Reverse sneezing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Hoi, 

Ik heb een situatie met mijn hond waar ik graag andere hun mening over krijg.

Ik zal het kort proberen uit te leggen.

Afgelopen zondag ben ik met mijn honden gaan wandelen. Mijn oudste hond(7 jaar) eet regelmatig gras, dat probeer ik te vermijden maar ze schrokt het al wandelend naar binnen. Plots begin ze reverse sneezing ook wel achteruit niezen. Dit duurde zo'n 5-10min daarna heeft ze het op de wandeling niet meer gedaan.

 

Toen we s'avonds thuis zijn gekomen deed ze het weer af en toe. Ook tijdens het eten en drinken. Maandag ben ik naar de dierenarts gegaan maar dan was het al iets beter, we hebben antibiotica meegekregen. De rest van de dag heeft ze het bijna niet meer gedaan.

 

Dinsdagochtend om 6u begon ze heel hevig aan reverse sneezing te doen, wel een uur lang. Ze leek geen lucht meer te krijgen. Ook toen heb ik de dierenarts gebeld maar die wou nog even afwachten.

 

Woensdag heb ik een dierenkliniek gebeld om toch een 2de opinie te krijgen. Deze zei ook om af te wachten. Het is nu donderdag en ze doet het nog steeds regelmatig en ze is ook meer apathisch vandaag. Ze slaapt alleen en loopt met een kromme rug. Ik denk dat ze pijn heeft.

 

 

Wat kan ik nu het beste doen ? Heeft iemand zoiets eerder meegemaakt ? Ik zou volgende week met de honden op reis vertrekken dus ik kan niet blijven afwachten.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er kunnen twee dingen zijn gebeurd, het gras de lange slierten zo ingeslikt en daar is wat verkeerds gegaan in de luchtpijp, of een grasaar, zou aandringen bij je dierenarts op een kijk operatie, kijken of het in de luchtpijp niets verkeerds zit…zeker nu je hond apatisch is….  Begrijp totaal niet dat ze willen afwachten, op wat ? Dat de hond erin blijft ? Je beschrijft, je hond krijgt amper lucht en is sloom , en apatisch en loopt met een kromme rug, bellen en eisen dat ze je hond nakijken….

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Toen ik maandag ging leek het iets beter daarom dat ze wou wachten en woensdag viel het ook mee, alleen het reverse sneezing dat bleef aanhouden. Ze zeiden ook dat haar keel geïrriteerd is dus ze dachten dat het daarvan kwam.

 

Maar vandaag is het wel erger. Als ik wou kon ik haar morgen binnenbrengen voor een kijkoperatie maar nu twijfel ik of ze nog tot morgen kan wachten. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Toen ik maandag ging leek het iets beter daarom dat ze wou wachten en woensdag viel het ook mee, alleen het reverse sneezing dat bleef aanhouden. Ze zeiden ook dat haar keel geïrriteerd is dus ze dachten dat het daarvan kwam.
 
Maar vandaag is het wel erger. Als ik wou kon ik haar morgen binnenbrengen voor een kijkoperatie maar nu twijfel ik of ze nog tot morgen kan wachten.  "

Ik denk dat je vandaag toch nog even contact moet opnemen en zeggen dat je je erg ongerust maakt, de antibiotica is nu al vier dagen en inmiddelijk lijkt het erop dat ze daar niet van opgeknapt is, integendeel zelfs, het lijkt erger geworden te zijn.

Sterkte hoor, ik hoop dat ze snel geholpen kan worden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heeft iemand zoiets eerder meegemaakt ? 

Ja, enkele jaren geleden kreeg mijn hond hetzelfde na een wandeling, en het stopte niet. De dierenarts heeft toen meteen een injectie gegeven om de slijmvliezen te ontzwellen. Dat werkte niet voldoende, dus enkele uren later opnieuw zo'n spuit. Toen was het over. We hebben nog een nabehandeling met meloxidyl gekregen voor enkele dagen.

De DA vermoedde toen dat het een insectenbeet was in het zachte weefsel tussen keel en neusholte (opgelopen tijdens het snuffelen in het gras).

Dus als je zegt dat je hond gras heeft gegeten, kan daar best een insect op hebben gezeten dat haar achteraan in de keel heeft gestoken. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Naar de dierenarts! 5 tot 10 minuten is al heel lang, en dan na dagen nog iedere keer? Dan irriteert er iets.

