Broodfok,wees niet zo stom als ik

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirandaMiranda

Vorig jaar dec heb ik een pup aangeschaft. Gezien de omstandigheden had ik al onderbuik gevoel. Pups in de gang,stonk naar pies en de ' ouders' werden een voor een achter een deur gehaald. Beide erg timide. Pups zagen er goed uit ( op 1 na) maar die van mij ging goed en is nu met een jaar een gezonde blije hond. Hierdoor besloten geen melding te doen,maar het bleef knagen. Daarom bleef ik in de gaten houden of er weer pups werden aangeboden. Aantal maanden geleden was het weer zover. Onder een andere naam,maar niet te missen. Precies mijn hondje. Uiteindelijk bleek het dezelfde moeder te zijn. Zij gaf aan dat het perongeluk was. Een oepsnestje..dat verhaal kende ik. Dat had ze bij mij ook verteld. Ik wist genoeg en deed alsnog een melding om broodfokkers aan te geven. Kort daarna werd de advertentie van MP gehaald. Ik vermoeden al zoiets en had screenshots gemaakt van alle advertenties en gesprekken. Ik was inmiddels bang dat ze nattigheid voelde en de honden gingen ruimen en de boel schoon spuiten. Met die gegevens die ik had heb ik de Dierenbescherming gebeld en mijn angst uit gesproken. Zij hebben dit als hoge urgentie opgepakt.

Het besef dat ik er aan meegewerkt hebt,maakt mij verdrietig en hoop dat mensen zoals ik niet de dezelfde fout maken. Bij twijfel doen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer dat je niet eerder er beter naar hebt gekeken, zo houden mensen de broodfok in stand, eerst huiswerk doen en dan een hond aanschaffen....je had ...een onderbuik gevoel, stonk en ouders waren timide...je had beter kunnen weten en er gelijk een melding van kunnen maken...en niet na een jaar alsnog.

honden page profiel MirandaMiranda

Klopt! Bij twijfel voortaan doen! Waarschijnlijk ook de reden dat ik het niet los kon laten. Ik heb wel mijn huiswerk gedaan,want ik kon ik kon niks over haar vinden en staat niet op een zwarte lijst. Dit verhaal is dus ook bedoeld voor mensen die ook twijfelen en onderbuikgevoel,maar het echt moeten doen!

honden page profiel DagmarDagmar

Tja, waarom zouden ze stoppen met makkelijk geld te verdienen als mensen zoals jij er blijven kopen.

Het is nu eenmaal niet illegaal honden te kweken en te verkopen.

honden page profiel MirandaMiranda

Wel een nest binnen een jaar. Dus had nu wel meer feitelijk bewijs dan vorig jaar ( wet regelgeving fokkers)

honden page profiel MirandaMiranda

Ik ben eerlijk en weet zeker niet de enige,maar krijg nu best al verwijtende reacties...zit ik hier wel op de juiste plaats?

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Dat komt omdat er met hoge regelmaat dit soort topics worden gestart.

Wij zien dit verhaal heel veel voorbijkomen dat mensen een onderbuik gevoel hadden maar toch kochten omdat ze het hondje redden, voordeel van de twijfel gaven of het gevoel hebben niet meer terug te kunnen in de koop.

Ja het is heel belangrijk dat er educatie komt. En goed dat je dit aankaart. Alleen velen van ons zien dit zo vaak voorbijkomen en vinden het zo jammer dat alsnog een hondje weer gekocht is en daarom hameren wij ook op huiswerk en niet zomaar een hondje te kopen.

honden page profiel MirandaMiranda

Ja, zo'n gevoel had ik al een beetje.

Dat snap ik ook wel...dank je wel voor deze reactie...zal deze topic weghalen,want het laatste wat ik wil zorgen voor irritatie. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Ja, zo'n gevoel had ik al een beetje.
Dat snap ik ook wel...dank je wel voor deze reactie...zal deze topic weghalen,want het laatste wat ik wil zorgen voor irritatie.  "

Je hoeft dit helemaal niet weg te halen, hoor. 

