Honden dagopvang leuk of zielig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenniferJennifer

Goedemorgen!

Wij hebben een pup van 12 weken en kijken rustig naar mogelijkheden voor als we een keer een dagje weg willen of op vakantie wat minder geschikt is met hond. 

Nu zit er bij ons in t dorp een leuke honden opvang special dogs in Nieuw Vennep. Dat is 7 dagen per week open en handig  om iets achter de hand te hebben. Ze werken niet met kennels en hokken.

Zou dit leuk zijn voor de hond of eerder zielig? Hoe doen jullie dat en is t zielig om een hond een dagje bij familie zoals mijn ouders te brengen?

Groetjes 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Het ligt heel erg aan de hond. Een zelfverzekerde sociale hond zal het superleuk hebben in een roedel op een wei op de opvang. Een onzekere en minder sociale hond doe je er geen plezier mee. Mijn ervaring is dat het ook een beetje valt en staat met een goede begeleiding. Mijn honden vinden het fijner en meer ontspannen als ik ze bij familie laat. Ik probeer dat niet voor echt lange periodes te doen. Ik kies tenslotte zelf voor een hond dus pas me aan. Maar een goede oppas en achtervang hebben is heel belangrijk en fijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zeker belangrijk om een opvang te hebben voor als het eens nodig zou zijn.

Jenna zou je absoluut  geen plezier doen met een dagopvang, ze houdt niet van andere honden, voor de meeste is ze bang. 

Voor haar zou een dagje bij familie die ze kent en waar het vertrouwd is voor het beste zijn. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dat ligt echt helemaal aan de hond. Voor mijn honden zou zo iets alléén een optie zijn als er geen andere honden zijn. Zo iets is vaak nauwelijks het geval, dus heb ik een heel leuk kleinschalig pension achter de hand. Deze is van een goede kennis van me die met haar honden bij dezelfde vereniging traint als ik. Daar zitten die 2 van mij samen in een erg grote kennel (met loungebank, zandbak, manden etc) en mogen een paar keer per dag rennen op een afgezet weiland. Ik vertrouw de eigenaar volledig en ze is ontzettend verantwoordelijk dus ik hoef me geen zorgen te maken dat ze mijn honden bij andere honden laat. 

 

Je kan altijd eens een paar proefdagen je hondje er heen brengen en kijken hoe het gaat. 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Het hangt inderdaad erg van de hond af, maar ook van de pensionhouders. Die moeten wel de moeite doen om alles goed te begeleiden. Ik heb ooit mijn Beagle naar pension gebracht en kreeg haar terug met verschillende (bijt)wonden, waarvan niemand wist hoe ze eraan gekomen was ;-) Dat doe ik dus niet meer, zeker niet met Kooikerhondjes, die wat terughoudender van aard zijn. Bij nood gaat mijn hond naar familie of bekenden, en verder pas ik vakanties e.d. aan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb website bekeken. Hun manier van werken is best leuk, maar je kunt je hond niet af en toe een dagje brengen, hij moet er minimaal 2 x per week heen. Daar moet je hond wel tegen kunnen en er zal ook wel een prijskaartje aan hangen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik heb website bekeken. Hun manier van werken is best leuk, maar je kunt je hond niet af en toe een dagje brengen, hij moet er minimaal 2 x per week heen. Daar moet je hond wel tegen kunnen en er zal ook wel een prijskaartje aan hangen. "

Staat inderdaad in de regels dat ze minimaal 2x per week moeten komen.

Maar in de tarievenlijst staat weer een prijs van eenmaal per week, lekker duidelijkhp-angel

 

Het zou mijn opvang al niet zijn als het je verplicht wordt, je reu te laten castreren. Ook bepalen ze nog dat dit voor de leeftijd van 12 maanden moet gebeuren.

"Reuen zijn gecastreerd vanaf het moment dat nodig is bij jou hond, dit is altijd tussen de 6  en de 12 maanden,

Castratie chip is niet toegestaan."

 

Maar goed, mijn hond is daar überhaupt niet welkom undecided

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het is sowieso belangrijk om een 'vangnet' te hebben om in geval van nood je hond kwijt te kunnen.

Sommige honden vinden zo'n groep hartstikke leuk, voor mijn hond zou het niets zijn, omdat hij klein is en snel omvergelopen wordt. Sommige honden slapen de hele dag in een pension, anderen 'staan de hele dag áán' en zijn dan ook 's avonds doodmoe en schor.

Ik geef zelf de voorkeur aan opvang bij iemand die ik ken en die de hond kent. Dat is helemaal niet zielig.  I

k heb zelf een oppashondje op donderdag.  Dat klikt wel met mijn hond. Ze slapen allebei best veel. Ongeveer een kwartier voordat Pip opgehaald wordt gaat hij zitten wachten voor de deur. Hij is heel blij om zijn vrouwtje te zien, maar komt ook heel blij 's morgens bij mij binnen en loopt zonder om te kijken de gang in.

