Wat te doen? Aangeven of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Een vraag en wellicht hebben sommige mensen mijn verhalen en frustraties wel eens gelezen of een man hier in onze wijk met twee grote munsterlanders.

 

Dit ras heeft hij altijd gehad want voor deze twee heeft hij er een gehad die heel goed kon met Maylo. Daarna kreeg hij een nieuwe erbij toen de andere overleed en toen begonnen de problemen. 

 

Deze hond heeft vanaf moment één het vizier op Maylo. Dit eerste keer was toen zijn dochter met de hond liep en dus los liep. De hond kwam naar Maylo en meteen met een stijve lichaamstaal. Dit monde uit dat ze bovenop Maylo klapte. Kort daarop nogmaals maar toen met de man zelf. Sorry sorry sorry. Naja kan gebeuren. 

 

Alleen daarna gebeurde het continue met of bovenop hem klappen of dat ze blaffend en tierend naar hem toe rent en net op 1 meter afstand rond hem draait. Deze hond loopt los en ze hebben totaal geen controle. Ze loopt namelijk 20 meter voor deze mensen te struinen. Ze komt zelfs dwars door de begroening heen als ze Maylo stopt. 

 

Al deze keren was Maylo vast!! Aan de lijn dus! Geen enkele keer dat Maylo zelf naar deze hond is gegaan en vaak zagen we de hond niet eens aan komen. Maylo is tot een punt gekomen dat hij zo nerveus is geworden voor deze hond dat hij ook begon met uitvallen. 

 

De man was dan instaat om te zeggen 'jouwn hond valt uit daarop reageert mijn hond en jij bent dat schuld'. Of dat hij mij toch passeerde met de hond aan de lijn en nog geen 3 meter achter me de hond los maakte en ze alsnog naar Maylo kwam. 

 

Dit is al minstens 30x voorgevallen. Als ik deze man al zie, kook mijn bloed. Ik probeer hem dan ook te vermijden. Ik heb al zo vaak een woordenwisseling gehad met deze man tot aan schelden toe. 

 

2 jaar terug is er een 2e bij gekomen maar deze doet niks. Deze loopt ook bijna niet los maar ook hierbij gaat ze los struint ze door de gebieden minstens 20m van hun vandaan. 

 

Fudge reageert niet op ze want die is terughoudend naar grote honden en loopt er met een grote bocht omheen als ze los is, nu 2x dan gebeurt dat ik zoiets had van ik laat Fudge los dat leid misschien af van Maylo, niet dus. 

 

Al sta ik aan de andere kant van de wei wat een doorsnede heeft van minstens 30 a 40m. Als deze hond Maylo spot blaft en tiert ze aan de riem als ze vast zit of komt ze dreigend op hem afgestormt. 

 

Vandaag wat een leuke wandeling moest worden bij de beek in het bos. Eindigde dus in dat ik ben gebeten in mijn knie en dat ik er genoeg van heb. 

 

Ik wilde terug lopen naar huis het bos uit. Dit is een open stuk, die van mij liepen nog los maar in de verte zag ik al twee honden lopen. Jawel hun......dus ik riep Maylo bij me en twijfelde nog. Laat ik hem nu ook eens los? Of lijn ik hem aan. Lijnde hem toch aan omdat hij 2 weken terug een flinke bijtwond heeft opgelopen in zijn schouder door. Dit is perongeluk gegaan door een Duitse Dog die hem speels wilde corrigeren.

 

Fudge liet ik los want die was zo druk bezig met de stok die ze had gevonden en wellicht leidde het af. Ik riep nog 'lijn der aan a.u.b, je weet dat dit niet goed gaat'. Maar of hij had me niet gehoord of wilde het niet horen. De hond kwam blaffend in een stijven draft richting naar mij en Maylo. Maylo die begon al te grommen en de hond draaide om me heen. 

 

Maylo vloog uit daarop en deze hond ook. Ik stak mijn been er tussen en werd geschampt door Maylo zijn tand (denk ik). Hij en zijn zoon liepen lachend voorbij en ik ging uit mijn plaat. 

 

Hij vroeg op afstand 'waar maak je je nu druk om? Ze doet toch niks?' Ik zei, Het feit dat ze zo op me af komt en hij ziet dat ik mijn hond vast heb en ook nog weet dat beide niet met elkaar kunnen , blijkt dat hij een stomme *** is. 

