Blaasproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hallo allemaal,

 

Ik zoek graag wat ervaringen over blaasproblemen bij een hond. Onze mops van 10,5 jaar had 2,5 jaar geleden voor het eerst bloed geplast. Ze kreeg meteen een kuur en later bleek zij ook nog blaasstenen te hebben. Ze is geopereerd en het bleken struvietstenen te zijn. Wij gaven al enige tijd vers voer (carnibest). Er is ons toen geen ander voer aangeraden. Helaas had zij begin dit jaar weer blaasstenen. Ze plaste weer kleine beetjes en na een urine onderzoek een rontgen foto gemaakt en helaas zat ze weer vol steentjes. Ze is meteen weer geopereerd en we zijn overgestapt op speciaal hills urinary voer.

 

In mei is ze weer ernstig ziek geweest en was het erop of eronder, ze bleek een ernstige longontsteking te hebben en is heel ziek geweest. Gelukkig is ze er weer bovenop gekomen.

Helaas plaste ze gister weer bloed… we zijn naar de dienstdoende dierenarts gegaan waar ze een injectie heeft gekregen en een kuur voor 10 dagen. er is gister nog niet gekeken of ze weer blaasstenen heeft. We moeten over 10 dagen urine brengen en dan wordt er gekeken of ze aanwijzingen zien voor blaasstenen. Mocht dit zo zijn volgt weer een rontgenfoto etc… Ik maak me natuurlijk dood ongerust dat zij weer blaasstenen heeft… kan dit zo snel weer terug komen? Een half jaar geleden is zij geopereerd… daar komt bij dat ze al op leeftijd is, het is een mopshondje. Mij was de vorige keer ook verteld dat een blaas niet continu open gemaakt kan worden. Zijn er nog andere dingen die wij kunnen doen tegen blaasstenen en vaak blaasontstekingen??

In de dierenwinkel vertelde ze mij overigens dat vers voer hetzelfde doet met de PH waarde in de urine als het voer dat wij nu geven (Hills). Klopt dit? Hoop natuurlijk echt dat het voer zijn werk doet maar maak me erg ongerust erover.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Geen ervaring, maar zou me aan de arts vasthouden, zeker omdat je hondje al eens geopereerd is zelfs twee x al aan haar blaas en ze struvietsteentjes had heeft….je hebt een kuur van tien dagen gehad, wacht deze kuur toch even af en kijk wat de arts dan voor je kan doen. Begrijpelijk dat je je ongerust maakt , hier op hp zijn er zeker eigenaars die het zelfde doormaken met hun hond, maar ieder medisch ongemak is toch anders, maak de kuur af en kijk of er dan verdere stappen nodig zijn.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Ja dat is ook zo. 
kuur zal eerst afgemaakt moeten worden en wellicht is het alleen een blaasontsteking. Mijn hoofd draait overuren en heeft het ergste scenario al meerdere keren afgespeeld hp-frusty
Misschien zijn er nog tips voor middeltjes die wel iets doen voor de blaas aangezien ze er wel vaker last van heeft.

Dankje voor je snelle reactie

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Jaim, ik begrijp je grote zorgen hoor , en zeker zijn er allerlei middelen voor een blaasprobleem, toch je vast houden aan je arts hoor….wacht even echt de tien dagen af, of het miet de verkeerde kant op gaan dan eerder terug naar de arts…..nu niets extraas gaan geven, ze heeft een kuurtje en injectie gehad….

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Brok zou niet mijn voorkeur hebben, gezien het extreem lage vochtgehalte en je zeker nu wil, dat ze voldoende vocht binnenhebben. 
Meet je de ph van de urine? Want dat is wel belangrijk om te weten wat je kunt voeren.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Paddy had ook struviet. Omdat hij ook een nierdieet moet kon ik hem geen voer voor struviet geven. Hij krijgt een urineverzuurder van Trovet in zijn brokken, de dosering heb ik inderdaad op basis van de ph van de urine ingesteld. Hij hoefde gelukkig niet geopereerd, ik was er op tijd bij. Maar stenen kunnen op zich best snel weer ontstaan.

 

Ik geef wel veel vocht bij de brokken.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

PH meten wij niet. Ons is ook niet verteld dat dit kan of dat we dit moesten doen? 
Zijn gewoon sticks die we kunnen bestellen neem ik aan? 
Als de PH waarde goed is zouden er dus op zich geen struvietstenen mogen ontstaan?

