Diarree als water, advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JJ

Goedemorgen, 

Mijn hond ( chihuahua ,3 kilo)heeft sins donderdag aan wondje opgelopen aan haar pootje, waarvoor ze novacam moest.

Vrijdag heeft ze stronghold gehad waar een ontworm inzit kan ook op de darmen slaan volgens mij. 

Gisterochtend kreeg ze ineens vreselijke diarree, als water, vlak daarna moest ze iets spugen (was helder). heb haar een remmer gegeven protecdiar . Haar dosering is 2x daags 0,5. Heb eerst een halve gegeven omdat ik verstopping wil voorkomen.

Vlak daarna was ze echt niet lekker hangerig niet willen eten of drinken hoorde haar darmen flink te keer gaan. Ze heeft tot savonds geen diarree meer gehad en begon rond half elf weer te eten en te drinken. Ze wou geen kip of iets anders maar haar eigen eten. Twijfelde over de novacam omdat dit ook op de darmen slaat maar haar toen een halve dosering gegeven 

Vanaf vannacht kreeg ze weer diarree echt als water, vanmorgen haar direct weer een protecdiar gegeven. Haar eigen eten weg gehaald. Al had ze wel een klein beetje op maar niet van harte.

Ze ligt nu naast mij te snurken;), alleen nu wil ik graag jullie advies, want ik snap als je diarree hebt als water dat je je echt niet lekker voelt, wat zal ik voor haar doen. Haar de dosering 2x protecdiar geven? Dus eind van de middag nog een keer een halve tablet? En dan even afwachten hoe dat gaat? Om voorstelling te voorkomen ?

de novacam laat ik maar even achterwege dit is beter denk ik?.

en licht verteerbaar voedsel alleen aanbieden zoals gekookte kip etc ? Of hebben jullie betere adviezen ?

Ze draait geregeld lekker op haar rug en laat me haar buikje zien dus ik heb niet het idee dat ze zich super ziek voelt nu, het is toch zo dat als ze op hun rug draaien en hun buikje laten zien ze zich opzich fijn voelen?

Heel verhaal, hoop dat jullie het snappen..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het kan een bijwerking van de novocam zijn, die zou ik laten staan. Dat andere middel ken ik niet. Als ze erg diarree houdt zou ik even met een da overleggen.

honden page profiel JJ

" Het kan een bijwerking van de novocam zijn, die zou ik laten staan. Dat andere middel ken ik niet. Als ze erg diarree houdt zou ik even met een da overleggen. "

Dankje! De andere die ik noemde , is een vlooien middel maar zit ook een ontworm bij in. Denk teveel voor de darmen?

protecdiar is een diarree remmer , ooit bij de dierenarts opgehaald 

vandaag wil ik het liefst nog even aankijken en mijn dierenarts kennende komt hij daar ook echt niet voor.. zal ik haar nog wel een extra diarree remmer geven vandaag?

gisteren hoorde ik de darmen onwijs te keer gaan, was van een meter afstand te horen vandaag niets.. dus dat is al vooruitgang denk ik?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Dat is wel een hoop spul ineens geweest voor haar kleine lijfje ja.

Zeker zorgen dat ze voldoende drinkt, wortelsoep is een goede om te geven bij diarree. Indien de diarree blijft zou ik morgenochtend direct de Da bellen, tenzij ze vandaag nog ellendiger wordt en het echt spoed is van te bellen.

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Novacam kan op de darmen slaan maar meestal is dit pas bij lang gebruik. Bij geen enkele hond van mij sloeg dit op de darmen, op 1 na. Bij haar na een half jaar dagelijks gebruik. Toen gaf de DA aan dat dit al vrij snel was dus geloof niet dat dit na 3 dagen al is. Ik zal er niet zomaar mee stoppen want je hond heeft het niet zomaar voorgeschreven gekregen. Het is en ontsteking remmend en pijnstillend. 

 

Ik geloof eerder dat het de stronghold is. Vindt dat zn grote belasting voor zn klein beestje. Vaak is het ook nog tot bijv. 10 of 15 kilo.  Is het ook nog tegen teken en wormen? Je weet dat wormenkuur alleen werkt als je hond daadwerkelijk wormen heeft op dat moment? 

