Flux (verhalen en af en toe vragen stellen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Na eerder de posts te hebben geschreven met vragen over de opvoeding van Flux, opperde iemand dat het een goed idee is om een klets topic te openen, ik vind het heel leuk om jullie te vertellen over alles wat ik met Flux meemaak.

Ik had het al een keer in eerder topic geschreven, maar Flux is onze eerste hond (ik en mijn vriend, beide begin 30), daarnaast hebben wij vier katten (samengesteld gezin, hij had er al twee en ik ook uit eerdere relaties).
Ik ben wel opgegroeid met honden maar mijn vriend niet, wat resulteert in dat ik dacht dat ik alles wist over het opvoeden van honden (NOT!) en mijn vriend vooral in het begin heel onzeker en angstig was.
Wij wonen met onze, nu 5 maanden nog nét pup, midden in de stad, in een woonwijk. Gelukkig is er een groot park om de hoek (5 min lopen) wat ook volledig een losloopgebied is. 

Flux is een kruising kooijker/markies waar 4 generaties terug golden retriever in zit. Zijn ouders zijn ook allebei kooijker/markies mixen. Hij komt van een fokker af die bewust met deze kruising fokt, zij doet genetische testen, ouders blijven allebei bij de pup en hij is opgegroeid binnen in huis. 
We hebben voor dit ras gekozen omdat wij allebei graag een hondje wouden die graag wilt werken (agility doen lijkt me ontzettend leuk!) en lekker lang kan wandelen. Daarnaast wouden we, omdat ons huis nu ook weer niet zó groot is en we ook vier katten hebben een niet te grote hond. Flux zal ongeveer 15 kilo gaan wegen en hij groeit echt als kool (over de groei van Flux vertel ik nog wel een keer verhaal).

Hij is een (soms héél erg enthousiaste) vrolijke, nieuwsgierige, zachte en gevoelige pup. Owja, en hij is echt heel erg lief. Hij was eigenlijk zo goed als zindelijk vanaf dat hij hier bij ons was, we hebben een week bij hem in de woonkamer geslapen maar hij heeft nachts nooit gepiept en hoefde er ook niet uit. Echt een droom puppy. Hij hield wel veel van bijten, echt knuffelen was in het begin wel lastig, maar hij snapte vrij snel hoe de bijt rem werkte en heeft ons nooit echt heel hard gebeten.Loslopen gaat ook echt super, dit wel vanaf dag een geoefend met hem, het aan de riem lopen daar in tegen was nog wel een uitdaging maar dat gaat nu ook echt zo top. Hij trekt niet meer!
In het begin met nieuwe dingen is hij wel voorzichtig maar als hij het eenmaal gedaan heeft dan is hij mega trots en blijft het opnieuw doen. Bv als ik nu bij de da met hem ben, blijft hij op de weegschaal lopen om me vervolgens aan te kijken met "nu krijg ik een koekje toch?". Hij is denk ik best wel slim voor een hond, vogelt dingen over het algemeen vrij snel uit. Maar kan ook wel zoals alle andere puppies denk ik? nog snel afgeleid zijn.

Kijk dit is mijn beauty: 554645.jpg

Wij gaan met Flux twee keer in de week naar de hondenschool; gehoorzaamheid 1 en naar dog dance. Tijdens de puppycursus merkte we wel al meteen dat flux by far de meest enthousiaste hond was, ook heeft hij best wel wat pit vergeleken met de rest. Als hij eenmaal zijn focus heeft dan wil hij het heel graag goed doen en doet echt zo zijn best, in dat geval lijkt hij op zijn baasjes, hihih.

Zijn er dingen die jullie willen weten van Flux?
Ow en hier nog een paar foto's:
554690.jpg
Hierboven was flux 18 weken oud, als hij die ogen opzet (soms doet ook zijn oortjes helemaal naar achter) dan smelt ik eigenlijk altijd.
554691.jpg
En dit was baby flux, ik vind t echt t meest schattige koppie ooit, maarja het is mijn hondje dus dan krijg je dat denk ik?

