slecht eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Sinds Kyra en Remy in korte tijd na elkaar zijn weg gevallen zijn Doris en Shadow ineens slechter gaan eten. Aten ze voor die tijd altijd zonder problemen hun bak leeg, laten ze het nu regelmatig staan. De ene keer eet Doris niet, de andere keer is het Shadow die zijn eten laat staan. Er is niets veranderd in hun voeding en ze eten nog steeds op dezelfde plek als voorheen. Verder zijn ze gewoon vrolijk en  en koekjes lusten ze wel. Ik ben met Doris nog bij de dierenarts geweest (zij was de eerste die slecht ging eten), die heeft nog wel haar gebit schoon gemaakt, maar zei ook, dat dat niet de oorzaak kon zijn, omdat er nog niet erg veel tandsteen zat. En harde kluifjes eet ze wel gewoon, dus dat is zeker niet de oorzaak.

Ik haal altijd het eten weer weg, als ze het niet opeten. Volgende ronde weer een kans. Ik begrijp alleen niet, waarom ze nu ineens slechter gaan eten, terwijl het altijd goede eters waren. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Warmte draagt bij sommigen honden bij dat ze niet eten, je schrijft, lekkere koekjes gaan er wel in, een hond die zijn eten niet opeet, geef je ook geen koekjes, laat die voorlopig helemaal weg, krijgen ze vanzelf wel weer trek…

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Minder honden, minder concurrentie? En daar het warme weer bij?
Mijn hond eet altijd heel rustig, enige hond, als er een andere hond in de buurt is, eet hij veel sneller. 

En ja 2 honden weggevallen in korte tijd zal zeker wel een impact hebben op de 2 die overblijven...

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Warmte draagt bij sommigen honden bij dat ze niet eten, je schrijft, lekkere koekjes gaan er wel in, een hond die zijn eten niet opeet, geef je ook geen koekjes, laat die voorlopig helemaal weg, krijgen ze vanzelf wel weer trek… "

Ze krijgen nu ook geen koekjes meer. Maar in het begin gaf ik het wel om te kijken of ze die wel aten. En dan heb ik het over konijnenoren of echt harde snoepjes. Daarmee even testen of het niet aan hun gebit lag. En de warmte zijn ze hier wel aan gewend en vorige jaren aten ze daar ook geen hap minder om. Ik denk dat dat dus niet zo'n grote rol zal spelen.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Doris en Shadow zijn hoogstwaarschijnlijk nog in rouw om het verlies van hun hondenmaatjes. Hebben zij afscheid kunnen nemen toen de andere honden gestorven waren?
 
Een van de verschijnselen door rouw is het gebrek aan eetlust.
 
Probeer Doris en Shadow af te leiden door met ze te spelen en leuke wandelingen met ze te maken, tijdens welke je hen veel aandacht geeft.
 
https://www.animalstoday.nl/honden-rouwen-na-dood-hond/
  "

Ik weet dat honden ook rouwen. Kyra en Remy liggen hier in de tuin begraven en ik heb Doris en Shadow eerst afscheid laten nemen. Maar het slechte eten is het enige dat ik aan ze merk. Daarom vroeg ik me af of het daarmee te maken kon hebben. Maar dat zou dus inderdaad wel kunnen.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Minder honden, minder concurrentie? En daar het warme weer bij?Mijn hond eet altijd heel rustig, enige hond, als er een andere hond in de buurt is, eet hij veel sneller. En ja 2 honden weggevallen in korte tijd zal zeker wel een impact hebben op de 2 die overblijven... "

Daar heb ik ook al aan zitten denken. We zullen zien. A.s. maandag ga ik voor 10 dagen naar Nederland en mijn hondjes gaan dan bij de buurvrouw logeren. Die kennen ze goed en zij heeft ook 3 honden. Dan is er dus weer meer concurrentie. Eens kijken of het eten dan beter gaat.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^