Teken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Wij wonen op een camping dus teken zullen er altijd wel zijn, maar ik heb nu afgelopen week 3 teken gevonden in ons tuinhuis.

Gelukkig tot nu toe niet op de hond maar daar wil ik niet op wachten.

 

Zou het helpen om met een omgevingspray het tuinhuis te behandelen?

Of iemand een ander idee.

honden page profiel DanielleDanielle

Als je in de natuur woont, moet je de natuur ook respecteren dus niet verdelgen met gif/chemisch rotzooi. Het is toch juist belangrijkst dat ze niet op je hond gaan zitten, in/bij het tuinhuis maakt toch niets uit? Zou dus vooral focussen op de hond, teken kan hij ook gewoon tijdens wandelingen oplopen dus tuinhuis verdelgen heeft bovendien weinig zin. Misschien een serestoband of iets anders, las dat karnemelk ook goed helpt tegen teken.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

" Als je in de natuur woont, moet je de natuur ook respecteren dus niet verdelgen met gif/chemisch rotzooi. Het is toch juist belangrijkst dat ze niet op je hond gaan zitten, in/bij het tuinhuis maakt toch niets uit? Zou dus vooral focussen op de hond, teken kan hij ook gewoon tijdens wandelingen oplopen dus tuinhuis verdelgen heeft bovendien weinig zin. Misschien een serestoband of iets anders, las dat karnemelk ook goed helpt tegen teken. "

Dus wel mn hond vergiftigen met een band??

Dan liever mn tuinhuis behandelen, doe je met je huis toch ook?

tot nu toe idd niet op de hond maar t is wachten tot dat gebeurd natuurlijk.

 

Ik snap ook dat hij ze tijdens een wandeling kan krijgen maar als ik er ze zo in mijn tuinhuis vind komen ze wel erg dichtbij

honden page profiel Fine Fine

Je hond 'vergiftigen' met een tekenband? Gewoon een pipetje kan ook maar wellicht vind je dat dan ook ' gif'. Zijn heel veilige middelen hoor!!

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Dat is toch mijn vraag helemaal niet?

 

Ik vroeg of het nut heeft om mijn tuinhuis te behandelen met omgevingspray. Het is niet alleen mijn hond die daar rondloopt, ook van de buren die op visite komen en niet iedereen wil zijn beestje prefentief behandelen.

honden page profiel DanielleDanielle

" Dus wel mn hond vergiftigen met een band??
Dan liever mn tuinhuis behandelen, doe je met je huis toch ook?
tot nu toe idd niet op de hond maar t is wachten tot dat gebeurd natuurlijk.
 
Ik snap ook dat hij ze tijdens een wandeling kan krijgen maar als ik er ze zo in mijn tuinhuis vind komen ze wel erg dichtbij "

Dan ga je toch in de Randstad wonen?

Ik heb dit jaar al 4 teken bij mijn hond weggehaald en het is nooit in me opgekomen om de natuur daarvoor te verdelgen. 

 

En nee, in je huis gebruik je geen verdelgingsspray of iets tegen teken. Teken leven in de natuur zoals hoog gras en op onze huisdieren (en soms op onze eigen huid). Je zult geen tekenplaag op je keukenkastjes oid vinden.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Je huis behandelen is niet nodig. Vooral je hond tekenvrij houden met een natuurlijk of chemisch middel, bet waar je voorkeur naar uit gaat.

Een teek geeft niet zoals bij vlooien een plaag in je huis, zij overleven niet lang gelukkig

 

https://www.rivm.nl/weblog/tekenweetjes-ib-04-2014#:~:text=Kan%20er%20dan%20een%20tekenplaag,de%20lucht%20te%20droog%20is.

 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

" Je huis behandelen is niet nodig. Vooral je hond tekenvrij houden met een natuurlijk of chemisch middel, bet waar je voorkeur naar uit gaat.
Een teek geeft niet zoals bij vlooien een plaag in je huis, zij overleven niet lang gelukkig
 
https://www.rivm.nl/weblog/tekenweetjes-ib-04-2014#:~:text=Kan%20er%20dan%20een%20tekenplaag,de%20lucht%20te%20droog%20is.
  "

Dank je, dat stelt me gerust, wist niet dat ze zo snel dood zouden gaan

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Dank je, dat stelt me gerust, wist niet dat ze zo snel dood zouden gaan "

Buiten niet, maar in huis gelukkig wel.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ja dat kan, alleen elk beestje word vergiftigt, en een vogeltje eet dat weer op en dan gaat die ook dood, vooral de jonkies en de vogels die nu eieren leggen. De eitjes worden zo ook vergiftigt.

