Pup slaapsituatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

Hallo allemaal,

 

Mijn gezin en ik zijn nu een week trotste eigenaar van een hele lieve teckelpup. Overdag gaat het heel erg goed. Hij luistert al netjes naar zijn naam, eet en drinkt goed en we zijn druk bezig met de zindelijkheidstraining.

 

Het enige wat iets minder gaat is het slapen. Hij slaapt alleen maar bij mij op schoot. We zijn begonnen met benchtraining. We hebben nu een puppy bench met een doek erover in een ren staan. Zodra hij slaapt leg ik hem in de bench en dan slaapt hij vaak wel door. Alleen uit zichzelf gaat hij dus niet slapen, ook niet op de grond, in een mand oid.

 

's Nachts is het een heel ander verhaal. Ik leg hem in de bench zodra hij slaapt en blijf er dan eventjes bij staan. Ik lig zelf op een matras tegen de ren aan zodat hij mij kan zien/horen. Hij slaapt alleen totaal niet door en wordt van alles wakker. Na 1 uur/anderhalf uur is hij wakker en komt hij moeilijk weer in slaap. In de ochtend is hij vroeg wakker, een uur of 6. Terwijl hij pas tegen een uur of 1 in slaap valt. De enige manier waarop hij dan verder slaapt is als ik hem op mijn matras leg. Daar probeer ik niet aan toe te geven maar dit begint mij een beetje op te breken.

 

Heeft iemand tips? We hebben al een kruik in de bench liggen in een trui van ons. Een lapje van het nest. De heartbeat knuffel was geen succes, hij is er achter gekomen dat als hij daar op springt, dat hij een leuk geluidje maakt :-)

 

Liefs 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mag hij niet in een mandje naast het bed slapen?

Hier ligt het kleine hondje op bed maar ik snap dat niet iedereen dat wil.

 

Waarom moet hij persé in een bench slapen of verblijven?

Als het gaat om de veiligheid dat hij niet in snoeren gaat bijten als je even niet op hem kan letten.

Kan je ook een puppyren gebruiken.

Maar dat is iets anders dan met zo'n pupje  bezig zijn met bench training.

 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Mag hij niet in een mandje naast het bed slapen?
Hier ligt het kleine hondje op bed maar ik snap dat niet iedereen dat wil.
 
Waarom moet hij persé in een bench slapen of verblijven?
Als het gaat om de veiligheid dat hij niet in snoeren gaat bijten als je even niet op hem kan letten.
Kan je ook een puppyren gebruiken.
Maar dat is iets anders dan met zo'n pupje  bezig zijn met bench training.
  "

De ren hebben we ook! Maar dat vindt hij ook niet prettig. Als hij niet kan wennen aan deze situatie dan neem ik hem mee naar bed. Maar ik wou daar niet mee beginnen want iets aanleren is makkelijker dan afleren :(

 

 

 

 

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

" De ren hebben we ook! Maar dat vindt hij ook niet prettig. Als hij niet kan wennen aan deze situatie dan neem ik hem mee naar bed. Maar ik wou daar niet mee beginnen want iets aanleren is makkelijker dan afleren :(
 
 
 
  "

Mijn ervaring is dat naarmate de pup ouder wordt diens behoefte om tegen je aan te kruipen ook minder wordt. Pups in het nest zoeken elkaar op voor warmte en geborgenheid, die behoefte is niet ineens verdwenen omdat wij mensen zo'n hondje adopteren. Zelf hebben we de eerste week heel erg ons best gedaan om Monkey te laten wennen in de bench 's nachts, net zoals jullie doen. En daarna besloten dat onze nachtrust belangrijker was, en die van de pup net zo trouwens, en mocht ze op bed slapen. Direct sliep ze hele nachten (7-8 uur lang) door. Heeft een paar weken geduurd en toen zocht ze lekker haar eigen mandje op.

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Mijn ervaring is dat naarmate de pup ouder wordt diens behoefte om tegen je aan te kruipen ook minder wordt. Pups in het nest zoeken elkaar op voor warmte en geborgenheid, die behoefte is niet ineens verdwenen omdat wij mensen zo'n hondje adopteren. Zelf hebben we de eerste week heel erg ons best gedaan om Monkey te laten wennen in de bench 's nachts, net zoals jullie doen. En daarna besloten dat onze nachtrust belangrijker was, en die van de pup net zo trouwens, en mocht ze op bed slapen. Direct sliep ze hele nachten (7-8 uur lang) door. Heeft een paar weken geduurd en toen zocht ze lekker haar eigen mandje op. "

Ah fijn! Ik ga het nog één nachtje aankijken denk ik. En anders neem in zijn mandje morgen mee naar bed. Beter voor ons allebei denk ik 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het hondje is er nog maar een week. Hij zoekt steun en geborgenheid. 

Dus wees geduldig, het komt echt wel dat ie zelf gaat slapen of langer gaat doorslapen, eenmaal hij zich bij jullie thuis voelt en alles vertrouwd geworden is. 

 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Leg hem anders in zijn manje op je bed. Hij moet zich veilig voelen, anders kan hij ook niet slapen. Dat kun je als hij ouder wordt prima afbouwen.

