Hond negatief in het nieuws.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hoe leuk en lief ook, het is en blijft een hond. 

Deze maand in Nederland, 1 baby dood gebeten.

Een volwassene gestorven door bijtwonden van zijn eigen honden. 

Een hond hebben is een serieuze hobby en niet iedereen is geschikt om wat voor huisdier dan ook te houden. 

Dit is zo triest. Voor iedereen, mens en dier.  

 

honden page profiel User is goneUser is gone 3 doggies

honden foto van User is gone

" Hoe leuk en lief ook, het is en blijft een hond. 
Deze maand in Nederland, 1 baby dood gebeten.
Een volwassene gestorven door bijtwonden van zijn eigen honden. 
Een hond hebben is een serieuze hobby en niet iedereen is geschikt om wat voor huisdier dan ook te houden. 
Dit is zo triest. Voor iedereen, mens en dier.  
  "

Hoe leuk en lief (soms) ook, het zijn en blijven mensen.
Onlangs alleen al in Belgenland, baby achtergelaten in wasserette
Een vrouw vermoord haar man met een koekenpan.
Contact met mensen is een serieus risico en uitdaging, en niet elk mens lijkt geschikt om in de maatschappij te fungeren. Dan ben ik héél blij met mijn hond en toeverlaat waar ik elke dag opnieuw weer kan op rekenen en steunen, en omgekeerd even zo. Mensen en honden zijn geen dingen. Niks groeit zonder de juiste verzorging. We zijn allemaal samen verantwoordelijk.

 

Feiten zijn feiten. Situaties zijn telkens individueel, en zouden ook zo moeten worden bekeken, maar vaak weten we het fijne er niet van, maar oordelen we graag naar aanleiding van eenzijdige feiten.

 

Hoe erg moet het met het mentale welzijn van een moeder gesteld zijn om de baby die ze 9 maand heeft gedragen en voelen groeien binnen in haar, zomaar achter te laten om dan door vreemden, met al dan niet goede bedoelingen gevonden te worden?

 

Hoeveel jaren moet een brave echtgenote geterroriseerd zijn geweest door haar echtgenoot vooraleer ze geen andere mogelijkheid meer zag, tenzij een hete pan van het vuur te nemen en haar man een fatale mep te geven aan de keukentafel?

 

Net zoals met de voorbeelden van de honden die negatief in het nieuws komen weten we er het fijne niet van, en de meeste mensen zitten daar ook niet op te wachten, want oordelen zonder kennis is het eerste waar we naar grijpen, en daarna gaan we naar het volgende topic, zolang het maar niet over onszelf gaat. Niks gebeurd zomaar.

 

Als we allemaal alles zouden weten over elkaar van kindzijn tot heden, dan was er niemand die nog oordeelde of fouten maakte naar een ander. Dan zouden we weten wat compassie is en elkaar helpen. Met honden is het net hetzelfde. Ze zijn afhankelijk van ons en het is aan ons om op tijd de signalen te zien waneer we moeten ingrijpen en ombuigen, en telkens met liefde.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik had begrepen dat die volwassene die zou zijn doodgebeten, is overleden aan de gevolgen van niet behandelde bijtwonden?

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Vandaar dat niet iedereen geschikt is voor een huisdier Rena's wolf.

 

Klopt UkkePuck. 

 

 

 

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" Vandaar dat niet iedereen geschikt is voor een huisdier Rena's wolf.
 

 
 
 
  "

Ook is niet iedereen geschikt om kinderen te hebben en ze op te voeden. 

Moest iedereen altijd zijn verantwoordelijkheid opnemen, dan zou de wereld een betere plaats geweest zijn. 

Maar ik zie het niet direct gebeuren. 

Ik lees hier zoveel topics waar de mensen reeds na twee of drie dagen hun pup thuis hebben, het al niet meer zien zitten en die pup "lastig" vinden. Blijkbaar moet iedereen dan begripvol zijn, want het is "puppy blues". Oké.. Maar ik vraag me bij deze altijd af, hoe zijn deze volwassene mensen tot die beslissing gekomen? welk denkproces daar vooraf ging? en wat waren eigenlijk hun verwachtingen ? 

Je moet toch 100% zeker zijn van je beslissing en niet gewoon "wij gaan eens proberen en wij zullen dan zien"..

Nou, voor medische redenen moet ik al veel jaren glutenvrij eten. Het eerste principe dat je dan leer als je jouw voeding moet kiezen, is: "If in doubt, leave it out". Dat zou ook mijn advies zijn voor iedereen die denkt om een hond aan te schaffen.. "Probeer" het niet aub..  

