Pup is bang nachts.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JacquelienJacquelien

Wij hebben een hele lieve en vrolijke Maltipoo pup van 14 weken, Bodhi. Hij sliep vanaf het begin goed in zijn bench, we hoorden hem niet nachts. Van de een op de andere dag begon hij te poepen in de bench en ook meerdere keren. 
niet hele vaste ontlasting maar ook niet super dun. Ik ben een aantal nachten nachten weer met hem naar buiten geweest maar ook dit hielp niet. 
Omdat Bodhi toch een vaccinatie moest hebben we dit aangekaart en heeft ie een pasta gehad voor zijn darmen. Ook dit hielp allemaal niet. Nu heb ik de bench vannacht bij ons op de kamer gezet en is het goed. De bench is schoon en hij doet zijn behoefte meteen in de ochtend buiten. Bodhi is schijnbaar bang nachts. Hij piept niet en hij jankt niet dus die link had ik niet meteen gelegd. 
Nu is mijn vraag hoe ga ik Bodhi leren om nachts alleen te zijn. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Tja, een hond is een roedeldier, hij wil graag alles bij elkaar hebben. Helemaal alleen, is eng, en dat is heel normaal voor een zo jonge pup. Op je slaapkamer laten staan, als het 14 dagen of langer goed gaat dan langzaam kleine stukjes de bench verder van je bed zetten., tot de bench op de gang staat. Dan nog een paar nachten en dan je slaapkamerdeur dicht. En je hebt een hondje die prima in de nacht alleen kan zijn.

Je zegt, het ging altijd goed, maar is dat zo? Als je er niet bij bent  wil niet piepen en blaffen niet zeggen dat je hond niet bang is. En ja last van de darmpjes , bench vervuilen vindt een hond vreselijk, dus logisch dat hij dst netjes aangeeft.

Een puppie kan zolang de behoefte niet ophouden, een hele nacht.eerder grote mazzel dan normaal als dat wel lukt,

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij hebben een hele lieve en vrolijke Maltipoo pup van 14 weken, Bodhi. Hij sliep vanaf het begin goed in zijn bench, we hoorden hem niet nachts. Van de een op de andere dag begon hij te poepen in de bench en ook meerdere keren. niet hele vaste ontlasting maar ook niet super dun. Ik ben een aantal nachten nachten weer met hem naar buiten geweest maar ook dit hielp niet. Omdat Bodhi toch een vaccinatie moest hebben we dit aangekaart en heeft ie een pasta gehad voor zijn darmen. Ook dit hielp allemaal niet. Nu heb ik de bench vannacht bij ons op de kamer gezet en is het goed. De bench is schoon en hij doet zijn behoefte meteen in de ochtend buiten. Bodhi is schijnbaar bang nachts. Hij piept niet en hij jankt niet dus die link had ik niet meteen gelegd. Nu is mijn vraag hoe ga ik Bodhi leren om nachts alleen te zijn.  "

Voorlopig mooi bij je houden in de nacht, wanneer de hond goed gesetteld is kan je de bench beneden zetten en op je slaapkamer een mandje, gaat dat ook goed kan je de mand wat verder weg zetten, en dan kijken of die alleen kan slapen....

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Het kan ook met de bench te maken hebben, zo'n hondje zit toch opgesloten en kan geen kant op.

Je hebt een klein hondje, je kan ook een grote puppyren gebruiken of een veilig deel van de kamer/keuken afzetten.

En als je het niet erg vindt als hij bij je op de slaapkamer slaapt, zet je daar lekker een mandje voor hem neer. hp-smile

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Eens. Probeer het eens zonder bench. Veel honden vinden dit niet prettig. Bench is geen verplichting om te gebruiken laughing

honden page profiel AnneliesAnnelies 3 doggies

honden foto van Annelies

Wat leuk een matipoo, die hebben wij ook. Inmiddels alweer ruim een jaar! Je schrijft dat het goed ging bij jullie op de slaapkamer, dan zou ik dat zeker even zo blijven doen. Hij is nog zo jong en wil graag bij jullie zijn. Geef hem eerst maar die geborgenheid, dan zul je zien dat het straks vanzelf beter gaat. Wil je dat hij beneden slaapt, dan zou ik er beneden bij gaan liggen. Wij hebben ook fases gehad dat het ineens niet ging snachts alleen, dat was wel pas tegen de 7/8 maanden en toen zijn we er bij gaan slapen. Niks aan de hand meer en inmiddels slaapt ze gewoon weer alleen beneden sinds een aantal maanden en dat gaat perfect.

Volgende forumvraag: Opstaan met pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^