Bioresonantie naar gevangenis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AyaAya

Verbazend hoe het zo lang heeft kunnen duren maar uiteindelijk is het zover, in Duitsland uitvinder bioresonantieapparaat Bioscan veroordeeld voor oplichting. 2 en 3 jaar gevangenisstraf voor de uitvinders vanwege bedrog.

Het apparaat wordt blijkbaar nog steeds gebruikt in Nederland (en waarschijnlijk) ook in België. Weet niet of het dan bv in Duitsland uit de markt is gehaald, of indien het daar eveneens nog steeds lustig wordt gebruikt.

(Het is wel reeds van begin 2022)

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

En wat is daar nu je bedoeling van?

Ik vind het zelf ook dikke vette onzin, maar prima voor de mensen die er wel in geloven, dat gaan diegeen die het toepassen en adviseren, vast ook wel om 1 of andere reden doen. Wat mensen willen doen met hun geld, is toch hun zaak. Ze doen er ook helemaal geen kwaad mee.

honden page profiel AyaAya

Dus u vind opzettelijk bedrog en oplichting best OK? Bijzonder.

Indien apparatuur, voedsel of zo niet OK word bevonden wordt het normaal uit de omloop gehaald. Blijkbaar is dit in de geneeskunde niet nodig.

Dit is niet helemaal hetzelfde als geloven in 'geschud water' , hier gaat het om elektronische apparatuur met opzettelijk bedrog. Wenst men  placebotherapie te verkopen, verkoop het dan effectief als placebotherapie.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

We worden godganse dagen bedrogen en opgelicht hahaha, beetje naïef om te denken dat het niet zo is ;) 

Je kunt je prima informeren over bioresonantie, opteer je dan er in te geloven, dan is dat je prima recht.

honden page profiel AyaAya

Is de Context waarmee je vergelijkt is dit niet het geval, de meeste bedrijven hun business model bestaat niet uit het bewust oplichten van mensen, niet op dat niveau. 

Waarom zou men niet ingelicht mogen worden dat de uitvinders veroordeeld werden tot bedrog? 

En nee de meesten kunnen zich niet eenvoudig deftig inlichten over bioresonantie, want het vraagt enige kennis over quantummechanica en dit behoort momenteel nog niet tot algemene kennis, maar tot slechts een extreem beperkte populatie. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik beweer nergens dat je niet mag inlichten. Wie zich informeert, komt dat immers zelf ook te weten, gezien het al van ruim een jaar geleden dateert.

Het doet me dan ook vermoeden dat je dit niet post omdat je zo begaan bent met de mensen, maar eerder zelf een persoonlijk iets af te handelen hebt ;)  Verder zijn sites als kwakzalverij natuurlijk al op voorhand overtuigd van hun eigen mening.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"  de meeste bedrijven hun business model bestaat niet uit het bewust oplichten van mensen, niet op dat niveau. 
"
Ohohoho! 
Heb je soms een idee hoe bv de tobacco industrie zich in de jaren 60 / 70 heeft gepositioneerd?
Sindsdien weten de mensen het wat beter maar werd iemand voor deze bewuste levensgevaarlijke oplichterij veroordeeld? Ik denk dat niet. Pakjes werden wel "versierd" met beelden die de consument blijkbaar moeten afschrikken. Verder blijft het de keuze van de mensen zelf. Waarom mogen de andere mensen dan niet zelf beslissen of ze gebruik van bioresonantietechnieken, mediums en andere alternatieve middelen willen maken of niet? 
Mijn idee is puur omdat de ene wat sterkere lobby en genoeg financiële middelen heeft om niet achter de tralies te zitten, dan de andere..
Een wat Dagmar zegt... zo'n eerste post op een forum waar men vooral over honden praat, het laat idd vermoeden dat jouw persoonlijke belangen hier gemengd zijn. 

honden page profiel AyaAya

Vermengeling van persoonlijke belangen? Wat een directe beschuldiging. En wat zouden die 'persoonlijke belangen' dan zoal zijn ?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Sinds wanneer wordt bioresonantie op honden toegepast?

