"Iets verkeerds" gegeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Pepijn is dól op strand en daar komen we dus ook regelmatig. Hij holt als een gazelle rond, maakt pirouettes in de lucht (!) en komt regelmatig even bij ons terug.

Zondag waren we op Hoek van Holland, waar het erg druk was (combinatie van mooi weer en de metro uit Rotterdam die eindelijk reed).

Pepijn dus weer helemaal door het dolle heen! Op een gegeven moment liep hij heel hard en ver weg. Wij moeten dan altijd ons best doen om te zorgen dat hij ons terugvindt in de menigte : zwaaien met onze armen, dan herkent hij ons.

Nu stond hij ver weg aan de waterkant iets te eten. Wij er naartoe gespurt, want roepen hoort hij niet. Toen we bij hem kwamen was hij al uitgegeten.
Eenmaal thuis had hij geen honger. Op een gegeven moment begon hij erg te bibberen en nog later keerde hij zijn maag om in de huiskamer. Wij zagen zand...
De nacht was hij ook onrustig en gisterenmorgen poepte hij ook nog zand uit.

Het is al de 3e keer dat dit gebeurt in 10 jaar! En hij leert er niets van ;-) ... De vorige keren moesten we in het weekend een dierenarts raadplegen (€€€).
Nu is hij weer zichzelf en gisteren heeft hij gewoon gegeten.

Heeft jouw hond wel eens 'iets verkeerds' gegeten?

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Bram heeft een tijdje een fascinatie voor karton gehad. De rug van een boek ging 'goed' maar het karton van een brede rol tape/inpak plakband? was net te veel. Het plakband deel heeft hij gelukkig alleen kapot gekauwd maar niet opgegeten. Het rolletje karton konden we niet vinden. Tot een uurtje later toen hij moest overgeven. 

 

Was het alleen zand of zou het gaan om iets lekkers wat tussen het zand zat?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er zat ongetwijfeld iets 'lekkers'  tussen (dode vis of vogel vrees ik), maar dat was niet herkenbaar.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ja, helaas eet Puck weleens iets wat verkeerd is.

Ze is dol op smeuïge hondenpoep, mede daarom (en omdat ze niet heel goed luistert) loopt ze daarom nooit los, helaas gaat het aan de lijn een enkele keer mis.

Normaal herken ik haar signalen die ze laat zien als ze weer eens zo'n drol ruikt.

 

Helaas heeft Puck er 2 jaar geleden een heftige maag/darm infectie aan over gehouden.

Ze was flink aan de diarree en overgeven. Maar ik dacht, ja als je iets verkeerd eet zal het er toch uit moeten. Verder dronk ze nog wel.

Maar toch, in de nacht op mn luchtbedje beneden geslapen zodat we snel buiten konden zijn.

Maar goed ook, ze was slap als een vaatlap, bloed kwam zonder persen zo naar buiten.

Dus als een speer midden in de nacht naar mijn dierenarts gereden. Zelfs daar was ze timide terwijl ze dol is op de dierenarts.

 

Die vertelde dat ik net op tijd was. De volgende morgen had Puck misschien niet kunnen halen. Ze was echt ernstig ziek.

Medicijnen in een spuit gehad en toen krabbelde ze de ochtend wat op. Maar het heeft toch lang geduurd voor ze de oude weer was.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gelukkig niet, vanochtend gewandeld en …..er lag een grote dooie vogel aan de kant van het water, dacht eerst nog dat tie lekker in het zonnetje lag, ogin ging er naar toe en…..wegwezen jij….en ook van een afstand hoor, nee gelukkig eet ogin zelden of nooit iets op buiten, alleen grassen….

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Buddy heeft 10 dagen geleden een pantykousje van mijn moeder opgegeten ;-) Ik zag hem ermee spelen en wilde het ruilen voor wat lekkers, en toen was het hap, slik, weg!! Ik maakte me niet zo druk, Buddy eet wel vaker wat en het komt er altijd van voren of van achteren uit. Tot hij dinsdagochtend helemaal niet lekker was. Hij was sloom, wilde niet eten (en Buddy eet altijd...) en moest meerdere keren overgeven. Dus ik de dierenarts gebeld en we moesten komen. Zij wist het ook niet goed, het kon het kousje zijn, maar ook een maag-darm virus. We werden doorgestuurd naar de specialist voor een echo. Gelukkig zat er niets verontrustends, dus hij had waarschijnlijk een virus. Vrouwtje was wel 300,00 armer ;-) Maar zo ontzettend opgelucht!! :-) Gelukkig is Buddy inmiddels helemaal de oude.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Och Karin, wat griezelig.   Maar héb je het pantykousje nog teruggezien?

