angst voor vuurwerk - clomicalm

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liefaliefa

Hallo

Dit is de eerste keer dat ik hier iets post, lees intussen al wel meer dan 10 jaar af en toe mee foot-in-mouth en al vaak antwoord gevonden op mijn vragen. Maar nu heb ik iets waar ik benieuwd ben naar meningen/ervaringen. 

Mijn huidige hond heb ik nu bijna 2 jaar, ze komt uit het buitenland en het gaat eigenlijk allemaal heel goed alleen haar angst voor het geluiden en wandelen in het donker neemt de laatste tijd toe. Ik denk dat dit voornamelijk door het vuurwerk komt (ik hoor hier elke avond al meerdere knallen en zie haar hier ook op reageren). Ik zelf heb het idee dat deze angst toe aan het nemen is en ik kan hier nu ook niet op trainen aangezien haar stress level vaak zo hoog is. Hier moet ik bij zeggen dat ik pas sinds deze zomer echt kan zien wanneer ze bang is voor iets omdat ze nu niet meer constant bang is. 

Nu was ik benieuwd naar andere mensen met ervaringen met honden die bang zijn voor vuurwerk en hoe ze hier mee om zijn gegaan? Zelf dacht ik er aan om misschien te overleggen met mijn dierenarts of medicatie zoals clomicalm ondersteuning kan bieden voor dit jaar en dat ik in januari als het vuurwerk gedoe voorbij is kan gaan trainen op vuurwerk. 

Ik was benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met clomicalm? of met andere manieren om de knallen dragelijker te maken? Ook vraag ik mij af of ik nu trainen misschien toch zou kunnen helpen in plaats van te wachten  tot het nieuwe jaar?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Liefa, zelf heb ik geen angstige honden , voor niets, maar weet hoe ernstig het bij vele honden is de angst voor vuurwerk en onweer....ik zou eens informeren bij een vereniging , er zijn trainers die je ermee helpen om de angst van vuurwerk te beheersen....speciale cursussen worden er gegeven, en ik zou nu al gaan informeren, zodat je straks rustig de laatste maanden kan doorkomen met je hond.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het beste overleg je op tijd met je dierenarts. Qua medicatie wordt meestal eerst pexion voorgeschreven, als het voorradig is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb ook een zeer bange hond voor vuurwerk, de laatste 3 weken ligt hij elke avond en soms ook overdag onder het bureau weggekropen,clomicalm vind ik lastig, je moet 3 maanden van te voren beginnen, na 2 maanden weet je of het werkt, en je moet afbouwen, klinkt gewoon niet gezond.

Zelf ben ik nu LTO3 aan het geven, dat had ik nog, maar pas een paar dagen, kan er niet veel van zeggen.

Hij durft zijn laatste ronden niet te poepen en te plassen, tis gewoon TE zielig.

Een vuurwerkcursus word afgeraden voor honden die echt bang zijn, omdat je ze niet meer kan bereiken als ze zo bang zijn, en de kans om het erger te maken is erg aanwezig.

Een beetje hondenschool zegt dit..

Een cd of filmpjes kan ik gewoon afdraaien, doet hem niks, vind hij niet eng.

Soms ga ik bij hem liggen, soms vind hij het fijn, soms niet, ik probeer hem lekkers te geven, en in zijn holletje eet hij het wel op. Soms laten we hem gewoon, ik heb een zacht plekkie voor hem gemaakt.

 

Ik weet ook niet wat ik kan doen, ik wilde wat boeken, maar de prijzen zijn zo duur, en je moet tenminste 3 a 4 dagen, en ik moet mijn papegaai alleen laten, wat ik liever niet doe, zij had een maatje, maar die is dit jaar overleden, nu is ze ook een stuk banger, dus ergens logeren gaat ook niet.

CBD zou ik niet aanraden, want je kan er ook alerter van worden, ik gebruik het zelf en het geeft me energie.

CBG word niet aangeraden aan honden en CBN daar kan je stoned van worden.

 

Ik zit zelf te denken aan een thundershirt, alleen Sam heeft ook een hekel aan jasjes dragen, dan geef ik straks een hoop geld uit met nu het vermoeden dat hij dit niet prettig gaat vinden.

 

Een vuurwerkdoos maken wil nog wel eens afleiden, snoepjes of brokjes in een doos met wc rolletjes en kartonnen snippers, kunnen ze lekker speuren, dit werkt als het nog niet erg is.

 

Ik meld het maar steeds, de politie zegt, gewoon melden, sommige snappen heel goed hoe vervelend het is met een bange hond, waarschijnlijk hebben ze zelf honden.

Ik durf nu ook weer niet elke dag te melden, ik hoor waar ze zitten, de pakkans is dan wel groot, maar het is nu op zoveel plaatsen tegelijk, om moedeloos van te worden.

 

Bachbloesem doet ook niks, of niet dat wij merken, en de laatste week gaan wij altijd ver weg rijden waar het stil is zodat Sam toch goed zijn behoefte kan doen.

