Wond genezing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JJ

Ik ben een leek.

hoe snel geneest een wond aan de poot van de hond ? Snap dat het per hond/ wond verschilt

Het is nu open. Wanneer valt het onder ‘ genezen’ als er een korstje op zit, of als deze er af is?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ligt er aan waardoor de wond is ontstaan, is het een infectie een schaafwond, of wat ?  

honden page profiel JJ

" Ligt er aan waardoor de wond is ontstaan, is het een infectie een schaafwond, of wat ?   "

Twee weken terug heeft ze een kleine verwonding opgelopen met wandelen. Ze vermoeden een klein prik gaatje van iets scherps of een schaaf plekje. 
Het was dicht, maar waarschijnlijk door er teveel aan zitten is het weer open gegaan.

Nu mag ze niet meer eraan zitten, mocht het niet dicht gaan binnen twee weken en of niet genezen, dan gaan ze de poot open maken om te kijken als er niets in ziet ( leek voor nu goed schoon) maar ben hier bang voor. 

dus om je vraag te beantwoorden; klein prik wondje en of schaaf plekje, geen diepe wond zoals een operatiewond o.i.d

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wanneer er een kleine schaafwond is geweest of gestoken door een insect is dat binnen een week mooi weer....maar als er iets inzit dan gaat het ontsteken...zorg dat ze er niet aan komt...door of een kap, of een hansop met mouwen voor de poten...en als je thuis bent kan het af, zo dat er goed lucht bij kan...en dat je er zicht op hebt.

honden page profiel JJ

" Wanneer er een kleine schaafwond is geweest of gestoken door een insect is dat binnen een week mooi weer....maar als er iets inzit dan gaat het ontsteken...zorg dat ze er niet aan komt...door of een kap, of een hansop met mouwen voor de poten...en als je thuis bent kan het af, zo dat er goed lucht bij kan...en dat je er zicht op hebt. "

Het is heel klein! Het was dicht maar dus weer open gegaan, er zit een gek friebeltje bij misschien korts van de vorige ? Wil er ook niet aan zitten( zit tussen de teentjes) . Dierenarts zei inderdaad dat als het een glas splinter was hij het niet kon zien. Grasaar leek hem sterk. 

Morgen komt er inderdaad ene honden schoentje voor als ik niet thuis ben/ de nacht . Vannacht nog maar even de kap om, maar die heeft ze nu niet om, want ze kijkt er niet naar. En net wat je zegt dat het wellicht indroogt door de lucht ook al zit het op een vervelende plek 

heel bang dat ze geopereerd moest worden dus was benieuwd hoe lang het ongeveer zal duren , ( en ik weet wanneer ik voor controle terug moet dierenarts )mooi genezen is zonder korstje Willemijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wanneer er een korstje op komt is het al onderweg naar goeie genezing hoor....vaak gaat het dan jeuken, heb zelf maar eens een wond en er vormt een korst erop, dat gaat jeuken en dan afblijven maar een hond snapt dat niet...wanneer het helemaal genezen is valt het korstje eraf...je zou er wat honingzalf op kunnen doen...om het zacht te houden.      Vetramil honingzalf....kan je bij de apotheek krijgen...

honden page profiel JJ

" Wanneer er een korstje op komt is het al onderweg naar goeie genezing hoor....vaak gaat het dan jeuken, heb zelf maar eens een wond en er vormt een korst erop, dat gaat jeuken en dan afblijven maar een hond snapt dat niet...wanneer het helemaal genezen is valt het korstje eraf...je zou er wat honingzalf op kunnen doen...om het zacht te houden.      Vetramil honingzalf....kan je bij de apotheek krijgen... "

Oh super bedankt!! Dierenarts zei inderdaad een kap, maar zo sneu dus ben blij als het schoentje er is.. 

