Snel bang hond te kort doe, hoe kom ik daar vanaf?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenniferJennifer

Hoi hondenliefhebbers,

Wij hebben een heel leuke australian labradoodle van 13 maanden. Alles gaat goed super, hij moet alleen wat aankomen in gewicht. Wel hangt hij t meeste aan mij.

Het enige waardoor ik het hebben van een hond als 'zwaar' ervaar is dat ik bang en onzeker ben dat ik hem te kort doe. Zal een paar voorbeelden geven. 

-als ik hem tijdens een wandeling niet los laat lopen (hij kan dit wel maar luistert de laatste tijd minder dus heb er niet altijd zin in. Achteraf ben ik bang hem te kort te doen.

- als we (ikzelf) even 2 a 3 uurtjes weg gaan. Gebeurt niet veel en hij kan het goed alleen ik vind dat 'zielig en lastig'.

Herkenbaar of hoe kan ik hier beter mee omgaan zodat ik nog meer plezier haal uit t hebben van een hond? 

Dit is ons 1e hond en ik heb nooit eerder een hond gehad. Mijn man is wel op gegroeid met honden. 

Alvast bedankt. 

Gr Joy

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ik van je lees doe je de hond niets te kort hoor…niet luisteren op het moment, lange lijn en laat lekker snuffelen zo komt tie ook aan zijn trekken, en als je lekker gewandeld hebt en je hond moet een paar uurtjes alleen zijn en het gaat goed, niets zieligs aan, en als je dan thuis komt, lekker er mee naar buiten even…. En laat ook wat over voor je partner, die is een hond gewend zeg je….laughing    Jij zelf plezier halen uit een hond, wanneer je hond zich optrekt aan je heeft je hond alle vertrouwen in je, dat is toch geweldig, je niet afvragen of je het wel goed doet hoor, geniet van je hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk niet dat je daar op een eenvoudige manier 'vanaf komt'. Meer waarschijnlijk is het iets dat in je karakter, je denkpatronen en je gedrag zit. Dat je een willing-to-please mens bent, die wil goed doen of denkt te moeten doen. Dat kan vanuit je eigen aard zijn, of in je opvoeding van jou verwacht zijn,... 

Ik zou het dus eerst ruimer bekijken, of je deze onzekerheid/gedienstigheid ook op andere vlakken in je leven voelt of herkent (vrienden, werk, familie,...).. Misschien kan je het zo beter kaderen of relativeren en makkelijker van je afzetten.

 

honden page profiel SamanthaSamantha

Wel herkenbaar hoor, maar dan het stukje van het alleen laten! 

verder weet ik zeker dat je hond niets te kort komt.

 

mijn hond trekt zich soms echt bewust terug als ik langere tijd bij haar ben, dus ik probeer nu maar de gedachte te hebben dat ze het ook fijn vinden om af en toe even alleen te zijn.

 

zeker als ze hebben kunnen wandelen, kunnen ze lekker slapen en weer actief met je zijn als je terug bent ;)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Aan de lijn komen ze echt niks te kort hoor. Mijn wijlen Maltezer zat altijd aan de lijn. Wel kreeg ze volop de mogelijkheid om te snuffelen en haar eigen plan te trekken voor zover mogelijk en veilig was.

 

2 tot 3 uurtjes weg kan rustig hoor. Ik neem aan dat je de hond voor die tijd goed hebt uitgelaten? Dan kan die daarna lekker even op de rust.

 

Wat nog wel eens leuk kan wezen en wat eigenlijk vaak alleen mogelijk is als je de cursus gedrag en gehoorzaamheid naar behoren hebt afgerond, een cursus hoopers of behendigheid of een ander soort hondensport.

 

Ik heb zelf jaren met mijn wijlen Maltezer de behendigheid gedaan en we hadden er beiden erg veel plezier aan.

honden page profiel Fine Fine

Nee joh je doet je hond niet te kort. Loop hier ook met een lange lijn omdat ze niet los kan op de meeste plekken. Maar ze kan rennen, spelen, zwemmen... je doet het goed hoor!! En wat betreft alleen zijn..dat is toch voor de toekomst ook de bedoeling? Je kunt niet altijd maar thuis zijn of de hond meenemen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

We leven in een wereld waar we verwacht worden perfect te zijn.
In de hondenwereld is dat niet anders, je leest zo enorm veel van hoe het hoort en hoe het moet...
En daar kun je best onzeker van worden.

Je merkt het echt wel aan je hond wanneer hij wat mist/tekort komt. Dat spiegelen ze meteen terug wink
Voor mij was dit de meest helpende gedachte om los te komen van mijn perfectionisme rondom mijn honden.

 

honden page profiel JenniferJennifer

Bedankt voor de lieve reacties! Ik herken wel het e.e.a. zoals stukje karakter en het perfect willen doen. Maar ook de onzekerheid van wat je leest inderdaad. Proberen meer los te laten is denk ik wel belangrijk om te gaan leren. Uiteraard is hij goed uitgelaten als hij eventjes alleen moet zijn. Nu moet ik dat ook leren om ontspannend te kunnen doen (weg zijn). Hij kan t immers hartstikke goed. Hebben dat ook rustig opgebouwd.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^