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Het is zeker goed om stil te staan bij de risico's van het houden van honden. Zo zou ik zelf bijvoorbeeld nooit een hond willen hebben die sterker is dan dat ik ben. Nu hebben we zelf een hond die we niet voor de volle 100% vertrouwen en dat zie ik best als een grote verantwoordelijkheid. Hij is in principe heel lief en zachtaardig maar af en toe wordt het hem teveel en dan kan hij wel doorschieten in potentieel gevaarlijk gedrag. Hij heeft nog nooit echt gebeten maar we doen er ook alles aan om dat te voorkomen.

 

Ik heb zoveel mensen gezien die onverstandig omgingen met (potentieel) gevaarlijke honden. Ik denk dan dat het beter is dat mensen overdreven verantwoordelijk zijn, dan dat ze anderen/zichzelf in gevaar brengen. Zeker met bepaalde rassen kan het zo ontzettend fout gaan wanneer ze doorslaan, dat moet gewoon niet onderschat worden. Dat is dan een groot voordeel van kleine honden, de schade is aanzienlijk kleiner, al worden ze natuurlijk wel eerder slachtoffer van een aanval door een andere hond.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes


 
Net zoals met de voorbeelden van de honden die negatief in het nieuws komen weten we er het fijne niet van, en de meeste mensen zitten daar ook niet op te wachten, want oordelen zonder kennis is het eerste waar we naar grijpen,  "

Ik herinner me nog een verhaal van enkele jaren geleden (stond in de Belgische kranten), hoe een hond (een mechelaar) naar het schoolpleintje is gelopen en enkele kinderen heeft gebeten. 

De eerste reacties waren: hond direct laten inslapen! Een gevaar voor de maatschappij! 

 

Uiteindelijk kwamen nog meer details aan het licht. De hond was nog heel jong - 10 maanden oud, die sprong door de omheining die veel te laag was (verantwoordelijkheid van zijn eigenaar), liep naar het schoolpleintje waar de deuren wijd open stonden en al die tijd geen leerkracht te zien was (verantwoordelijkheid van school), daarna werd de hond helemaal niet agressief en was hij rustig in het begin, maar de lieve kindjes begonnen eerst aan zijn oren en staart te trekken en daarna nog stenen naar de hond gooien (opvoeding  = verantwoordelijkheid van ouders).

Natuurlijk had de jonge hond schrik en probeerde zich met zijn bek te verdedigen.. En zo kwam die negatief in het nieuws.. 

honden page profiel PlutoPluto 3 doggies

honden foto van Pluto

Nog steeds gebeuren er ongelukken met honden. En altijd is de eigenaar de schuldige, die hem niet goed opvoed. Vaak begint dit met overdreven verwennen. Omkopen / lokken met voer. Een hond uit liefde hebben is een mooie gedachte. Maar als je hem in alles zijn zin geeft, gaat het op den duur mis. Want dan gaat hij dus echt bijten. Onrechtvaardigheid, overdreven verwennen, bang voor je eigen hond ... Veel tegen hem praten en niets doen maakt het nog erger. Hij voelt dat je twijfelt en dat je niet in staat bent hem in bedwang te houden. Als hij gromt of zijn tanden tegen iemand wil gaan gebruiken moet je radicaal en streng tegen hem op treden Honden die naar eigen mensen grommen of zelfs bijten, zijn niet goed opgevoed

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Nog steeds gebeuren er ongelukken met honden. En altijd is de eigenaar de schuldige, die hem niet goed opvoed. Vaak begint dit met overdreven verwennen. Omkopen / lokken met voer.


Een hond uit liefde hebben is een mooie gedachte. Maar als je hem in alles zijn zin geeft, gaat het op den duur mis. Want dan gaat hij dus echt bijten.


Onrechtvaardigheid, overdreven verwennen, bang voor je eigen hond ...


Veel tegen hem praten en niets doen maakt het nog erger. Hij voelt dat je twijfelt en dat je niet in staat bent hem in bedwang te houden.


Als hij gromt of zijn tanden tegen iemand wil gaan gebruiken moet je radicaal en streng tegen hem op treden


Honden die naar eigen mensen grommen of zelfs bijten, zijn niet goed opgevoed "

Of ze zijn bang, en dan moet je de angst aan pakken, een heel andere aanpak dan die jij bedoeld.

