Huid problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Weet iemand een goede brok bij huidproblemen (mallasezia),heb ook al kvv geprobeerd maar hij word er zo ziek van .Dus alle tips zijn meer dan welkom.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Van darf….de wild variant…zal het even voor je opzoeken…een hele goede brok…zit geen kip en rund in dat moet je je hond niet geven met een huid probleem.       Heb er een hele goeie ervaring mee.   

Darf Bites - Vol Voeding wild 

Darf heeft ook een geperst brok ontwikkeld met hoogwaardige ingrediënten. Deze koudgeperste brok heeft een hoog vleesaandeel en is glutenvrij. Het vlees, afkomstig van de slager de groene weg, wordt zelf door Darf gedroogd en direct geperst. Door het gebruik van verse grondstoffen, kokosolie en krill heeft Vol een lekkere geur, en een relatief korte houdbaarheid van 1 jaar. Doordat er zoveel vlees in Vol bites is verwerkt, zijn deze zachter als reguliere brokken. U kunt de bites eventueel oplossen in water om zo een soort diner voor de hond te maken. 

  • Geperste brok
  • Hoog vleesgehalte (per kilo bites 3200 gram vers vlees)
  • Verse groente en fruit
  • Volledige voeding
  • Bevat geen gluten

Ingrediënten: 
60%: Hertenvlees, Reevlees, ganzenbot, Hertenorganen, 2% Eieren, 14% gedroogde wortel rauw, 13% appel rauw, 5% gierst, 2% krill, 2% kokosolie, 1% brandnetel

Analyse: 
Ruw eiwit 30,0%, Ruw vet 15,0%, Ruwe celstof 3,56%, Ruw as 7,0%, Calcium 1,30%, Fosfor 0,75%, Vocht 10,0%,

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wilma…..tegen de malassezia een wassing met pyoderm of de malaseb…raadpleeg je arts hier over naar.

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Het is geen brok, maar misschien het proberen waard: gekookt voer. Dat is heel licht verteerbaar, en niet zo erg bewerkt als brokken. Het is wel duurder, maar scheelt weer DA kosten als het goed gaat. Het moet wel in de vriezer bewaard worden. Kijk een bij www.butternut.nl of www.pureinstinct.nl En voor een beoordeling van het voer op voerwijzer.

Buddy krijgt regelmatig een maaltijd Butternut. Hij vindt het heerlijk en doet het er goed op, terwijl hij ook niet tegen rauwe KVV kan.

honden page profiel RJRJ

houd er wel rekening mee dat bovengenoemde niet betekend dat het ook voor jou hond goed zal zijn, elke hond is anders....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat is ziek ervan? Overstap of varia hebben de meeste dunne kak van, maag moet even wennen. Heb je uiting in huidproblemen moet je echt 4 tot 8 weken volhouden met enkel eiwit in voer, dat is het meest voorkomend.

 

Volgorde is parasieten, zoals vlooien, mijt, teek ect. Daarna ga je voedsel uitsluiten en dan atopie, de duurste test in het rijtje, zoals gras, struik, wasmiddelen ect.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Specific cdd  hy, bij allergie voor voeding en voor allergenen van buiten af, gehydrolyseerd. In ieder geval sluit je hiermee een allergie voor dierlijk eiwit uit. Je mag dan niets maar dan ook niets anders geven.

Gaat het goed dan reageert je hond dus op dierlijk eiwir. Daarna kan je dan voorzichtig , na verloop van tijd, onder begeleiding van een goede dierenarts een dierlijk eiwit gan geven om te kijken of dit gaat. Mijn vorige hond reageerde binnen een week met een omslag de goede kant op.

 

Voor voedingsallergie is geen bloedtest, anders dan een test met dna en haren door een alternatieve therapeut of ik geloof bij oervoer.nl.. Niets mis mee, maar of het echt een goede uitslag is betwijfel ik.

 

Voor omgevingsallergie , zoals genoemd bij bovenstaande brok? Het is te proberen. Maar om te weten waar  en of,  je hond allergisch voor is, moet je een dure bloedtest laten doen bij je da. Dan weet je wel waar je aan toe bent en wat je moet proberen te voorkomen dat je hond er mee in aanraking mee komt.

 

Heel naar probleem dit.

Volgende forumvraag: Brokken afwisselen goed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^