Liefs!
honden page profiel DebbyDebby 3 doggies

honden foto van Debby

Wat een leukerd is flux! hp-heart een Markiesje zou ik zelf ook ooit nog willen hp-heart

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Wat een leukerd is flux!  een Markiesje zou ik zelf ook ooit nog willen  "

Ja, bij de hondenschool zag ik laatst een markies puppy. Ik vond der heel leuk. 

honden page profiel Anna NiemAnna Niem

Wat een schattig snoetje, Flux is een erg mooi hondje. Leuk ook, zo'n Nederlandse mix haha. Had Flux ook zwarte broetjes/zusjes, zoals een markiesje.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat een mooi hond jelena en flux 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Wat een schattig snoetje, Flux is een erg mooi hondje. Leuk ook, zo'n Nederlandse mix haha. Had Flux ook zwarte broetjes/zusjes, zoals een markiesje. "

Ja zeker! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Grappig hondje is Flux! Ik volg graag mee.Bijzondere kruising ook. Je zegt dat de fokker bewust fokt. Betekend dit dat het een outcross gaat zijn voor de Kooijker of het Markiesje?En hoe weet je dat hij 15 kg gaat worden? Dat lijkt mij behoorlijk fors, aangezien het kooijkerhondje max 11 kg weegt (en dan heb je een behoorlijk forse reu) en een Mariesje max 8 kg. Beide ouders zijn van deze kruising, is er al een nest geweest uit dezelfde combinatie? Ik neem eigenlijk aan van niet, aangezien herhaal nestjes niet verleidelijk zullen zijn voor een fokker die bewust kruist. Ben benieuwd! hp-shiny

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

554694.jpg
"
Ja zeker!  "

Dit is flux bij zijn mama en tussen zijn zusjes en broertjes

 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Grappig hondje is Flux! Ik volg graag mee.
Bijzondere kruising ook. Je zegt dat de fokker bewust fokt. Betekend dit dat het een outcross gaat zijn voor de Kooijker of het Markiesje?
En hoe weet je dat hij 15 kg gaat worden? Dat lijkt mij behoorlijk fors, aangezien het kooijkerhondje max 11 kg weegt (en dan heb je een behoorlijk forse reu) en een Mariesje max 8 kg. Beide ouders zijn van deze kruising, is er al een nest geweest uit dezelfde combinatie? Ik neem eigenlijk aan van niet, aangezien herhaal nestjes niet verleidelijk zullen zijn voor een fokker die bewust kruist. Ben benieuwd!  "


Hoi Pacale, ik weet niet wat outcross is?  Hij gaat waarschijnlijk 15 kilo wegen omdat hij (hij is ook de grootste van zijn nest!) hij nu al 13,4 kg weegt, zijn vader weegt ook 15 kilo. Allebei zijn ouders zijn ook kruisingen kooijker & markies, maar in de lijn van zijn vader zit een aantal generaties terug ook golden retriever, vandaar dat ze groter uit kunnen vallen. Ik weet dat zij echt al een flink aantal jaar de combi markies en kooijker fokken en daar ook heel trots op zijn. Maar meer dan deze informatie heb ik ook niet, want ik vond vooral de manier waarop zij met haar pups omging, veel socialisatie etc heel belangrijk én ik wou perse een kruising. 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

 

per ongeluk dubbel 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

 

per ongeluk dubbel

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik volg ook laughing

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Om dan meteen met een verhaal te beginnen.

Naar aanleiding van een aantal reacties op het vorige topic 'theedoekkat' had ik me voorgenomen om assertiever te worden, voor Flux. En dat heb ik daarna meteen mogen testen in de werkelijkheid..

Het zat zo, ik was met flux aan het wandelen in het park in het losloopgebied.

Nu gebeurde er het volgende, ik zag een groepje honden (4): een klein kooijker achtig hondje, een klein zwart wit hondje, een hondje met ruwe vacht een grote australien shepard achtige hond. Ik dacht, dat is nog wel leuk voor Flux om daar mee te spelen. Ik liep er dus op af en Flux rent naar het kooijkerachtige hondje wat een beetje verder weg staat dan de andere drie. Later begreep ik wel waarom zij hun hond niet bij die andere drie stonden, maar ja..

