Mastcel elleboog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel roosjeroosje

Hey honden mama’s en papa’s ,

Ik zit echt met mijn handen in het haar en hoop dat hier iemand raad weet.
Mijn 10 jarige am Staff had een Mastcel tumor op haar schouder /elleboog. Deze is verwijderd maar nu zit de wonde net in de plooi van haar elleboog. Als ze gaat liggen trekt het zo fel dat de draadjes uitscheuren. De dierenarts wil opnieuw narcose en hechten op een andere manier (steviger) maar ik zou graag nog iets brace achtig hebben zodat ze haar poot niet meer zo fel kan plooien tot alles mooi genezen is … is hier iemand die raad weet ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Roosje, overleg daarmee met je dierenarts, wij kunnen dat niet, je dierenarts heeft nu gezien dat het scheurt, hij zal toch wel een oplossing er van hebben.

honden page profiel roosjeroosje

Bedankt voor je reactie, volgens de dierenarts is opnieuw hechten met een andere steek de oplossing … ik blijf mijn twijfels hebben en wil liever het zeker voor het onzekere dus opzoek naar een soort brace dat ze haar elleboog niet kan plooien

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor je reactie, volgens de dierenarts is opnieuw hechten met een andere steek de oplossing … ik blijf mijn twijfels hebben en wil liever het zeker voor het onzekere dus opzoek naar een soort brace dat ze haar elleboog niet kan plooien "

Kan je ook overleggen met je dierenarts…misschien hebben ze wel een brace daar in de kliniek.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oh wauw, je hebt een eigenwijze rakkert dus. Pfff ... denk... denk... Als ze toch wel pijnlijk is? Zou ik zeggen pijnmedicatie naarbenee, stoppen ze vanzelf het te stressen. Aan de andere kant zit daar ook meestal de antibio bij met 1 pil breedt en dat moet je dan afmaken die kuur.

 

De steek aan hechting kan idd het probleem vormen maar denk dat je ook baat hebt even je hond rustig te houden, de wond te wassen/schoonmaken, verband erop aan hygiene ect. Is het huis leeg overdags? Kan een babyhekje helpen als die bench aan alle kanten toch snert is om een ruimte kleiner maken, met gevulde kong of likmat. Anders als je de luxe hebt? Iemand die even bij der blijft om gekalmeerd de dag door te brengen?

honden page profiel roosjeroosje

Bedankt voor je reactie, pijn medicatie heeft ze 3 dagen gehad maar daarna gestopt want ze heeft een hele hoge pijngrens. Ze is super rustig ligt hele dag in de zetel maar doordat ze zo veel licht is die poot heel de tijd geplooid en super veel rek op de wonde … morgen opnieuw hechten en met een stevigere hecht techniek maar met nog iets minder huid natuurlijk dus nog meer trekkracht en daar heb ik echt heel bang voor … dat het weer open gaat of door gaat scheuren.
Ik was nu aan het denken om met ijzerdraad en veel wat en vetrap errond een soort mal te maken om tegen haar schouder te zetten dat ze de eerste dagen haar poot niet helemaal onderin kan plooien

honden page profiel roosjeroosje

Ohja ik was de wonde 2 keer per dag uit en behandel met wondzalf en sinds het open is dekken we het Idd af. Waardoor haar huid wat geïrriteerd aan het raken is … dun velletje en wat allergieën …

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

2x is te weinig neem aan dat je 4x een ontlasting ronde doet? Elke keer buiten die pootjes afnemen en ook buikkie met allergie. Open wond moet ze rustig aan doen en en aan jouw de ontdankbare taak het te bereiken. Druk huishouden is meer schoonmaken en zorgen dat ze niet al teveel beweegt.

 

Zou baby calendula nemen zonder parfum voor wondverzorging. Is een nutrale zalf voor honden met allergie.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou echt niet met ijzerdraad in de weer gaan, och als dat los raakt, sowieso, ik denk dat je naar de dierenarts moet luisteren, nu gaat het open, en dat kan dan een naar trekkend litteken worden, of niet goed helen, straks infectie er in en dan ben je verder.

Normaal mag je een gehechte wond niet wassen, je lost hechtingen ermee op en maakt de huid week waardoor bacteriën snel vrij spel krijgen.

Sterkte hoor!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ik daar lees de wond wassen enz, niet doen, afblijven….vandaar dat de  hechtingen zacht zijn geworden, overleg met je dierenarts wat je moet doen, niet uit jezelf er aan komen, af blijven als de wond gehecht is…niets schoonmaken daar.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vertrouw altijd op mijn DA wat betreft wondzorg. Week of 2 geleden een wonde in mijn hond, even een foto gestuurd of hechten nodig was, prachtige rechte wonde waar je bij een normale hond zo wat nietjes/draad zou insteken, maar bij hem vond ze het niet nodig.

Ik behandel het dan wel met Manuka honing (in- en uitwendig) en werk graag met kruidencompressen bij wondes.

 

Ik zou het dus zeker opnieuw laten hechten en afgaan op de wondzorg adviezen van de dierenarts. En uiteraard handelen naar de kanker, zeker icm allergie (gekookte verse voeding, histamine arm etc)

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik heb niet helemaal dezelfde ervaring, maar wel een beetje vergelijkbaar dus misschien heb je er wat aan. 

 

Mijn hond had ook een tumor die verwijderd moest worden jaren geleden, volgens mij ook hetzelfde type. 

 

De tumor zat op de achterpoot en bleek uiteindelijk groter dan verwacht. De hele poot en zelfs een deel van de buik werd opengehaald om genoeg huid te verzamelen om te hechten. 

Na ongeveer een week denk ik gingen de hechting op de plek van de tumor los. De huid stond te strak dus de hechtingen hielden het niet meer. Ze had een kleine maar wel hele diepe wond. 

Opnieuw hechten was vanwege de strakte van de huid niet mogelijk. De wond moest dus natuurlijk genezen en dat was een best lang process. We moesten na elke keer buiten de wond spoelen met zoutoplossing en Penny mocht geen moment zonder kap of korf, ze mocht er absoluut niet aan zitten. 

Met veel geduld en zorg is het helemaal goed gekomen. De wond is mooi genezen en de tumor is nooit meer terug gekomen (ookal was hij wel kwaadaardig).

 

Het enige waar ik wel echt spijt van heb gehad is dat we geen fysio hebben gedaan na het genezen. De operatie was een behoorlijke aanslag op haar lichaam waardoor die ene achterpoot nooit meer zo sterk is geworden als wat hij was.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat een Bikkel is penny zeg, ik wist dit niet, en dan nu zo bejaard en nog zo fit!

Fysio is een hele goed tip als de wond geheeld is!

Volgende forumvraag: Ervaringen late eerste loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^