Aangevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fatimafatima

Wat mij vandaag is overkomen..

ik ben nog steeds in shock.
ik heb 2 hondjes 1 duitse herder pup en 1 boerenfox/kooikerspup

Ik liep netjes aan de lijn met me. 2 pups.

komt er een een of andere pitbull aangerend naar me duitse herder, ik denke dat hij komt snuffelen maar nee hij greep haar vast ????..

daarna gelukkig waren er allemaal mensen die hebben geholpen en een vrouw was zo moedig om de pitbull te pakken,  ik ging zsm verder lopen met me pups en hij komt weer aangerend en uit reactie liet ik de riem los en voelt het alsofik haar aan dr lot heb overgelaten ikzag hoe die pitbull haar pakte voel me zo schuldig. 
komt de baas van de pitbull aangerend Zonder riem en zegt dat ik zsm naar huis moet rennen.

dus ik doe dat maar heb nu zo veel spijt dat ik hem niet bij zijn achterpoot had gepakt en weggesleurd.

ik ben helemaal verstijfd en weet de helft niet meer van wat er gebeurde.

Me vriend heeft later gezegd dat ik goed heb gereageerd maar voor mij gevoel kon ik beter . Mijn pup is helemaal bang bij elk klein geluid schrikt ze.

ze spelen ook niet meer samen ze voelt zich aangevallen als me andere pup wilt spelen ..

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dat is niet zo mooi dat dit gebeurd is bij je nog zo jonge pup.....probeer toch te gaan wandelen , heb je een vriendin of vriend met en sociale volwassen hond ? Je kan vragen of die met je mee wilt lopen, en hou je pup voorlopig even aan de lijn, probeer ook de angst van je pup wat te negeren, doe thuis spelletjes en probeer de pup met wat leuks af te leiden...ik begrijp heel goed dat jij je buiten niet meer echt prettig voelt, vraag eens rond of er meerderen klachten zijn over deze hond die jouw pup heeft aangevallen, gelukkig geen bijtwonden anders had je dat aangegeven...je kan ook naar de gemeente gaan en vertellen wat je is overkomen dan wordt er op deze baas opgelet....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Erg is dit, ik kan er echt heel boos om worden dat mensen zo onverantwoord met hun hond en dus ook andermans hond omgaan. Ik zou dit wel melden al waren er gelukkig geen bijtwonden.

 

Ik denk dat wel allemaal wel hebben dat we achteraf het gevoel hebben dat we beter hadden moeten handelen in zulk soort situaties. Maar dat weet je nooit, wat als je geprobeerd had de hond bij zijn achterpoten te pakken en weg te sleuren en hij had jou aangevallen en gevaarlijk gebeten....

 

Verder zou ik even rustig aan doen, zorgen voor rondjes buiten die leuk, ontspannend en succesvol zijn zodat de hond weer zelfvertrouwen krijgt. Dus bijv. lekker naar een park of bos waar geen drukte en afleiding is.

Gelukkig is een goed gefokte duitse herder als het goed is, wel een hond met een stabiel karakter, dus hopelijk gaat het snel weer beter.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een traumatische ervaring voor je honden maar zeker ook voor jou. Het is goed om weer met de pups naar buiten te gaan en net te doen of er niets is gebeurd, dit zal niet meevallen. Vaak zijn honden de aanval sneller vergeten dan de baasjes. Ik weet dit uit ervaring, mijn hond is zwaar gewond geraakt bij een aanval maar was eerder weer de oude als ik. Ik ben nog steeds huiverig als ik loslopende honden zie.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met Dobry.

Zou ook melding maken of aangifte doen.

 

Las toevallig net ook een bericht in de krant dat er in Gilze iemand was die 2 honden uitliet en een andere vreemde hond de twee honden beet waarvan hij een hond  heeft doodgebeten en een hond is gewond.

 

Politie heeft de bijtende hond in beslag genomen.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Beangstigend dit verhaal. Ik was vroeger zonder hond al vaak bang voor loslopende honden, maar nu met een hond voel ik dat die schrik verergerd is omdat je met een hond nog veel rapper andere honden aantrekt en je weet maar nooit hoe die zich zullen gedragen.

 

Inderdaad zowel traumatisch voor jou als voor je hondje. Sterkte!

 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Voel je niet schuldig, jij kunt hier niks aan doen.

