Goede kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel talithatalitha

Welk KVV voeten jullie? Rambo kwakkelt met z’n ontlasting zit nu op naturis alleen lees ik daar veel slechte recensies over.. wij voeren op dit moment alleen paard.. dus ik zeg brand los ben zelf het overzicht wel kwijt haha :p

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Kijk eens bij …voerwijzer.com…     Iedere hond reageert anders op voer.

Naturis vers vlees hondenvoeding is ontstaan in samenwerking met dierenartsen, fokkers en voedingsdeskundigen om zodoende een eerlijk product te krijgen.     
                                      Voerwijzer…Goed rauwvoer (kvv) voor pups · Merken bij voedselallergie · Diervriendelijk rauwvoer · Biologisch rauwvoer voor hond en kat ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Welk KVV voeten jullie? Rambo kwakkelt met z’n ontlasting zit nu op naturis alleen lees ik daar veel slechte recensies over.. wij voeren op dit moment alleen paard.. dus ik zeg brand los ben zelf het overzicht wel kwijt haha :p "

De kvv die ik voer kan voor jouw hond niet de beste keuze zijn, heb je al eens een ander merk geprobeerd ? Of andere variant ? 

honden page profiel talithatalitha

" De kvv die ik voer kan voor jouw hond niet de beste keuze zijn, heb je al eens een ander merk geprobeerd ? Of andere variant ?  "

Ben gestart met naturis, paard, hert en geit, toen naar dog Meat paard, lam, konijn mix gegaan en toen is de ellende begonnen, heb dat ongeveer en maand gevoerd en nu terug op naturis paard, ben sws vanaf vandaag ontlasting aan het verzamelen om ff te laten checken.. het lijkt of de ontlasting niet goed onttrokken wordt aan vocht ookal zit het 30 uur in z’n darmen tis zo zacht als pap, geen diaree maar als je er in knijpt zit er geen structuur in,, heb intestine en probiotica en geef nu boombarst meel erbij.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ben gestart met naturis, paard, hert en geit, toen naar dog Meat paard, lam, konijn mix gegaan en toen is de ellende begonnen, heb dat ongeveer en maand gevoerd en nu terug op naturis paard, ben sws vanaf vandaag ontlasting aan het verzamelen om ff te laten checken.. het lijkt of de ontlasting niet goed onttrokken wordt aan vocht ookal zit het 30 uur in z’n darmen tis zo zacht als pap, geen diaree maar als je er in knijpt zit er geen structuur in,, heb intestine en probiotica en geef nu boombarst meel erbij..  "

Misschien eens naar een voedersdeskundige , hollistische dierenarts die naar de voeding kijkt en of er misschien toch iets anders is met je hond. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Erg tevreden over Carnibest,  HuntersHome en DailyMeat. Maar ja, het is echt voor elke hond anders. Hopelijk vind je een goeie oplossing!  Speelt er iets van een allergie, of ben je daar juist onderzoek naar aan het doen?  

honden page profiel talithatalitha

" Misschien eens naar een voedersdeskundige , hollistische dierenarts die naar de voeding kijkt en of er misschien toch iets anders is met je hond.  "

Lopen bij een holistisch dierenarts en ze is ook ostheopaat maar zei maakt zich niet druk over dit, het is echt dat ik wil dat z’n ontlasting wat harder wordt en het ging in het begin goed en zo ineens weer k*t, soms zo ineens vreselijke diaree, 46 uur niet poepen, we vliegen alle kanten op 

honden page profiel talithatalitha

" Erg tevreden over Carnibest,  HuntersHome en DailyMeat. Maar ja, het is echt voor elke hond anders. Hopelijk vind je een goeie oplossing!  Speelt er iets van een allergie, of ben je daar juist onderzoek naar aan het doen?   "

Klopt vorm van IBD, en huisstofmijt, malasezzia ofzo en muggen en bijengif allergie, 

 

verder is hij altijd al slecht geweest op z’n darmen hebben de zweren onder z’n buik en tussen z’n poten onder de knie, nu alleen de ontlasting nog zijn nu 10 weken aan het ontgiften en hij wordt in okt 9 jaar 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Klopt vorm van IBD, en huisstofmijt, malasezzia ofzo en muggen en bijengif allergie, 
 
verder is hij altijd al slecht geweest op z’n darmen hebben de zweren onder z’n buik en tussen z’n poten onder de knie, nu alleen de ontlasting nog zijn nu 10 weken aan het ontgiften en hij wordt in okt 9 jaar  "

Zorg dat zijn darmen in goede staat zijn, een hollistische dierenarts kijkt ook naar het hele plaatje, weerstand is heel belangrijk voor goede opname van voedingstoffen bespreek dat eens ….

