The road to... Dialga 1 jaar oud en zijn avonturen in 2024!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Hij groeit zo mooi uit! Hoog ook volgens mij? "

Dankjewel! hp-heart Hij is 85 cm hoog hp-shiny Mooi formaatje. 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Ik blijf hem zo gaaf vinden! "

Dankjewel! hp-shiny Wij ook!

 

Hoe langer we hem hebben, hoe blijer we met hem zijn. Een barsoi is niet voor iedereen een geschikte hond, maar voor ons past hij perfect. Een vriend van me houdt van baasgerichte honden die luisteren omdat je het zegt, en die vindt Dia dus een beetje irritant haha. Dialga luistert prima--op voorwaarden. A) omdat wij het zijn (dus vreemden hebben al snel pech als ze hem iets vragen) en B) omdat het hem iets oplevert. Vooral B) is een sterke motivator. laughing 

 

En als hij iets doet, gaat dat ook op een wat trager tempo. Niet zoals een herdershond iets heeft gedaan nog voordat je in je vinger hebt geknipt. Met een barsoi kan je best even een paar tellen wachten. In die paar tellen kan je, zoals mijn zusje dan zegt, hem zien nadenken... "Oké je wil wat van mij. Meen je dat echt? Is dit een grap of is dit serieus? Volgens mij meent ze het echt. Zal ik het doen? Waarom zou ik dat doen? Afwegingen... Oké we gaan ervoor. Maar het moet wel leuk blijven."

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Mooie foto's! hp-heart

 

Wat fijn dat Djalga helemaal geen last heeft van vuurwerk! Dat scheelt een hoop. Zeno vind het wel eng, maar hij gaat gelukkig niet in standje paniek. We zijn deze oud&nieuw ook prima doorgekomen.

 

Leuk dat je zo van het showen geniet en dat je ringtraining blijft doen. Een fijne hobby voor jullie samen.

 

Jammer dat de meest recente bevalling van zijn moeder niet helemaal goed verliep.

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Dialga heeft gisteren zijn eerste Trick Dog titel gehaald! Het is de titel Novice Trick Dog (NTD). Deze titels worden achter de naam gedragen, dus Dialga is nu: 

Dialga Bat Jemerri NTD

hp-shiny 

 

Voor deze titel moet je hond allemaal oefeningen en trucjes laten zien, die je filmt en opstuurt naar een beoordelaar. Als die jouw poging goedkeurt, mag je je titel aanvragen. 

Voor de Novice Trick Dog titel moet Dialga 15 novice (beginner) trucjes doen. Toevallig zijn we hier ook mee bezig met gehoorzaamheid, dus dat komt mooi uit! Andere oefeningetjes zijn dingen die je vaak zelf ook doet voor de lol, dus die zijn nog vrij gemakkelijk. Maar dat is met de Novice titel natuur het idee, het is een gemakkelijk niveau voor beginners hp-angel 

 

Dialga's 15 trucjes: 

Zit, af, staan, push ups, blijf, kom, showstand, boop (raak mijn hand aan), kus, voorpoten in een doos, voorpoten op een object (bij ons een kruk), zoek (drie snoepjes in een ruimte), zoek (het snoepje in één van drie bekers), focus (kijk 5 seconden naar mij), vang (een bal). 

 

Ondertussen zijn we bezig gegaan met de Novice Trick Dog - Masters titel, waarbij hij 30 tricks moet kunnen in plaats van 15. Dat moet ook helemaal goedkomen! Daarna gaan we verder met de Intermediate titels. Daarna hopelijk de Advanced titels. En als laatste, als het meezit: de Expert Trick Dog titel! Maar die is wel heel lastig hoor. Daarvoor moet Dialga bijvoorbeeld een commando uitvoeren dat op een kaartje staat, en een identiek voorwerp zoeken dat jij in je hand hebt. Pittig! Maar wel heel erg leuk om te proberen hp-shiny 

 

Ik laat binnenkort het diploma en de rosette zien als die eenmaal met de post is gekomen! hp-thumbsup

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Wat een leuke nieuwe titel en uitdaging.

Biedt Trick Dog zelf allerlei trucjes om uit te kiezen of wordt creativiteit (je eigen bedachte trucs) ook beloond?

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Zo te lezen is Dialga ook een intelligente hond.  Leuk hoor.   Je hebt  het er lekker druk mee.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Wat een leuke nieuwe titel en uitdaging.
Biedt Trick Dog zelf allerlei trucjes om uit te kiezen of wordt creativiteit (je eigen bedachte trucs) ook beloond? "

Voor zover ik weet moet je kiezen uit een hele grote lijst trucjes die voor zover ik kan zien wel alles omvattend is, maar in overleg met je beoordelaar kun je kijken waar je eigen bedachte trucjes onder vallen. 

Veel trucjes die je zelf bedenkt die zijn ook al een keer door iemand anders bedacht tongue-out Dus dat komt eigenlijk altijd wel goed. 

Wij hadden Dialga bijvoorbeeld geleerd om met zijn voeten ergens op te staan, en dan vervolgens met zijn achterpoten rond het object te draaien (zodat hij ging leren dat hij achterpoten heeft). En dat trucje blijkt dus een naam te hebben: Side Step Drill, en valt onder Intermediate tricks hp-shiny Dus dat is alweer de eerste Intermediate trick die hij kan, haha. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Zo te lezen is Dialga ook een intelligente hond.  Leuk hoor.   Je hebt  het er lekker druk mee. "

Ja hij is heel intelligent hp-heart Ik vind het heerlijk om met hem bezig te zijn en vanalles te leren, en me vervolgens te verbazen over hoe slim hij is en hoe snel hij dingen oppikt. Maar alleen als hij er zin in heeft hp-angel Als hij geen zin heeft en je gooit bijvoorbeeld een balletje naar hem toe, dan kijkt hij je recalcitrant aan en stuitert de bal van zijn hoofd af. hp-sleephappylaughing Te grappig.

pagina 12 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: De wereld is klein
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^