Misschien je tuinhuisje droog maken, waarschijnlijk is het vochtig, en dat vinden teken fijn, dus tuinhuisje opruimen, zo clean mogelijk, dan vinden de teken het ook niet meer prettig daar.

Als er bladeren liggen opruimen, hoog gras maaien, onkruid weghalen, goed vegen. Als het hout rot, daar houden ze ook van.

Je kan ook nog aaltjes kopen, Steinernema carpocapsae, die laat je los in je tuinhuis en die eten de teken op, je kan ze op internet bestellen. Alleen de aaltjes eten ook rupsen en mottenlarven, maar ook langpoten.

Hier kan je ze bijvoorbeeld kopen.https://aaltjesdirect.nl/products/steinernema-carpocapsae

 

Kippen eten teken, dus kippen nemen? hihihi

Wespen eten ook teken trouwens, zijn ze toch nog ergens goed voor.

 

Ik heb trouwens nog nooit gehoord dat teken in een tuinhuisje zitten, zijn het zeker weten teken?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marieke…..563226.jpg     een veilige band voor je hond geen gif, bestellen bij bol.com, hier wordt de band ook gebruikt…wij wonen in een tekengebied en nog geen teek gehad, ook verleden jaar niet, een of twee maar meer echt niet. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Het lijkt me niet zo zinvol en daardoor onnodig schadelijk voor de omgeving. Teken vormen in huizen nooit een plaag. Ze hebben bepaalde omstandigheden nodig om zich voort te kunnen planten. Misschien zou het in een klein lekkend schuurtje met stapels brandhout en veel zaagsel op de grond kunnen qua omstandigheden maar dat is niet erg aannemelijk. Waarschijnlijk zit je gewoon in een omgeving met veel teken. In dat geval zal het alleen werken om je hond te behandelen. Je kan ook je hond steeds goed checken op teken als je geen gif wil gebruiken. Als het om de hond van je profielfoto gaat zou dat ook wel doenbaar zijn qua formaat en kleur. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Hier al jaren de bodyguard stop. Weet niet hoe groot je hond is, maar het is een natuurlijk middel, sindsdien geen teek of vlo meer gezien.  Iedere veertien dagen de aanbevolen hoeveelheid druppels over je hond verdelen, en het ruikt ook lekker, niet zo smerig intens als sommige natuurlijke middelen ruiken. Vroeger had men ook middelen met teatree voor de hond, niet voor de kat, maar dat heb ik twee x gebruikt, super middel geen teek meer gezien, maar mijn hond werd vd geur  helemaal gek van. Gelukkig wordt het  nu veel minder in een middel gebruikt.

 

Heb je een foto van de teken in je schuur, want ook ik vraag me af, zijn het wel,teken en geen baby spinnetjes? Spinnen zitten in de schuur, teken in het groen,

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Naar mijn mening vind je alleen teken in huis als ze van jou of je hond zijn afgevallen. 

Teken lopen echt niet zomaar naar binnen, die blijven liever buiten in het gras zitten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Teken in een tuinhuis... ik heb er zelf nog nooit vann gehoord. Zitten er dieren in die ruimte? Zoals een egel (die vaak veel teken hebben), muizen, of een kat? 

Teken 'vangen' kan je door een witte wollen doek langzaam over de grond te laten glijden. Daar kruipen teken dan graag op en dan kan je ze vernietigen.

Het lijkt me dat er nooit veel teken in een huis zullen blijven en ze snel weer een nieuwe gastheer zullen zoeken. Dus als er daar rondkruipen zijn ze waarschijnlijk door een dier meegebracht, en zullen ze snel ook wel weer weg zijn. Hopelijk! foot-in-mouth

 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Iedereen bedankt voor de reacties ik ben hier erg mee geholpen, zeker met de alternatieven voor de chemische middelen.

 

Ik heb geen foto's gemaakt van wat het dan ook is wat ik gevonden heb (begin nu zelf ook te twijfelen na wat ik hier lees) heb ze meteen weggegooid.

Mocht ik er nog 1 vinden zal ik even een foto posten.

Maar voor nu weet ik genoeg 

honden page profiel Fine Fine

" Dat is toch mijn vraag helemaal niet?
 
