Onzekerheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GelukGeluk

Hallo allemaal, 

ik woon alleen en heb een puppy sinds kort. Maar voel me nog al onzeker of ik het allemaal goed doe, hij doet het al super goed de pup hij blast al niet meer in de Bench. Alleen hij piept en blaft 10 minuten als die er in moet. En dat vind ik heel zielig. En dat doet die ook in de auto. Ik zet overdag wel de radio aan. Dag en nacht ritme We hebben wel een super goede band al samen. Hij luistert goed af en toe wat streken maar dat hoort er bij. Ik wandel drie keer per dag een grotere ronde. En paar keer per dag op grasveld buiten. Maar ben zelf zo ontzettend moe is dat normaal. En gaat dat ooit nog beter mss word ik door vermoeidheid wel onzeker 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Onzekerheid is nergens voor nodig, lekker je pup achter je aan laten hobbelen, en je wandeld al aardig wat met de hond, moe dat is logisch hoor, je hebt even een heel ander ritme met zo,n kleintje, hoe ouder die wordt hoe makkelijker het gaat...onzeker zijn nergens voor nodig...misschien ook eens kijken of je pup met het deurtje open zich beter voelt en zelf ergens een plekje zoekt om rustig te gaan liggen.  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe oud is je pup nu?

Wanneer zit je pup in de bench, heb je altijd het deurtje dicht?

Hij lijkt het niet zo leuk te vinden als hij piept en blaft.

 

Dat moe worden als je net een pup hebt is wel normaal.

Dat hoor je erg veel dat mensen dat hebben.

Je leven is ineens anders en zo'n pup kost je zeker het eerste half jaar veel tijd en energie.

Daarna voegt je hond in je leven en dan gaat alles meer vanzelf zeg  maar.

 

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Oh ja, de eerste tijd vond ik ook super vermoeiend. De dag draait grotendeels om de pup. Welke dingen/ momenten vind je zwaar? Dat maakt het meedenken wat makkelijker. Zijn het de nachten, het wandelen, sloop gedrag, het constante aandacht vragen? Wanneer moet hij in de bench? Hoe lang moet hij er per keer/ dag in? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Yup heel normaal hoor en ook het piepen enzo. Ik heb zelf een volwassen herplaatser en die moest ook wennen aan autorijden. Piepte in het begin de hele bende bij mekaar. Nu kijkt ie uit het raam waar we heen gaan, dus even volhouden. Soms helpt het als er iemand naast zit in het begin. Bench geen verstand van, ik vind het onding. Bij mijn vorige wel geprobeerd maar die had volledige paniek in minder dan een seconde, puppy ren gebruikt. Dat vond ie wel prima.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bench is geen verplichting he. Gewoon mee stoppen als de hond dit niet prettig vindt, het moet een fijne plek zijn. Ik zou de pup er zeker niet in laten janken.

 

Autorijden langzaam aanleren.bijv eerst max 3 min rijden naar iets leuks. Dit steeds herhalen en uitbreiden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^