 

Ik zal de DA bellen en vragen of je even een probotica pasta kunt ophalen tegen de diarree of kijken of je aan isogel kunt komen via een diere winkel.

honden page profiel JJ

" Dat is wel een hoop spul ineens geweest voor haar kleine lijfje ja.
Zeker zorgen dat ze voldoende drinkt, wortelsoep is een goede om te geven bij diarree. Indien de diarree blijft zou ik morgenochtend direct de Da bellen, tenzij ze vandaag nog ellendiger wordt en het echt spoed is van te bellen.
  "

Ja precies ik denk dat de darmen helemaal van slag zijn. De novacam laat ik nu achterwege. 
Thanks ik ga dat eens googelen. Wil haar ook nu niet dwingen om te eten. 

Oke Thanks doe ik dat, ze slaapt nu( wat goed is denk ik) hopelijk knapt ze op, of begint de ontlasting steviger te worden… 

zouden jullie haar nog een keer de protecdiar geven eind van de middag? Begin avond?

honden page profiel JJ

" Novacam kan op de darmen slaan maar meestal is dit pas bij lang gebruik. Bij geen enkele hond van mij sloeg dit op de darmen, op 1 na. Bij haar na een half jaar dagelijks gebruik. Toen gaf de DA aan dat dit al vrij snel was dus geloof niet dat dit na 3 dagen al is. Ik zal er niet zomaar mee stoppen want je hond heeft het niet zomaar voorgeschreven gekregen. Het is en ontsteking remmend en pijnstillend. 
 
Ik geloof eerder dat het de stronghold is. Vindt dat zn grote belasting voor zn klein beestje. Vaak is het ook nog tot bijv. 10 of 15 kilo.  Is het ook nog tegen teken en wormen? Je weet dat wormenkuur alleen werkt als je hond daadwerkelijk wormen heeft op dat moment? 
 
Ik zal de DA bellen en vragen of je even een probotica pasta kunt ophalen tegen de diarree of kijken of je aan isogel kunt komen via een diere winkel. "

Thanks, de novacam moest verdeeld worden, ze moest smorgens 1,5 en savonds . Met dat spuitje is dat lastig in te schatten dus wellicht heeft ze iets te veel gehad?

de novacam kreeg ze, omdat ze een wondje heeft tussen haar teentjes, en hier steeds na keek. Ze had gespoeld in water en soda om antibiotica te voorkomen. Novacam was meer uit ‘voorzorg’

stronghold was gelukkig wel de juiste dosering tot 4 kg was dit , anders had ik het nooit gegeven gelukkig 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Ja precies ik denk dat de darmen helemaal van slag zijn. De novacam laat ik nu achterwege. Thanks ik ga dat eens googelen. Wil haar ook nu niet dwingen om te eten. Oke Thanks doe ik dat, ze slaapt nu( wat goed is denk ik) hopelijk knapt ze op, of begint de ontlasting steviger te worden… 
zouden jullie haar nog een keer de protecdiar geven eind van de middag? Begin avond? "

Dwingen om te eten is ook echt niet nodig, maar vocht moet ze wel binnen hebben. Normaal verliezen ze niet veel vocht via de ontlasting, dus je kunt je voorstellen dat bij diarree de vochtbalans dus volledig ontregeld wordt. 

Probiotica zou ik nog niet geven, dat kan zelfs kwaad bij erge beschadigingen van de darmen als dat in de bloedbaan terecht komt.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Hier kun je de wortelsoep vinden:

 

https://digidog.nl/honden-kennisbank/gezondheid-hond/moros-wortelsoep-wondermiddel-darmklachten/

 

Het is ook kant en klaar te koop, altijd handig om wat porties in de vriezer te hebben of wat gekochte te hebben staan. 

honden page profiel JJ

" Dwingen om te eten is ook echt niet nodig, maar vocht moet ze wel binnen hebben. Normaal verliezen ze niet veel vocht via de ontlasting, dus je kunt je voorstellen dat bij diarree de vochtbalans dus volledig ontregeld wordt. 
Probiotica zou ik nog niet geven, dat kan zelfs kwaad bij erge beschadigingen van de darmen als dat in de bloedbaan terecht komt. "

Drinken had ze vannacht wel flink gedaan zag ik ze heeft een klein waterbakje snachts en die was voor de helft leeg… ze is nu ook alert en vrolijk, was net zelfs enthousiast met wandelen .

Ik hoop echt dat de protecdiar aanslaat, geef haar vanmiddag maar wel nog een tweede gisteren niet gedaan. Heeft iemand ervaring hiermee ? Vorige keer toen ze het kreeg was het echt breiig en niet zo erg.. toen was het zo voorbij.. 