Er zijn vast ook nieuwe mensen die dit lezen en nu 2 keer gaan nadenken. En tenslotte heb je voor hen dit bericht neergezet, niet voor de mensen op het forum die deze verhalen al vele malen hebben gehoord of gelezen, de valkuilen van broodfok kennen en zich inderdaad niet kunnen voorstellen dat het maar blijft bestaan. 

 

Dus ja, ook jouw hond komt uit de broodfok. En misschien zijn de reacties hier niet zo fijn. Maar dat wil niet zeggen dat jouw bericht wel degelijk kan helpen voor iemand die nu aan 't googlen is en dit voor het eerst leest. hp-smile

honden page profiel DagmarDagmar

Denk je dat? Merendeel zijn altijd mensen die pas achteraf kunnen Googlen.

Br**dfok honden zijn impulshonden. Ze willen er nu 1. 

En achteraf gaan ze dan op internet ''waarschuwen'', want oooo, wat zijn ze bedrogen geweest. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Denk je dat? Merendeel zijn altijd mensen die pas achteraf kunnen Googlen.
Br**dfok honden zijn impulshonden. Ze willen er nu 1. 
En achteraf gaan ze dan op internet ''waarschuwen'', want oooo, wat zijn ze bedrogen geweest.  "

Ik denk dat, ja. hp-smile

Velen googlen niet, daar heb je zeker gelijk in. Maar er zal altijd wel die ene zijn die voor aankoop toch een naam invoert in de zoekfunctie en zo meer info krijgt. En da's dan toch weer eentje extra die zich hopelijk achter de oren krabt. hp-wink

honden page profiel MirandaMiranda

Ik snap je reactie Dagmar...ik heb wel huiswerk gedaan,maar niet genoeg blijkbaar. Heb altijd honden gehad,dus zeker geen impuls aankoop. Daarbij enige pleister dat ik wettelijk bewijs heb kunnen aanleveren. Dat had toen niet gekund. Maar feit blijft dat ik ook heb meegedaan aan broodfok !!

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Fijn dat je het wel zo goed opvat Miranda! Ik wens je uiteraard alle liefde en plezier van de wereld toe met je hond en hopelijk vele jaren in goede gezondheid!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"  
En achteraf gaan ze dan op internet ''waarschuwen'', want oooo, wat zijn ze bedrogen geweest.  "

Ik vind net dat velen die daarin getrapt zijn, achterna het proberen te minimaliseren... Eerste hondje van broodfok? Oh, 't is niet erg, kan gebeuren!

Of ze worden zelfs kwaad als je iets over broodfok zegt, want.. ze hebben hun pup bij de "erkende fokker" aangeschaft! Hoe durf je dan ons van broodfok aankoop te beschuldigen?  

Dan vind ik de reactie van Miranda toch veel meer correct. Ze duwt haar verantwoordelijkheid niet weg en geeft toe dat ze een fout heeft gemaakt. 
 
Verder vrees ik dat veel mensen die een hond gaan kopen, lezen vooral Google reviews van de "erkende fokkers" sites waar zulke kennels met 5 sterren geprijsd worden door de andere broodfok 'klanten'. hp-cry

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

Ik vrees alleen dat veel mensen van tevoren geen onderzoek doen aangezien ze nu nu nu een puppy aan willen schaffen.

Maargoed hopelijk bereik je er in ieder geval 1 iemand mee die slim genoeg is om vooraf te googelen!

honden page profiel bentebente 3 doggies

Hopelijk heb je geleerd van je fout en raadt je nu ook anderen aan om hun onderzoek goed te doen. De LICG heeft een fijne puppy-aanschaf-link. Die stuur ik altijd door als mensen een pup willen.

 

Nu maar hopen dat je hond een gezonde, fijne hond blijft.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

You live and you learn... Mijn vorige hond kwam er ook van. Heel goed dat je hier komt vertellen en hp-heart dat je nu ook zorgt draagt ervoor. Je weet nu wel, hoe het wel moet zijn. Ik wil wel meer horen ervan.