Je zou eens kunnen kijken op www.oopoeh.nl

of er bij jou in de buurt iemand zou willen oppassen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat ze eisen dat je je hond zo vroeg castreert zou voor mij ook een no go zijn, dat had ik nog niet gezien.

 

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Mijn hond zou het fantastisch vinden vermoed ik. Nog niet met 12 weken, dat had hij nog net te spannend gevonden maar vanaf 6 maanden had het goed gekund. Hij is niet gecastreerd dus dergelijke pensions vallen voor ons af. Een buurman met zelf 4 honden past af en toe een dag(deel) op. Vanaf dat hij 4 maanden is volgens mij. Dat zijn volwassen stabiele honden waar onze puber al veel van geleerd heeft. Hij loopt ook bijzonder netjes met de roedel mee, als hij bij mij ook zo netjes mee zou lopen was ik zeer tevreden cool. Daarnaast gaat hij ook wel eens naar mijn schoonouders. Dat gaat ook prima.

Dat het in principe 2x per week is snap ik ergens ook wel. Als je een beetje een stabiele groep wil hebben moeten ze wel aan elkaar wennen. 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Saar is vanaf 13 weken naar de dagopvang gegaan en gaat 2 x per week. Niet verplicht daar maar voor onze situatie wel nodig. (Of een andere oppas oplossing vinden natuurlijk). Dat hebben we juist vanaf pup gedaan zodat het daar zijn ook gewoon normaal is, dat hoort bij Saars week. 

Kijk naar je hond en naar de werkwijze van het pension.

Onze opvang werkt wel met kennels maar ook met een groep vaste hondenmaatjes dus Saar zit niet alleen in de kennel en er wordt veel gespeeld en gerend op de weides. Ik heb qua kennis van honden communicatie en gedrag alle vertrouwen in onze opvang, zij matchen de honden met elkaar en kijken wat goed samen gaat. Dat vind ik wel een belangrijke voorwaarde. 

En ook wel goed om te vragen hoe ze jou pup matchen. Met andere pups? Met een stabiele hond die je pup ook het e.e.a kan leren qua communicatie? Je wilt niet dat je hond onprettige ervaringen gaat krijgen daar. 

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Zoals iedereen al zegt hangt het sterk af van je hond. Mijn hond ging nooit naar pension of uitlaatservice want die kreeg de zenuwen van andere honden om haar heen. Zij zat dan liever alleen thuis in haar vertrouwde omgeving. Een keer weekend bij bekenden logeren ging altijd goed.

Nu ik geen hond meer heb ben ik aan het oppassen geslagen. Maar ik doe maar 1 hond per keer want dat vind ik zelf relaxter. Heb een gevoelige Zwitserse herder die van een penion en een ander particulier opvangadres helemaal van slag terug kwam. De eerste keer dat die mensen hem kwamen halen waren ze verbaasd over hoe relaxed hij was. Dat is nu dus een vaste klant. Ik pas me aan aan de hond die ik op dat moment heb. Met de ene loop ik anderhalf uur en met een wat oudere 3 kwartier. Komt de Hollandse herder dan zorg ik dat ik niet meer naar de winkel hoef want die heeft verlatingsangst. Ik vang over het algemeen alleen herders op en die baasjes vinden het niet zielig maar zijn juist heel blij met mij. Ik zou zelf zo'n opvang bij iemand thuis ook fijner vinden. Hond krijgt hier alle aandacht en er zijn korte lijntjes want regelmatig contact via Whatsapp. Om een foto te appen en te vertellen hoe het gaat of even iets te vragen als ik iets vreemds op merk.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ligt heel erg af van de hond af. Ik zelf heb een particuliere oppas, hier gaat de jongste 1x per week naartoe. Lekker een dagje spelen met de andere honden, is gewoon bij iemand thuis. Zij is tevens ook de hondentrainster van de cursus en goede vriendin. 

 

Maylo gaat niet meer, hij heeft het daar nooit echt geweldig gevonden. Hij vindt 1 dagje alleen zitten, met dat ik hem tussendoor uitlaat geen probleem. Lekker rustig zonder die haaibaai erbij. 

 

Wel gaan ze er samen naartoe als wij een dagje weg gaan of op vakantie. Maar ik heb liever iemand particulier dan zo n grote opvang. Daarnaast vind ik de regels wel erg drastisch...verplichte castratie. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Voor mijn hond zou het vreselijk zielig zijn. Ze vindt ook de drukte van andere honden niet leuk. 1 of 2 rustige honden is prima.

Mijn hond gaat enkel logeren in huiselijke kring en ook enkel bij familie.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Het ligt aan de opvang en aan de hond. Maar een goede opvang is een heerlijke plek voor een hond. 

 

Overigens is het heel belangrijk voor een hond om op zo'n dagopvang een rustplek te hebben. Dat is dus vaak een bench of een kennel. Honden hebben speeltijd en rusttijd. 

 

Mijn vriendin werkt op een dagopvang en dat lijkt me een hele fijne plek, totaal niet zielig voor een hond. Maar niet elk pension en elke dagopvang is hetzelfde, dus dat zal je goed moeten uitzoeken. 