Het is gewoon zo balen, dat het zo vroeg begint, ik haat het! Sam moet ongeveer 3 maanden in het jaar bang zijn, voor iemands lolletje.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Pexion, jeeej wat een bijwerkingen die niet fijn zijn, hoeft niet natuurlijk, maar dat durf ik niet aan.

Ik kijk nu naar Alpha-casozepine en L-tryptofaan, blijkbaar mag je deze 2 geven tegelijkertijd.

Je moet dit 1 week van te voren gaan geven, en echt afbouwen hoeft niet.

Ik ben het nog aan het uitzoeken.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Geen ervaring met de medicatie die je noemt, wel ervaring met angstige honden. Natuurlijk is elke hond anders, maar ik geloof wel dat je als baas ook dingen kan doen om het stressniveau van je hond te verlagen. Zijn er al dingen die je doet? Denk aan veel tijd geven om te snuffelen, als dat in de directe omgeving niet gebeurd vanwege de hoeveelheid knallen dan rij ik naar een plek waar het rustiger is. Graven, slopen of kauwen zijn bijvoorbeeld ook activiteiten waarbij honden in hun koppie tot rust kunnen komen. En binnenshuis zorg ik voor een veilige plek. In mijn ervaring is dat een prikkelarme omgeving, voor de hond liefst buiten de woonkamer. Daar installeer ik een bench met een kleed erover zodat het binnen lekker donker is. Ik leg er kauw materiaal in, een lekker kussen (als je een klein hondje hebt wil een kussen/mand met een zeer hoge rand ook voor veiligheid en geborgenheid zorgen) en een (oud) gedragen kledingstuk zodat de hond mijn geur vertrouwt om zich heen heeft. Met dit soort dingen haal je de angst niet volledig weg, maar het helpt het wel verminderen. Is dat iets waar je misschien ook nog naar kan kijken? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Pexion, jeeej wat een bijwerkingen die niet fijn zijn, hoeft niet natuurlijk, maar dat durf ik niet aan.
Ik kijk nu naar Alpha-casozepine en L-tryptofaan, blijkbaar mag je deze 2 geven tegelijkertijd.
Je moet dit 1 week van te voren gaan geven, en echt afbouwen hoeft niet.
Ik ben het nog aan het uitzoeken. "

T is ook troep inderdaad. 

 

Zylkene valt ook te proberen, dat moet je langer van te voren opbouwen.

 

Ik zit zelf aan een geluidsdempende koptelefoon te denken voor Mellow, maar die heeft zo'n klein koppie, dat gaat niet lukken.

honden page profiel liefaliefa

dank voor al jullie antwoorden. Ook fijn om te horen dat er mensen met het zelfde probleem zitten, als ik er met mensen over praat hebben ze niet door hoeveel vuurwerk er nu al word afgestoken.

Zit inderdaad ook met het punt dat ik denk dat het nu niet het moment is om er mee aan de slag te gaan. Ik wil nu niks toe voegen aan de stress die ze al ervaart. Ik heb nu nog hoop dat het bij mijn hond te trainen. Maar op de honden school en om mij heen hoor ik mensen zeggen het is het best om in januari te beginnen en voor dit jaar is het al te laat, vooral omdat ze er nu avonds  al last van heeft. Maar ik dacht misschien kan ik door middel van ondersteuning voor dit jaar het dragelijker maken en hopelijk zorgen dat ze de angst niet te veel gaat generaliseren. Ik ga vanmiddag met mijn dierenarts bellen om te kijken wat de opties zijn. Ben benieuwd of de lto3 bij jouw werkt yooop. Pexion is dus niet aan aan te raden als ik het goed begrijp is clomicalm dan beter?

Over oud en nieuw ben ik nu ook al aan het nadenken maar het is moeilijk iets te vinden wat betaalbaar is en ik heb ook geen auto dus moet ook enigszins met ov te bereiken zijn wat het extra lastig maakt. Maar als iemand een goude tip heeft hoor ik het graag. 

Susanne zelf ben ik hier bewust mee bezig sinds deze zomer snuffelt mijn hond eindelijk en probeer dit ook vaker te laten gebeuren door vaak voer te strooien in het gras,  daarnaast laat ik haar meestal ook uit aan een lange lijn waardoor ze de ruimte heeft om te snuffelen en te ontdekken. Haar plaats is heilig en daar laat ik haar ook altijd volledig met rust maar ik ben zelf bang dat ze steeds banger word nu wilt ze savonds al niet meer naar buiten maar ik weet niet hoe het zich veder gaat ontwikkelen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

De LTO3 werkte bij mij vorige hond een beetje, maar hoe ouder hij werd hoe erger het werd, zijn laatste oud en nieuw kreeg hij zelfs een blauwe tong, wij dachten, die sterft van angst.

In LTO3 zit L-tryptofaan en gipskruid.

Relax had ik vorig jaar, doet wel wat, maar als de angst zo erg is, te weinig.

Pexion, ik raad het niet af, ik durf het alleen zelf niet te geven, Sam is een behoorlijk eigenwijs ventje, en die bijwerkingen wil ik niet bij Sam, bij Faro zou ik het wel gedaan hebben.

Clomicalm weet ik niet, beter zal het niet zijn, maar je hebt er weinig bijwerkingen aan.

