Pup poept ineens snachts binnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Teddy Teddy

Teddy is 10 maanden en volledig zindelijk. Nooit ongelukjes.

Teddy heeft een slechte start gehad met Giardia etc.. wij zijn bij een holistische dierenarts om de darmflora te verbeteren dmv supplementen en dit ging de goeie kant op. Nu poept hij s’ochtends, dit is vaak nog wel oké. Dan poept hij de hele middag niet. Dan savonds rond 22:00 poept hij wel 1 of 2x En sinds 1,5 week poept hij snachts zo’n 3x per nacht diarree…

Ik heb hem laten testen maar Giardia test is negatief en wormen ook negatief..

Iemand enig idee wat dit kan zijn en tips? 

(ik bel sowieso maandag de dierenarts) 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Kan een virusje zijn, maar ook de verandering in de darmflora. Is dat probiotica? Dat kan je in ieder geval even minderen of stoppen? Misschien krijgt hij teveel?  Overleg ook zeker met de holistische da. 

Kijk eens bij moro wortelsoep, als je worteltjes in huis hebt kan je dat koken en geven. Is bij acute diarree maar ook om disbalans in darmen te verhelpen. Enne ook hier, begin met een heel,klein beetje, 

 

Kan het zijn dat er in de nacht iets gebeurd is, waar hij van geschrokken is? En dat hij nu bang is alleen?

honden page profiel Teddy Teddy

Bedankt! 

teddy slaapt bij mij op de kamer dus hij is nooit alleen.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Teddy het ging goed, ben je veranderd van voeding ?    

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Bedankt! 
teddy slaapt bij mij op de kamer dus hij is nooit alleen..  "

Top. Zitten er bij de supplementen misschien psyllium vezels? Dat geeft heel veel ontlasting.

honden page profiel Teddy Teddy

Nee de voeding is nog steeds hetzelfde! 

honden page profiel Teddy Teddy

Ja hij krijgt onder andere inderdaad die vezels. Deze krijgt hij echter al een paar maanden en nooit problemen mee gehad! En sinds 1,5 week ineens de hele nacht door poepen.. vind het heel zielig en wil hem zo graag helpen! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Teddy, geen verandering van voeding, en opeens dat ze meer poept en aan de diaree is, als het morgen nog zo is maak een afspraak met je dierenarts kan een virusje zijn, zeker dat je nu weet dat ze negatief getest is op giardia….

honden page profiel Teddy Teddy

Dat ga ik zeker doen! Ja geen Giardia en geen wormen dus ik weet even niet meer waar ik het moet zoeken. Overdag is hij overigens wel super actief, spelen, rennen, veel slapen, hij eet al z’n maaltijden nog heerlijk. Dus heel apart.. niks te zien in z’n gedrag 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Dat ga ik zeker doen! Ja geen Giardia en geen wormen dus ik weet even niet meer waar ik het moet zoeken. Overdag is hij overigens wel super actief, spelen, rennen, veel slapen, hij eet al z’n maaltijden nog heerlijk. Dus heel apart.. niks te zien in z’n gedrag  "

Toch nog even een vraagje, heeft ze de wormenkuur misschien pas gehad ?  Is maar een vraagje hoor, een wormenkuur kan even van invloed zijn op de darmen .

honden page profiel Teddy Teddy

Nope.. ik geef alleen een kuur als er echt wormen zijn en die had hij niet dus nope..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Nope.. ik geef alleen een kuur als er echt wormen zijn en die had hij niet dus nope.. "

Super, daar doe je goed aan…je kan ook testen hoor bij..Het Woud !   Dus daar ligt het niet aan, dan als het morgen nog zo is, een afspraak maken…naar te lezen van je niet ziekies, maar diaree mag niet te lang duren.

honden page profiel Teddy Teddy

Bedankt! Ik heb hem idd bij het woud laten testen op alle wormen + Giardia. Heel erg bedankt. Ik ben alleen zo bang dat de dierenarts dingen als medicatie of dingen geeft wat het probleem alleen maar verergert.. ben daar altijd beetje huiverig voor 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Bedankt! Ik heb hem idd bij het woud laten testen op alle wormen + Giardia. Heel erg bedankt. Ik ben alleen zo bang dat de dierenarts dingen als medicatie of dingen geeft wat het probleem alleen maar verergert.. ben daar altijd beetje huiverig voor  "

Gaan wanneer de diaree niet mindert.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Teddy, is er iets veranderd in jullie omgeving of jullie dagelijkse patronen? Sommige honden krijgen wel eens last van diarree door stress. 

Zoals je de klachten van je hond omschrijft, en zoals ze nu is in haar doen en laten (actief en vrolijk), zou ik niet per se naar de dierenarts gaan. Ze heeft verder geen andere klachten behalve de wisselende ontlasting, toch? Dan zou ik de ontlasting laten onderzoeken bij 't Woud (scheelt weer een consult van je dierenarts en eventueel onnodig uitgeschreven medicatie). Als blijkt dat de ontlasting volledig schoon is, dan zou ik verder kijken. In eerste instantie naar voer, maar als dat geen verschil maakt, dan zou ik ook kijken naar jullie structuur. Honden zijn heel erg gebaat bij structuur. Is er iets veranderd in jullie structuur, of is het juist nodig iets te veranderen in jullie huidige structuur? 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Ik zou dit eigenlijk gewoon met je (hollistisch) dierenarts bespreken.
Wij kunnen hier wel gaan raden waarom je hondje last heeft van diarree, maar we kennen de volledige achtergrond niet + jullie zijn al in behandeling voor zijn darmflora. Zeker gezien je aangeeft dat het 1.5 week speelt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Precies dat, kan een virus zijn, ook honden kunnen de griep krijgen. Misschien iets gegeten waar de darmflora gevoelig voor was of tja, te kort gewandeld kan ook. Je wilt iig die plek goed schoonmaken met de niet de veganistische schoonmaakmiddelen maar de hardcore zooi, gezien het 10 maandjes is.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Heb je nig contact gehad met de da of de holostische da.?

Volgende forumvraag: Hoe werken die kluifjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^