 

Ik heb dit tot 2x meegemaakt, 2x dezelfde stafford schoot los van de riem en achter mijn 2 chihuahua's aan.

 

Altijd gedacht als zoiets gebeurd til ik ze op maar angst doet rare dingen en ik kon niet meer bewegen.

Gelukkig ook bij mij hebben mn hondjes geen schade opgelopen, en wat andere ook zeggen de honden zijn dit eerder vergeten dan jijzelf.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Dit zijn echt rot situaties. Hoe is het nu met je pup, je bent wel bij dierenarts geweest? Anders echt even doen, er kan ook veel inwendige schade zijn die aan de buitenkant niet zichtbaar is. Ook is bij bijtwonden vaak antibiotica nodig en pijnstilling.

 

Ik heb zelf een tijd in een volkswijk gewoond met net iets teveel vechthonden, gehouden door mensen die dachten ze allemaal wel los konden. Zelf ook weleens meegemaakt dat een ontsnapte staffordachtige recht op mijn hond af liep. Mijn hond voelde gelukkig direct aan dat het foute boel was en ontsnapte direct uit de lijn. Ze rende op en neer achter mij langs waardoor ik een paar keer bijna, recht voor mijn ogen,  mijn kleine hondje in de bek van de aanvallende hond zag verdwijnen. Gelukkig had de hond een slipketting om waardoor ik hem kon vastgrijpen, ik heb hem tussen mijn knieën geklemd en heb geschreeuwd tot de eigenaar naar buiten kwam om zijn hond op te komen halen. Hierna zat de angst er bij ook even diep in hoor en uiteindelijk heeft de hond mijn hond niet eens echt gepakt. Een dag later hoorde ik tijdens het uitlaten gegrom en geblaf van achter een deur waardoor ik acuut verstijfde, vervolgens kwam er een klein wit hondje de deur uit. Geef jezelf en je hondje de tijd om te herstellen.

 

Een week later is mijn hondje alsnog gegrepen door een herderXhusky en ik was op dat moment erg blij dat het geen staffordachtige was die haar greep. Nu bleef het door snel ingrijpen bij een kleine wond. Overigens hebben zowel ik als mijn hond hier geen blijvende angst aan overgehouden maar in het begin is dat normaal hoor, dat slijt weer. Misschien een idee om straks even een rondje te lopen zonder hond?

 

Weet je van wie de hond is? De rekening van de dierenarts kan je bij deze persoon neerleggen en ik zou er ook een melding van maken. Zulke honden horen niet los, nóóit. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier ook 2x mee gemaakt..

We liepen in een aanlijn gebied, komt er een stafford vol op mijn honden af gerent achter een schuurtje vandaan. Ze greep Lola gelijk vol in haar wang/kaak. Gelukkig ook veel mensen erbij die de hond weg getrapt hebben. Lola haar hele wang lag open. Gelukkig niet in haar nek gegrepen. Ze was doodsbang, alleen maar getrilt de hele dag, wilde ook geen koekjes meer etc.

 

Nog geen maand later, in het losloopgebied, komt er een akita op ons af. We hadden het al door dus hadden onze honden aangelijnd en strak naast ons gehouden. Lola werd gelijk gegrepen. Het baasje vond het ook nog nodig om te zeggen, dat we in een losloopgebied liepen en hij het recht had zijn hond los te laten lopen.

 

Het vervelende is nu ook dat wij een hond hebben die compleet uit valt naar elke hond (nooit gedaan). Elke keer als ik nu loop is het: oooh 2 kleine pitbulls, die kleine hondjes zijn vaak zo vals, kleine k*t keffers blabla. Ja joh, gek he? Als je eens ziet wat zn beestje wordt aangedaan omdat andere mensen het erg moeilijk vinden om hun verantwoordelijkheid te nemen.

 

Ik snap ook niet dat iedereen zomaar dit soort honden kan/mogen hebben, maar dat is mijn mening.

 

Ik zou je hond lekker even laten bij komen, zodra ze iets wilt, komt ze zelf wel. Even goed bij je houden, ook buiten met wandelen, afleiden van andere honden en goed belonen. 

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wat een nare ervaring voor jou en je hondjes, 30 jaar geleden is bij ons hetzelfde gebeurd maar met dodelijke afloop van ons vlinderhondje. Je hebt al veel tips gekregen en ik hoop dat je de angst er weer uit krijgt bij je pup!

Volgende forumvraag: Nieuw tuig gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^