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Hij is er nog maar net dus hij zoekt inderdaad geborgenheid bij jou en vindt het nog spannend. Dit wordt echt wel beter! Ja een pup breekt je nachtrust enorm op, herkenbaar!
Ik persoonlijk zou niet toegeven aan bij jou in bed slapen en hem een lekker plekje geven naast je bed (of jij beneden). Dit hoeft niet perse een bench te zijn denk ik, maar het kan wel. Zodra de pup piept, even je hand tegen de bench en gerust stellen. Soms duurt dit lang, soms zal ie meteen weer inslapen. 
Wij hebben bij Moos afgebouwd, van hele nacht naar alleen tijdens inslapen beneden naar helemaal alleen beneden. Dit ging bij ons super goed! 
Maar er zijn meerdere manieren lees ik hierboven, dus ik zou doen waar jij je prettig bij voelt! Weet dat ie nog super klein is en dat zoiets aanleren echt tijd en moeite en nachtrust kost!! Succes en veel plezier!!

honden page profiel MichelleMichelle 2 doggies

honden foto van Michelle

Al mijn pups slapen de eerste weken in bed. Afhankelijk van de pup wanneer, nemen ze vanzelf meer afstand en laat ik ze soms na twee weken, soms na 2 maanden, al gelijk beneden slapen. Nooit problemen met de overgang of met alleen laten.

 

Wel doe ik vanaf dag één al direct de pup laten wennen aan mijn ritme. Dus ik ga gewoon boodschappen doen terwijl de pup alleen blijft. Wel zorg ik dat de pup vlak ervoor een uurtje in het bos heeft gelopen en iets te kauwen heeft voor ik weg ga.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Jeetje. Je pup is er net. Eerst 2 of 3 weken laten wennen aan jullie voor je überhaupt aan bench training begint. Maak de bench Eerst leuk. Laat je pup er botjes in kauwen, geef een gevulde komg in de bench. Meer niet. Snachts lekker een tijd beneden er naast slapen, bench deurtje open of je pup mee nemen naar boven. Goed en rustig opbouwen is het halve werk... 

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

" Jeetje. Je pup is er net. Eerst 2 of 3 weken laten wennen aan jullie voor je überhaupt aan bench training begint. Maak de bench Eerst leuk. Laat je pup er botjes in kauwen, geef een gevulde komg in de bench. Meer niet. Snachts lekker een tijd beneden er naast slapen, bench deurtje open of je pup mee nemen naar boven. Goed en rustig opbouwen is het halve werk...  "

Zoals ik al schreef hebben we dat al geprobeerd, naast de bench slapen. Deur open en dicht. Hij kruipt direct het matras op. Vanavond doen we nog 1 poging en anders komt hij lekker bij ons in bed. Hij is gelukkig klein dus nog genoeg ruimte over

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Zoals ik al schreef hebben we dat al geprobeerd, naast de bench slapen. Deur open en dicht. Hij kruipt direct het matras op. Vanavond doen we nog 1 poging en anders komt hij lekker bij ons in bed. Hij is gelukkig klein dus nog genoeg ruimte over "

Waarom blijven proberen? Geef je pup gewoon de tijd. Een week is echt niks. Neem je pup gewoon lekker mee. Onze hond, sliep na 3 weken weer beneden. Viel ze zelf savonds al in slaap en wilde ze niet eens meer mee. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Waarom een bench gebruiken? Hij is er maar een weekje maar voor de toekomst? Kun je een eigen plekje maken en zo nu en dan nee zeggen. Meeste hondjes vinden lekker liggen wat wij lekker vinden en geef ze eens ongelijk, hihi. Goed hondenbedje of sofa (gezien de grote) zou je kunnen helpen.

 

Staat in het pupperboek "Le bench" naar mijn idee omdat je anders plasjes overal moet schoonmaken maar ik vind het echt een achterhaalde theorie dat een pup in een bench moet. Dat gezegd? Kan het helpen bij zindelijkheidstraining en sommige honden, ongeacht ras, vinden het wel een fijne plek maar moeten ze het wel zelf opzoeken.

honden page profiel Teckelpuppy Teckelpuppy

Nou, we hebben hem vannacht in bed genomen. Hij heeft van 23:00 tot 07:00 doorgeslapen, niet eens hoeven plassen! Bedankt voor alle tips. We nemen hem voorlopig lekker in bed

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond heb ik als pup op bed genomen, en daar ligt ze 6 jaar later nog steeds. Nu het kouder is onder net dekbed en tegen me aan, in de zomer op het laken en bij het voeteneind (daar zit het raam).

 

Niet alle honden nemen dus automatisch meer afstand innocent Ik vind het overigens niet (heel) erg. Ze gromt af en toe als ik (bijna) op haar poten/staart rol, maar ze neemt dan wel zelf afstand, en gaat op de mand op het bed liggen. Dat is ook het enige moment overigens dat ze die zelf opzoekt; als ze mij zat is. En dat is ze helaas bijna nooit tongue-out Maar ik vind het ook wel erg gezellig hoor, dat ze zo tegen me opkruipt hp-heart

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Mila sliep als pup ook bij ons in bed, nu komt ze alleen het laatste uurtje tegen me aan liggen en slaapt de hele nacht gewoon in haar eigen mand in de slaapkamer. Ik was ook bang dat ze nooit meer uit ons bed zou gaan, maar ze is het uit zichzelf zo gaan doen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Nou, we hebben hem vannacht in bed genomen. Hij heeft van 23:00 tot 07:00 doorgeslapen, niet eens hoeven plassen! Bedankt voor alle tips. We nemen hem voorlopig lekker in bed "

Super!

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Hier 2 teckels en slapen beide lekker op bed 

Vanaf de eerste nacht en nooit problemen met slapen. hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Doen we het goed? Open voor tips!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^