Dan weet ik als er een korst op komt dat ik op de goede weg ben. 
dat mag je gewoon erop smeren ? Heb het besteld, krijg het woensdag binnen hopelijk is het dan ook wat genezen al…

het gaat dan inderdaad ontzettend jeuken vergelijking met jezelf is een goede vergelijking… Ik hoop dat het met een paar dagen al een stuk beter is! 

honden page profiel JJ

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Oh super bedankt!! Dierenarts zei inderdaad een kap, maar zo sneu dus ben blij als het schoentje er is.. 
Dan weet ik als er een korst op komt dat ik op de goede weg ben. dat mag je gewoon erop smeren ? Heb het besteld, krijg het woensdag binnen hopelijk is het dan ook wat genezen al…
het gaat dan inderdaad ontzettend jeuken vergelijking met jezelf is een goede vergelijking… Ik hoop dat het met een paar dagen al een stuk beter is!  "

Niet te dik smeren, dun opbrengen, ik vind zo,n kap van de dierenarts helemaal niets, er zijn zachte halsbanden die zijn fijner, comfort halsbanden zodat ze netjes overal van afblijven en er niet te veel belemmering is...

honden page profiel JJ

" Niet te dik smeren, dun opbrengen, ik vind zo,n kap van de dierenarts helemaal niets, er zijn zachte halsbanden die zijn fijner, comfort halsbanden zodat ze netjes overal van afblijven en er niet te veel belemmering is... "

Aanbrengen met bijvoorbeeld een wattenstaafje? Heb ik goed begrepen dat ik dit ook mag gebruiken als er al een korst op zit ?

nee ik hou er ook niet van, ze kunnen niets! Die wou ik inderdaad gaan aanschaffen mocht het schoentje niets zijn, de opblaasbare bedoel je denk ik ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Juist de opblaasbare, is comfort kraag, en zacht..en licht insmeren met de honingzalf met schone vingers....wond is dicht, anders inderdaad met een wattenstaafje...houd ook jeuk tegen, en het korstje blijft soepel en niet hard.

honden page profiel JJ

" Juist de opblaasbare, is comfort kraag, en zacht..en licht insmeren met de honingzalf met schone vingers....wond is dicht, anders inderdaad met een wattenstaafje...houd ook jeuk tegen, en het korstje blijft soepel en niet hard. "

Nou super bedankt voor je hulp en tips Willemijn! Bedoelen we inderdaad dezelfde band. 

als het wondje dicht is ga ik smeren met de honingzalf, dan heb ik deze ook binnen gok ik. Ik breng het voor de zekerheid aan met een wattenstaafje, weet ik zeker dat het goed zit ! 

en nu duimen dat een operatie niet nodig is, het goed sluit, en niet dik zal worden als het gesloten is’ bedankt ! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

J...laat het horen hoe het gaat..gaat vast goed.laughing

honden page profiel JJ

" J...laat het horen hoe het gaat..gaat vast goed. "

Ah fijn, je vertrouwen doet me goed! Ik zal je op de hoogte houden!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als Pepijn iets  aan zijn voet heeft waar hij niet aan mag komen, doe ik hem altijd een 'baby-kniekousje' aan, met een vetertje er  hoog omheen.  In zijn geval blijft dat goed zitten.

551085.jpg

Hier had hij ook iets aan zijn voet, maar ja, we móesten toch naar het strand....!

Zo'n kousje koop ik voor een prikkie bij Zeeman of de Wibra.

honden page profiel JJ

" Als Pepijn iets  aan zijn voet heeft waar hij niet aan mag komen, doe ik hem altijd een 'baby-kniekousje' aan, met een vetertje er  hoog omheen.  In zijn geval blijft dat goed zitten.

Hier had hij ook iets aan zijn voet, maar ja, we móesten toch naar het strand....!
Zo'n kousje koop ik voor een prikkie bij Zeeman of de Wibra. "

Oh Thanks!! Ik krijg vanmiddag het schoentje binnen via een web winkel, mocht dit niets zijn haal ik even zoiets ! Had vannacht eerst een soort verbandje erom gedaan, wat ze ook bij de dierenarts krijgen maar ze had ze zo eraf haha

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Okee, sommige honden zijn erg slim in het uitdoen van een en ander.  Zoek vooral naar een knieKOUSJE, dat is langer dan een sok.  En dan boven het gewricht een vetertje of tapeje.

honden page profiel JJ

" Okee, sommige honden zijn erg slim in het uitdoen van een en ander.  Zoek vooral naar een knieKOUSJE, dat is langer dan een sok.  En dan boven het gewricht een vetertje of tapeje. "

Goede tip, ik had het denk ik nu ook niet handig gedaan. Alleen rondom de plek waar de verwonding zat( alleen het voetje zelf ) en niet vast gezet . Dus laten we het houden op een beginnersfout ? Haha

Ik ga op zoek!

Volgende forumvraag: Wond poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^