Luier voor ontlastings incontinentie (update)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi,

 

Penny heeft al een tijdje het probleem dat ze haar ontlasting niet goed kan ophouden. Zolang we haar vaak genoeg naar buiten laten en goed in de gaten houden gaat het meestal goed, maar er zijn situaties waarin dat niet lukt en daarvoor ben ik toch een beetje naar een oplossing aan het zoeken. Penny poept bijvoorbeeld regelmatig 's nachts terwijl ze slaapt of in de auto als ze gespannen is. Hier heeft ze zelf geen last van ('s nachts merkt ze het niet eens) en het schoon maken vind ik ook geen probleem (haar ontlasting is gelukkig sinds ze rauw en blik eet altijd heel stevig en makkelijk weg te halen), maar omdat het vaak gebeurt is een oplossing toch wel fijn.

Haar urine kan ze gelukkig wel prima ophouden, het gaat echt alleen om ontlasting. Dat maakt het zoeken naar een luier een stuk moeilijker want de meeste zijn echt specifiek voor urine. Ik vroeg me dus af of iemand ervaring heeft?

De luier zal ik natuurlijk alleen gebruiken als het echt nodig is, dus enkel 's nachts en tijdens autoritjes.

 

Verder is Penny nog steeds heel erg vrolijk, fit en actief en heeft dit probleem absoluut geen invloed op haar kwaliteit van leven. Graag dus geen opmerkingen over of we niet beter kunnen afscheid nemen want dat is nog lang niet van toepassing. Fysiek gaat het nu ook weer helemaal goed met haar dus ze is hartstikke gelukkig

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niemand zall tegen jou dat zeggen hoor, zolang penny plezier in het leven heeft …..      ik heb wat voor je opgezocht,    

De SnuggEase is een wasbare hondenluier, geschikt voor zowel teefjes als reuen. Het broekje is zo gemaakt dat zowel de urine als vaste ontlasting perfect wordt opgevangen zonder lekkage. Omdat de Snuggease een grote hoeveelheid vocht kan absorberen blijft je hond droog, ondanks eventuele ongelukjes.
https://www.dedierenoutlet.nl › snu...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Dat is eenlastig probleem.

Het zal een sluitspier probleem zijn. Is daar misschien, net als met urine incontinentie, met medicatie iets te bereiken?

Eens bespreken met de dierenarts?

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Vind een beestje de hele nacht met een luier om laten lopen / slapen ook niet ideaal hoor. zal vast niet prettig voelen en de kan zichzelf dan ook niet wassen. S nachts zou ik het persoonlijk accepteren en dan s ochtends gewoon even opruimen. 

in de auto snap ik het wel, helaas geen suggesties voor je wat handig is verder smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Eens met Marijke,

 

ik zou zelf denk ik een incontinentiepad op haar slaapplaats leggen, al is dat wel een hoop vervuiling natuurlijk, dus misschien nog beter een paar oude handdoeken afwisselend neerleggen.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik zou gewoon het eea proberen. Dave had het laatste jaar 's nachts een plasband om. Hij sliep bij me op bed en hij maakte er niks van. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 3 doggies

Misschien zijn gewone kinderluiers van bijvoorbeeld kruidvat een optie? Een gat erin knippen voor de staart. 

Wij hebben ze gebruikt voor de hond van mijn ouders toen deze incontinent werd door de plastabletten in zijn laatste levensfase. Werkte prima. 

 

 

Ik zou voor de nacht ook een onderlegger of oude handdoeken gebruiken.

Maar voor in de auto is een wegwerp luier misschien wel een optie.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Kortdag natuurlijk, maar heb je nog wat gehad aan de ideeen en eventueel wat kunnen uitproberen?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik heb de adviezen allemaal gelezen

 

De SnuggEase lijkt mij eigenlijk vanwege de vorm de enige luier die echt effectief gaat zijn bij ontlasting, maar dat hij wasbaar is vind ik weer wat minder. Urine zou ik er wel uit willen wassen, ontlasting vind ik toch iets minder fris. Ik ga nog even verder kijken, maar bijvoorbeeld voor in de auto zou dit wel ideaal zijn.

Voor 's nachts heb ik besloten gewoon een handdoek te gebruiken, incontinentiematjes vind ik best prijzig, ook de wasbare. Het poepen 's nachts is namelijk wel echt elke dag dus er is elke dag iets nodig.

Medicatie ben ik niet zo'n fan van, vanwege haar nieren wil ik dat echt heel erg beperken. Daarnaast vind is het vooral voor ons vervelend en heeft Penny er zelf dus geen last van.

 

In huis is het helaas wel erger geworden, de afgelopen tijd is bijna alle ontlasting op de keukenvloer beland en zelfs heel goed opletten is niet altijd voldoende. Vanochtend ging het wel goed, toen heb ik haar zodra ze wakker was buiten gezet en ook buiten gehouden tot ze had gepoept, meestal gaat dat 's ochtends heel snel dus dan kan dat. 's Avonds is het niet te voorspellen. Normaal gaat ze ongeveer als wij eten, vandaag ben ik dus direct na het eten met haar een uur naar buiten gegaan en ze heeft niets gedaan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je incontinentiematjes hebt die je op 60-90 graden kunt wassen, is het niks ergs hoor. Goede scheut natuurazijn erbij in en het is weer fris.

Prijzig is t zeker, vooral als je er in jou geval veel van nodig bent.

Dan is misschien eerst een handdoek proberen toch een goede optie.

Je zou nog op verkoophoeken op facebook of marktplaats oid kunnen kijken of mensen wasbare  incontinentiematjes weg doen. Minder duur in ieder geval dan.

 

Snap dat je niet aan de medicatie wilt ivm de nieren.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik begrijp het niet helemaal. 

Als het steeds op de keukenvloer is, is een gladde vloer denk ik.... Dan is gewoon opruimen met keukenrol of toiletpapier, nat lapje erover en klaar, het makkelijkst toch?

Kost niets en je hoeft niets uit te wassen of wat dan ook. 

Als ze het nou op de bank deed of op vloerbedekking, dan begrijp ik. Tenzij jullie natuurlijk wel iets hebben liggen in de keuken wat moeilijk schoonmaakt.

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Even een kleine update.

 

Ik durf het bijna niet te schrijven voor het geval dat het weer mis gaat, maar het gaat nu echt heel erg goed. Er zijn al een hele tijd geen ongelukjes meer gebeurt en Penny geeft het (subtiel) aan als ze moet. Elke keer beloon ik heel uitgebreid als ze het buiten doet en dat lijkt te helpen.

Alleen 's nachts gaat het nog wel eens mis en dan vind ik 's ochtends een keutel op haar kussen. Daar is natuurlijk niets aan te doen en dat is ook helemaal niet erg.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik schrijf heel voorzichtig terug dat ik blij voor je ben dat het zo goed gaat.

Hopelijk blijft het zo en ja ach dat ene keuteltje kun je dan ook niks aan doen, incontinent worden is natuurlijk wel onderdeel van het ouderdomsproces.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Even een kleine update.
 
Ik durf het bijna niet te schrijven voor het geval dat het weer mis gaat, maar het gaat nu echt heel erg goed. Er zijn al een hele tijd geen ongelukjes meer gebeurt en Penny geeft het (subtiel) aan als ze moet. Elke keer beloon ik heel uitgebreid als ze het buiten doet en dat lijkt te helpen.
Alleen 's nachts gaat het nog wel eens mis en dan vind ik 's ochtends een keutel op haar kussen. Daar is natuurlijk niets aan te doen en dat is ook helemaal niet erg. "

hp-thumbsup

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^