 

Ik heb in een ver verleden eens een behandeling gehad met bioresonantie door een tandarts, die 1 dag per week mensen probeerde te behandelen met bioresonantie. De behandeling bestond uit een hoop poespas. Naar aanleiding van de uitslag kreeg ik granules mee. Het resultaat was nul. Ik had toen een aandoening waar de reguliere artsen/specialisten geen hulp konden bieden.

 

Op internet zijn in Nederland nog plenty behandelaars die bioresonantie aanbieden.

 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Mooi! Dit soort oplichting is wel degelijk schadelijk. Er zijn mensen die er in geloven en daardoor goede zorg afhouden bij hun huisdier of kind. Ook op dit forum zie ik regelmatig voorbeelden voorbij komen. Een paar moeilijke pseudo-wetenschappelijke termen en een verzonnen Einstein quote bewijzen een methode niet! Maar leg dat maar eens uit aan de goedgelovige mens. Dat dit soort oplichting eindelijk bestraft wordt is hopelijk een nog duidelijker signaal, denk 3x na voor je iets doet bij je hond… niet alles op het internet is waar. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Mooi! Dit soort oplichting is wel degelijk schadelijk. Er zijn mensen die er in geloven en daardoor goede zorg afhouden bij hun huisdier of kind. Ook op dit forum zie ik regelmatig voorbeelden voorbij komen. Een paar moeilijke pseudo-wetenschappelijke termen en een verzonnen Einstein quote bewijzen een methode niet! Maar leg dat maar eens uit aan de goedgelovige mens. Dat dit soort oplichting eindelijk bestraft wordt is hopelijk een nog duidelijker signaal, denk 3x na voor je iets doet bij je hond… niet alles op het internet is waar.  "

niets meer aan toe te voegen hp-smile

'kwantummechanische resonantievergelijking' , hou toch op foot-in-mouth

honden page profiel RJRJ 3 doggies

een heel groot deel van de alternatieve hoek hangt van leugens/oplichting aan elkaar en zo lang er nog grof geld aan verdiend kan worden gaan ze er gewoon mee door....

honden page profiel AyaAya

Het is niet mijn eerste post, ik vergat mijn password en bij her aanvraag werkte de mail niet. Ik heb naam behouden.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Nu vraag ik me af: geloofden de uitvinders zelf in de werking van bioresonantie of waren ze bewust mensen aan het oplichten?

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" Mooi! Dit soort oplichting is wel degelijk schadelijk. Er zijn mensen die er in geloven en daardoor goede zorg afhouden bij hun huisdier of kind. Ook op dit forum zie ik regelmatig voorbeelden voorbij komen.... Maar leg dat maar eens uit aan de goedgelovige mens. 

Ik kan natuurlijk alleen over mijn eigen omgeving spreken. Wel, de meeste mensen die ik ken gaan naar een klassieke huisarts en even klassieke DA. 

Mensen die voor zoiets als bioscan gaan, zijn sowieso anders (alternatief) ingesteld. Ze zoeken ook specifiek naar de alternatieve behandelingen en als ze kiezen om daarin te geloven en het uit te proberen, dan is het hun keuze en niemand's anders. En neen, ik vind niet dat ze moeten behandeld worden als idioten die van zichzelf door de anderen gered moeten worden. 
Er zijn ook mensen die naar Lourdes reizen in de hoop van miraculeuze genezing. Het is evenveel hun keuze om daarin te geloven. Of moet dat ook verboden worden? 
Wat je schrijft over sommigen die medische hulp voor hun kinderen weigeren, dat zijn extreme gevallen. Die zullen helaas ook altijd bestaan. Maar zo is het met alles. 
Net zoals met "grof geld te verdienen", waarover het in de andere post hier gaat. Ons hele maatschappij en onze samenleving zijn gebaseerd op het verdienen van geld, haha! En hoe mensen hun geld willen uitgeven is ook hun zaak en van niemand anders. 
Zelf heb ik jaren voor heeeeel grote big pharma gewerkt. Ik denk dat ik geen tekening moet maken hoe big pharma tegenover alternatieve behandelingen staat. Kwakzalverij. Punt. Niettemin dekte medische verzekering  voor hun eigen medewerkers bijna onbeperkt alle mogelijke soorten van die “kwakzalverij “.  Mijn eigen alternatieve kant gaat niet verder dan osteopathie of acupunctuur, maar ik denk moest ik toen beslissen om naar iemand die met bioresonantie oid bezig is, te gaan, dan zou het ook probleemloos geaccepteerd worden. 
Een beetje over hypocrisie gesproken… 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Nu vraag ik me af: geloofden de uitvinders zelf in de werking van bioresonantie of waren ze bewust mensen aan het oplichten? "