Probiotica wacht ik nog even mee, mocht ze morgen nog steeds water dunne diarree hebben bel ik even wellicht kan ik dan wat sterkers ophalen. Thanks voor het recept van de wortelsoep

 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als je dierenarts niet wil komen (in België neem ik aan), wil hij misschien wel advies geven. (In NL komt de dierenarts niet aan huis, maar gaan we naar de praktijk.)

Drinken in dit stadium belangrijker dan eten.

honden page profiel JJ

" Als je dierenarts niet wil komen (in België neem ik aan), wil hij misschien wel advies geven. (In NL komt de dierenarts niet aan huis, maar gaan we naar de praktijk.)
Drinken in dit stadium belangrijker dan eten. "

Nee wel Nederland hoor, maar vanuit mijn buurvrouw, die bij dezelfde praktijk zit weet ik dat hij niet hiervoor komt … 

ik zit bij een 24/7 praktijk en alleen voor spoed komen ze.. en dit valt niet onder spoed volgens mij.. omdat ze wel eet,drinkt en alert heeft en geen koorts…

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Het klinkt alsof je nu veel zelf aanrommelt met medicatie. Ik zou gewoon even de dierenarts bellen en vragen wat handig is. Vooral die remmer zou ik niet zomaar gaan geven zonder overleg met de dierenarts, dat is weer een extra middel nadat je hondje al veel gehad heeft. Je kan in Nederland altijd even bellen ook in het weekend, elke dierenarts heeft een telefoonnummer voor spoed. Zij kunnen je gewoon telefonisch advies geven. Het lijkt me waarschijnlijk dat dit een reactie is op al deze/één van deze middelen. Ik denk ook dat het vanzelf wel over zou gaan, even aankijken (mits er gedronken wordt) is denk ik ook oké maar dan zou ik ook zelf geen medicatie toe gaan dienen. Maar ik ben geen arts en aangezien je twijfelt zou ik dus gewoon even bellen...

 

Verder in de basis is vocht erg belangrijk, eten wat minder. Ook zou ik juist nu geen ander eten of probiotica gaan geven, de darmen zijn al overbelast. Als je normaal weleens natvoer geeft zou ik dat in eerste instantie aanbieden, daar zit veel vocht in en is lichverteerbaar. 

honden page profiel JJ

Hoi iedereen, 

Ik heb toch gebeld en overlegt het was een andere arts die haar had gezien .

Hij zei dat de diarree veroorzaakt kan worden door de novacam dus dat het advies sowieso is om daarmee te stoppen , en dat ontworming ook diarree kan veroorzaken. 
de diarree vanuit de novacam stopt vaak geleidelijk als je ermee stopt zeker in combinatie met de protecdiar

Hij zei kijk het even aan, geen reden nu tot zorgen maar als ze heel ander gedrag gaat vertonen moet ik wel aan de bel trekken. 

komende dagen even de protecdiar geven, vandaag nog een keer dus en morgen ook.

Mocht ze dinsdagmiddag/ woensdag nog zulke diarree hebben dan moet ik weer even bellen dan krijgt ze een ander middeltje ervoor.

 

qua ander eten krijgt ze wel eens een plekje kip dus dit geven denk ik

 

qua normale voeding vooral brokjes en of een snackje, dit laatste krijgt ze niet 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

" Nee wel Nederland hoor, maar vanuit mijn buurvrouw, die bij dezelfde praktijk zit weet ik dat hij niet hiervoor komt … 
ik zit bij een 24/7 praktijk en alleen voor spoed komen ze.. en dit valt niet onder spoed volgens mij.. omdat ze wel eet,drinkt en alert heeft en geen koorts… "

Maar waarom moeten zij komen, moet jij dan niet gaan?

Ik zie wel eens op de TV dat in België de dierenarts voor gewone controles aan huis komt, maar in NL  zal hij dat nooit doen.

(Ik paste een keer op een poes met lymfklierkanker.  Ik had de indruk dat ze achteruit ging. Ik had zelf toen een been in het gips. De dierenarts praktijk was verderop in de straat.  Maar ze kwamen niet hoor.  Ben uiteindelijk weggegaan bij die praktijk..., ook om andere redenen).

