Leuk artikel over oerrassen (primitive dogs)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Toevallig ben ik dit stuk tegengekomen.

Ik vond het een van de beste omschrijvingen van oerrassen, hun karakter eigenschappen, die ik tot nog toe heb gelezen. 
Hopelijk genieten er andere oerrassen liefhebbers ook van cool:
 
 
 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Zijn ze niet gewéldig!!! hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Yes, bedankt!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Grappig artikel, hier geen rashonden maar herken veel van de omschrijving in June maar inmiddels ook wel een beetje in Boyko. Het concept oertype vind ik wel een wat breed concept, genetisch zijn het allemaal compleet andere rassen. Ik denk eigenlijk dat er veel rassen ontzettend vervormd zijn qua karakter waardoor ze veel, niet helemaal hond eigen gedrag vertonen zoals bijvoorbeeld een overdreven sociale labrador. 

 

June lijkt heel erg op een kritikos lagonikos (Kreta hond) zowel qua uiterlijk als gedrag en komt ook van Kreta. Ik vermoed dat deze honden ook onder de noemer oertype vallen aangezien het een heel oud ras is (niet fci erkend trouwens). Ze past in ieder geval mooi bij de omschrijving en ik maar denken dat ze uniek washp-angel

 

Boyko zit er denk ik wat tussenin. In het begin kwamen mijn vriend en ik tot de conclusie dat we voor het eerst een echte hond hadden. Hij was speels, ontdekte de wereld met zijn bek en heeft weleens iets teruggebracht wat we weg gooiden. Toch is hij, nu hij bijna volwassen is, ook wel erg stoïcijns en eigenwijs maar toch heel zachtaardig. Zeker geen standaard karakter maar gelukkig wel heel liefhp-heart. Waarschijnlijk zit er bij hem iets van een kuddebewaker in, ook dat zijn hele bijzondere honden qua karakter. 

 

Ik denk dat ik ook niet zo goed overweg zou kunnen met een 'standaard' hond. 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Zo leuk dat ''mijn'' ras ook genoemd wordt!

Ik kan me bijna niet voorstellen om een ander ras te hebben dan een oertype hp-wink

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


 
Ik denk dat ik ook niet zo goed overweg zou kunnen met een 'standaard' hond.  "

Nu dat je dat zegt.. 

Ik merk dat heel veel mensen als ze een hond kiezen, dan wordt er gesproken over "welk karakter/ras past bij ons".

Voor ons was het uitgangspunt eigenlijk een beetje omgekeerd: welke eigenschappen zouden bij ons helemaal niet passen? laughing

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Leuk artikel. Er staan ook tips in die goed bruikbaar zijn bij alle type honden. Als een hond een circuskunstje niet wil doen is dat toch echt je eigen probleem en niet die van de hond. Oertypes zijn goede spiegels. Eigenlijk moet iedereen eens een eigenwijze drol van een hond krijgen om in perspectief te krijgen wat je nou eigenlijk van ze vraagt. Mijn labrador is vrij eigenwijs (vergeleken met de veedrijvers die ik eerder heb gehad hè, een oerhond is het zeer zeker niet cool) en ze gaat gewoon in de ankers wanneer iets haar niet bevalt. Lekker duidelijk, kan ik wat mee. M’n vorige honden deden dat niet en waren veel te meegaand en ben vaker dan eens over grenzen gegaan die ik niet zag. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"  Mijn labrador is vrij eigenwijs (vergeleken met de veedrijvers die ik eerder heb gehad hè, een oerhond is het zeer zeker niet ) en ze gaat gewoon in de ankers wanneer iets haar niet bevalt. Lekker duidelijk, kan ik wat mee. M’n vorige honden deden dat niet en waren veel te meegaand en ben vaker dan eens over grenzen gegaan die ik niet zag.  "

Haha! Hier is een vertegenwoordiger van oerras, die socialer en enthousiaster naar andere honden en mensen toe is, dan een golden of labrador. Ik heb daar dus ook niet op gerekend.

Ik krijg geregeld een opmerking hoe goed ik hem heb "gesocialiseerd". Goh, ze moesten het maar weten, ik doe niks anders dan hem wat 'asocialer' proberen te krijgen.. Met matig succes moet ik toegeven.. 

Maar eigenwijs is hij wel, ja, daar moet ik niet over klagen !laughing

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Haha! Hier is een vertegenwoordiger van oerras, die socialer en enthousiaster naar andere honden en mensen toe is, dan een golden of labrador. Ik heb daar dus ook niet op gerekend.
Ik krijg geregeld een opmerking hoe goed ik hem heb "gesocialiseerd". Goh, ze moesten het maar weten, ik doe niks anders dan hem wat 'asocialer' proberen te krijgen.. Met matig succes moet ik toegeven.. 
Maar eigenwijs is hij wel, ja, daar moet ik niet over klagen ! "

Lol, heerlijk toch zo’n hond die het allemaal wel gezellig vindt. Die van mij is juist zeer gereserveerd bij honden, haha! Volgens mij is er iets mis gegaan in het pakhuis. Honden omgewisseld? Nou ja de retourtermijn is al verstreken. Ze blijft hp-heart

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Volgende forumvraag: Waar zijn Shadow en Hachi?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^