 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Nee, maar ik heb Buddy een paar keer in het donker uitgelaten. Heb 1 keer wel een hele lange drol in de struiken zien vallen, maar de inhoud was niet te zien in het donker. Maar ik vermoed dat dit het kousje was. De echo specialist wist met 99% zekerheid dat er niks verdachts in het maag - darm kanaal zat

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Schrikken Karin. Is zoiets wel te zien op een echo? 

 

Finley heeft eens mijn halve leren klomp opgegeten. Op de foto was niks te zien maar bij de operatie kwam de halve klomp er uit. 

 

Finley was kampioen verkeerde dingen eten. Meestal lukte het met laten kotsen, maar voor die klomp was ik te laat.

 

Paddy houdt t op heel af en toe een hapje poep, gelukkig al weer een tijd geleden.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Paardenmest vormt hier een risico maar niet altijd (geen idee waarom het er de ene keer blijkbaar meer appetijtelijk uitziet dan de andere). Verder gelukkig geen andere type stront die hem interesseert.. 

Binnenhuis moeten wij opletten dat er geen plastic per toeval rondslingert. Hij heeft al eens een scherp stukje plastic opgegeten.  
Meneer vangt ook graag af en toe een vlieg. Eens werd hij dan ook door een 'pikante vlieg' gestoken. Nu begint de seizoen terug en zo te merken heeft hij daar niet veel van geleerd. hp-cry
 
Nou mijn eerste hond was dan wel een modelhond die nooit iets verkeerds at. Nooit pakte hij iets van de grond, zelfs als pup niet.. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Laats in Zandvoort een zeester....die lagen onder het zand net tegen het harde zand aan....ik dacht wat heeft ze nu,toen zag ik haar weglopen met een niet te grote zeester en vrat ze die op.

Heel de vakantie heeft ze niet meer los mogen lopen,het lag bezaaid met zeesterren onder het zand,wel lange wandelingen bij de vloedlijn gemaakt.

Krabben vindt ze ook lekker net zoals dode vogels,vissen.....ja ze eet wel eens wat verkeerd maar is nog maar 1 keer misselijk geweest in haar 3 jarig leventje.

 

Ze luistert goed maar als er iets vies te vreten valt,dan is ze doof.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Ja. Hij heeft toen hij nog jong was een keer een stukje konijnenkadaver opgegeten. Dat viel niet lekker en gelukkig (nou ja, het rook niet zo lekker laughing ) kwam het er op weg naar huis alweer uit.

Maar zand eten, of iets wat echt niet eetbaar is, heeft hij gelukkig nog nooit gedaan. Wel een slok zout zeewater. Daarna ging hij veel drinken en moest hij heel nodig plassen. Hij heeft een minuut staan uitlekken. sealed

 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Dit is een retorische vraag hier. Ik heb een labrador hp-frusty

 

Alle gekheid op een stokje: Luna heeft als puppy zoveel dingen gegeten waar ze ziek van werd  - maar gelukkig nooit ernstig, het bleef meestal bij overgeven en diarree - dat ze nu een stalen maag heeft. Ze vreet alles wat in haar ogen eetbaar is. Ze heeft als puppy twee keer 'iets' gegeten waardoor ze enorm ging kwijlen en ik naar de DA ben gegaan waar ze een of andere anti allergie spuit voor kreeg (ik denk paddenstoelen) maar verder so far so good... Ze eet iig geen onnatuurlijke dingen zoals pantysokjes hp-wink Vooral menselijke etensresten. Stukjes hamburger, pizza (die van NYP met knoflookrand hp-angel), kattenpoep, ganzenpoep (ook lekker om in te rollen hp-thumbsup) stukjes weggegooide boterham, restjes half bedorven fruit, bananenschillen... Sinds dit schooljaar staat er een nieuwe middelbare school naast ons huis, wat die scholieren allemaal in de berm gooien.. En omg wat zijn die beesten snel als ze iets te vreten ruiken hp-frusty Luna is bijna 6 jaar maar ik loop nog steeds áltijd met mijn hoofd naar beneden te speuren naar mogelijk etenswaar wat ze eventueel kan opeten. Zelfs als ik alleen loop betrap ik mezelf daarop haha. Life with a labrador hp-shiny

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Was het vergeten ,Rox heeft vorig jaar aan een pad gelikt of willen bijten te laat gezien in het donker,die kwam schuimbekkend binnen,haar bek met liters water gespoeld is met een sisser afgelopen.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Als we niet opletten vreet Chara de boterhamzakjes op waar haar speciale voer in opgewarmd wordt. Helaas al een x- aantal keer gebeurd.. Nu letten we écht er op dat we het direct buiten weggooien. Tot nu toe altijd goed gegaan... maar het is een ding als ik besefte... neee niet weer!!

