Verschil ManTerr en (dwerg)schnauzer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RonicaRonica

Hoi! Hier alweer een topic want ik ben mij eens in deze hondenrassen gaan verdiepen. Maar wie kan mij een beetje duidelijke karakterverschillen tussen de dwergschnauzer en manchester terrier uitleggen? Ik weet dat het 2 totaal verschillende rassen zijn, maar dit is wat ik tot nu toe een beetje begrepen heb:

Beide zijn enorm goede ongediertebestrijders.

Beide hebben een redelijk goed aanpassingsvermogen binnenshuis en zijn buiten lekker druk en soms zelfs "koppig". Graven graag en luisteren soms niet meteen als ze los lopen.

Beide zijn enorm inteligent en vinden het super leuk om met de baas bezig te zijn en zijn ook graag altijd bij de baas.

Beide zijn goede waakhondjes die zullen blaffen bij onbekende situaties.

De verschillen in de karakters? Echt geen idee hp-thumbsup wie kan mij hier meer over vertellen? Vind ze ook beide er erg leuk uitzien.

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Uit Wikipedia ; (het is een beginnetje..)

Manchester terrier :  

Temperament: Scherpzinnig, Toegewijd, Scherp, Alert, Actief, Vrolijk

 
Dwergschnauzer :

Temperament: Vriendelijk, Intelligent, Alert, Levendig, Onbevreesd, Gehoorzaam
 
 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik heb twee (stamboom) dwergschnauzers maar ken geen Manchester terriers en kan je dus geen gelijk geven. Ik kan je wel over mijn eigen honden vertellen wink ze zijn beiden volbloed dwergschnauzer, Bo zijn vader is van dezelfde fokker als yunah vandaan komt (voor de rest geen familie). Ze zijn beide wel heel verschillend ondanks dat ze hetzelfde ras zijn; Bo is slim, enthousiast en vind alles en iedereen leuk, Yunah vind vreemden maar raar, aan kinderen heeft ze een hekel en ik schat haar niet super snugger in (zeker niet in vergelijking met Bo, hahah).

 

Graven doen die van mij overigens nooit en echt koppig zou ik ze ook niet noemen. Wel eigengereid en zeker niet slaafs, ze luisteren niet altijd naar mij, hahah. Beiden blaffen ze op straat naar andere honden (dit is nog altijd work in progress) maar binnen blaffen ze niet naar vreemden of als de bel gaat of iets dergelijks.

 

Als je nog meer wil weten over mijn twee kleine monsters.. Roep maar hp-thumbsup

honden page profiel RonicaRonica

" Ik heb twee (stamboom) dwergschnauzers maar ken geen Manchester terriers en kan je dus geen gelijk geven. Ik kan je wel over mijn eigen honden vertellen  ze zijn beiden volbloed dwergschnauzer, Bo zijn vader is van dezelfde fokker als yunah vandaan komt (voor de rest geen familie). Ze zijn beide wel heel verschillend ondanks dat ze hetzelfde ras zijn; Bo is slim, enthousiast en vind alles en iedereen leuk, Yunah vind vreemden maar raar, aan kinderen heeft ze een hekel en ik schat haar niet super snugger in (zeker niet in vergelijking met Bo, hahah).
 
Graven doen die van mij overigens nooit en echt koppig zou ik ze ook niet noemen. Wel eigengereid en zeker niet slaafs, ze luisteren niet altijd naar mij, hahah. Beiden blaffen ze op straat naar andere honden (dit is nog altijd work in progress) maar binnen blaffen ze niet naar vreemden of als de bel gaat of iets dergelijks.
 
Als je nog meer wil weten over mijn twee kleine monsters.. Roep maar  "

Ze zijn echt heel leuk en verschillend zo te horen. Hoeveel beweging hebben ze nodig en doe je daarnaast ook nog wat aan mentale stimulatie of sport? En hoe zijn ze los en hoe is het jachtinstinkt??hp-smile

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Ze zijn echt heel leuk en verschillend zo te horen. Hoeveel beweging hebben ze nodig en doe je daarnaast ook nog wat aan mentale stimulatie of sport? En hoe zijn ze los en hoe is het jachtinstinkt?? "

 

Heel leuk zijn ze sowieso (wat mij betreft, hahah). Ik heb met Bo toen hij jonger was flyball gedaan, dat vond hij erg leuk maar daar is hij nu te oud voor. Jachtinstinct hebben ze niet, ze zijn gefokt om kleine beestjes te verdelgen op boerderijen enzo, niet om achter grote beesten aan te jagen. Dat gezegd hebbende.. We hebben (toen we nog met z'n allen bij mijn ouders woonde) muizen in de tuin gehad en daar waren ze erg op gefocust, maar hebben ze nooit gevangen. We zijn een paar dagen geleden begonnen met "talking pet buttons" dus daar halen ze nu wat mentale stimulatie uit. Het is nog werk in uitvoering, maar je kan ook niet verwachten dat ze dat binnen 2 dagen kennen hp-angel

 

Qua beweging, dat verschilt heel erg. Toen het warmer was, merkte ik soms dat Bo al na een half uur moe was (hij is al tien, dat zal ook meespelen) maar met Yunah kon je dan rustig een uur gaan wandelen. Nu het wat is afgekoeld kunnen ze allebei weer zo'n eind lopen, dus had echt met de zomer te maken. Bij loslopen blijft Yunah eigenlijk altijd in de buurt, Bo is meer van het snuffelen en eens hier en eens daar kijken maar als je te ver weg bent, komt hij vanzelf. Weglopen doet hij niet, meer op een lang pad zeg maar dat hij je dan nog wel kan zien.

 

Nog even om toe te voegen; je merkt in het dagelijks leven sowieso dat Yunah meer op mij gefocust is, wat dan ook wel weer terugkomt in het loslopen. Zij zal nooit meer dan 10m bij mij vandaan lopen terwijl Bo rustig 100m bij mij vandaan is. Hij ligt meestal ook op mijn bed te slapen als ik overdag thuis aan het werk ben terwijl Yunah vaak in een mandje naast mijn bureau ligt. Yunah is heel erg gefocust op haar familie (ikzelf en mijn ouders). 

Volgende forumvraag: Teckel en IVDD
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^