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hele slechte ervaringen met naturis. 

Analyse en ingrediënten kloppen niet, braken en diarree komt veel voor bij deze voeding. 

 

Als je hond nog nooit verder kvv gehad heeft zou ik beginnen met Energique en vandaar eventueel uitbreiden.

Moet het Paard zijn? Energique puur eend misschien een idee. 

Ik weet niet waar je hond niet tegen kan. 

 

honden page profiel talithatalitha

" Hele slechte ervaringen met naturis. 
Analyse en ingrediënten kloppen niet, braken en diarree komt veel voor bij deze voeding. 
 
Als je hond nog nooit verder kvv gehad heeft zou ik beginnen met Energique en vandaar eventueel uitbreiden.
Moet het Paard zijn? Energique puur eend misschien een idee. 
Ik weet niet waar je hond niet tegen kan. 
  "

Toevallig, maandagmiddag begonnen met naturis, woensdagavond dikke diaree, net weer zoveel tot er alleen nog maat water uit kwam! Ooo ben zo op! Hij mag geen gevogelte.. ik dacht dan paard.. maar misschien anders geit? 

honden page profiel talithatalitha

" Zorg dat zijn darmen in goede staat zijn, een hollistische dierenarts kijkt ook naar het hele plaatje, weerstand is heel belangrijk voor goede opname van voedingstoffen bespreek dat eens …. "

En daar mee ben ik dus zoekende want komt die diaree omdat hij niet tegen paard kan? Ik ben een beetje hopeloos, vanmorgen hele donkere ontlasting nou was niet bijzonder maar zat wel structuur nog een beetje in, en net ook nog een donker stuk en daarna dikke diaree, uiteindelijk alleen nog slijm en toen was het water.. heb het zo te doen met die arme prul, maar kan ook niet de rest van z’n leven bij hem op de bank liggen, ik weet het niet meer.. zo verdrietig en teleurgesteld 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" En daar mee ben ik dus zoekende want komt die diaree omdat hij niet tegen paard kan? Ik ben een beetje hopeloos, vanmorgen hele donkere ontlasting nou was niet bijzonder maar zat wel structuur nog een beetje in, en net ook nog een donker stuk en daarna dikke diaree, uiteindelijk alleen nog slijm en toen was het water.. heb het zo te doen met die arme prul, maar kan ook niet de rest van z’n leven bij hem op de bank liggen, ik weet het niet meer.. zo verdrietig en teleurgesteld  "

Talitha, toch even naar de spoed arts, of je hond misschien een virusje bij zich heeft..bel desnoods even op en vertel wat je meemaakt.

honden page profiel DagmarDagmar

Laat je begeleiden door een goede voedingsdeskundige. Nu modder je maar wat aan. Je praat constant over ontgiften maar dat is ook helemaal niet zonder gevaar en kan enkel maar in bepaalde situaties, volg je ook de juiste volgorde etc.

 

elimineren op verschillende kvv’s en verschillende kvv’s is ook niet bepaald strategisch elimineren.

honden page profiel talithatalitha

" Laat je begeleiden door een goede voedingsdeskundige. Nu modder je maar wat aan. Je praat constant over ontgiften maar dat is ook helemaal niet zonder gevaar en kan enkel maar in bepaalde situaties, volg je ook de juiste volgorde etc.
 
elimineren op verschillende kvv’s en verschillende kvv’s is ook niet bepaald strategisch elimineren. "

Hij had op dog Meat allemaal slijk om z’n ontlasting daarom daarmee gestopt toen had ik kivo maar mensen zeide dat daar kruisbesmetting vaak voorkomt dus durfde ik niet, uiteindelijk kwam ik dan toch weer uit op waar ik mee gestart ben en dat was naturis.. maar dit zint me eigenlijk ook niet, heb ook op rc anallergenic gezeten maar daar kreeg hij vreselijke uitslag van, op darf koud gepest boerde hij de heledag z’n eten op, dat is allemaal niet meer aan de orde, niet meer op boeren, geen bloed meer, niet meer misselijk elke ochtend maar nu is het echt z’n ontlasting die hem nekt.. 