Ik vroeg of het nut heeft om mijn tuinhuis te behandelen met omgevingspray. Het is niet alleen mijn hond die daar rondloopt, ook van de buren die op visite komen en niet iedereen wil zijn beestje prefentief behandelen. "

Snap ik maar reageren op dat een band vergif zou zijn is toch niet zo gek? 

honden page profiel OctaviaOctavia

" Je hond 'vergiftigen' met een tekenband? Gewoon een pipetje kan ook maar wellicht vind je dat dan ook ' gif'. Zijn heel veilige middelen hoor!! "

Ik ben er ook niet per se van overtuigd dat het onveilige middelen zijn, ik heb hier twee honden die gewoon prima behandeld kunnen worden met een band of pipetje. Maar ik heb er ook een er echt heel ziek van wordt (schuimbekken, blijvend overgeven, omvallen en erger als je het op z’n beloop zou laten) en die ze dus absoluut niet mag hebben. Zo ontzettend onschuldig zijn dit soort middelen vaak nu ook weer niet hoor. Voor de meeste dieren zal het geen probleem zijn, maar het kan geen kwaad er een beetje voorzichtig mee te zijn. Ik vind het idee dat dit soort dingen gif zijn nu ook weer niet zo heel vreemd. Die teken moeten toch ergens van dood?

 

 

Maar ik geloof ook dat de teken in het huisje vermoedelijk van de hond zijn gevallen. Als ik OP was zou ik het hondje goed nakijken en even borstelen oid voor het naar binnen gaan. Ik gebruik zelf in gebieden met veel teken ook anti-vlooien/tekenspul op natuurlijke basis. Of het net zo goed werkt als gif weet ik niet, maar ze heeft nog nooit een teek gehad en ik heb pas een keer in haar leven een verdwaalde vlo gezien dus wie weet. Ze heeft er wel een hekel aan want het stinkt, maar als dat het ergste is. Hopelijk vinden de teken en vlooien het ook zo stinken, haha. 

honden page profiel Fine Fine

Mijn hond kon niet tegen zo'n n band omdat hij er uitslag van kreeg dus vanaf toen zo'n  pipetje gebruikt.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Dat is toch mijn vraag helemaal niet?
 
Ik vroeg of het nut heeft om mijn tuinhuis te behandelen met omgevingspray. Het is niet alleen mijn hond die daar rondloopt, ook van de buren die op visite komen en niet iedereen wil zijn beestje prefentief behandelen. "

Je doodt dan niet alleen teken maar ook alle insecten/vogels  die juist goed zijn voor je tuin. Persoonlijk zou ik het om milieu redenen niet doen. 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

563239.jpg

 

Heb een foto kunnen maken en nu de paniek toch wat gezakt is dat het ook wat anders kan zijn lijkt het idd toch meer op een spin, maar voor de zekerheid toch ff jullie mening aub

 

563240.jpg

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik begrijp waarom je meteen aan een teek dacht, hoor. Op je foto lijkt het er echt héél erg op. Maar ik denk dat het een spin is, gezien de kop. Op de 1e foto zie je twee kleine 'klauwtjes' vooraan. Een teek heeft een spitse zuigsnoet. 

Als je even google afbeeldingen bekijkt, zie het het verschil. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

563242.jpg  Dit zijn teken…

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

563243.jpg  Hier een volgegeten teek…

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

563244.jpg   Deze is een huisspin. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Het is een spin. Op je telefoon kan je een app zetten obsidentify. Daarmee detecteer je dieren en planten in de natuur. Ideaal ik heb deze van jou er in gezet. En uitkomst is spin. Je hebt dus een nestje met zeer nuttige beestjes in je schuur 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Tweede foto, bodemkrabspin. 87% zeker. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

De eerst kan een teek zijn, die hebben een rood lichaam en is een excoot maar vreemd dat die zich nog nergens in vastgebeten heeft. Geen normale plek om te verblijven als teek zijnde hp-wink

 

Gezien je op een camping woont en dus wel in gras of bomen kunnen verschuilen? Bravecto pil werkt hier hp-thumbsup Niet nodig om de advies termijnen aan te houden want werkt veel langer. Wij geven het altijd wanneer de eerste teek zich heeft vastgebeten. Ook niet geven als je hond imuumziekte heeft of epilepsie maar een goeie dierenarts zal daar naar vragen.

 

Voor jullie zelf? Petje, muts of terwijl hoofddeksel dragen als je naar buiten gaat. Ziekte van lyme wordt veroorzaakt als z'n kreng zich vast bijt in je kop. Ik heb liever geen, nooit niet..... dus trek ook mijn sokken op tot me knieholtes in het seizoentongue-out

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ooh het zijn gewoon spinnen, zou weg zorgen, dit zijn kleine roofspinnen die geen web hebben, ze springen ook brrr, maar zijn nuttig en kunnen geen kwaad.

Nou, jij blij!laughing

Volgende forumvraag: karin vlijmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^