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Als je dierenarts niet wil komen (in België neem ik aan), wil hij misschien wel advies geven. (In NL komt de dierenarts niet aan huis, maar gaan we naar de praktijk.)
Drinken in dit stadium belangrijker dan eten. "

Ehh de da komt hier wel aan huis als t medisch noodzakelijk is. Niet voor diarree uiteraard.

honden page profiel JJ

" Ehh de da komt hier wel aan huis als t medisch noodzakelijk is. Niet voor diarree uiteraard. "

Klopt , ik ken ook vanuit een andere praktijk dat de dierenarts komt. 

wel contact ondertussen gehad met de dierenarts en moet me voor nu geen zorgen maken, maar doe dat wel, stom Is dat hè?

honden page profiel DagmarDagmar

" Maar waarom moeten zij komen, moet jij dan niet gaan?
Ik zie wel eens op de TV dat in België de dierenarts voor gewone controles aan huis komt, maar in NL  zal hij dat nooit doen.
(Ik paste een keer op een poes met lymfklierkanker.  Ik had de indruk dat ze achteruit ging. Ik had zelf toen een been in het gips. De dierenarts praktijk was verderop in de straat.  Maar ze kwamen niet hoor.  Ben uiteindelijk weggegaan bij die praktijk..., ook om andere redenen). "

De wereld is groter dan jouw wereld natuurlijk.

Een Da die op voorhand al zegt niet aan huis te (willen) komen, ga ik op voorhand al niet bij.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Hier kun je de wortelsoep vinden:
 
https://digidog.nl/honden-kennisbank/gezondheid-hond/moros-wortelsoep-wondermiddel-darmklachten/
 
Het is ook kant en klaar te koop, altijd handig om wat porties in de vriezer te hebben of wat gekochte te hebben staan.  "

even de link doorgelezen. Mega behulpzaam, en zo simpel en bewezen werkzaam, echt goed om te weten. Dit zou ook bij elke dierenarts bekend moeten zijn. 

honden page profiel JJ

Even een update . 

Om 830 heeft ze de remmer gehad , ze was wat hangerig/ lui maar is ze vaker . Al die tijd wel alert . 1,5 uur geleden wou ze spelen .


sinds een uurtje eet en drinkt ze goed. Heeft kip gehad en haar avond portie brokjes, super goed dus!

ze heeft tot nu toe ook geen aandrang meer gehad om te poepen, maar aangezien het uiteindelijk alleen water was , zullen de darmen leeg zijn. 

ik zit een beetje in dubio, dus vraag wat jullie zouden doen.

Ze mag nog 1x een halve remmer. Zouden jullie dit geven of even wachten op de volgende ontlasting? Of een kwartje?

Dierenarts heeft gezegd dat ik de komende dagen nog de remmer mag geven op gevoel…( zelf aankijken hoe veel per dag) ze mag Max 2x 0,5 . Vanmorgen heeft ze dus 1x 0,5 gehad . 

 

dus de vraag concreet ; geven of even aankijken?

 

dit staat op internet erover

 

De Protecdiar is een supplement ter ondersteuning van de darmen van je hond. Je geeft dit aan je hond bij acute dunne ontlasting of de daaropvolgende herstelperiode.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Iedereen zal er anders over denken. Ik zou de remmer gewoon nog geven, en wanneer ze verslechterd, of als de diarree toch aanhoudt, morgen naar de dierenarts gaan voor een consult. Medisch advies is niet altijd weggelegd voor een forum, je kan het echt beter aan een arts over laten. 

honden page profiel JJ

" Iedereen zal er anders over denken. Ik zou de remmer gewoon nog geven, en wanneer ze verslechterd, of als de diarree toch aanhoudt, morgen naar de dierenarts gaan voor een consult. Medisch advies is niet altijd weggelegd voor een forum, je kan het echt beter aan een arts over laten.  "

Ja je hebt gelijk hoor, er staat inderdaad ook en de daarop volgende herstel periode . 

de dierenarts zei ook dat ze hem nog mocht en ook komende dagen, alleen als het niet beter werd inderdaad contact opnemen
gewoon bang dat ik haar verstop, maar het was echt als water dus dan is het verstandig, gewoon een beetje onzeker en bang het fout te doen:)

maar ik geef hem haar nu!:)

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Iig niet zelf gaan doctoren, je kunt wellicht vragen of er iets minder schadelijk is voor lever en nieren.  Je moet het eigenlijk zo zien.... bij lang gebruik is het schadelijk, bij kort gebruik niet zo zeer. Mijn reguliere heeft bv https://www.medpets.nl/puur+probiotic/ geadviseerd maar dat was wel nadat ze wist dat er niets anders aan de hand was dan gevoelige darmen voor nieuw voedsel.

honden page profiel JJ

Goedemorgen. 

ze heeft vanmorgen weer vaste ontlasting gehad, echt een mooie keutel

overlegt en besloten om met alles te stoppen om haar lichaam ook even rust te geven en het zelf weer te laten regelen 

Volgende forumvraag: Harde ontlasting/obstipatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^