 

Bij de mijne was het schoon geen lucht. Ingerichte kraamkamer en bleek een medewerkster te zijn van 1 van de grootste binnen be en nl. Kwam binnen, koffie en varken en honden liepen door de huiskamer, rondleiding, twee pups in me armen geduwd en contractje met bedrijfslogo erop, contract zat ook goed in mekaar maar was me nog niet bewust dat er geen dierenrechten waren. Ontevree? Breng maar terug. Het zijn handige harries op zoeen eerste koop en echt geen schaamte daarin. Ik ben pas na 5 jaar gaan zoeken online, Jetdogs kwam uit op Kdogs en Jet heeft nu een pension voor katten hp-frustyBuiten dat de tent al opgerold was voor wiet? Gaat het maar door.

 

Ergste is nog dat de oude pagina er nog staat http://www.jetdogs.nl/nl/ gestopt is het dus niet, wel wat foto's verwijderd.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Ook al heb je deze fout begaan: er kan niet genoeg gewaarschuwd worden voor broodfok en voor handelaren in pups uit Oost Europa.

honden page profiel MirandaMiranda

Inderdaad,soort missie om weer die aandacht erop te vestigen. Ik vind mezelf niet naïef,maar heb me toch laten leiden door emoties,zelfs met de kennis en onderbuikgevoel die ik heb weggedrukt...ik liet me meeslepen met de emoties van al die schattige puppies. Achteraf nog iets kunnen doen,omdat ik het nooit heb los kunnen laten,maar ergens wist ik dat het niet oke was..en inderdaad...hoop hiermee iemand te kunnen behoeden om dit niet  in stand te houden,al denk je..mij neem je niet in de maling.... Emotie en manipulatie ligt op de loer..zeker als het om dieren gaat...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Goed dat je de Dierenbescherming hebt ingelicht!

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Ik vrees alleen dat veel mensen van tevoren geen onderzoek doen aangezien ze nu nu nu een puppy aan willen schaffen.
Maargoed hopelijk bereik je er in ieder geval 1 iemand mee die slim genoeg is om vooraf te googelen! "

Laten we het gewoon noemen zoals het is. Voor veel mensen' die bij broodfok hun hond vandaan halen, boeit het niet dat het dat is. Want eigen ego bepaalt.  Ze willen een hond. Nu! Zo goedkoop mogelijk! Het ras en kleur wat ze willen! Ongeacht wat men zegt! Pas achteraf gaan ze in hun strijdmodus als de pup is overleden of het ze bergen met geld kost. Dan pas doet het pijn. Oke, soms zijn er mensen die zichzelf, achteraf, achter de oren krabben. Maar ik heb echt niet meer het vertrouwen dat mensen bezig zijn met het dierenleed terugdringen. Instant gratification regeert. 

honden page profiel MirandaMiranda

Daar heb je een heel terecht punt Chantal! Net als heling. We houden het zelf in stand op deze manier

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Laten we het gewoon noemen zoals het is. Voor veel mensen die bij broodfok hun hond vandaan halen, die boeit het niet dat het dat is. Want eigen ego bepaald. Ze willen een hond. Nu! Zo goedkoop mogelijk! Het ras en kleur wat ze willen! Ongeacht wat men zegt! Pas gaan ze achteraf in hun strijdmodus als de pup is overleden of het ze bergen met geld kost. Dan pas doet het pijn. Oke, soms zijn er mensen die zichzelf, achteraf, achter de oren krabben. Maar ik heb echt niet meer het vertrouwen dat mensen bezig zijn met het dierenleed terugdringen. Instant gratification regeert.  "

Hoe triestig dat het is.. maar ik ben het met je volledig eens.

Het boeit mensen gewoonweg niet en ze willen het ook niet weten.  

Laat maar alleen die "zo goedkoop mogelijk" vallen. Tegenwoordig kosten ras pups bij broodfokkers even veel (indien niet duurder) dan bij de bonafide fokkers. 

