.doet dat super goed , ik blijf er altijd bij als ze geknipt wordt zodat ze niet bang hoeft te zijn.

liefs

honden page profiel dianediane

hoi Joyce,

wat een leuke foto's heb jij staan zeg! wat een schattig hondje is jouw kaily..
jij kijkt dus ook regelmatig op MP naar maltezers...zou jij mij eens je mening willen geven over deze advertentie??

http://link.marktplaats.nl/312143183

dankje alvast

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Diane, dank je wel :-D

Ik vind de prijs sowieso hoog voor een maltezer zonder stamboom! De moeder vind ik niet echt mooi en betwijfel of dat wel een maltezer is..

Je kan evt ook een pb naar Kira sturen... Je klikt dan op haar naam, dan kom je op haar profiel en vervolgens staat er onderaan 'prive bericht aan Kira sturen'.
Ik weet niet, vind ze op MP nooit zo betrouwbaar. Vaak staat er ook maltezer pups en dan ziet het er niet eens uit als een maltezer.

Zelf heb ik de fout gemaakt om Kaily bij een opkoper te kopen waardoor ze dus ook groter is en niet raszuiver(niet dat het mij wat uitmaakt dat ze een kruising is). Daarom wil ik je net als vele hier ervoor behoeden om niet zomaar een hondje van MP af te halen.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Deze tekst heb ik overgenomen van de site van de ABHB (belangenvereniging van hondentrimmers)

Maltezer en Malteeuws Leeuw, de verschillen en de overeenkomsten
In de trimsalon is een bepaalde tendens goed merkbaar, namelijk de populariteit van diverse rassen. Was een 20-tal jaar geleden de (dwerg)Poedel populair, nu zijn de kleinere honden " in". Maltezers, Shih Tzu's, West Highland White Terriers, Cairn en Jack Russell Terriers bevolken de trimtafels regelmatig. De Yorkshire Terrier blijft in populariteit redelijk stabiel. De Bouvier heeft plaats gemaakt voor Golden en Labrador Retriever. Rassen zoals Schnauzer en ruwhaar Teckel zijn nog steeds in de minderheid.

Door de grote vraag naar de rassen wordt hier, helaas, ook op ingesprongen door fokkers die het met de officiële verschijningsvorm van een ras niet zo nauw nemen. De honden gaan er dan niet alleen qua model wat anders uitzien, ook de vachtstructuur is vaak afwijkend. De Maltezer is hier het meest extreme voorbeeld van. De rasstandaard stelt; " de vacht moet zeer dicht, dik, glinsterend, zwaar, overvloedig en zeer lang zijn en van zijdeachtige samenstelling. De gemiddelde lengte van het haar moet 22 cm bedragen. De gehele vacht moet als een zware mantel tot op de bodem reiken. De kleur is zuiver wit, toegestaan maar niet gewenst is ivoorwit" (Bron: Toepoel's Hondenencyclopedie). De meeste honden komende van de fokkers die meer op kwantiteit dan op kwaliteit gericht zijn beantwoorden niet aan deze verwachting, de vachten hebben een grote diversiteit aan structuur. Sommigen zijn bijna zo hard als van een terrier tot de fijne wollige kroesvacht van een poedel. De 22 centimeter lengte halen ze in ieder geval nooit. Ook het formaat verschilt nogal, de ideale Maltezer heeft een schouderhoogte van 20 tot 25 cm en weegt 3 a 4 kilo, zijn tegenhanger kan zonder problemen de 10 kilo halen. Qua kleur kan men ook nog wel eens voor verrassingen komen te staan, een hondje met grote lichtbruine vlekken is zeker geen uitzondering. Door al deze tegenstellingen is er zelfs een naam voor de Maltezer - wannabee's bedacht: de Malteeuws Leeuw (soms ook het Maltezer Leeuwtje genoemd). Een Malteeuws Leeuw is dus geen rashond maar een verrassingspakket. Vaak hebben zij meer weg van een van de rassen die nauw verwant zijn aan de Maltezer namelijk de Bichon Frisee (schouderhoogte ongeveer 35 cm, vachtlengte 7 tot 10 cm van spiraalvormige structuur), de Bolognezer (schouderhoogte onder de 30 cm met een vacht die wollige verschijning heeft en van het lichaam afstaat, enige lichtgele vlekjes zijn toegestaan) of de Havanezer die in alle kleuren toegestaan is. Ook enige overeenkomst met de witte Dwergpoedel is vaak niet uit te sluiten.