Ik wil deze 2 uitproberen dit jaar omdat ze samen mogen gegeven worden Alpha-casozepine en L-tryptofaan, zylkine is de eerste, euuuuh geloof ik, of de 2de, ik zoek liever op stofnaam want soms betaal je de volle bank alleen voor het merk.

Sam is trouwens ook heel bang voor onweer, dan kruipt hij ook weg, maar ja, hij komt uit Spanje, hij heeft veel meegemaakt, en het zal er wel mee te maken hebben, misschien van een jager geweest, grote kans van wel.

 

Ik las een stuk van ik dacht Marianne Bladder dat vuurwerktraining beter geschikt is voor honden die niet zo angstig zijn, omdat de hond die bang is al zo bang is en bij een knal niet te trainen is, hij wil alleen maar weg dan. Ik kan me dat heel goed voorstellen, want er is geen land mee te bezeilen dan.

 

Wij laten hem onder het bureau liggen, normaal ligt hij altijd naast me, maar ja, ik vind dat hij de keuze mag maken om ergens anders te gaan liggen waar hij zich veiliger voelt.

 

Natuurlijk heb ik wel geprobeerd om hem naast me te laten liggen, maar hij wil echt niet, hij pakt niks aan als hij zo bang is, tis echt zielig.

1 nachtje dat zou nog te overzien zijn, maar eigenlijk gaat het het hele jaar door en het lijkt wel of er een knop om gaat in oktober, dan is er ineens heel veel vuurwerk. Dan zit je dus bijna 3 en een halve maand met een bange hond.

 

 

 

 

 

honden page profiel liefaliefa

ja lees ook veel van monique bladder is altijd super behulpzaam zij heeft mij echt geholpen met hoe ik moet omgaan met angst. Mijn hond is ook het liefst alleen onder de tafel als ze bang is vind het lastig om aan te zien maar het is haar keus. Als ze weer naar binnen wilt s avonds gaan we ook gelijk weer naar binnen, gelukkig plast ze nu nog wel maar poepen doet ze al niet meer.  Gelukkig is mijn hond binnen nog niet zo bang als die van jouw yooop, lijkt mij echt heel lastig om aan te zien. komt net als jouw hond uit het buitenland en heeft ook een klein rugzakje mee gekregen. Daarom ben ik misschien wel extra aan het opletten want zo bang als ze in het begin was vond ik heel lastig om aan te zien en ik hoop dat ze dat niet nog eens hoeft mee te maken.  En ik heb ergens nog hoop dat we er aan kunnen werken maar daarvoor moeten we dit seizoen goed doorkomen want als ze nu te bang word is dat weer een stuk lastiger. Het liefst zou ik voor 3 maanden in een hutje op een berg gaan zitten maar dat is jammer genoeg niet mogelijk. Ik heb donderdag een afspraak bij de dierenarts om te overleggen en ik ben ook geïnteresseerd in de lto3 dus zal dat ook meenemen in het gesprek

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja is ook erg als je je hond niet kan troosten, is echt erg om te zien.

Wat ik lees is, laat hem, het is voor hem een veilig plekje, en ik heb het lekker zacht daar gemaakt, alleen hij ligt altijd bij mij, en dan niet, maar als hij zich veiliger voelt daar, dan moet ik dat accepteren, natuurlijk probeer ik hem er wel uit te halen, lukt ook soms, maar bij de volgende knallen ligt hij weer daar.

In de LTO3 zit L-tryptofaan, de andere werkzame stof is gipskruid en volgens mij een B vitamine.

Ik heb gelezen dat angst de B vitamines aanspreekt en daardoor zouden ze een tekort kunnen krijgen, uit mijn hoofd was dat de b6.

Dit is bij mensen ook zo, daar word aangeraden om b complex in te nemen waar ook B6 in zit.

Ik heb Sam nog geen vitamine gegeven.

 

Maar inderdaad het is heel naar om te zien, toen Faro op zijn oude dag blauw aan liep (zijn tong dan) toen dachten we echt, hij gaat dit niet overleven.

 

Je wil niet weten wat ik mensen nu gun als ze vuurwerk afsteken..ik haat het..

 

Ik woon naast een bloemenwinkel, maar zijn broer verkoopt vuurwerk, het is dan ook heel erg op oudejaarsavond, eerder doen ze het niet gelukkig.

 

Ik ben ook al in mijn pyjama met mijn stok( ik loop met een stok), over de dijk gelopen, terwijl ik amper kon lopen, ik wist ongeveer waar het vandaan kwam, was in April of zo, en heb bij 4 huizen aangebeld, en ja hoor gevonden, die mensen wisten dat ik geopereerd was, dus stonden raar te kijken naar mij in Pyjama en stok, maar het hielp wel.

Overdag is Sam nu nog redelijk vrolijk, alleen op dit moment is hij weer weggekropen voor 1 knal buiten.

Spelen doet hij bijna niet meer de laatste weken, naar hoor , bah..want ik kan zo genieten als hij speelt.

Volgende forumvraag: Overgeven, virus of iets anders?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^