Ik ken enkele welgestelde mensen die niet op de centjes moeten letten, en ze lopen met een "pomeriaantje" rond. 

Ook zie ik wel wat heel jonge koppels met Franse bulldogs. Aan de neuzen van deze honden te zien en aan hun ademhaling te horen, komen ze ook niet van de fokkers die bezorgd zijn over de dierenwelzijn en  het verbeteren van dit ras.. En zeg me niet dat de generatie Z niks online hadden kunnen vinden over broodfok of brachycefale rassen. Er is gewoon geen wil.. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Laten we het gewoon noemen zoals het is. Voor veel mensen die bij broodfok hun hond vandaan halen, die boeit het niet dat het dat is. Want eigen ego bepaald. Ze willen een hond. Nu! Zo goedkoop mogelijk! Het ras en kleur wat ze willen! Ongeacht wat men zegt! Pas gaan ze achteraf in hun strijdmodus als de pup is overleden of het ze bergen met geld kost. Dan pas doet het pijn. Oke, soms zijn er mensen die zichzelf, achteraf, achter de oren krabben. Maar ik heb echt niet meer het vertrouwen dat mensen bezig zijn met het dierenleed terugdringen. Instant gratification regeert.  "

Dat vind ik ook altijd zo verschrikkelijk, geen onderzoek doen naar wat voor hond er past bij hun situatie. Als het maar een pluizig of schattig ding is in de kleur die ze willen. Tot de hond inderdaad ziek wordt of het karakter heeft wat niet past in hun droomwereld. Hier zie ik vaak pups lopen en na een maand ofzo zijn ze weer weg. Weggooimaatschappij hp-cry

honden page profiel bentebente

" Hoe triestig dat het is.. maar ik ben het met je volledig eens.
Het boeit mensen gewoonweg niet en ze willen het ook niet weten.  
Laat maar alleen die "zo goedkoop mogelijk" vallen. Tegenwoordig kosten ras pups bij broodfokkers even veel (indien niet duurder) dan bij de bonafide fokkers. 
Ik ken enkele welgestelde mensen die niet op de centjes moeten letten, en ze lopen met een "pomeriaantje" rond. 
Ook zie ik wel wat heel jonge koppels met Franse bulldogs. Aan de neuzen van deze honden te zien en aan hun ademhaling te horen, komen ze ook niet van de fokkers die bezorgd zijn over de dierenwelzijn en  het verbeteren van dit ras.. En zeg me niet dat de generatie Z niks online hadden kunnen vinden over broodfok of brachycefale rassen. Er is gewoon geen wil..  "

Gen Z heeft echt geen geld voor een hond hoor, dat zijn allemaal mensen onder de 23 zo ongeveer ;-). 

Maar ik ben het volledig met je eens. Mensen wíllen geen onderzoek doen. Ze willen niet sparen. Ze willen niet inlezen. Ze willen NU een hond en dus zal die er komen. En dan achteraf vaak tranen. Zo jammer, want er zijn zoveel leuke honden te vinden. Zelfs rashonden die niet eens duur hoeven te zijn zoals het Smousje. 

Maar daarbij mag ook wel gezegd worden dat veel fokkers exorbitante bedragen vragen voor een pup. Voorheen was onder de €1000 voor een rashond helemaal niet gek, tegenwoordig mag je de hemel prijzen als je onder de €2000 kan blijven!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Wat ik in mijn omgeving ook vaak zie en hoor, is dat mensen inderdaad eigenlijk niks weten over wat broodfok is en wat de problemen zijn die in de fokkerij voorkomen. Als je daar niks van weet, kom je ook niet op het idee om te gaan googlen en geloof je de mooie verhalen van broodfokkers gewoon.

 

Daarnaast zijn er veel mensen die al opgegroeid zijn met honden, en die honden kwamen altijd via een dierenwinkel, of advertentie uit de lokale krant, en later van Marktplaats... Als dat de weg is die je kent, sla je die later makkelijk ook zelf in.