Vachtbehandeling
Door de diversiteit in vachtstructuren is er vaak geen eensluidend advies over de vachtbehandeling te geven, de trimster zal de hond graag eerst willen zien en aan de hand daarvan een gepast advies geven. Het kammen en borstelen van de vachten is voor veel eigenaren geen makkelijke opgave, de vachten zijn fijn en klitten vaak snel. Ook is bij de aanschaf vaak wat te licht gedacht over dit onderdeel van de verzorging vandaar dat veel Malteeuws Leeuwen in een kort modelletje door het leven gaan. Op zich is dit voor de hond zelf geen probleem maar een van de mooie onderdelen van een hond is vaak zijn vacht, jammer dat deze honden hier niet mee kunnen pronken.

Sluike vachten

Voor de gladder aanliggende vachten van Shih Tzu, Lhasa Apso, Yorkshire Terrier en ("echte") Maltezer bestaan vaak meer mogelijkheden voor de trimster om de hond zijn rasuiterlijk enigszins te laten behouden en het kammen en borstelen voor de eigenaar iets te vergemakkelijken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de, vaak zeer, lange vacht in te korten op 10 tot 15 centimeter. Hierdoor sleept het haar niet meer over de grond, neemt minder vuil mee en is sneller doorgekamd. Om de vacht op deze lengte toch een natuurlijke verschijning te geven gebruikt de trimster een speciaal getandde schaar. Het is ook mogelijk om de hond een behandeling te geven waarbij het haar op onzichtbare plaatsen zoals buik, oksels, liezen en onder de oren zeer kort gemaakt wordt. Dit zijn namelijk de plaatsen waar ook het eerst klitten ontstaan. Op deze wijze is de hond bij een snelle blik nog in vol ornaat maar bij nadere inspectie behoorlijk uitgedund. Voor mensen die de vacht van hun hond waarderen maar het onderhoud wat teveel vinden een ideale oplossing.

Dagelijks onderhoud
Ondanks alle manieren van vachtbehandelen door de trimster blijft het onderhoud thuis zeer belangrijk. Hoe kort de vacht ook gemaakt wordt, regelmatig borstelen is noodzakelijk. Al deze vachten hebben als overeenkomst dat zij niet verharen zoals bijvoorbeeld een Golden Retriever waar men soms vlokken van in huis vindt. Het losse haar blijft in de rest van de vacht hangen, wanneer dit niet verwijderd wordt door middel van borstelen met een kromme pennenborstel, dan zal de vacht gaan vervilten. Een verviltte vacht is als het dragen van een te heet gewassen wollen trui. Voor de hond voelt dit dus redelijk benauwd aan. Een uiting van onbehagen is veelvuldig krabben alsof ze deze trui uit willen trekken. De enige manier om dit te voorkomen is regelmatig borstelen. Wassen is hier geen oplossing voor, het water en de shampoo zullen er alleen voor zorgen dat de haren nog dichter in elkaar grijpen. Een goed uitgeborstelde hond mag zeker regelmatig in bad. Vooral witte honden die een vrolijk leven leiden zullen veelvuldig allerlei kleuren hebben welke niet van henzelf zijn. Met een goede hondenshampoo is dit snel te herstellen daarbij tegelijkertijd eventuele ongewenste luchtjes verwijderend.