En een andere oorzaak is dat mensen de hondentaal niet kennen, ik denk dat die nog belangrijker is, het waarschuwen van de hond die niet gezien word, het nerveus zijn wat niet gezien word, angst die niet word herkend, allemaal de schuld van de eigenaar.

Je schrijft zelf, altijd is de eigenaar schuldig, en ja dat is ook zo, de verkeerde reden om je hond op zijn donder te geven kan alles erger maken.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Yooop, volgens mij is dit Dutcheye 2.0.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Geen hond nemen die sterker is dan jezelf wordt hier aangegeven….………ja mijn hele leven heb ik  al honden die sterker zijn dan ik en ook meer wegen dan ik, misschien daarom dat er wat anders wordt opgevoed dan de kleinere licht gewicht honden……wanneer mijn honden volwassen zijn zijn ze beheersbaar voor me….en nee ik heb geen perfecte honden maar dat hoef ook niet….nooit een hond die tegen een mens uitvallen, en ook sociaal zijn tegen anderen viervoeters, en als er lelijk tegen ze gedaan wordt gaan ze weg, wat wordt er dan gezegt ?    Wat een softy hond…..laatst bij een oogarts geweest voor mijn hond daar werden haar ogen getest op het vocht gehalte, niet leuk, maar wat zei die arts, een goedsul en softy hond…..dat is dan een hond die sterker is dan ik en zwaarder is dan ik….   En wat hier ook wordt aangegeven, puppybleus, vandaar dat het heel gewoon is dat men een pup een last vind als die net een week in huis is en een excuus om de hond weg te doen…..mijn belevenis was…..gatver komen ze kijken naar mijn pup, zitten ze er aan hahaha….ja ik ben in het begin met een pup erg, afblijven is van mij, jaloerse trekjes heb ik, maar dat gaat snel over hoor….laughing  

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Hoe leuk en lief (soms) ook, het zijn en blijven mensen. Onlangs alleen al in Belgenland, baby achtergelaten in wasserette
Een vrouw vermoord haar man met een koekenpan. Contact met mensen is een serieus risico en uitdaging, en niet elk mens lijkt geschikt om in de maatschappij te fungeren. Dan ben ik héél blij met mijn hond en toeverlaat waar ik elke dag opnieuw weer kan op rekenen en steunen, en omgekeerd even zo. Mensen en honden zijn geen dingen. Niks groeit zonder de juiste verzorging. We zijn allemaal samen verantwoordelijk.
 
Feiten zijn feiten. Situaties zijn telkens individueel, en zouden ook zo moeten worden bekeken, maar vaak weten we het fijne er niet van, maar oordelen we graag naar aanleiding van eenzijdige feiten.
 
Hoe erg moet het met het mentale welzijn van een moeder gesteld zijn om de baby die ze 9 maand heeft gedragen en voelen groeien binnen in haar, zomaar achter te laten om dan door vreemden, met al dan niet goede bedoelingen gevonden te worden?
 
Hoeveel jaren moet een brave echtgenote geterroriseerd zijn geweest door haar echtgenoot vooraleer ze geen andere mogelijkheid meer zag, tenzij een hete pan van het vuur te nemen en haar man een fatale mep te geven aan de keukentafel?
 
Net zoals met de voorbeelden van de honden die negatief in het nieuws komen weten we er het fijne niet van, en de meeste mensen zitten daar ook niet op te wachten, want oordelen zonder kennis is het eerste waar we naar grijpen, en daarna gaan we naar het volgende topic, zolang het maar niet over onszelf gaat. Niks gebeurd zomaar.
 
Als we allemaal alles zouden weten over elkaar van kindzijn tot heden, dan was er niemand die nog oordeelde of fouten maakte naar een ander. Dan zouden we weten wat compassie is en elkaar helpen. Met honden is het net hetzelfde. Ze zijn afhankelijk van ons en het is aan ons om op tijd de signalen te zien waneer we moeten ingrijpen en ombuigen, en telkens met liefde. "

ik ben het deels met je betoog eens, maar ik lees ook een hoog Efteling-gehalte.

