Vroeg wakker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Mijn vraag gaat de pup/ puberhondje van mijn vriend die heel vroeg wakker. Hij slaapt los op de slaapkamer en de hondjes (ik heb een stafford en vriend 2 kleine hondjes) gaan rond 22u de laatste keer buiten. Pup wordt om 5u wakker en begint dan de andere honden lastig te vallen en ons wakker te maken door te janken en aan bed te krabben. Vriend gaat er dan mee buiten en geeft hem een knabbelstokje en als deze op is gaat het gedrag verder, rond trippelen, janken, aan dingen knabbelen. Hoe krijgen we hem zover dat hij langer slaapt?

Een bench kent hij niet en het rondtrippelen is erg irritant door laminaat op de vloer. hij doet het zowel als we bij mij in mijn huis slapen als bij mijn vriend in zijn huis. Ik ben nu op het punt dat ik hem s'avonds met de riem zou vastleggen aan poot van het bed dat hij nog in zijn mand kan maar niet rondlopen. Vriend vindt dit zielig maar ik zou graag mijn nachtrust terug hebben. Hondje is overdag op ongewenst markeren na prima zindelijk.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Moet hij niet plassen? Al eens geprobeerd hem even kort uitlaten en dan terug naar binnen en verder slapen?

honden page profiel DagmarDagmar

van 22u tot 5u is toch al heel netjes. Het zal wel beteren naar de toekomst toe, maar voor nu ga je toch echt moeten aanvaarden dat de hond dan wakker is.

Ik zou er dan geen grote activiteiten mee ondernemen, maar even laten plassen, desnoods al eten geven en dan met een grotere kauwsnack terug even de rust in.

 

Hem 's avonds met de riem al vastmaken vind ik persoonlijk te wreed. Het beest heeft net 7u geslapen, je kunt hem dat niet kwalijk nemen dat jij meer nood aan slaap hebt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hang de pup aub niet 's nachts aan een riem vast, dat is ronduit gevaarlijk. 

Met het ouder worden, zal ie vanzelf wel wat langer gaan slapen, vooral als de andere honden dit ook doen. 

 

Voor je eigen nachtrust:

Leg doeken op het laminaat, zodat je het getik van de nagels niet hoort.

Gebruik oordopjes.

Of maak voor jou een bedje in een andere kamer waar je ongestoord kan verderslapen als de pup te vroeg wakker is.  

Je kan ook proberen schuiven in de nachttijden: ga er om 23u nog es uit, ipv om 22u.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Later uitlaten....vanaf 22.00 tot 5 uur in de ochtend is lang voor een pup...en het zal echt makkelijker worden nu de winter in aantocht is, langer donker...23 uit, en dan 6.30 wie weet, hahaha, helaas heb ik ook een vroege vogel...en die is al volwassen....laughing

honden page profiel StaffordStafford

Nog even een kleine aanvulling op het verhaal 'puppy' is al 9 maanden dus geen minipup meer. Tot 4 maanden is mijn vriend elke nacht 2x opgestaan en daarna nog 1x. Vanaf 5,5 / 6 maanden sliep hij van 22 tot 7u buiten heel af en toe een keer dat hij dringend buiten moest. Dit gedrag is nu sinds een kleine maand en in het begin dachten dat het misschien kwam door een loopse teef in de buurt ofzo. Om 5u staan mijn vriend of ik op om hem buiten te laten en vaak is het pas na even wachten dat hij plast. Van mijn vriend krijgt hij dan een dentastick dus ik ben bang dat mijn vriend hem heeft geleerd 5u ons wakker maken is een lekkere snack? Soms ben ik om 5u in de woonkamer blijven zitten nadat hij buiten is geweest en kijk dan nog wat tv en dan loopt hij even rond en legt zich toch relatief snel te slapen op de bank of in een mandje tot 7u. Rond 7u staan wij meestal op en dan doen we een ochtendronde en krijgen ze hun ontbijt en daarna gaan wij aan het werk.

honden page profiel DagmarDagmar

Het is ook wel een fase van veel veranderingen natuurlijk, hormonen gieren door het lijf, vaak komt er ook weer wat angst bij te kijken etc. Maar het is een fase hoor, die gaat wel over.

Ik zou er vooral niet te veel aandacht aan schenken, geen leuke dingen doen en als het zo is dat hij er feitelijk niet echt uit moet, zou ik hem gewoon het commando geven om te gaan liggen.

honden page profiel StaffordStafford

" Het is ook wel een fase van veel veranderingen natuurlijk, hormonen gieren door het lijf, vaak komt er ook weer wat angst bij te kijken etc. Maar het is een fase hoor, die gaat wel over.
Ik zou er vooral niet te veel aandacht aan schenken, geen leuke dingen doen en als het zo is dat hij er feitelijk niet echt uit moet, zou ik hem gewoon het commando geven om te gaan liggen. "

Bedankt dagmar. Hopelijk is het inderdaad iets tijdelijks en hormonen. 

Lig kent hij maar mandje of plaats ga ik een keer op oefenen. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Bedankt dagmar. Hopelijk is het inderdaad iets tijdelijks en hormonen. 
Lig kent hij maar mandje of plaats ga ik een keer op oefenen.  "

Succes! Slaaptekort is allesbehalve leuk dus ik begrijp jouw ergernis zeker hoor.

Inderdaad gaan oefenen op het op zijn plaats blijven. Is het een optie om eventueel een kauwsnack mee te nemen naar boven en die 's morgens pas te geven als hij begint rond te lopen? Eerst uiteraard op zijn plaatsje sturen.

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Hoi wij ervaren een soortgelijk iets met onze pup van 5 maanden. Kon op een gegeven moment tot 06:30-07:00 slapen en nu sinds twee weken maakt hij ons stipt om 05:45 wakker. Soms als ik mijn hand even in de mand leg slaapt hij nog even langer door andere keren blijft hij drentelen en blijkt dat hij moet plassen/poepen. We proberen daarna of nog verder te slapen eventjes of heel saai in de woonkamer zitten haha. Wij denken dat het ook een fase is! Dus proberen het vooral uit te zitten :-)

 

Succes, hopelijk is er snel weer verandering!

Volgende forumvraag: Nog steeds te zwaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^