Zijn ook momenten dat je net wegloopt omdat de deurbel gaat of zo... ze grijpt dan haar kans.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Dit is een retorische vraag hier. Ik heb een labrador 
 
Alle gekheid op een stokje: Luna heeft als puppy zoveel dingen gegeten waar ze ziek van werd  - maar gelukkig nooit ernstig, het bleef meestal bij overgeven en diarree - dat ze nu een stalen maag heeft. Ze vreet alles wat in haar ogen eetbaar is. Ze heeft als puppy twee keer 'iets' gegeten waardoor ze enorm ging kwijlen en ik naar de DA ben gegaan waar ze een of andere anti allergie spuit voor kreeg (ik denk paddenstoelen) maar verder so far so good... Ze eet iig geen onnatuurlijke dingen zoals pantysokjes  Vooral menselijke etensresten. Stukjes hamburger, pizza (die van NYP met knoflookrand -), kattenpoep, ganzenpoep (ook lekker om in te rollen -) stukjes weggegooide boterham, restjes half bedorven fruit, bananenschillen... Sinds dit schooljaar staat er een nieuwe middelbare school naast ons huis, wat die scholieren allemaal in de berm gooien.. En omg wat zijn die beesten snel als ze iets te vreten ruiken  Luna is bijna 6 jaar maar ik loop nog steeds áltijd met mijn hoofd naar beneden te speuren naar mogelijk etenswaar wat ze eventueel kan opeten. Zelfs als ik alleen loop betrap ik mezelf daarop haha. Life with a labrador  "

Kon het zelf geschreven hebben… ook een labrador hier.


Gelukkig krijg ik steeds meer grip op dat snaaigedrag. Maar als ze vuil negeert wil ze er wel een eetbare beloning voor terug. Heel slinks is ze. Als we bijvoorbeeld in het bos wandelen en we komen langs paardenpoep (zou ze vroeger meteen naar binnen schrokken), dan blijft ze er nu keurig naast staan, wachtend om haar beloning in ontvangst te nemen. Maar owee als ik haar dan vervolgens niks geef, dan wordt ze fel en doet ze er alles aan om die paardenstront alsnog naar binnen te werken. Ze is dan echt verontwaardigd. Dus nu geef ik haar braaf haar beloning voor het negeren van eten. Hond traint mens. Ik vind het prima en het overstijgt mijn verwachtingen al haha.

Om op de topicvraag in te gaan. Mijn hond heeft meermaals(!) haar hoofd in een bijennest gestoken om daar honing en bijen in haar mond te stoppen. En dan gestoken worden. Om vervolgens te eindigen met een neus die letterlijk lijkt op die van Goofy.

 

Verder ook niet eetbare dingen zoals stenen, hout, zand, mos. 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer loopt zo goed als nooit los, dus tijdens wandelingen kan hij niet zoveel eten. 

Maar het meest bizarre dat hij heeft gegeten/gedronken is motorolie. Hij had een afgebroken kies en die zou getrokken worden. We gingen naar de dierenkliniek en hij zit áltijd in mijn auto in een kennel, maar dit keer ging ik met mijn vader zijn auto en daar zit geen kennel in, alleen een rek. Beer heeft in de achterbak op de een of andere manier een fles motorolie onder de plastic beschermbak van de achterbak vandaan getrokken, er een gat in gebeten en de inhoud opgelikt. Hoeveel wisten we niet. We zagen de ravage pas toen we de achterklep open deden op de parkeerplaats van de kliniek.

In plaats van een operatie, werd het een belletje naar het gifcentrum. 

Het was miet giftighp-sleephappy hij leeft nog en had nergens last van. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou en Lotus hebben beiden als pup van alles naar binnen gewerkt. Ze hebben ook beiden bij de dierenarts braakmiddel  nodig gehad, Balou omdat hij dekbedvulling had gegeten en Lotus giftige plantjes, het is gelukkig met een sisser afgelopen.

Balou doet dit nu niet meer, Lotus moet ik nog steeds in de gaten houden.

 

Volgende forumvraag: Indy vereeuwigd op papier.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^