 

Een dag bij familie of vrienden brengen als oppas is natuurlijk nog handiger (als zij dat leuk vinden) en een goedkoper alternatief.  

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ligt aan de hond! Ik ken honden die uitlaatservice of dagopvang fantastisch vinden. Maar ook die er diep ongelukkig van worden.

honden page profiel JenniferJennifer

Bedankt allemaal voor de reacties! 

We gaan het denk ik toch niet doen. De enige reden is de vakantieopvang maar dan moeten we hem 2 dgn daarheen doen wat 240 kost per maand plus niet nodig is. 

Ga nadenken over een alternatief qua vakantieopvang. Hebben jullie nog tips of hoe doen jullie dat ?

Wij hebben kinderen dus hond mee kan maar hoe dan met paar uurtjes weg of keer uiteten of zwemmen....

Groetjes 

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

" Bedankt allemaal voor de reacties! 
We gaan het denk ik toch niet doen. De enige reden is de vakantieopvang maar dan moeten we hem 2 dgn daarheen doen wat 240 kost per maand plus niet nodig is. 
Ga nadenken over een alternatief qua vakantieopvang. Hebben jullie nog tips of hoe doen jullie dat ?
Wij hebben kinderen dus hond mee kan maar hoe dan met paar uurtjes weg of keer uiteten of zwemmen....
Groetjes  "

Dat ligt er een beetje aan hoe je vakantie viert. Wij gaan met caravan en dan gaat de hond mee. Laatste camping hadden we een plek aan het meer dus dan konden de kinderen in het water terwijl we ze konden zien. Bij een andere ging 1 van ons mee, de ander bij de hond. Heel veel boeken gelezen deze zomer want door de wamte en het grotendeels buiten leven sliep hij veel. Uitjes afgestemd op of de hond mee mag. Veel buiten dingen kunnen gewoon. Uit eten kan ook met hond, die kan onder de tafel liggen. 1 dagje wezen shoppen op een dinsdag, dan is het rustig en weer 1 buiten met hond, de ander met de kinderen de winkel in, daarna samen verder lopen. Ijsje op een terrasje. Heb je gelijk een socialisatie oefening waardoor hij de volgende dag meer rust pakt. Maar als je iets gaat doen waarbij de hond echt niet mee kan kun je ook kijken of familie hem dan wil opvangen. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Bedankt allemaal voor de reacties! 
We gaan het denk ik toch niet doen. De enige reden is de vakantieopvang maar dan moeten we hem 2 dgn daarheen doen wat 240 kost per maand plus niet nodig is. 
Ga nadenken over een alternatief qua vakantieopvang. Hebben jullie nog tips of hoe doen jullie dat ?
Wij hebben kinderen dus hond mee kan maar hoe dan met paar uurtjes weg of keer uiteten of zwemmen....
Groetjes  "

Petbnb

Hondje uitlaten.nl

Via deze 2 sites heb ik mijn oppashonden. Kan voor vakanties maar ook voor dagopvang, een paar uurtjes of alleen uitlaten.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Bedankt allemaal voor de reacties! 
We gaan het denk ik toch niet doen. De enige reden is de vakantieopvang maar dan moeten we hem 2 dgn daarheen doen wat 240 kost per maand plus niet nodig is. 
Ga nadenken over een alternatief qua vakantieopvang. Hebben jullie nog tips of hoe doen jullie dat ?
Wij hebben kinderen dus hond mee kan maar hoe dan met paar uurtjes weg of keer uiteten of zwemmen....
Groetjes  "

Oefening baart kunst. Honden vinden het niet fijn om alleen te zijn maar kunnen wel wennen aan dat je weg bent. Dus voor nu? Gaat iemand even niet lekker zwemmen yell Totdat de opbouw van alleen zijn goed gaat, dat begint al thuis. 1m, 5m, 10m ect.

 

Ik zou nu even de vk samen doen en dan eentje die de pineut is die er bij moet blijven bij de hond. Daarna ga je oefenen met alleen zijn en een keertje opvang proberen, kennelhoest shot en alle entingen zijn verplicht daar. Met proberen ga je ook niet gelijk de hele week weg. Gewoon dagverblijf en als dat goed gaat? Een nachtje logeren. Bij prive opvang idem aan proberen, ik heb er eerst 3 versleten voordat ik zag dat mijn hond comfortabel is verbleven.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb minder dan 0% vertrouwen in pensions, ik ga er mijn honden nooit heen doen in alle geval.

Mijn oudste hond mag bij een vriendin logeren, daar leeft hij gewoon mee in huis met haar honden.

De jongste mag op het werk blijven, wat een enorme opluchting is want het is nogal een geval apart en ik zou niet weten wie ik anders in staat zou achten hem in zijn waarde te laten.

Piiri gaat normaal mee op vakantie, begin volgend jaar ga ik op skiverlof en dan mag zij ook naar het werk (al ga ik dat nog wel een paar dagen proefdraaien, ze is nogal een blaffer als ze buiten moet, dus eerst nog even testen hoe het gaat)

Volgende forumvraag: Veel plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^