 

Ik ben zelf ook opgegroeid met een soort stereotype beeld van mensen die rashonden/honden met stamboom hadden - "mensen die denken dat ze beter zijn dan wij met hun dure hond". Dat werd in mijn omgeving maar gezien als elitair gedoe. Men denkt daarbij in eerste instantie aan het showwereldje (en dan nog het clichébeeld wat mensen daarvan hebben op basis van wat ze op tv hebben gezien). Ook merk ik dat veel mensen het beeld hebben dat het bij een stamboom vooral over status gaat. Het hele aspect van gezondheid zijn mensen zich niet zo bewust van, en nog veel minder van de hele internationale criminele hondenhandel met het dierenleed dat daarbij hoort.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"Maar daarbij mag ook wel gezegd worden dat veel fokkers exorbitante bedragen vragen voor een pup. Voorheen was onder de €1000 voor een rashond helemaal niet gek, tegenwoordig mag je de hemel prijzen als je onder de €2000 kan blijven! "

De broodfokkers hanteren dezelfde prijzen. Ik ben net es gaan spieken op de website van een puppywinkel hier in de buurt: goedkoopste pup: 1150 en de duurste: 2550 euro! 

Toen er met de corona-lockdown zo'n grote vraag naar pups kwam, zijn de prijzen ontploft. 

En kruisingen met een fancy naam erop gekleefd, die zijn nog veel duurder, en mega populair.

Dus ik denk niet dat de prijs van een rashond de mensen naar de broodfokker duwt, want daar betalen ze blijkbaar met veel plezier een smak geld voor een onverantwoord gefokte look-a-like pup. 

 

honden page profiel MirandaMiranda

Ik wil jullie bedanken voor al jullie mooie en eerlijke reacties. Het heeft veel emoties los gemaakt. Ik ben nieuw hier en aanvankelijk wilde ik de topic verwijderen,omdat ik geen irritaties wilde op dit forum. In overleg met de moderator laat ik deze topic toch

staan. Zoals eerder gezegd... hopelijk kan hiermee ( al is het maar een) het verschil maken.

Omdat ik inmiddels gezien heb dat dit een oprechte en mooie club is,blijf ik jullie volgen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mijn eerste pup heb echt wel wat onderzoek gedaan naar wel ras dan bij ons past (was ik nog in veronderstelling dat je kunt bestellen on demand aan karakter en "onderhoud" yell) Eerste uit de bus kwam de Old english bull maar daar was al van bekend dat die zeer ongezond zijn. Levens jaren als je lucky was misschien 12 of 13. Toen kwamen we uit bij de boston terrier..... geen fokker hier van te vinden en uiteindelijk de mops. We hebben echt wel gekeken naar ras eigenschappen en alle risico's die toen bekend waren in de gezondheid. Die waren zeker niet anders dan dat andere rassen hadden. Uiteindelijk zijn we overstag gegaan na een citytrip in Berlijn, liep der eentje en opslag allebei verliefd op de eigenwijsheid ervan. Naïef als ik ben? Dacht HAAA ieder mops is zo en dan ga je zoeken.

 

Voor mij hoefte het echt niet een stamboom te zijn. Ik ken helemaal niet tegen dat waxen jassen gedoe en die bombarie om niks. En 8 van 10? Zijn zo lol.... laten we eerlijk wezen wink Dan krijg binnen de grote zoekmachine die geld verdiend aan advertentie ruimte? 2 pagina's eerste hits. Woefercrech in Antwerpen stond als eerste en ik dacht? "Ja de groeten daar trap ik niet in" Google nu maar eens en je vind er helemaal niks meer van omdat het al drieduizend keer van naam veranderd zijn + toen het echt uit de kluiten liep? Van adres.

 

Bij die van mij? Voelde ik me retegoed, alles schoon, op de koffie in de huiskamer en ze klonk echt als een reuze dierenvriend. Mooi ingerichte kraamkamer met warmtelampen en de hele mikmak en een Old english die 16 was volgens haar.... Het mopsennest waarvan er twee over waren? Zou van een vriendin zijn en die had de ruimte niet en zij wel. Groot stuk land erachter en ook heel mooi ingericht voor honden. 4 van de hokken waren leeg, in twee dus de twee mopsen en 5 chihuahua's die ze zelf gefokt zou hebben.