 

jaa ik dacht dat ik het goed deed en toen ineens weer een terug val zoals op dit moment! 

ik weet het niet meer.. :( ben de wanhoop nabij.. 

honden page profiel talithatalitha

" Talitha, toch even naar de spoed arts, of je hond misschien een virusje bij zich heeft..bel desnoods even op en vertel wat je meemaakt. "

Jaaa als het de hele nacht zo gaat zit ik er sws morgen wel hoor kan hier helemaal niet tegen, maar dan is de vraag reageert hij zo omdat hij niet tegen paard kan? Of heeft hij indd een virusje.. denk dat ik maar een potje ga huilen ofzo. Ben zooo moe na 5 jaar kwakkelen.. hij oogte de hele week verder niet ziek, eet, drinkt, plast, poept ( teveel) maar nu merk ik dat hij toch wel slechter aan het worden is, of het is een moment opname.. dat hij straks weer opleeft.. 

honden page profiel DagmarDagmar

Vandaar, neem contact op met een voedingsdeskundige, die weet het wel en kan een plan van aanpak opleggen waarbij je ‘gewoon maar’ de instructies hebt op te volgen.

 

correct elimineren is helaas geen pretje, een werk van lange adem, duur en vooral enorm individueel. 

honden page profiel talithatalitha

" Vandaar, neem contact op met een voedingsdeskundige, die weet het wel en kan een plan van aanpak opleggen waarbij je ‘gewoon maar’ de instructies hebt op te volgen.
 
correct elimineren is helaas geen pretje, een werk van lange adem, duur en vooral enorm individueel.  "

Ik begrijp ook echt niet waar dit ineens vandaan komt, soms denk ik geef ik de KVV dan misschien te koud? Heeft hij wat van de straat gepakt? Of misschien ganzenpoep? Probeer zo m’n best te doen maar wat ik ook probeer het gaat even goed en dan weer compleet mis, is voor diertje toch ook een k*t leven zo? Heb ook al zitten denken aan gestoomd vlees omdat dat beter moet verteren maar je lees zoveel tegenstrijdige dingen.. weet niet wat ik erger vond; de allergie op zich of nu de slechte ontlasting.. -_-

honden page profiel talithatalitha

" Vandaar, neem contact op met een voedingsdeskundige, die weet het wel en kan een plan van aanpak opleggen waarbij je ‘gewoon maar’ de instructies hebt op te volgen.
 
correct elimineren is helaas geen pretje, een werk van lange adem, duur en vooral enorm individueel.  "

Hij eet sws meerdere keren per dag, net heeft hij eten gehad.. hij vliegt op z’n eten alsof hij al 6 weken niks gehad heeft, blaffen naar zn voerbak.. ik snap er niks meer van … 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Wie heeft gezegd dat je hond geen gevogelte mag? 

 

honden page profiel talithatalitha

" Wie heeft gezegd dat je hond geen gevogelte mag? 
  "

Op het moment van het door meten door holistische dierenarts mocht hij geen gevogelte 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Talitha, toch even naar de spoed arts, of je hond misschien een virusje bij zich heeft..bel desnoods even op en vertel wat je meemaakt. "

Idd, ga naar een dierenarts. Niet naar kwakzalvers. 

 

honden page profiel talithatalitha

" Idd, ga naar een dierenarts. Niet naar kwakzalvers. 
  "

De dierenarts wou hem aan de prednison hebben of in laten slapen, daarom holistisch dierenarts, hij had zweten tussen z’n tenen, kon niet meer lopen, plekken onder z’n buik, bloed poepen, elke dag z’n eten op boer, elke dag kots en kots misselijk, z’n eten ‘s morgens er uit gooien van de avond er voor, god zei dank is dat allemaal niet meer aan de orde, nu nog het juiste eten zien te vinden! :) 

 

hij heeft net gegeten alsof hij al 6 weken niks gehad heeft, en breng sws maandag de ontlasting van 3 dagen naar de dierenarts ff een check op giardia en wormen enzo.. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Hij eet sws meerdere keren per dag, net heeft hij eten gehad.. hij vliegt op z’n eten alsof hij al 6 weken niks gehad heeft, blaffen naar zn voerbak.. ik snap er niks meer van …  "

Zoek hulp, schrijven op een forum zal je geen beterschap brengen.