 

Want feitelijk oordeel jij ook zonder kennis, wie weet is die vrouw die haar man doodsloeg wel gewoon een ontzettend naar, wreed en/of narcistisch persoon zonder empathie voor de wereld om haar heen. Je weet het niet. Mensen zijn niet altijd 'slachtoffer' van de omstandigheden. Sommige mensen zijn bewust hufters, en ze kiezen daar zelf voor. Sommige mensen bezitten een harteloze onbezorgdheid voor de gevoelens van anderen. Dan kan ik daar een hoop liefde tegenaan gooien, maar daar word ik alleen zelf de dupe van hp-smile

 

 

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Nog steeds gebeuren er ongelukken met honden. En altijd is de eigenaar de schuldige, die hem niet goed opvoed. Vaak begint dit met overdreven verwennen. Omkopen / lokken met voer.


Een hond uit liefde hebben is een mooie gedachte. Maar als je hem in alles zijn zin geeft, gaat het op den duur mis. Want dan gaat hij dus echt bijten.


Onrechtvaardigheid, overdreven verwennen, bang voor je eigen hond ...


Veel tegen hem praten en niets doen maakt het nog erger. Hij voelt dat je twijfelt en dat je niet in staat bent hem in bedwang te houden.


Als hij gromt of zijn tanden tegen iemand wil gaan gebruiken moet je radicaal en streng tegen hem op treden


Honden die naar eigen mensen grommen of zelfs bijten, zijn niet goed opgevoed "

Toch is dat wel wat simpel gedacht. Het ene ras heeft in de basis bijvoorbeeld meer aanleg voor bijten dan het andere, ook zijn sommige type honden moeilijker bij te sturen dan andere . Verder zijn er ook veel herplaatsers met een moeilijke achtergrond. Ik denk juist dat er een enorm gevaar zit in de gedachte 'ik voed hem wel even op'. Dit heb ik veel voorbij zien komen bij mensen met 'vechthonden', die zouden goed met andere honden overweg kunnen want ze waren 'opgevoed', ik heb toevallig ook veel bijtincidenten gezien in die omgeving. Anderzijds heb ik ook veel mensen heel verantwoord met deze dieren om zien gaan en deze hielden hun honden allen weg van andere honden. Soms moet je accepteren dat bepaalde eigenschappen bij de hond horen.

 

Onze herplaatser heeft waarschijnlijk de eerste maanden van zijn leven aan een ketting gehangen zonder al teveel aandacht (ja, dat is gedeeltelijk speculatie maar er hing nog een stuk ketting aan zijn halsband toen we hem vonden en in zijn gedrag is merkbaar dat hij weinig/niks mee had gekregen van interactie met mens/hond. Dat is hier helaas redelijk gangbaar). Hij doet het inmiddels een stuk beter maar als we naar de dierenarts gaan, gaat er toch echt een muilkorf om. Wanneer iemand ons erf op loopt zorgen wij ervoor dat hij altijd vast zit. Waarmee ik niet zeg dát hij in die situaties zou bijten maar zeker weten doe ik het niet en dat test ik liever niet uit. Het nemen van verantwoordelijkheid staat gelukkig niet los van opvoeden, dat doen we ook maar liever niet met mogelijke slachtoffers.   

 

Qua grootte is een persoonlijk iets denk ik. Ik vind het zelf een onprettige gedachte dat ik op het moment dat er iets uit de hand loopt niks meer kan inbrengen. Zo kwamen er een tijdje geleden bijvoorbeeld twee enorme kuddebewakers op onze hond af en ik wist gewoon dat ik totaal geen kans had en het enige wat ik kon doen onze hond losklikken was. De eigenaar kwam er direct achteraan met de auto maar op het moment dat de enorme hond op de onze dook, konden we allen niks doen. Niemand kon een verschil maken door hier tussen te springen. Gelukkig vond de hond het niet nodig om echt schade aan te richten en nadat die van ons een paar keer op en neer gegooid en geschud was en kon de eigenaar hem rustig in de auto duwen. Nu zijn er veel grote rassen die van nature zachtaardig en rustig zijn maar ik zou er zelf niet aan beginnen, zie het voordeel er ook niet zo van.

Het type dat hier rondloopt zijn voornamelijk kudde bewakers en die zijn echt nog gefokt op hun taak, het vee bewaken, en die zijn een stuk feller/gevaarlijker en ook behoorlijk atletisch voor hun formaat. Ik moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat Boyko een stuk zwaarder/sterker zou zijn, dan wordt een hond met een moeilijk randje ineens een gevaarlijke hond. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Yooop, volgens mij is dit Dutcheye 2.0. "