Zindelijke zintuigen
Oren en ogen zijn voor deze honden een belangrijk aandachtspunt. De oren kunnen overvuld raken met haar. Om een smetplaats waarin met name oormijt zich kan nestelen te voorkomen is het belangrijk dat dit haar uitgeplukt wordt. Voor een hond die iedere 2 a 3 maanden de trimsalon bezoekt is dat voor de eigenaar geen probleem, de trimster maakt de oren schoon tijdens de trimbeurt. Veel honden met een, in verhouding, wat kleiner hoofd en redelijk bolle schedel hebben vaak last van hun ogen, dit uit zich door een bruine verkleuring van het haar onder de ogen, de zogenaamde traanstrepen. Soms is de oorzaak een naar binnen groeiende wimperhaar maar vaker is het een probleem met de traanbuisjes die het traanvocht af horen te voeren naar de neus. Deze traanbuisjes kunnen verstopt, gebrekkig aangelegd of zelf afwezig zijn. Wanneer de dierenarts bovenstaande mogelijkheden heeft uitgesloten, of geconstateerd en niet kan verhelpen (afwezige traanbuizen bijvoorbeeld) is het noodzakelijk om de symptomen (bruin verkleurd haar) te bestrijden. Dit kan met diverse oogverzorgings waters, ook is het licht insmeren van de haren onder de ogen met vaseline een mogelijkheid. Hierdoor trekt het traanvocht niet in het haar. Ondanks dat het belangrijk is dat de kuif van alle honden, of opgebonden met een elastiekje of kortgeknipt is, is dit veelal niet de oorzaak van traanstrepen. Het opbinden of kortknippen heeft als enige reden het kunnen zien door de hond. Dat een hond door een grote bos haar heen kan kijken is een sprookje. Om hem ook van deze wereld te laten genieten is het noodzakelijk dat voor een van beide oplossingen te kiezen.

De goed onderhouden Maltezer, Shih Tzu, Lhasa Apso en Yorkshire Terrier zijn graag geziene gasten in de trimsalon. Wanneer het onderhoud toch problemen oplevert zijn wij ook graag van dienst met adviezen en een opknapbeurt om een nieuwe start te kunnen maken. Maar de Maltezer Leeuw vraagt om creativiteit van de trimster, iedere Maltezer Leeuw is uniek Door hun diversiteit hebben zij ook geen standaard- maar een persoonlijkheidsbehandeling.


honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik vind 325euro wel veel voor een maltezer zonder stamboom.
Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze hoeveel je wil geven.


Was er hier ook niet iemand met een nestje maltezer pupjes?

honden page profiel dianediane

hoi kelly,
ik heb eigenlijk geen idee wat een maltezer met stamboom moet kosten....
maar aan de andere kant is mij hier al wel een paar x verteld dat de broodfokkers zeggen dat zonder veel goedkoper is en dat ze het daarom zonder stamboom doen zegmaar..... nu weet ik niet meer welk punt ik wilde maken, erg he, hihi...
bedoel jij dan dat ze met stamboom ongeveer net zo duur zijn??ik dacht altijd dat honden met stamboom veeel duurder zouden zijn, tussen 700 en 1000 ofzo....

ik heb volgens mij wel iemand gevonden met een nestje maltezers....
ik weet niet of er nog meerdere zijn...

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Met stamboom zit de prijs rond de 800/1000 euro dacht ik voor een maltezer.

Als je geen hond met stamboom wilt, dan moet je een particulier zoeken die betrouwbaar is en een eenmalig nestje heeft...
Maar dat is juist zo moeilijk.

Wil je perse een pup?

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De kosten van het aanvragen van een stamboom zijn 45 euro per pup. Dus de stamboom zorgt niet voor het verschil in kosten.
Wel de zorg die de fokker etc erin heeft gestoken.
Hoogwaardige voeding gebruikt, een goede dekreu en niet die van de buren, getest op erfelijke ziektes, intensieve socialisatie etc.

honden page profiel dianediane

het is idd lastig om particulier een goed betrouwbaar adres te vinden!!
we willen wel een pup ja, zodat we weten hoe die opgevoed is, en ook wel met name voor de kinderen, vooral de jongste eigenlijk, om die dan de hond van pups af aan op te laten groeien...ze is 4 en was altijd bang voor honden, grote honden dan mn..dus lijkt het ons beter om een pup te nemen.
ik heb ook al sites van de dierenbescherming nagekeken op pups, maar dat valt niet mee, die zijn er nagenoeg niet....

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik weet niet of dat nestje zuiver maltezer is hier Diane, die op het forum... Zonder een stamboom weet je het in ieder geval nooit.

Een broodfokker zegt dat een stamboom veel duurder is, in de hoop dat jij er vanaf ziet. Ze zeggen bijvoorbeeld dat een stamboom 350 euro meer kost en dat dat een stamboom niet belangrijk is als je geen nestje wilt. Dus mensen betalen dan liever 300 euro i.p.v. 600 euro en nemen genoegen met een pupje zonder stamboom. Echter, de pups zouden nooit een stamboom kunnen krijgen. Een stamboom aanvragen kost 48 euro. Dus als iemand met zo'n "smoes" aankomt, dan weet je dat je te maken hebt met een broodfokker.