 

Inmiddels zijn we erachter dat je MP moet vermijden, heel lullig voor de mensen die eens een éénmalig nestjes doen, zoals mijn kat die boven live duration is. Inmiddels moeten we alleen licg links gebruiken maar daarvan weten we ook? Dat bv in UK de mops gewoon nog meedoet aan wedstrijden in de kennel club en nog steeds op de lijst staat als gedegen ras. Dan kan iedereen wel heel makkelijk roepen maar ja is toch logisch? Nee, niet als je voor je eerste aankoop gaat. Je krijgt die frummels in je armen gedouwd en een hele hoop grooming vooraf. Contract waarvan je nog niet wist dat een dier een product is, dus mag ruilen in een bepaalde periode..... Nou echt niet dus yell geen haar op mijn hoofd die daar aandacht.

 

De oplossing daarin? Is voor mij echt het aanpakken van die advertentie ruimte verkoop. De rechten binnen een verkoop van een levend iets, ligt heel complex. Er zit namelijk een hele dunne lijn tussen het gebruik van dieren voor het natuurlijk onderhouden van natuur, het houden van dieren voor consumptie, hetzij vacht of voedsel en wat onder de gezelschapsdieren valt.

 

We kunnen een boete erop loslaten aan het rijk als je hond gebreken heeft, hetzij gedrags of gezondheid maar dan zullen vele fk-ers stoppen. Dat is een utopia want niet elk dier is gezond of heeft hetzelfde karakter. Het blijft dus een moeilijke kwestie om het te stoppen via de wet tenzij op het mega geld verdienen aan advertentie ruimte van tech giganten. Hoe kan het zijn dat een eigenaar van een bedrijf en hoeft niks met pups te maken te hebben... in staat is reviews te kunnen afkopen en te verwijderen. Vraag je dat maar eens af.

 

Heel vaak ook hier als mijn adblock niet aan heb en ik reageer op een topic van bv blafbanden? Zie ik al eerste dat. Nu is HP geen tech gigant maar maakt wel gebruik van dat zelfde algoritme voor advertenties, denk daar maar eens over na.

 

Heel lang verhaal dus maar ik ben nog steeds bloedlink een pup gekocht te hebben van een voormalig werkneemsters van Kdogs die nu doodleuk een dierenpension heeft. En ik hoor haar al zeggen "Ja ben gestopt met bullteriers fken, want allemaal gezeik aan me hoofd. Die mensen snappen het ras niet en ik hou van dieren. Hoe ze er mee omgaan is als een stuk vuilnis"

 

Nogmaals? Makkelijk lulluh, als je er eenmaal binnen bent? Dan begint die sekte pas echt. Dat gezegd? Nodig ik iedereen even dagje scientology te doen, dat is ongeveer hoe dat volk te werk gaat.

honden page profiel bentebente

" De br00dfokkers hanteren dezelfde prijzen. Ik ben net es gaan spieken op de website van een puppywinkel hier in de buurt: goedkoopste pup: 1150 en de duurste: 2550 euro! 
Toen er met de corona-lockdown zo'n grote vraag naar pups kwam, zijn de prijzen ontploft. 
En kruisingen met een fancy naam erop gekleefd, die zijn nog veel duurder, en mega populair.
Dus ik denk niet dat de prijs van een rashond de mensen naar de broodfokker duwt, want daar betalen ze blijkbaar met veel plezier een smak geld voor een onverantwoord gefokte look-a-like pup. 
  "

Maar dat is wel écht door corona gekomen. Want daarvoor kon je zo een ‘teacup chihuahua’ op MP halen voor €350. 

Maar ik denk inderdaad dat het nu vooral gaat om het uiterlijk van de hond. Want een labradoodle is natuurlijk veeeel leuker dan gewoon een poedel of een labrador. Kan je ook zo lekker interessant mee doen…

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welcome Daisy!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^