Ik denk wel dat ze er zelf in geloofden. Of dat hoop ik tenminste. Het maakt overigens niet minder schuldig. Ik vind zelf dat mensen die iets verkopen verplicht zijn om zichzelf te informeren in wat ze precies verkopen. “Ik wist het niet” is geen excuus als je een google-search verwijderd bent van correcte informatie… 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" Vermengeling van persoonlijke belangen? Wat een directe beschuldiging. En wat zouden die 'persoonlijke belangen' dan zoal zijn ? "

Vermoeden is niet hetzelfde als direct beschuldigen. 

Ik heb ook uiteraard geen glazen bol of een medium naast mij om te weten waarom en wat je daar iets persoonlijks tegen hebt. Ik kan alleen maar iets vermoeden. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

 

@Lara, Het kan me werkelijk geen zak schelen wat anderen doen, mits ze er anderen niet mee schaden. Mensen moeten lekker naar Lourdes reizen als ze daar blij van worden. Big Pharma heeft uiteraard ook zijn mankementen, maar dat is een andere discussie. Kinderen en dieren krijgen op regelmatige basis slechte zorg, omdat ouders/eigenaren eerst kwakzalver behandelingen willen proberen. Dat is echt geen extremiteit hoor. Zie het wekelijks voorbij komen op HP. Op een gegeven moment wordt het gewoon een vorm van verwaarlozing. Ik vind het gewoon zo’n krom idee dat je elke mening maar moet respecteren, en “anderen in hun waarde laten”, wat betreft honden. Honden zijn afhankelijk van je. Ik denk dat het vooral nodig is om dit soort lui te shamen tot in het oneindige :)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

.

honden page profiel AyaAya

" Nu vraag ik me af: geloofden de uitvinders zelf in de werking van bioresonantie of waren ze bewust mensen aan het oplichten? "

De veroordeling is fraude , het is wel degelijk bewust. 

 

(Denk wel dat er een zekere kanttekening te maken valt. In deze 'moderne' alternatieve 'quantum' geneeskunde, is zeer 'mind-over-matter' gericht er wordt dus zeer expliciet geloofd in de kracht van de placebo. Mogelijks is in deze context de 'fraude' misschien wel bewust, maar niet kwaadwillige. )

De 'quantum' uitleg klopt niet voor de 'kracht' van de placebo, er bestaan wel goede en waarschijnlijk koppende argumenten vanuit een 'evolutie' perspectief bekeken. 

honden page profiel AyaAya

" Ik denk wel dat ze er zelf in geloofden. Of dat hoop ik tenminste. Het maakt overigens niet minder schuldig. Ik vind zelf dat mensen die iets verkopen verplicht zijn om zichzelf te informeren in wat ze precies verkopen. “Ik wist het niet” is geen excuus als je een google-search verwijderd bent van correcte informatie…  "

Het gaat niet over de (door)verkopers of gebruikers, maar over de ontwerpers van de bioscan. Het gaat over bewuste fraude.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Nu vraag ik me af: geloofden de uitvinders zelf in de werking van bioresonantie of waren ze bewust mensen aan het oplichten? "