 

Hij vond me agressief reageren en de zoon naast hem stond alleen te kijken. (Volwassen zoon waar ik ook al eens woorden mee heb gehad voor het zelfde). 

 

Ik zei dat dit al de zoveelste keer is en dat hij zijn hond gewoon aan moet lijnen. Hij gaf het tegenwoord 'maarja deze loopt ook los' Fudge dus. 

 

Komt zei naar je honden blaffend en tierend? Nee?!! Ik werd nog kwader omdat hij de schuld gewoon bij mij continue leg. Daarnaast zei ik dat Fudge teminste meteen luisterd als ik der roep en hij tot 6x riep 'Yuna kom voor' alleen Yuna luisterd dus nooit!  Ik heb nu zijn kenteken omdat ze met de auto naar de beek zijn gereden. 

 

Ik ben er eigenlijk klaar mee en wil deze man bij de wijkagent aangeven. Nu vraag ik me af gaan ze hier wat mee doen? Want het is dadelijk mijn woord tegen die van hem. Nu heb ik nog een aantal mensen die last van hem hebben en ook wel mijn verhalen kunnen ondersteunen. 

 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een aanvulling hij zegt dan erop nog 'je moet hem gewoon los laten, dan zoeken ze het zelf wel uit'. Ik doe dat niet want ik ken Maylo en die gaat graag de strijd dan aan. Dit wint hij zeker niet want dit eindigt in bijtwonden ten nadele van Maylo. 

 

Iemand zei ook laatst, laat Maylo dan lang aan de lijn kan die zich verdedigen. Ook hier...nee want dan klappen ze zeker weten op elkaar met als gevolg dan een van de twee of beide zeker gebeten wordt. 

 

Dit gaat sowieso hoe dan een keer fout. Want ook ik kan een keer over het hoofd zien dat deze hond naar me toe komt en Maylo los loopt. Maylo wordt 11 jaar en heeft echt niet de kracht meer om zich te weren.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik zou zeker aangeven hoor. 1 maal kan gebeuren, 2 x misschien ook nog, maar continue en 0 interesse tonen... nee, dat komt nooit goed.

Wat een vreselijke nare kerel zeg, een regelrechte verspilling van zuurstof.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik zou zeker aangeven hoor. 1 maal kan gebeuren, 2 x misschien ook nog, maar continue en 0 interesse tonen... nee, dat komt nooit goed.
Wat een vreselijke nare kerel zeg, een regelrechte verspilling van zuurstof. "

Ja klopt 1x a 2x is nog te overzien maar dit gebeurt helaas te vaak. Ik had echt zoiets van 'potverdorie zo n leuke wandeling. Eindigt zo.'

 

Dit was er net voor, lekker gezwommen.

558947.jpg

558948.jpg

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Zeker aangeven.
Er zal niet zomaar iets gedaan worden, maar bij genoeg meldingen komt er sowieso een aanlijnplicht.

 

Trouwens, zelf uit laten zoeken is echt het slechtste advies dat mensen geven kunnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel naar dit, aangeven , en met de wijkagent om de tafel gaan zitten, ik begrijp toch echt niets van dit soort mensen, ik heb een grote hond 75 kilo doet geen vlieg kwaad maar als ik iemand zie die de hond aangelijnd heeft gaat mijn hond ook aan de lijn…..ondanks dat het een losloop gebied is, respect voor elkaar…….en ik zal nimmer naar degene toelopen, nou loop ik in een gebied dat men van ver al iemand aan ziet komen en weids is maar dan nog, respect voor elkaar is toch niet zo moeilijk..aangeven en met elkaar met de wijkagent om de tafel gaan zitten…

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Wijkagent bellem en afspraak maken voor een gesprek, dan alles vertellen, ben je nu door he eigen hond of door zijn hond gebeten?

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Zeker naar de wijkagent gaan!

 

Wat erg dat dit al meer dan 30x gebeurd is. En dat die eikel nog steeds niks doet. Je zou het de volgende keer eventueel kunnen filmen zodat je bewijs hebt (en hem op sociale media aan de schandpaal kan nagelen)

Maylo is een kleine hond toch, zou je hem eventueel op kunnen tillen in het vervolg? 