ooow..okeeej dan snap ik die zwart/witte gedachte..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Toch is dat wel wat simpel gedacht. Het ene ras heeft in de basis bijvoorbeeld meer aanleg voor bijten dan het andere, ook zijn sommige type honden moeilijker bij te sturen dan andere . Verder zijn er ook veel herplaatsers met een moeilijke achtergrond. Ik denk juist dat er een enorm gevaar zit in de gedachte 'ik voed hem wel even op'. Dit heb ik veel voorbij zien komen bij mensen met 'vechthonden', die zouden goed met andere honden overweg kunnen want ze waren 'opgevoed', ik heb toevallig ook veel bijtincidenten gezien in die omgeving. Anderzijds heb ik ook veel mensen heel verantwoord met deze dieren om zien gaan en deze hielden hun honden allen weg van andere honden. Soms moet je accepteren dat bepaalde eigenschappen bij de hond horen.
 
Onze herplaatser heeft waarschijnlijk de eerste maanden van zijn leven aan een ketting gehangen zonder al teveel aandacht (ja, dat is gedeeltelijk speculatie maar er hing nog een stuk ketting aan zijn halsband toen we hem vonden en in zijn gedrag is merkbaar dat hij weinig/niks mee had gekregen van interactie met mens/hond. Dat is hier helaas redelijk gangbaar). Hij doet het inmiddels een stuk beter maar als we naar de dierenarts gaan, gaat er toch echt een muilkorf om. Wanneer iemand ons erf op loopt zorgen wij ervoor dat hij altijd vast zit. Waarmee ik niet zeg dát hij in die situaties zou bijten maar zeker weten doe ik het niet en dat test ik liever niet uit. Het nemen van verantwoordelijkheid staat gelukkig niet los van opvoeden, dat doen we ook maar liever niet met mogelijke slachtoffers.   
 
Qua grootte is een persoonlijk iets denk ik. Ik vind het zelf een onprettige gedachte dat ik op het moment dat er iets uit de hand loopt niks meer kan inbrengen. Zo kwamen er een tijdje geleden bijvoorbeeld twee enorme kuddebewakers op onze hond af en ik wist gewoon dat ik totaal geen kans had en het enige wat ik kon doen onze hond losklikken was. De eigenaar kwam er direct achteraan met de auto maar op het moment dat de enorme hond op de onze dook, konden we allen niks doen. Niemand kon een verschil maken door hier tussen te springen. Gelukkig vond de hond het niet nodig om echt schade aan te richten en nadat die van ons een paar keer op en neer gegooid en geschud was en kon de eigenaar hem rustig in de auto duwen. Nu zijn er veel grote rassen die van nature zachtaardig en rustig zijn maar ik zou er zelf niet aan beginnen, zie het voordeel er ook niet zo van.
Het type dat hier rondloopt zijn voornamelijk kudde bewakers en die zijn echt nog gefokt op hun taak, het vee bewaken, en die zijn een stuk feller/gevaarlijker en ook behoorlijk atletisch voor hun formaat. Ik moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat Boyko een stuk zwaarder/sterker zou zijn, dan wordt een hond met een moeilijk randje ineens een gevaarlijke hond.  "

Klopt wat je daar aangeeft, het ras wat ik heb is heel zachtaardig, de grote kuddenewakers daar moet ik ook niet aan denken en die zou ik ook zeker niet in huis nemen, er zijn bepaalde rassen die van nature vechtjassen zijn, en die niet eens zo groot zijn……. Mijn respect heb je dat je een zwerver hebt uitgenodigd bij je thuis, weet niet of ik dat zou doen.

honden page profiel User is goneUser is gone 3 doggies

honden foto van User is gone

Te veel persoonlijke info die niet nodig was. Nogmaals excuus cool

honden page profiel User is goneUser is gone 3 doggies

honden foto van User is gone

Off topic, excuus foot-in-mouth

honden page profiel RJRJ 3 doggies

altijd grappig om te zien dat bij een topic als dit van alles met elkaar vergeleken word,

 

ja maar dit en ja maar dat....

 

het internet blijft een fascinerende omgeving....

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" altijd grappig om te zien dat bij een topic als dit van alles met elkaar vergeleken word,
 
ja maar dit en ja maar dat....
 
het internet blijft een fascinerende omgeving.... "

Het schiet van links naar rechts. 

Maar ik weet zeker dat we allemaal een hart voor dieren hebben en het op het einde van de rit allemaal het zelfde bedoelen. 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Hoe leuk en lief ook, het is en blijft een hond. 
Deze maand in Nederland, 1 baby dood 
  "

Helaas, de hond had buiten een verplichte muilkorf om, waarom dan niet binnen.

