Calcium blaasstenen bij Chewy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Na Mace zijn hernia werden we plots verast met nog een medisch noodgeval, onze Chewy stond ineens stokstijf in de tuin als een standbeeld. 

 

In de eerste instantie dacht ik aan een soort epileptische aanval hij kwam niet als ik riep, leek verder ook niks te doen als hij daar stond en hij leek er pas uit te komen als ik naar hem toe liep en hem oppakte. 

Hij was hierna gewoon weer normaal, spelen, eten, drinken etc.

 

Niks bleek minder waar, een dag later deed hij het weer en toen ik hem eens goed bekeek zag ik dat hij druppeltjes urine verloor. Ik belde de dierenarts en maakte een afspraak voor de volgende dag. 

Die avond wou hij niet eten en ging ineens heel hard achteruit, hij trilde constant, wou alleen maar bij mij zitten, buiten deed hij zijn standbeeld. 

Ik vertrouwde het voor geen meter en heb de spoedeisende hulp van de dierenarts gebeld we konden die avond gelijk terecht. 

 

Er bleek een steen vast te zitten in de urine buis, met een katheter heeft de DA de blaassteen teruggespoten in de blaas en daarna hebben ze zijn blaas met de katheter laten leeglopen. De afspraak voor de volgende dag kon ik laten staan voor zijn blaassteen operatie. 

 

Hij is geopereerd en er zijn drie blaasstenen en een hoop gruis verwijderd. Ook zijn er vier tanden getrokken en bleek zijn gebit ronduit waardeloos. De revalidatie was extreem pittig voor Chewy hij had veel pijn. De blaasstenen werden opgestuurd naar America voor onderzoek. 

 

Ondertussen zijn we weken verder, Chewy is zo goed als hersteld. Vandaag kreeg ik de uitslag van de stenen. Het zijn calcium stenen en het slechte nieuws is dat die eigenlijk altijd terug komen. Zijn voer wouden ze niet veranderen naar dieetvoeding omdat chewy extreem allergisch/intolerant is voor zo ongeveer alles wat je je kunt bedenken. We hebben met chewy een historie aan maagzweren en dikke darm ontstekingen en uitslag. 

 

Chewy krijgt nu brok met alleen zalm met zoete aardappel, op deze brok doet hij het in feite goed. Ook mag hij nu geen botjes meer want dat is toch weer extra calcium. 

Als iemand een vis brok kent zonder granen die toevallig extreem laag is in calcium of als je een ander idee hebt om de calcium in zijn lichaam te verlagen let me know. 

 

Woensdag gaan we weer bloedprikken en urine brengen dus hopelijk volgt er dan weer een update. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ik wil je heel veel beterschap wensen voor Chewy,

Qua brokken heb ik geen advies maar misschien toch nog een optie voor je. 

Is het een mogelijkheid dat je het eten zelf bereid? 

Zelfs snacks drogen kan met zalmhuiden, dan heeft Chewy als nog wat te knabbelen. 

Gedroogde zalmhuiden en zalmhuiden met vlees is ook kant en klaar te koop. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Woh wat heftig, gelukkig zijn de stenen eruit….heeft de dierenarts geen goede brok voor je ?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat een ellende zeg. Finley had ze ook, wat ik ook gaf of niet gaf, ze kwamen terug. Ik heb dan ook geen tips voor je, behalve, zorg dat hij veel drinkt en vaak de gelegenheid krijgt om te plassen.

 

Sommige dierenartsen geven ook plastabletten om de blaas goed te spoelen, maar of dat echt helpt weet ik niet. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Mijn hond heeft ook calciumoxalaat blaasgruis. Gaf haar altijd Royal Canin, maar na een 10.000e prijsverhoging van hun heb ik toevallig net van de week deze brok besteld omdat het bakken met geld zou schelen… welliswaar met vis én kalkoen, geen idee of Chewy dat mag. 

https://zooplus.page.link/aE8i 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Beterschap voor Chewy. Wat goed dat je zo snel hebt gehandeld! Zo'n steen in de urinebuis is heel gevaarlijk.