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Wat een vervelende situatie, en vooral wat een vervelende kerel! Je kunt toch wel een beetje rekening met elkaar houden, kom op zeg.. Hoeveel moeite is het nu om je honden gewoon even bij je te houden, helemaal als daarom gevraagd wordt?! Maar goed, na al die gesprekken en confrontaties staat hij er nog altijd zo gemakzuchtig in. Is het dan misschien een optie om Maylo in het vervolg op te tillen als die hond op hem af stormt? Dan heb jij veel meer controle, en komt de hond in kwestie nog steeds dichtbij dan kun je ze ook makkelijker wegsturen. Ik zet dan altijd een stap in de richting van de hond en brul "weg" (of terug) in combinatie met een handgebaar. Voor veel honden is dat duidelijke taal, al zijn er ook bij die alsnog hun zin doordrukken. Ik vraag me dan af waarom je zo'n eigenwijze überhaupt laat loslopen, maar goed, die discussie ga ik niet aan.. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

@Willemijn: helaas om de tafel gaan zitten met deze man, gaat hem niet worden. Ligt meer aan mij, ik wordt te snel boos om met hem nu nog een normaal gesprek te voeren. 

 

@Ientje: Maylo weeg 10kg en optillen kan,maar ik ben zelf maar 1.53m. De hond zou in feite gewoon bij hem kunnen komen als ze opspringt en dan is de vraag, kan ik Maylo dan goed genoeg beschermen + ik heb Fudge ook nog bij me. 

 

@Iglo: ik wil hem filmen nu ook maar vergeet het gewoon dan door mijn eigen frustraties op dat moment. Het op social media plaatsen doe ik niet maar het zou puur bewijs zijn dan. Zoals bij Ientje, ik kan hem zeker optillen maar ik ben zelf niet groot. De hond in kwestie komt net de kop bij mijn heup. Dus in hoeverre kan ik Maylo op die manier beschermen.

 

@Susanne: zie over het optillen hier boven. En ik brul vaak maar de hond lijkt er weinig van onder de indruk. Maar goed der eigenaar brult ook 'Yuna kom hier'. En daar is ze ook niet van onder de indruk. Neem de volgende keer gewoon een paraplu of iets mee. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maylo…..  met de wijkagent samen, niet alleen…

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ik zou de wijkagent inderdaad inschakelen. En als dat niet helpt, zorgen dat je filmmateriaal hebt of, zoals Willemijn zegt, vragen of hij een keer mee wil met een wandeling. Dan wel zonder zijn politiepak aan natuurlijk, anders gaan de buren je natuurlijk vermijden. 

 

Wel een ontzettend vervelend situatie zeg! 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Maylo…..  met de wijkagent samen, niet alleen… "

Ja dat had ik gelezen :) maar zelfs dan als die erbij is. Met de wijkagent alleen wil ik wel of bedoel je dat? 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik zou de wijkagent inderdaad inschakelen. En als dat niet helpt, zorgen dat je filmmateriaal hebt of, zoals Willemijn zegt, vragen of hij een keer mee wil met een wandeling. Dan wel zonder zijn politiepak aan natuurlijk, anders gaan de buren je natuurlijk vermijden. 
 
Wel een ontzettend vervelend situatie zeg!  "

Ga het nu proberen maar probleem is het gebeurt niet elke dag. Hij woont ook niet in mijn straat (gelukkig). Nu weet ik wel zijn wandeltijden en die vermijd ik liever. Nu was ik vroeg zelfs vandaag en kwam hem dus tegen.  

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Zou via de wijkagent dit aankaarten en nogmaals maar dan met wijkagent dit aankaarten bij de eigenaar.

Je noemt dat andere buurtbewoners de hond ook niet prettig vinden, dan zullen die ook los van elkaar melding moeten maken en onderbouwen waarom ze dat zo ervaren.

Vooralsnog lees ik niet dat er een bijtincident is geweest met (grote) schade, dus dan kan politie en wijkagent er ook niet zo veel mee denk ik.

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Volgens mij moet je hiervoor bij de gemeente en handhaving zijn. 

 

Heb je Fudge dan los waar aanlijnplicht is?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Volgens mij moet je hiervoor bij de gemeente en handhaving zijn. 
 
Heb je Fudge dan los waar aanlijnplicht is? "

Ik heb het nummer van de wijkagent nu en ga die gene eerst even contacteren. 

