In vacht pomerian geknipt, groeit het terug?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel irisiris

 Hallo!

ik heb een grote vilt weggeknipt bij zijn staart, zijn staart vind hij altijd vervelend om te borstelen en het het een tijdje niet gedaan en nu zag ik een grote vilt.

Nu lees ik dat je in de ‘ugly fase’ nooit moet knippen, omdat er grote kans is dat het niet meer teruggroeit.

iemand hier ervaring mee?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als het vervilt is moet je gewoon knippen of scheren, niks aan te doen.

Probeer het te voorkomen, vaak borstelen en kammen, zeker als het nat geweest is.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En als ik je een product mag aanraden, cowboy magic. Een heel glad spulletje dat helpt om makkelijker door de vacht te komen. Met een klein tubetje kun je een hele tijd vooruit.

 

https://www.medpets.nl/cowboy-magic-detangler-shine/?gclid=EAIaIQobChMI_8mmh4bv-gIVEtB3Ch1xlwwkEAQYAyABEgILxfD_BwE&var=12608

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja groeit weer terug hoor is mij ook overkomen....duurt wel even maar na verloop van tijd weer een volle staart hoor.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ja, het groeit wel terug, maar mogelijk niet hetzelfde als het daarvoor was.

 

Zoals Kees ook zegt: regelmatig borstelen is heel erg belangrijk. Ik heb zelf een langharige hond en ik borstel hem 1 x per week grondig door. Controleer met een kam dat er geen klitten in zitten, dan zal de vacht nooit gaan vervilten.

 

Je zal ook moeten borstelen als hij het niet leuk vindt, want het hoort bij de verzorging van je hond. Dat hij het niet leuk vindt, mag nooit een excuus zijn dat je je hond niet borstelt.

Dus regelmatig borstelen met aan het eind een lekkere beloning.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Groeit uiteraard terug.

Maar nu heb je het kort geknipt, begin dus juist nu al met borstelen. Geen klitten meer, geen pijn, dus geen slechte ervaring.  Voorzichtig borstelen zodat je hond er nu goed aan went. Ik gaf een lekkere kluif en ging dan borstelen terwijl zij aan het  knabbelen was,   borstelen was al snel een groot feest. vacht openleggen en vanaf de huid borstelen, dus niet alleen het bovenlaag maar ook goed in de vacht borstelen,  ,

Met een grove kam controleren na het borstelen of alle klitten zijn verdwenen. Mini klitjes met een fijne kam of nog weer de borstel er uit halen,

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Borstelen PUNT lol. Heeft aandacht nodig zo een vachtje. Ik heb een enkelvoudige vacht harry en dies vandaag in bad geweest. Ouwe rui haartjes eruit zeg maar gerust.

honden page profiel DD

honden foto van D

Volgens mij is teveel kammen ook niet goed? Misschien is wassen en blazen (met waterblazer) iets, bij de trimmer of door jezelf? En dan inderdaad zo'n anti-klitspray tussendoor? Maar ik heb geen hond met een soortgelijke vacht. Mijn hond heeft een vacht die ik helemaal af kan knippen/scheren, en die gewoon doorgroeit ('hypoallergeen'). Ik hou haar vacht graag lang op bepaalde plekken, maar wanneer er een te grote klit in komt, scheer/knip ik het kort, en dan gewoon maar weer wachten tot het aangroeit innocent Ik borstel wel, gebruik voor haar staart ook extra lekker lekkers om haar af te leiden, maar ik knip haar staart soms ook wel eens gewoon halflang als ik het wat minder kan verzorgen vanwege drukte op werk.

Hoe ik haar meestal zelf trim:

527122.jpg

Ik gebruik meestal een antiklitborstel voor mensen voor haar staart, geen kam, omdat ze hem soms plots wegtrekt, en een kam is starrer, waardoor het juist pijnlijker wordt. Een duidelijke, grote klit knip ik er uit, of ik knip hem 'stuk' in de hoop dat ik daardoor nog een paar haren kan redden. De antiklitborstel gebruik ik om klitten te voorkomen of kleine klitten er uit te borstelen, voor de rest knip ik. Zolang de klitten klein zijn valt het bij mijn hond ook niet heel erg op dat er een heel klein hapje uit is als ik ze er wel uit knip. En bij een te grote hap er uit, of teveel kleine, scheer/knip ik hem helemaal kort. Ik vind het dan een beetje een rattenstaartje, dus liever niet, maar het scheelt wel weer een paar maanden borstelen tongue-out

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een keeshond heeft een verharende , hele dichte, vacht ,  dus zo min mogelijk knippen om vachtverandering,  met nog meer vacht, nog meer klitten te voorkomen.

Dus zit er maar een ding op en dat is  borstelen en vooral kammen. Paar keer in de week. Goed vanaf de huid naar de haarpunten toe borstelen,.  Geen borstel gebruiken die de pkukkenhaar er uit rukt, en wel een grove kam want een fijne kam, die rukt ook haren er uit.,en dan is borstelen en kammen niet leuk. 

Blazen is fijn, maar of dat klitten voorkomt weet ik niet. Wel dat losse haren er uit geblazen worden, maar dat zijn geen klitten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Volgens mij is teveel kammen ook niet goed? Misschien is wassen en blazen (met waterblazer) iets, bij de trimmer of door jezelf? En dan inderdaad zo'n anti-klitspray tussendoor? Maar ik heb geen hond met een soortgelijke vacht. Mijn hond heeft een vacht die ik helemaal af kan knippen/scheren, en die gewoon doorgroeit ('hypoallergeen'). Ik hou haar vacht graag lang op bepaalde plekken, maar wanneer er een te grote klit in komt, scheer/knip ik het kort, en dan gewoon maar weer wachten tot het aangroeit Ik borstel wel, gebruik voor haar staart ook extra lekker lekkers om haar af te leiden, maar ik knip haar staart soms ook wel eens gewoon halflang als ik het wat minder kan verzorgen vanwege drukte op werk.
Hoe ik haar meestal zelf trim:

Ik gebruik meestal een antiklitborstel voor mensen voor haar staart, geen kam, omdat ze hem soms plots wegtrekt, en een kam is starrer, waardoor het juist pijnlijker wordt. Een duidelijke, grote klit knip ik er uit, of ik knip hem 'stuk' in de hoop dat ik daardoor nog een paar haren kan redden. De antiklitborstel gebruik ik om klitten te voorkomen of kleine klitten er uit te borstelen, voor de rest knip ik. Zolang de klitten klein zijn valt het bij mijn hond ook niet heel erg op dat er een heel klein hapje uit is als ik ze er wel uit knip. En bij een te grote hap er uit, of teveel kleine, scheer/knip ik hem helemaal kort. Ik vind het dan een beetje een rattenstaartje, dus liever niet, maar het scheelt wel weer een paar maanden borstelen "

Bij een dwergkees moet je wel geregeld borstelen en kammen, anders wordt t een klitten en vilt ellende. Scheren is not done of je moet er zon boohondje van willen maken

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^