Gaat een aanval niet over nadat je de eerste hulp, van kop omhoog en over keel aaien tot geslikt is hebt uitgevoerd, niet over , dan kan er iets dwars zitten. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Heb je idd ook tips gekregen om ze uit de reverse sneezing te krijgen? Over keel aaien en 1 neusgat even dichthouden (kan echt geen kwaad) wil helpen om ze eruit te krijgen. 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Ze krijgt morgen een kijk operatie, de dierenarts vond het nog steeds niet zo erg... ze zei dat de kans dat er iets vast zat klein omdat ze ook periodes heeft dat ze het niet doet en ze dan meer zou doen dan alleen reverse sneezing. Ik vind het zelf ook vervelend om te zitten afwachten.

 

 

@Jolanda

Ja, de tips om ze eruit te krijgen ken ik maar als ze een erge aanval heeft werkt er helemaal niets.

 

@alaska's finest 

Ik denk dat die injectie cortisone was ? Dit wilden ze ook niet geven omdat dit ook bijwerkingen kan geven.

 

Bedankt voor jullie reacties, ik hoop dat ik morgen meer weet. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Spannend, maar je weet dan wel hoe of wat. Succes!

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Fijn dat je morgen zekerheid hebt! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik begrijp je ongerustheid en hoop dat ze vandaag de oorzaak vinden.

 

Lotus van mij heeft regelmatig last van iets dat ze reverse sneezing noemen (ik vraag mij af of het dit werkelijk is, ik denk meer aan een soort van allergische of overgevoeligheid reactie) soms duurt het een paar seconden maar ze kan er ook in blijven hangen en dan kan het uren duren. Ze kan het krijgen door snuffelen aan gras maar vooral door het eten van gras maar ook het weer (kauw, warmte), opwinding en stres kan het veroorzaken. Ik heb met haar bij de weekenddierenarts gezeten omdat we ook dachten dat er iets na graseten in haar keel vast zat. Er is toen onder een roesje in haar keel gekeken maar buiten irritatie en het opzwellen van de slijmvliezen van de keel is er niets gevonden. Ze heeft toen pijnstilling, een spuit tegen de hoestprikkel en ik heb tabletten gekregen die ik haar kan geven als een aanval te lang gaat duren. Ik heb hierna nog een keer met haar bij de da gezeten voor reverse sneezing, Lotus had al uren last en de tablet hielp niets. Ze heeft bij de da een injectie gehad maar het duurde toch nog een tijd voor het af nam. Ik heb nu met de da afgesproken dat als Lotus ondanks de tablet langer als een uur last heeft ik met haar langs kom zodat ze de injectie kan krijgen. Dit is ook wel nodig wat de aanvallen zijn zeer vermoeiend voor Lotus.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Weet je al meer?

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Was het hier vergeten te laten weten. 

 

Ze hebben vandaag toch een stukje gras gevonden van bijna 10cm lang. De dierenarts was zelf verbaast. Ze dacht dat ze niets zouden vinden.

'Gelukkig' hebben ze toch iets gevonden dus ik hoop dat het nu voorbij is. Haar keel en amandelen zijn wel wat geïrriteerd. Maar ik ben blij dat het eruit is. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat fijn dat het eruit is. Wat zal hij zich beter voelen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Was het hier vergeten te laten weten. 
 
Ze hebben vandaag toch een stukje gras gevonden van bijna 10cm lang. De dierenarts was zelf verbaast. Ze dacht dat ze niets zouden vinden.
'Gelukkig' hebben ze toch iets gevonden dus ik hoop dat het nu voorbij is. Haar keel en amandelen zijn wel wat geïrriteerd. Maar ik ben blij dat het eruit is.  "

 Goed zo het is er uit….hp-thumbsup

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Fijn dat er toch een oorzaak is gevonden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze hebben vandaag toch een stukje gras gevonden van bijna 10cm lang. 

Da's best lang! Waar zat dat vast? 

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Fijn dat de oorzaak gevonden is!

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

" Da's best lang! Waar zat dat vast?  "

Het zat in haar zacht gehemelte. Ze kon het al vrij snel zien zitten, dus het zal niet heel ver in haar keel hebben gezeten.

 

Het gaat al veel beter en ze heeft niet meer aan reverse sneezing gedaan. Gelukkig is het opgelost.

Volgende forumvraag: Onverwacht nieuws..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^