Broodfok,wees niet zo stom als ik

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Mijn eerste pup heb echt wel wat onderzoek gedaan naar wel ras dan bij ons past (was ik nog in veronderstelling dat je kunt bestellen on demand aan karakter en "onderhoud" ) Eerste uit de bus kwam de Old english bull maar daar was al van bekend dat die zeer ongezond zijn. Levens jaren als je lucky was misschien 12 of 13. Toen kwamen we uit bij de boston terrier..... geen fokker hier van te vinden en uiteindelijk de mops. We hebben echt wel gekeken naar ras eigenschappen en alle risico's die toen bekend waren in de gezondheid. Die waren zeker niet anders dan dat andere rassen hadden. Uiteindelijk zijn we overstag gegaan na een citytrip in Berlijn, liep der eentje en opslag allebei verliefd op de eigenwijsheid ervan. Naïef als ik ben? Dacht HAAA ieder mops is zo en dan ga je zoeken.
 
Voor mij hoefte het echt niet een stamboom te zijn. Ik ken helemaal niet tegen dat waxen jassen gedoe en die bombarie om niks. En 8 van 10? Zijn zo lol.... laten we eerlijk wezen Dan krijg binnen de grote zoekmachine die geld verdiend aan advertentie ruimte? 2 pagina's eerste hits. Woefercrech in Antwerpen stond als eerste en ik dacht? "Ja de groeten daar trap ik niet in" Google nu maar eens en je vind er helemaal niks meer van omdat het al drieduizend keer van naam veranderd zijn + toen het echt uit de kluiten liep? Van adres.
 
Bij die van mij? Voelde ik me retegoed, alles schoon, op de koffie in de huiskamer en ze klonk echt als een reuze dierenvriend. Mooi ingerichte kraamkamer met warmtelampen en de hele mikmak en een Old english die 16 was volgens haar.... Het mopsennest waarvan er twee over waren? Zou van een vriendin zijn en die had de ruimte niet en zij wel. Groot stuk land erachter en ook heel mooi ingericht voor honden. 4 van de hokken waren leeg, in twee dus de twee mopsen en 5 chihuahua's die ze zelf gefokt zou hebben.
 
Inmiddels zijn we erachter dat je MP moet vermijden, heel lullig voor de mensen die eens een éénmalig nestjes doen, zoals mijn kat die boven live duration is. Inmiddels moeten we alleen licg links gebruiken maar daarvan weten we ook? Dat bv in UK de mops gewoon nog meedoet aan wedstrijden in de kennel club en nog steeds op de lijst staat als gedegen ras. Dan kan iedereen wel heel makkelijk roepen maar ja is toch logisch? Nee, niet als je voor je eerste aankoop gaat. Je krijgt die frummels in je armen gedouwd en een hele hoop grooming vooraf. Contract waarvan je nog niet wist dat een dier een product is, dus mag ruilen in een bepaalde periode..... Nou echt niet dus geen haar op mijn hoofd die daar aandacht.
 
De oplossing daarin? Is voor mij echt het aanpakken van die advertentie ruimte verkoop. De rechten binnen een verkoop van een levend iets, ligt heel complex. Er zit namelijk een hele dunne lijn tussen het gebruik van dieren voor het natuurlijk onderhouden van natuur, het houden van dieren voor consumptie, hetzij vacht of voedsel en wat onder de gezelschapsdieren valt.
 
We kunnen een boete erop loslaten aan het rijk als je hond gebreken heeft, hetzij gedrags of gezondheid maar dan zullen vele fk-ers stoppen. Dat is een utopia want niet elk dier is gezond of heeft hetzelfde karakter. Het blijft dus een moeilijke kwestie om het te stoppen via de wet tenzij op het mega geld verdienen aan advertentie ruimte van tech giganten. Hoe kan het zijn dat een eigenaar van een bedrijf en hoeft niks met pups te maken te hebben... in staat is reviews te kunnen afkopen en te verwijderen. Vraag je dat maar eens af.
 
Heel vaak ook hier als mijn adblock niet aan heb en ik reageer op een topic van bv blafbanden? Zie ik al eerste dat. Nu is HP geen tech gigant maar maakt wel gebruik van dat zelfde algoritme voor advertenties, denk daar maar eens over na.
 
Heel lang verhaal dus maar ik ben nog steeds bloedlink een pup gekocht te hebben van een voormalig werkneemsters van Kdogs die nu doodleuk een dierenpension heeft. En ik hoor haar al zeggen "Ja ben gestopt met bullteriers fken, want allemaal gezeik aan me hoofd. Die mensen snappen het ras niet en ik hou van dieren. Hoe ze er mee omgaan is als een stuk vuilnis"
 
Nogmaals? Makkelijk lulluh, als je er eenmaal binnen bent? Dan begint die sekte pas echt. Dat gezegd? Nodig ik iedereen even dagje scientology te doen, dat is ongeveer hoe dat volk te werk gaat. "

Ik heb op marktplaats wel contact gekregen met betrouwbare fokkers, maar je moet wel echt heel goed je ogen open houden en kennismaken etc. Weten wat je doet. Ze testresultaten en stambomen laten zien. Etc. Met name hobbyfokkers hebben vaak geen goede website en dan is marktplaats toch een van de plekken waar ze terechtkomen, maar dat is wel risicovol. Er zit heeeeel veel kaf tussen het koren. Als je niet weet waar je op moet letten, kun je het beter links laten liggen.

 

En nooit nooit nooit bij een fokker op bezoek gaan met het idee die dag meteen een pup mee te nemen. Altijd EERST naar huis, goed nadenken, willen we hier echt mee in zee?

honden page profiel Olliebollie Olliebollie

honden foto van Olliebollie

Ik weet met onze oudste hond niet zeker waar we aan meegewerkt hebben, het was een herplaatsten en de toen baasjes waren lieve mensen. Maar een stamboom heeft hij niet en waar hij precies vandaan komt weten we ook niet.

pik heb het maar geaccepteerd. Onze pup komt van een fokker via de rasvereniging  

honden page profiel Fine Fine

Maar even voor mij... Als een hond binnen een jaar weer een nest heeft dat is toch niet zozeer broodfok? Even los van je ervaringen bij de beste mevrouw en dat de pups in de gang zaten, het stonk ed. 

Lees nu net dat er 12 maanden tussen moet zitten, dat is bij fokker van ts niet het geval geloof ik. Dus wellicht te snel weer laten dekken. Maar is dit dan meteen foute boel en broodfok? Ik weet het niet.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welcome Daisy!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^