Hoe duur een maltezer precies is via de rasvereniging weet ik niet. Ik zou gewoon eens mailen. Kleine hondjes kunnen duur zijn, omdat ze kleine nestjes krijgen (de kosten van een nestje worden dan verdeeld onder bijvoorbeeld 3 pups i.p.v. 6 of 8 pups) en ook omdat ze niet altijd via de natuurlijke weg kunnen baren (meer kans op complicaties). Een goede fokker maakt er echt geen winst op. De reden waarom een broodfokpup zo 'goedkoop' is omdat ze tig nestjes hebben liggen of helemaal geen nestjes maar pups opkopen. Ze bezuinigen op eten, medische kosten, voer, doen geen testen, etc.

Voor een stamboomloze hond, zeker een kruising, moet je niet meer dan 200/250 euro geven vind ik. Wie meer wilt, doet het voor de winst. Ik vraag me ook af, gezien de vacht, of de moederhond wel raszuiver is.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dat laatste stukje gaat over de advertentie op Marktplaats...

Ik lees net bij Joyce dat een maltezer 800-1000 euro is. Dat is wel prijzig ja, maar krijg je een hoop voor terug! Een lieve, gezonde, goed gesocialiseerde hond waar jouw dochter niet bang voor hoeft te wezen!

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

diane
hoi Joyce,

wat een leuke foto's heb jij staan zeg! wat een schattig hondje is jouw kaily..
jij kijkt dus ook regelmatig op MP naar maltezers...zou jij mij eens je mening willen geven over deze advertentie??

http://link.marktplaats.nl/312143183

dankje alvast

ik had de adv ook eens bekeken maar twijfel wel of het puur ras is hoor :'(

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Luna is vorige week bij de trimster geweest,
Ze knipt haar helemaal met de efileerschaar (soort uitdunschaar)
Je krijgt dan een natuurlijk effect.
Ook is het kopje nu vrij kort geknipt, ze noemen dit de 'puppylook'en dat klopt ook wel, ze lijkt nu weer net een puppy.
Heel schattig.

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

idd roos
ik knip die van ons ook met de efileerschaar
als je met een gewone schaar knipt krijg je stukken en happen eruit en is het niet gelijk

Tessa (Gast)

beste lezer,

ik volg momenteel de vakopleiding hondentrimmer bij special grooming in rotterdam. Superleuk.
Ik ben hiervoor nog op zoek naar o.a. maltezers om te knippen. Kan iemand mij helpen?
Ik doe het gratis. Ik kom het hondje bij je ophalen en weer thuisbrengen.
De cursusdag is op donderdag, vrijdag of zaterdag van half tien tot ca. 15.00 uur.
De honden die ik tot heden heb gedaan, hebben super tevreden baasjes.
Wil je mij helpen of weet je iemand wiens hondje een gratis trimbeurt kan gebruiken? Laat het even weten.

gr. tessa bosma
(06-52637268)
[email protected]

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

Diesel is 15 januari voor het eerst naar Trimsalon geweest en resultaat zie foto!

Eerste keer moet vaak erg kort omdat mijn veel klitten had en nu moet iedereen goed bijhouden. Ik laat het zelf liever door een trimmer doen dan dat ik zelf begin te knippen. Doe het alleen bij zijn voorhoofdje, dat ie wel wat kan zien.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

niet laten aankomen met de tendeuse ,dan gaat de vachtstructuur helemaal veranderen, en golvend of krullend worden ,wat niet echt de bedoeling is bij een malthezer,doe je het toch korter ,met de schaar ,of efileerschaar,tot op een bepaalde lengte kan dit zonder te beschadigen.annemiek jou hondje ziet er leuk uit,maar sta derop het met de schaar te knippen volgende keer.,hij lijkt net trouwens op mijn syko

nanie (Gast)

Hallo , ik heb al jaren maltezer en ze zijn bij mij kort geknipt op ongeveer 1.5 cm het zijn net beertjes
ik krijg zoveel complementen hoe mooi ze zijn .graag wil ik ook een betrouwbaar adres geven voor mooie kleine maltezers ..nanie

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

een scheerkop maakt exakt dezelfde beweging als een schaar , knippend dus ........... ;-) het gaat alleen sneller

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vacht maltezer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: aaien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^