 Daniel Pugge, een Duitse sportleraar – en een fanatiek bestrijder van onzin-apparaten – dook drie jaar geleden letterlijk in een Bioscan-apparaat, schroefde het apparaat volledig uit elkaar en deed oneindig veel (contact)metingen. Zijn meest basale, verbijsterende ontdekking: ondanks het indrukwekkend aantal elektronische schakelingen met weerstanden en capaciteiten, bleek het apparaat niet verbonden te zijn met de staafelektroden, en dus ook niet met de patiënt. :-)

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" Ik denk wel dat ze er zelf in geloofden. Of dat hoop ik tenminste. Het maakt overigens niet minder schuldig. Ik vind zelf dat mensen die iets verkopen verplicht zijn om zichzelf te informeren in wat ze precies verkopen. “Ik wist het niet” is geen excuus als je een google-search verwijderd bent van correcte informatie…  "

Ik denk dat het wel zou uitmaken in de strafmaat. Het komt een beetje over met het verschil tussen 'met voorbedachte rade/met kwade opzet' of niet.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Sinds wanneer wordt bioresonantie op honden toegepast?
 
Ik heb in een ver verleden eens een behandeling gehad met bioresonantie door een tandarts, die 1 dag per week mensen probeerde te behandelen met bioresonantie. De behandeling bestond uit een hoop poespas. Naar aanleiding van de uitslag kreeg ik granules mee. Het resultaat was nul. Ik had toen een aandoening waar de reguliere artsen/specialisten geen hulp konden bieden.
 
Op internet zijn in Nederland nog plenty behandelaars die bioresonantie aanbieden.
  "

Één van de nakomelingen van mijn reu krijgt het sinds kort, dus het is ook voor honden ja...
Geen idee of het effect heeft.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" niets meer aan toe te voegen
'kwantummechanische resonantievergelijking' , hou toch op "

Wel eigenlijk is er totaal niets mis met 'kwantummechanica resonantievergelijking' heb er zelf nog ooit lang geleden paper over geschreven. Maar heeft niets met hun onzin te maken

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" niets meer aan toe te voegen
'kwantummechanische resonantievergelijking' , hou toch op "

558517.jpg

 

Absoluut nikske mis mee money-mouth

honden page profiel RJRJ

https://www.youtube.com/watch?v=gpAmDYtmdM4&t=1s

 

 

ze zouden ook eens een uitzending moeten maken over de alternatieve hoek in de huisdieren 'geneeskunde' 

 

dit soort testen uit de video worden ook toegepast bij huisdieren....

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" https://www.youtube.com/watch?v=gpAmDYtmdM4&t=1s
 
 
ze zouden ook eens een uitzending moeten maken over de alternatieve hoek in de huisdieren 'geneeskunde' 
 
dit soort testen uit de video worden ook toegepast bij huisdieren.... "

Bedankt voor het delen van de video van Radar over bioresonantie. Ik heb de video bekeken.

Ik herken hierin de kloof tussen religie en wetenschap.

honden page profiel RJRJ

" Bedankt voor het delen van de video van Radar over bioresonantie. Ik heb de video bekeken.
Ik herken hierin de kloof tussen religie en wetenschap. "

kloof? 

 

het is pure oplichting....

 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" kloof? 
 
het is pure oplichting....
 
  "

Ik bedoel de kloof tussen geloven en de wetenschappelijke methode. De twee zijn onverenigbaar.

Of je hecht waarde aan wetenschappelijke feiten die worden die worden verkregen d.m.v. wetenschappelijk onderzoek (de wetenschappelijke methode corrigeert zichzelf, feiten kunnen dus ook onderuit worden gehaald en verfijnd).

Of je hecht liever waarde aan persoonlijke overtuigingen, gevoelens en eigen ervaringen. Hoeveel wetenschappelijke feiten ook lijken aan te wijzen dat de overtuigingen ongegrond zijn doet er dan niet toe. Daar wordt geen waarde aan gehecht.

Je kan zien dat de meneer van de bioresonantie heilig in zijn methode gelooft.

 

Ik vind het overigens moedig van hem dat hij aan de tafel bij Radar plaats neemt. Maar dat geeft denk ik ook aan dat hij overtuigd is van zijn zaak.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^