 

meerdere keren per dag eten geven kan vaak ook meer kwaad dan goed. Het lichaam moet rust krijgen en de kans om te herstellen. Dat lukt over het algemeen niet met constant eten te moeten verteren.

 

maar goed, ik ga niet blijven herhalen dat je hulp moet inschakelen wil je het grondig en correct aanpakken.

 

succes hp-thumbsup

honden page profiel talithatalitha

" Zoek hulp, schrijven op een forum zal je geen beterschap brengen.
 
meerdere keren per dag eten geven kan vaak ook meer kwaad dan goed. Het lichaam moet rust krijgen en de kans om te herstellen. Dat lukt over het algemeen niet met constant eten te moeten verteren.
 
maar goed, ik ga niet blijven herhalen dat je hulp moet inschakelen wil je het grondig en correct aanpakken.
 
succes  "

Mijn vraag was ook welke kvv moet ik gaan voeren, en ik voer meerdere keren per dag omdat meneer anders z’n maagzuur z’n maag in gaat en als hij dan misselijk wordt krijg ik er helemaal geen hap eten in.. maar iig bedankt.. ik ga mn best doen voor mn hondje! :)

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn antwoord is dan geen kvv.

zelf koken is voor mij altijd de start bij elimineren bij een hond met zoveel issues.

maar op maat natuurlijk. En uitgerekend met een spreadsheet om zo min mogelij tekorten te hebben en aangepaste suppletie op aangepaste momenten.

dat vind je overigens niet op google en kun je niet zomaar even zelf doen bijgevolg ;) 

 

enbiedere hond is uniek, iedere situatie is uniek. Dus in feite is deze vraag onmogelijk te beantwoorden zonder het gehele plaatje te weten.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" De dierenarts wou hem aan de prednison hebben of in laten slapen, daarom holistisch dierenarts, hij had zweten tussen z’n tenen, kon niet meer lopen, plekken onder z’n buik, bloed poepen, elke dag z’n eten op boer, elke dag kots en kots misselijk, z’n eten ‘s morgens er uit gooien van de avond er voor, god zei dank is dat allemaal niet meer aan de orde, nu nog het juiste eten zien te vinden! :-) 
 
hij heeft net gegeten alsof hij al 6 weken niks gehad heeft, en breng sws maandag de ontlasting van 3 dagen naar de dierenarts ff een check op giardia en wormen enzo..  "

Er zit veel verschil tussen dierenartsen. 

Je had ook naar een andere da kunnen gaan.

Maar hoe weet jij dat je hond gevogelte allergie heeft. 

Wie heeft dat onderzocht? 

 

honden page profiel talithatalitha

" Mijn antwoord is dan geen kvv.
zelf koken is voor mij altijd de start bij elimineren bij een hond met zoveel issues.
maar op maat natuurlijk. En uitgerekend met een spreadsheet om zo min mogelij tekorten te hebben en aangepaste suppletie op aangepaste momenten.
dat vind je overigens niet op google en kun je niet zomaar even zelf doen bijgevolg ;-) 
 
enbiedere hond is uniek, iedere situatie is uniek. Dus in feite is deze vraag onmogelijk te beantwoorden zonder het gehele plaatje te weten. "

Oké helder! En hoe kan ik dat het beste doen dan? Contact opnemen met een voedingsdeskundige en dit dan voor leggen? 

honden page profiel talithatalitha

" Er zit veel verschil tussen dierenartsen. 
Je had ook naar een andere da kunnen gaan.
Maar hoe weet jij dat je hond gevogelte allergie heeft. 
Wie heeft dat onderzocht? 
  "

Elimineren begint bij het uitsluiten wat hij al goed kent, en we zaten voor anallergenic op kivo koudgeperst verse eend, dus dat hebben we uitgesloten dat hij dat even niet krijgt, we zijn toen gestart met rc anallergnic zit ook vol met rotzooi en daar kreeg hij dus oogontsteking van een tussenteen ontsteking en blaren onder z’n buik, kale plek op z’n kop, we hebben ongevingsallergie wel getest maar misschien indd dan ook nog een voedings test doen, moet sws over 1 weken ff naar de dierenarts kan alles zo mooi weer in 1x want vorig jaar ben ik; bariumpap onderzoek, echo, bloed onderzoek, ontlasting onderzoek, en allergie test laten doen..  

honden page profiel DagmarDagmar

Ja, contact opnemen met een voedingsdeskundige, dan volgt de uitleg zelf wel. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ontlasting door probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^