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Bo, mijn oudste hond, heeft, sinds zijn 6de problemen met zijn blaas. Hij heeft ook blaasstenen, calcium-oxalaat, dus wel iets andere dan jouw hond maar ook bij hem is het al vaker terug gekomen, ondanks speciaal voer en medicijnen. Ik weet natuurlijk niet of zijn behandeling ook bij het soort stenen van jouw hond werkt, maar sinds zijn laatste operatie in augustus 2020 staat hij op purina pro plan renal nf in combinatie met hydrochloorthiazide pillen (plaspillen voor mensen, ik haal het ook bij de mensen apotheek, haah). Ik heb meerdere merken voer geprobeerd en dit is degene die voor hem werkt. Hij kreeg eerst ook calcium citraat als supplement maar daar is hij eerder dit jaar vanwege een verkeerde dosis heel ziek van geweest, dus daar ben ik mee gestopt. Zijn stenen zijn al langere tijd stabiel, dat wil zeggen: er zitten nog hele kleine in zijn blaas (opnieuw gevormd na de laatste operatie) maar ze worden al een tijdje niet groter. Hij lijkt er ook geen last van te hebben en plast geen bloed. Overigens heeft mijn dierenarts nooit aangegeven dat hij niet eventueel een derde keer eraan zou kunnen worden geopereerd, maar ik weet zelf nog niet hoe ik daar tegenover sta. Het jongetje is inmiddels elf en je merkt dat hij ouder wordt.. Maar dat is een beslissing voor later. 

 

Weet niet of je er iets aan hebt maar dat zijn (helaas) mijn ervaringen met blaasstenen.

 

Overigens als toevoeging: bij ons werkt brok prima in combinatie met de plaspillen omdat hij daar wat meer door gaat drinken. Hij krijgt ook altijd een lading water bij zijn brokken zodat hij voldoende binnenkrijgt. Ph waarde hebben wij ook wel eens laten meten bij de da, dat moet rond een bepaalde waarde liggen om het vormen van stenen tegen te gaan (en daar helpt dat calcium citraat bij Bo zijn soort stenen dan weer bij) 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Dankje!

aan elke antwoord heb ik wat! hp-smile

Ze is inmiddels ook al op leeftijd, ze is 10,5 en een kortsnuitige (mops). Dus een operatie is voor haar (en ons!) sowieso altijd wel een spannend moment. 
In de urine kunnen ze ook zien of er al stenen zitten toch? Dan zie je gruis in de urine? 

ik dacht me te herinneren dat haar PH waarde bij de eerste keer dat ze geopereerd was oke was. Vandaar dat zij na de eerste operatie toch niet is overgegaan op het hills voer. Dierenarts zei toen dat PH oke was dus dat dat voer geen zin had. 
toen we de 2e keer daar kwamen met haar en ze weer blaasstenen had hebben ze het voer toch aangeraden. 
maar ik vraag me dus af of het voer zijn werk doet. 
Drinken doet ze wel heel goed bij de brokken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Jaim, je kan zelf de ph waarde van je hond meten door stripjes…kan je bij de apotheek kopen, daar staat ook op wanneer er sprake is als er kans op struviet is…ik heb ze altijd in huis, het is heel makkelijk om dan de ph te meten van de urine van je hond.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Dankje!
aan elke antwoord heb ik wat! 
Ze is inmiddels ook al op leeftijd, ze is 10,5 en een kortsnuitige (mops). Dus een operatie is voor haar (en ons!) sowieso altijd wel een spannend moment. In de urine kunnen ze ook zien of er al stenen zitten toch? Dan zie je gruis in de urine? 
ik dacht me te herinneren dat haar PH waarde bij de eerste keer dat ze geopereerd was oke was. Vandaar dat zij na de eerste operatie toch niet is overgegaan op het hills voer. Dierenarts zei toen dat PH oke was dus dat dat voer geen zin had. toen we de 2e keer daar kwamen met haar en ze weer blaasstenen had hebben ze het voer toch aangeraden. maar ik vraag me dus af of het voer zijn werk doet. Drinken doet ze wel heel goed bij de brokken "

Volgens mij kan je het inderdaad in de urine zien. De eerste keer dat wij erachter kwamen dat bo dit had dachten we ook dat hij een blaasontsteking had maar na een röntgen en echo was dit de uitslag, helaas. 

 

De andere merken voer (wij hebben rc, hills en trovet volgens mij geprobeerd) werkten voor hem ook niet. Soms is het even zoeken, blijkbaar zitten er toch hele kleine verschillen in het voer die de aanmaak net wel/niet stoppen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn hondje Lotus is ook gevoelig voor blaasontsteking met bloed plassen en voor struviet, al is het laatste redelijk onder controle. De dierenarts heeft geen duidelijke oorzaak voor de blaasontsteking en het bloed in de urine. De castratie die ze heeft gehad toen ze een half jaar oud was zou een oorzaak kunnen zijn maar dit is niet met zekerheid te zeggen.

Zij krijgt urinary brokjes van RC en urogeni druppels van Puur. In het verleden heeft ze ook Trovet tabletten gehad maar hier was op den duur moeilijk aan te komen.

Het gaat momenteel redelijk met haar, toevallig was haar ph vanmorgen 7, dus wat aan de hoge kant. Ik geef haar nu wat extra vocht door haar brokjes te weken, in de hoop dat de ph weer zakt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^