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Helaas, de hond had buiten een verplichte muilkorf om, waarom dan niet binnen. "

misschien om dit of dat,

zo beginnen speculaties....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" misschien om dit of dat,
zo beginnen speculaties.... "

Geen speculaties, de hond was verplicht om buiten een muilkorf te dragen ! 

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Geen speculaties, de hond was verplicht om buiten een muilkorf te dragen !  "

buiten ja,

je vraag waarom binnen ook niet,

daar op weet niemand behalve de eigenaar het antwoord,  daarom zei ik, zo beginnen speculaties....

honden page profiel User is goneUser is gone 3 doggies

honden foto van User is gone

" altijd grappig om te zien dat bij een topic als dit van alles met elkaar vergeleken word,
 
ja maar dit en ja maar dat....
 
het internet blijft een fascinerende omgeving.... "

Volgens mij is dit gewoon de manier waarop gesprekken verlopen. Je begint met iets, en dan krijgt het een staartje en gaat dan weer in andere richtingen. Kan best boeiend zijn vind ik zelf.

 

Indien men vind dat ik of anderen me niet aan bepaalde regels houden, of dat het te ver gaat, dan mag dat gerust gezegd worden. Ik wil ook best mijn reacties verwijderen en mezelf wat aanpassen aan wat is toegelaten hier op Hp. Ben zelf nog een beetje zoekende naar wat kan en niet kan. Elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is, maar misschien kan dat in bepaalde gevallen problemen opleveren, ik weet het niet...

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Volgens mij is dit gewoon de manier waarop gesprekken verlopen. Je begint met iets, en dan krijgt het een staartje en gaat dan weer in andere richtingen. Kan best boeiend zijn vind ik zelf.
 
Indien men vind dat ik of anderen me niet aan bepaalde regels houden, of dat het te ver gaat, dan mag dat gerust gezegd worden. Ik wil ook best mijn reacties verwijderen en mezelf wat aanpassen aan wat is toegelaten hier op Hp. Ben zelf nog een beetje zoekende naar wat kan en niet kan. Elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is, maar misschien kan dat in bepaalde gevallen problemen opleveren, ik weet het niet...
 
  "

Je mag gerust voor je mening uitkomen hoor en antwoorden op anderen, een discussie komt daardoor op gang. Wanneer je niemand opzettelijk beledigd is het toch prima.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Volgens mij is dit gewoon de manier waarop gesprekken verlopen. Je begint met iets, en dan krijgt het een staartje en gaat dan weer in andere richtingen. Kan best boeiend zijn vind ik zelf.
 
Indien men vind dat ik of anderen me niet aan bepaalde regels houden, of dat het te ver gaat, dan mag dat gerust gezegd worden. Ik wil ook best mijn reacties verwijderen en mezelf wat aanpassen aan wat is toegelaten hier op Hp. Ben zelf nog een beetje zoekende naar wat kan en niet kan. Elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is, maar misschien kan dat in bepaalde gevallen problemen opleveren, ik weet het niet...
 
  "

Geen zorgen hoor, RJ is altijd de eerste die roept dat het een topic is waar iedereen het recht heeft met zijn of haar eigen mening in te reageren

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Geen zorgen hoor, RJ is altijd de eerste die roept dat het een topic is waar iedereen het recht heeft met zijn of haar eigen mening in te reageren "

zo hoort het ook te zijn....

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

 

Lees antwoorden niet als verwijten aub.

Maar als een manier van denken/ reageren. 

Antwoorden zijn niet persoonlijk. 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Vandaag  voor de derde keer de hond gehad en baasje vertelde dat de hond vrolijk naar ons toe kwam. 

Dat vond hij zo fijn, dat de hond niet bang was van ons en het zelfs leuk vond. 

Bij de andere trimsalon was het een hel, gillen en bijten, hond was niet te behandelen. 

Hond was vals. Ja de benadering doet veel. Zo lief nu. 

 

Wederzijds respect.

 

Wat er in huis gebeurt is weet ik niet, maar het is vreselijk dat een baby zo toegetakeld KON worden door een hond. 

 

 

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

En dan zijn er cijfers die aangeven hoe gevaarlijk een beet / aanval kan zijn en hoe vaak het gebeurt. 

Zal er een muilkorf plicht komen of zal er weer een verbod komen op bepaalde hondenrassen? 

 

NOS NieuwsVandaag, 15:08

Kinderen vaak slachtoffer hondenbeet, plastisch chirurgen willen maatregelen

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^