Puppy kluif

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

Ik vroeg me af welke botten jullie aan je pup geven. Onze Izzy is een rottweiler kruising en kan goed kauwen hp-thumbsup Ze heeft konijnenoren, een yakstaaf, koffiehoutwortel, varkensoor en verschillende rawhide kluifjes. Die laatste vindt ze niet zo heel interessant, behalve als ik ze zachter maak in heet water undecided

 

Mijn partner bracht van de week een gerookt serranobot mee. Leuk voor kerst dacht ze. Maar na wat speurwerk gaan we die niet geven.

 

Het liefste zou ik haar rauwe botten geven, met vlees eraan. Botten die niet schadelijk zijn voor haar tanden en die niet splinteren oid. Maar er is zoveel te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer ziet hp-frusty

 

Hebben jullie tips, linkjes of andere goede ervaringen te delen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je hond al rauw vlees geeft kan je gerust rauwe botten geven, geef je je hond brok dan zou ik dat niet doen...de botten die je geeft hou het daarbij, zelf geef ik geen varkensoren, weet wel dat ze zijn bewerkt en geen ziektes kunnen overdragen maar varken kan jeuk prikkels geven ondanks dat het bewerkt is.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik gaf vaak runderkophuid, die heb je in soorten en maten.

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

" Wanneer je hond al rauw vlees geeft kan je gerust rauwe botten geven, geef je je hond brok dan zou ik dat niet doen...de botten die je geeft hou het daarbij, zelf geef ik geen varkensoren, weet wel dat ze zijn bewerkt en geen ziektes kunnen overdragen maar varken kan jeuk prikkels geven ondanks dat het bewerkt is. "

Ze krijgt afwisselend brok en vers diepvries vlees. Het is ook niet de bedoeling dat ze het bot opeet, aangezien ze t niet kan verteren door haar brokken dieet. Ik zoek echt iets om lekker te kluiven.

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

" Ik gaf vaak runderkophuid, die heb je in soorten en maten. "

Prefereer je liever de staven, of platen? Heb het van de week in mijn handen gehad bij de dierenwinkel, maar niet meegenomen undecided

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Prefereer je liever de staven, of platen? Heb het van de week in mijn handen gehad bij de dierenwinkel, maar niet meegenomen  "

Dat hangt van de grootte van de hond en de kwaliteit van de runderkophuid af. De kleine hondjes gaf ik een staaf, omdat die makkelijk in stukken te knippen zijn, de grote honden gaf ik platen.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Waarom zou ze geen bot kunnen verteren? Dat gebeurt nu toch ook met het bot in de kvv? Tenzij je een kvv geeft zonder natuurlijke calciumbron.

De leeftijd speelt natuurlijk ook wel een rol, een nog erg jonge pup zou ik nog niet te veel echt harde dingen.  Eenmaal tanden goed gewisseld zijn, kun je gaan beginnen met hardere dingen.

Zelf heb ik kophuiden (platen, staven, rollen, lang, kort, dik, met haar, zonder,... van alles wat), runderneuzen, runderoren etc als gedroogde snacks.

Qua rauw bot alles wat ze ook effectief kunnen op eten, grote botten (schouderplaten, dijbenen, knieën etc vind ik te hard.)

Dus wel nekken, geitenbokjes, vleugels, kippenbouten, vis etc.  Maar dat is dan ook wel steevast onderdeel van een maaltijd en bevleesd, puur bot zou ik ook niet geven.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik bestel altijd kauwmateriaal bij BelloBox. Dit is 100% natuurlijk kauwmateriaal en voor elke hond van elke maat zit er een geschikte box tussen. Ik ga vaak voor de Doorbijtersbox XL (voor extreme kauwers) of de Bellobox Large. 

BELLOBOX

Hier 1 van mijn honden aan een stuk runderkophuid plaat 

526174.jpg

 

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

ik geef m vaak lams pijp oog eende snacks…. Bulle pees is goed voor tanden. Zelf zou ik oppassen bij sommige botten die kunnen uit elkaar vallen en dan kan je hond in stikken…

Volgende forumvraag: Hond wil binnen niet eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^