Barsoi

Barsoi

Rasgroep van de Barsoi

De Barsoi behoort tot de Rasgroep "Windhonden"

Geschiedenis van de Barsoi

Barsoi

De Russische Wolfshond, zoals de Barzoi ook wel wordt genoemd, is het toonbeeld van elegantie en schoonheid. Eeuwenlang gebruikten grootvorsten en tsaren hem voor de jacht op (jonge) wolven. Als die opgejaagd uit het bos de open vlakten oprenden, werden koppels Barzois van zoveel mogelijk dezelfde kleur ingezet. De honden grepen de wolf bij zijn oren, waarna de jager het werk verder afmaakte.

Karakter van de Barsoi

Een waardige hond, enigszins terughoudend. Als echte aristocraat houdt hij van rust en comfort; daarom is hij niet geschikt bij kleine kinderen. Door zijn jachtinstinct gaat de Barzoi buiten achter van alles aan; aan de lijn houden is veelal noodzakelijk, ook al omdat hij niet bijzonder gehoorzaam is.

Rasstandaard van de Barsoi

Herkomst
Een grote, harmonieuze, op snelheid gebouwde hond, goed gespierd en met een sierlijke belijning. Zijn hoofd is licht gewelfd, lang en smal.
Schofthoogte
reuen 70-82 cm of groter; teven 5 cm kleiner; Goede verhoudingen en evenwicht zijn belangrijker dan de precieze maat.
Gewicht
34 ? 48 kg
Vacht
De rijke, golvende vacht mag alle kleuren hebben. Meestal heeft een Barzoi veel wit.
Gebruik
Zichtjager.

Gezondheid van de Barsoi

Door zijn bouw heeft de Barzoi aanleg voor maagtorsie.
In het ras komt DM (degeneratieve myelopathie) voor, waarop ouderdieren verplicht moeten worden getest.
Ook komen hartproblemen en 'plotselinge dood' voor, waarop moeilijk te testen is. Een echocardiogram is aan te raden. Een holtertest kan hartritmestoornissen aan het licht brengen.
Verder komen problemen aan de ogen, rug (spondylose, lumbale problemen), OCD aan de schouders, en HD en ED voor, alhoewel in lage getallen. Het is aan te raden om skeletproblemen door middel van röntgenonderzoek uit te sluiten. Voor de ogen is een ECVO oogonderzoek voldoende.

Verzorging van de Barsoi

Een Barsoi heeft niet veel vachtverzorging nodig. Eens per week de vacht grondig borstelen is voldoende. Regelmatig het haar achter de oren, in de oksels, liezen en broek extra controleren op klitten.

Opvoeding van de Barsoi

Een Barsoi is zelfstandig en niet bepaald baasgericht. Ze zijn snel verveeld met training en hebben baat bij regelmatig korte trainingsessies. Een Barsoi is een gevoelige en zelfbewuste hond die slecht reageert op dwang. Met een strakke harde aanpak bereik je niets. Maak jezelf interessant, zoek uit wat je hond motiveert, en blijf positief en respectvol. Dan bereik je met een Barsoi het meest. Het ras is een notoire lastige leerling zonder will to please, dus verwacht geen absolute gehoorzaamheid.

Gelukkig is een Barsoi van nature rustig, vriendelijk, stil, en niet waaks. Dat maakt hem ook als pup al een aangename huisgenoot.

Rasvereniging van de Barsoi


Barsoi Club, Nederlandse
Barsoi Club, Nederlandse

Bermweg 32
3059LA Rotterdam
Telefoon: 010-2221932
Website: http://www.barsoiclub.nl

Popularitieit van de Barsoi

De Barsoi staat op dit moment op de 108e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Barsoi

De lange, zijdeachtige vacht moet regelmatig geborsteld worden. Baden is af en toe gewenst.

Barsoi pup aanschaffen

Barsois worden weinig gefokt. Reken daarom op een vrij lange aanlooptijd naar een pup. Waarschijnlijk zal een buitenlandse fokker eerder een pup beschikbaar hebben dan een Nederlandse of Belgische fokker. Pupprijzen liggen in het buitenland hoger dan in Nederland. Toch is de Barsoi absoluut niet een duur ras, aangezien het niet heel populair is en nesten gemiddeld groot zijn, waardoor fokkers geregeld wat langer met pups blijven zitten.
Verwacht rond de 1300-2000 euro aan een pup uit te geven, afhankelijk van het land waar de fokker woont.

Let als pupkoper op het karakter van de ouderhonden (vriendelijk!), dat de pups in huis opgroeien en een goede socialisatie krijgen, en dat de fokker goed denkt aan gezondheid.

Barsoi fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Barsoi.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Barsoi pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Barsoi hebben ook deze rassen

Meer weten over de Barsoi ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: groot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks: onbekend
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Barsoi:


Afbeeldingen

BarsoiBarsoi

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Barsoi hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^