Error op Show

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Gisteren was het na 1 jaar weer eens tijd om met Terror (Maylo) en Error (Fudge) naar een show te gaan. De clubmatch want Fudge moet 2x minstens een zeer goed halen op show om haar eventueel in te zetten voor de fok. 

 

Hup van Limburg naar Zoetermeer want daar is immers altijd de Clubmatch. Om 9 uur stipt kwamen we aan, tent op zetten en lekker even socializen met iedereen. De fokker van Fudge was er ook en ja ja Fudge herkent haar nog altijd. 

 

Fudge stond in de tussenklassen met 4 andere teefjes (5 in totaal dus). Ze werd verassend genoeg 3e, wat ik zelf niet had verwacht. Ik wist wel dat ze minstens 4e zou worden want de fokker van Fudge showde met Bloem een nichtje van der. En we hadden allemaal incl. De fokker die wordt 5e omdat Bloem nogal groot is 42cm (reu in ons ras mag maar max. 39cm zijn) dus kun je nagaan. 

 

Fudge kreeg echt een mooi keuringsrapport met een uitmuntend. Ze had volgens de keurmeester een mooi vrouwelijk hoofd, een goede vacht en een ontspannen en rustig temprament. Ze staat alleen met der pootjes wat naar buiten gedraaid en ze mocht wat statischer lopen (Iets meer terriër zijn). Dus de volgende keer zet ik een kat aan de andere kant van de ring XD haha want dan krijg je terriër te zien  

 

Ik kon haar wel goed handsfree neer zetten en begeleiden. Waar sommige meer ervaren show handlers echt soms aan de lijn rukte om hun hond mee te krijgen of neer te zetten. Vind ik niet zo n prettig gezicht. 

 

Onze volgende show zal in december zijn (Kerstshow) Wilde graag naar Maastricht maar door omstandigheden lukt dat niet meer. Ik ben nog aan het kijken om naar Bleiswijk te gaan en anders richting Dortmund of Leuven. Dat is zelfs dichterbij voor mij. 

 

Maar hier de foto's! 

Fudge had als eerste een greet en meet met der moeder en zusje Bobbert. Fudge lijkt met haar karakter zoveel op der moeder. Happy go Lucky en relaxed.

560678.jpg

Uiterste concentratie maar ook gewoon warm en honger. 

560680.jpg

Fudge met der 3e prijs

560679.jpg

560681.jpg

En van showen wordt je doooooooodmoe. Ja ook Maylo die was mee voor de support en om de oude chagerijn uit te hangen haha.  Nee viel wel mee....hij lag vaak bij de tent en heel statisch te kijken met een blik 'laat me met rust'. Iedereen die passeerde (hij lag er vaak alleen) lieten hun hond er niet bij. Ze weten dat Maylo dat niet wilt.

560682.jpg

Over 2 weken hebben we weer een bijeenkomst maar dan gaan we lekker wandelen met een tal van Parsons. Dit gaan we in Someren doen, dat is wat dichterbij voor mij. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een mooie en leuke fotoo,s. En wat een benaming hahaha, ze zien er toch wel heel lief uit…..laughing   een mooie plaats behaald , gefeliciteerd..hp-thumbsup

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Wat een mooie en leuke fotoo,s. En wat een benaming hahaha, ze zien er toch wel heel lief uit…..   een mooie plaats behaald , gefeliciteerd.. "

Dankje en haha zo kennen de meeste Maylo en Fudge. De meeste bij de clubmatch zitten ook in de FB groep die ik beheer. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dankje en haha zo kennen de meeste Maylo en Fudge. De meeste bij de clubmatch zitten ook in de FB groep die ik beheer. 
 
  "

Leuk dat je naar shows gaat, en zeker als ze dan een mooie waardering krijgen…laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

560678.jpg

is het het  zelfde ras  ? De middelste heeft een hele andere beharing, klopt dat ?

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Leuke foto's, ziet eruit als een geslaagde dag en gefeliciteerd met het resultaat natuurlijk. Fijn ook dat je haar zo goed kan begeleiden zonder te hoeven trekken en plukken. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" is het het  zelfde ras  ? De middelste heeft een hele andere beharing, klopt dat ? "

Ja zijn alledrie Parsons en dat is Fudge der moeder Meloen. 

 

Klopt je hebt binnen de Parsons 3 soorten vachten. Gladhaar, Broken en Ruw, Fudge is bijv. Broken. Meloen en der zusje zijn ruw net als Maylo. Alleen Meloen der vacht is extreem ruw en dat wil je eigenlijk niet. 

 

Daarom ben ik blij dat Fudge in tegenstelling tot haar moeder een goede vacht heeft. RuwxRuw wordt ook niet aangeraden om mee te fokken, omdat je echt hele slechte vachten krijgt. Maylo is ook ruw maar heeft een betere vacht al is dat zacht geworden door zijn castratie. Ideaal beeld is mooi Broken tegen het ruwe aan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maylo, ik twijfelde ook…dacht jack russels, had ik het helemaal verkeerd, hahaha…..de middelste vind ik een plaatje…maar weet niets van de standaard…laughing

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Maylo, ik twijfelde ook…dacht jack russels, had ik het helemaal verkeerd, hahaha…..de middelste vind ik een plaatje…maar weet niets van de standaard… "

haha nee allemaal Parsons en ik ook maar helaas de keurmeesters niet. De fokker had haar bewust niet ingeschreven dit jaar omdat ze vorig jaar vriendelijk verzocht werd om de ring te verlaten 'niet iedereen kon een plaatsing krijgen' dat zei hij toen heel netjes maar het kwam erop neer dat Meloen te veel op een Westie lijkt en ook inderdaad te korte pootjes heeft.

 

De fokker kan er ook om lachen want Meloenie der karakter is goud waard en dat is het belangrijkste. Gelukkig heeft Fudge haar karakter. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat jammer, als er een standaard is ja, daar keuren de keurmeesters dan op…vind het echt een plaatje de middelste, hahaha..en tuurlijk zijn ze allemaal mooi hoor….hp-thumbsup De andere twee vind ik heel bijzonder met hun aftekeningen op het…hoofd.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Nog van harte met het resultaat ,

En prachtige foto's ,Het ziet er uit als een gezellige dag ,

Weet je misschien ook wie de Joke Bode wisselbeker won? 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Nog van harte met het resultaat ,
En prachtige foto's ,Het ziet er uit als een gezellige dag ,
Weet je misschien ook wie de Joke Bode wisselbeker won?  "

Dankje en ja Chantal won deze, de Belgische fokker van Loveoloch. 

We hebben in Joke der ere 1 min stilte gehouden. 

Volgende forumvraag: Ochtend/nacht wandeling.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^