Nekhernia, nog steeds pijn na operatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marthemarthe

Onze 3,5 jarige Franse Bulldog is 11 dagen geleden geopereerd aan een nekhernia.  De dag erna mochten we hem gaan halen maar omdat hij thuis alle 2u schreeuwde van de pijn, hebben we hem de volgende ochtend terug naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben hem 2 dagen ter observatie opgenomen en een nieuwe scan gemaakt. De hernia was voor 99%weg en alles zag er goed uit. Heeft daar ook niet gekrijst. Wij gaan hem halen en thuis begint hij 's nachts terug te krijsen. De volgende ochtend hebben we dan, in overleg met het ziekenhuis,  de medicatie verhoogd. Ipv 3x1 gabapentine per dag naar 3x2, alsook trazodone om kalm te zijn.. echt, nu, 10 dagen na de operatie blijft hij schreeuwen. De laatste keer was er 31uur tussen, maar de schreeuwen duren langer. Hij schreeuwt ook alleen als hij in een diepe slaap is, dan wordt hij al krijsend wakker en trekt zijn rechterpootje op. Dit zou volgens de dierenarts niet van de hernia kunnen zijn want die is weg... waarom blijft hij dit dan doen? Met pijnmedicatie, 11 dagen na de operatie en altijd begint dit slapend.. heeft iemand hier ervaring mee?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een narcose hakt er in ook bij dieren, je geeft aan als die in slaapt valt dat tie dan gaat krijsen, met je dierenarts eens overleggen om wat kalmerends te geven bij het slapen gaan….  Heb je de hond bij je als die gaat slapen ? als die krijst mag je gerust de hond wakker maken en geruststellen…zeker omdat je arts je verteld dat het huilen, niets met de hernia te maken heeft.

honden page profiel marthemarthe

Bedankt voor je reactie. Hij krijgt 3x per dag kalmeringsmiddelen,  meer kunnen we hem niet geven. Hij wordt al krijsend wakker, we troosten hem dan (er is altijd iemand bij en hij slaapt bij ons) dan gaat hij ongemakkelijk rond en houdt zijn rechterpootje op.. de DA zegt dat de operatie gelukt is en dat we moeten afwachten.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor je reactie. Hij krijgt 3x per dag kalmeringsmiddelen,  meer kunnen we hem niet geven. Hij wordt al krijsend wakker, we troosten hem dan (er is altijd iemand bij en hij slaapt bij ons) dan gaat hij ongemakkelijk rond en houdt zijn rechterpootje op.. de DA zegt dat de operatie gelukt is en dat we moeten afwachten..  "

Waneer je hond huilt tijdens slaap, maak je hond maar wakker en stel je hond gerust..en blijf dan bij hem, desnoods neem je de hond in de nacht mee naar bed, het kan zeker zo zijn dat het door de narcose komt en dat heeft even tijd nodig….geen een hond reageert het zelfde op een narcose, hier een hond die ook vooral in de nacht huilde in slaap, ik heb de hond wakker gemaakt en bij de hond gebleven, en op bed genomen, dat hielp….kijk als je dierenarts echt niets vind dan grote kans dat het de narcose is geweest, en dat heeft tijd nodig…..probeer dit maar eens……huilen en wakker maken en bij je nemen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dit is raar. Het huilen na een narcose is meestal binnen een paar dagen over, en komt vooral voor bij spanielachtigen,  en dat is joelen, niet krijsen.

 

Je kan eens contact opnemen met een dierenfysiotherapeut die ook opgeleid is voor osteopathie of chiropractie . In een narcose is de hond slap en wordt toch in bepaalde houdingen gemanoeuvreerd.  Daar kan zomaar iets verschoven zijn in de rug.  (Ik ga standaard een paar weken na een narcose naar de osteopaat) 

 

Je zegt hij trekt een pootje op, is dit het pootje waar infuus in heeft gezeten? Dat doet hij niet voor niets. Is het op die plek ook dikker en of warmer? 

 

Maak de volgende keer een filmpje met geluid en laat dit zien aan de dierenarts waar hij geopereerd us en of de osteopaat.

 

Je bent hier echt als eerste  aangewezen op de dierenarts, desnoods een secondvopinion? 

 

honden page profiel marthemarthe

@ientje, het is inderdaad het pootje waar het infuus gezeten heeft maar dit is niet dik of warm of rood.. ik ga op de volgende consultatie eens horen of de 2e scan van de hele rug was of dat ze enkel de nek hebben bekeken want dat is inderdaad een goed punt, dat er iets verschoven kan zijn. Ik ga ook al zeker een afspraak maken bij de fysio. Maar zij wil zeker zijn dat de operatie genezen is dus we kunnen er nog niet terecht..

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat snap ik, op een mri is vaak de verschuiving niet te zien.......een osteo of chiropractor voelt het, de spanning er omheen.  Ook daar moet je nog even mee wachten.

Vwb pootje, houd het in de gaten. Wordt het warm dan direct naar de dierenarts. Ooit zelf infuus gehad dat niet goed zat, dat deed weken later nog pijn. 

Jij kent je hond en ziet dat dit niet normaal is, blijven ,,drammen,, bij de dierenarts! 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

De osteopaat waar ik met Dobber naartoe ging, zei eens dat je na een narcose eigenlijk per definitie naar de osteopaat moet. Normaal gesproken houden spieren de boel op z'n plek. Door de narcose is zijn de spieren ontspannen, dus als het dier dan in een rare houding ligt of als ze tijdens het verplaatsen e.d. niet opletten, zit er zomaar iets niet goed in het skelet/pezen e.d. Ik weet nog dat ze Dobber naar de operatiekamer tilden en dat Dobbers kop zijwaards langs de arm van de assistente hing. Kun je nagaan: alle spieren waren helemaal ontspannen en dan hangt die nek in zo'n gekke houding. Dan kun je er eigenlijk vanuit gaan dat iets niet meer goed zit.

 

Bij de ene hond trekt het natuurlijk weer bij tijdens het bewegen, bij de andere hond niet. Zelf ben ik nadien weer naar de osteopaat gegaan. 

honden page profiel marthemarthe

Bedankt voor de tip. Als we maandag op controle geweest zijn, en hopelijk is het niet erger geworden, maak ik direct een afspraak.  Hier hadden we zelf nog niet bij stil gestaan

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^