 

Bos mogen ze gedoogd los van de boswachter, mits ze onder apél staan en op de paden blijven. Dat doen deze honden van deze man dus sowieso niet. Want die struinen overal. 

 

In de buurt niet maar dat doet hij dus ook. Heb een foto toegevoegd. Van de buurt waar we kunnen lopen en ik hem vaker dus tegen kom. Ik ben blauw en hij is rood. 

 

Rechtse foto: ik loop beneden en boven is een fietspad met voetgangerspad er langs. Waar ik loop is een voetgangerspad. Nu is een flinke begroeing met hoog wildgras. De hond komt dan letterlijk hier doorheen los, blaffend en tierend. Afstand is ca. 20 meter. 

 

De linkse foto: is de weide. Deze bestaat uit twee stukken weides met zo n rij bomen er tussen. Ik sta dus op het hondenpad en de man met de hond aan de bewonerskant. Je kan zien wat voor afstand dit is en dan nog komt deze hond door de wei naar mij toe. 

 

Dit zijn vaak dus de situaties. De hond pikt de geur van Maylo op of ziet Maylo en komt blaffend en tierend naar ons. De ene keer klapt ze er bovenop en de andere keer blijft ze op ca. 1 meter afstand staan. Aangelijn passeren, dan begint de hond al op afstand aan de lijn te blaffen. 

558991.jpg

Zoals je ziet zijn de afstanden groot en zie ik hem dus niet altijd. Ik probeer hem te vermijden maar door dat de hond zo n afstanden legt om alsnog bij ons te komen en de man hierop ook niet eens let hij vaak niet eens door heeft wat de hond doet of waar ze uithangt. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Ik zou ook zeker een melding maken bij de wijkagent, en idd wat Kees zegt, bij de gemeente (het is overlast, van huisdieren, dat kun je melden, dat moeten ze handhaven). Wat die man doet kan écht niet. En 'mogen gedoogd los' is meestal een term die mensen gebruiken met niet-luisterende honden in aanlijngebieden. Dat is tenminste mijn ervaring hp-smile

 

Ik zou de hond ook wegbrullen, of als dat niet helpt een wandelstok, of zo'n wandelgeval met meerdere poten gebruiken om die hond op afstand te houden. Bij mij werkt brullen meestal fantastisch maar ik ben heel lang dus dat is vast meer intimiderend tongue-out

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Wat vervelend zeg, dat je zo vaak met Maylo (en Fudge) in zo'n nare situatie terecht komt. Steeds dezelfde hond die Maylo niet mag en op hem duikt. Je hebt blijkbaar iemand in je buurt die het totaal geen probleem vindt dat zijn hond zich zo gedraagt. Iemand die het probleem niet ziet.

Ik vind zeker dat je hier een melding van moet maken. Al vermoed ik dat een wijkagent pas actie zal ondernemen wanneer er meerdere meldingen zijn. In dat geval hoop ik dat je andere mensen kunt bewegen eveneens een melding te doen.

Pas wanneer een wijkagent het uitlegt, zal hij hopelijk eindelijk inzien dat het probleem toch echt bij hem en zijn hond ligt.

 

@ Joop: een mannenstem is meestal wel iets intimiderender dan een vrouwenstem. Ik houd het meestal op een 'kssjt'.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een update: 

 

Ik heb contact gehad met de wijkagent. Hij vindt het vervelend wat er continue gebeurd maar zolang er niet meer mensen klagen, géén tastbaar bewijs is of een bijtincident is geweest. Kan hij er weinig aan doen, hij adviseerde mij om toch de incidenten vanaf nu te filmen en eventueel rondvraag te doen wie nog meer last van hem heeft. Hij maakte wel van mijn klacht een melding, zodat er tenminste al één was. 

 

Gisteren liep ik en helaas was ik later dan normaal en jawel hoor ik zag hem aankomen. Ik ben resoluut omgedraaid en ben door de wei terug gelopen. Normaal op dat stuk mogen mijn honden los, maar ik hield ze nu beide aan de lijn. Gelukkig toen ik hem zag zat er nog zo n 30 meter tussen ons. 