Ik heb helaas geen tips voor je qua snack-alternatieven (geen ervaring mee).

 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Om het calciumgehalte te verlagen, zou ik zijn maaltijd dan aanvullen met verse dingen (zelf wat zalm/zoete aardappel koken) om erbij te geven. Mits je uiteraard wel zorgt dat hij aan zijn dagelijkse nutriëntenbehoeftes komt.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Mijn hond heeft ook calciumoxalaat blaasgruis. Gaf haar altijd Royal Canin, maar na een 10.000e prijsverhoging van hun heb ik toevallig net van de week deze brok besteld omdat het bakken met geld zou schelen… welliswaar met vis én kalkoen, geen idee of Chewy dat mag. 
https://zooplus.page.link/aE8i  "

Oh fantastisch! Kalkoen zouden we moeten testen maar dat is absoluut de moeite waard om te doen! Dankjewel hp-heart

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat een ellende zeg.

Wat Dagmar zegt is denk ik belangrijk om te doen. Het is zo (simpel gezegd) dat calcium oa vit K2, A, en D nodig heeft om op de juiste plaatsen in het lichaam te komen. 

Ik zou een arts, of een voedingsdeskundige zoeken die hier verstand van heeft en je met zijn dieet verder kan helpen. 

 

The Medical Benefits of Vitamin K2 on Calcium-Related Disorders - PubMed (nih.gov)

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Beterschap voor Chewy. 

Lotus heeft last van allergieën en blaasgruis (struviet), zij heeft een tijdje via de dierenarts een combinatiebrok van urinairy en hypoallergenic van Royal Canin gehad. Helaas bleek de brok te groot voor Lotus en nadat ze zich er voor de zoveelste keer in had verslikt ben ik er mee gestopt. Misschien is een combinatie brok een mogelijkheid voor Chewy, de da zal je hier vast verder in kunnen adviseren.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Mijn hond heeft ook calciumoxalaat blaasgruis. Gaf haar altijd Royal Canin, maar na een 10.000e prijsverhoging van hun heb ik toevallig net van de week deze brok besteld omdat het bakken met geld zou schelen… welliswaar met vis én kalkoen, geen idee of Chewy dat mag. 
https://zooplus.page.link/aE8i  "

Heel erg bedankt voor dit advies! We geven nu deze brokken en het gaat tot dusver echt heel goed hp-heart zijn laatste urine check was ook echt fantastisch dus ik ben echt heel blij en Chewbacca is ook heel blij dat hij gewoon kan piesen tongue-out

honden page profiel May May

honden foto van May

oh jeetje wat een schrik :o

fijn dat het ondertussen beter gaat, hopelijk blijft het goed gaanhp-thumbsup

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik kocht bij schecker altijd zeebaars of forel voor Faro, die alleen tegen die vis kon en paard, verder kon hij nergens tegen, ook geen granen of rijst maar wel een beetje zoete aardappel.

Ik kocht van het merk Iceland, je zou kunnen informeren hoeveel daar in zit.

Het zijn vissoorten die niet vaak in voeding zit als bijvoeding.

Het is maar een gedachten gang...hopelijk heb je er iets aan.

Ook gaf ik hem regelmatig vegablik, hij vond het heerlijk (zooplus)

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Heel erg bedankt voor dit advies! We geven nu deze brokken en het gaat tot dusver echt heel goed  zijn laatste urine check was ook echt fantastisch dus ik ben echt heel blij en Chewbacca is ook heel blij dat hij gewoon kan piesen  "

Fijn dat het goed gaat. Bij Finley was de urine altijd goed, toch kreeg hij steeds weer stenen. Ik liet jaarlijks een echo maken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Fijn dat het goed gaat Nori!hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Ziekte van Addison
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^