 

Ik weet hoe hij dan loopt en ik het mag het niet zeggen, maar ik was net thuis en het begon stort te regen. Ik weet 100% zeker dat hij toen nog niet thuis was en ik genoot daar best wel van op dat moment. Ja Karma is echt een ...... (ik weet het ik weet het, niet volwassen maar ik genoot wel) 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Haha dat kan ik me voorstellen. Goed dat je omgedraaid bent, even geen confrontatie.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Is het ook een idee om een niet te dure bodycam aan te schaffen? Dan heb je je handen vrij als je wilt filmen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is het ook een idee om een niet te dure bodycam aan te schaffen? Dan heb je je handen vrij als je wilt filmen. "

Jee wat een goed idee zeg….wist niet dat die er waren, dacht alleen voor handhavers politie enz…

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Even een update: 
 
Ik heb contact gehad met de wijkagent. Hij vindt het vervelend wat er continue gebeurd maar zolang er niet meer mensen klagen, géén tastbaar bewijs is of een bijtincident is geweest. Kan hij er weinig aan doen, hij adviseerde mij om toch de incidenten vanaf nu te filmen en eventueel rondvraag te doen wie nog meer last van hem heeft. Hij maakte wel van mijn klacht een melding, zodat er tenminste al één was. 
 
Gisteren liep ik en helaas was ik later dan normaal en jawel hoor ik zag hem aankomen. Ik ben resoluut omgedraaid en ben door de wei terug gelopen. Normaal op dat stuk mogen mijn honden los, maar ik hield ze nu beide aan de lijn. Gelukkig toen ik hem zag zat er nog zo n 30 meter tussen ons. 
 
Ik weet hoe hij dan loopt en ik het mag het niet zeggen, maar ik was net thuis en het begon stort te regen. Ik weet 100% zeker dat hij toen nog niet thuis was en ik genoot daar best wel van op dat moment. Ja Karma is echt een ...... (ik weet het ik weet het, niet volwassen maar ik genoot wel)  "

Hihi, denken dat tie lekker in een plensregen loopt, mag.  laughing

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Is het ook een idee om een niet te dure bodycam aan te schaffen? Dan heb je je handen vrij als je wilt filmen. "

Nou wel aan gedacht maar alleen voor dit aan te schaffen, vind ik wel een duren aangelegenheid. Nu heb ik mijn telefoon in een hoesje die ik om mijn nek kan hangen. Dus ik kan deze ook handsfree aanzetten als het moet :) 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

De hond heeft nu toegeslagen vanavond bij de hond van een goede vriendin. Ze belde me, de desbetreffende hond is zonder te aarzelen bovenop haar hond geklapt. 

 

De eigenaresse was er nu mee dus niet de man. Ook zij laat de hond gewoon los zonder dat ze luisterd. De hond van mijn vriendin is een teef en heeft haar nu te grazen genomen. Gelukkig niet met schade wel een bloeduitstorting volgens mijn vriendin. 

 

Vriendin heeft gezegd als ze alsnog schade zou vinden dan waren ze van haar. Mijn vriendin is niet op der mondje gevallen en ze zegt nog geen 10 min later liep die hond weer los. 

 

Ze heeft nu op de buurt FB een bericht geplaatst wie meer last heeft van deze hond. Ik zit nog niet in die FB groep. Wel aangevraagd dus ben benieuwd wie er reageerd.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Wat naar zeg! En de politie/handhaving doet er niks aan? 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zou mooi zijn als je vriendin en anderen echt een melding gaan maken! 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Wat naar zeg! En de politie/handhaving doet er niks aan?  "

Vriendin van me gaat nu kijken als ze ook een melding kan maken. Die eigenaresse deed ook geen moeite riep alleen 'Yuna kom voor' meer niet. 

 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Zou mooi zijn als je vriendin en anderen echt een melding gaan maken!  "

Ja, ze had al reacties gekregen op de FB oproep maar die kan ik nog niet zien. Hoop dat ik snel toegelaten wordt in die groep, dat ik ook kan reageren. 

 

Het is gewoon van de zotte, bijna iedereen houdt wel rekening met elkaar en helemaal als ze weten dat de honden niet met elkaar kunnen. Zij hebben daar echt géén boodschap aan en laten gewoon continue die hond los, terwijl ze voor géén steek luistert. Voorheen hebben ze er er ook één gehad en die kon met iedereen, hele leuke hond Woepie heette die hadden ze ook altijd los. Alleen zij liet honden echt links liggen en dan heb ik daar echt géén moeite mee. 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Doxybactin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^