Flux begint daar heel lief en vrolijk mee te spelen (rondjes rennen achter elkaar aan) en ik zie een ontspannen kwispel bij beide. Even kletsen met de eigenaren van de kooijkerachtige maar die gaan vervolgens de kant op waar ik ook heen wil en ik vind het een beetje gênant om mee te lopen dus ik draai mij om waarbij ik langs de overige drie moet. Vervolgens rent het kleine zwarte witte hondje naar Flux en die begint echt best wel wild grommend met flux te spelen. De eigenaresse roept vervolgens: ja ze gromt heel erg maar dat is enkel spelen. Dat zie ik ook wel, maar Flux is not amused. Flux is echt een heel sociaal dier die lief en aardig doet tegen alles en iedereen en neemt de uitdaging wel aan, maar ik zie overduidelijk dat hij het niet naar zijn zin heeft, staart zit constant gespannen geklemd, oortjes staan in die ene stand als hij gespannen is, kijkt al een aantal keer naar mij, gaat geruststelling zoeken bij de andere eigenaar. Dus ik denk, weg wezen hier. Ik begin al weg te bewegen als de Australian Sheppard ineens grommend op flux af rent. Ik ga METEEN voor Flux staan en zeg "sjoe, rot op". De man roept (want ik was al een flink stuk weg gelopen) vanaf de andere kant: NEE, NIET DOEN, niet mee bemoeien, zo creëer je juist een hond met angst!

Nou als ik het topic theedoekkat niet had geopend was ik waarschijnlijk weer geschrokken blijven staan en had ik niks durven doen/was ik aan mezelf gaan twijfelen. Maar nu gesteund door de eerdere berichten van HP, voel ik genoeg vertrouwen om te roepen: "Nee, dat ben ik niet met u eens, het is een pup van 5 maanden, dit ga ik niet doen". 
En ik draai om en ik loop weg! Nou het zweet gutste me over de rug en mijn hart zat in mijn keel, maar ik voelde me wel heel sterk. 

Vervolgens kwamen we een hele rustige Golden tegen en daar heb ik hem toen heel kort even mee laten spelen om meteen weer een succes ervaring te hebben (tip van de hondenschool) en daarna zijn we naar huis gegaan.

Ik was zo trots op ons. Ook al kom ik vaak over als een hele assertieve en sterke vrouw, ik ben best wel gevoelig en vind het moeilijk om voor mezelf op te komen. Maar na de ondersteuning van HP kan ik dit voor Flux veiligheid echt op zij zetten en dat voelt zo sterk!

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Dat had je goed ingeschat en goed dat je het voor Flux hebt opgenomen en tegen die man in bent gegaan. Hij is duidelijk een aanhanger van 'je moet honden het zelf laten uitzoeken', maar dat is absoluut niet verstandig.

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Dat had je goed ingeschat en goed dat je het voor Flux hebt opgenomen en tegen die man in bent gegaan. Hij is duidelijk een aanhanger van 'je moet honden het zelf laten uitzoeken', maar dat is absoluut niet verstandig. "


Nee ik probeer nu ook gewoon naar Flux te kijken, ipv me te laten leiden in wat de baasjes zeggen. Eigenlijk lees ik hem al best goed en zie ik allang of hij het wel of niet leuk vind. Maar mensen kunnen echt best wel zelfverzekerd overkomen en dan sta je daar toch als kersverse honden eigenaar. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

"  De man roept (want ik was al een flink stuk weg gelopen) vanaf de andere kant: NEE, NIET DOEN, niet mee bemoeien, zo creëer je juist een hond met angst!Jelena_en_Flux

Zulke "kenners" weten in feite niks over honden, hun gedrag en psychologie. 

Je hebt correct gehandeld. Soms moet je je hond helpen en hem uit de situatie halen. 

Ik kom ook regelmatig hondeneigenaren tegen die hun volwassene reuen (soms intacte) kennis willen laten maken met mijn intacte puber van 7 maanden. Want hun reu is "super lief en doet niks". Als ik dan die mensen een vriendelijke uitleg geef waarom ik het niet ga toelaten, dan kijken ze me met grote ogen aan. Blijkbaar nog nooit over het hoge niveau van testosteron bij de puberhonden gehoord en nog minder hoe een volwassene reu daarop kan reageren.

Ik volg je topic ook graag! Schattig snoetje, Flux! smile

  

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Nee ik probeer nu ook gewoon naar Flux te kijken, ipv me te laten leiden in wat de baasjes zeggen. "

Mijn advies: laat je nóóit leiden door wat de baasjes zeggen.

 

De onzin die daaruit komt is ongekend hp-smile

 

"Hij doet niets hoor!" 

"Hij wil alleen maar spelen!" 

"Je moet hem niet optillen, dat maakt de situatie erger!"

"Je moet het ze onderling laten uitzoeken!"

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Mijn advies: laat je nóóit leiden door wat de baasjes zeggen.
 
De onzin die daaruit komt is ongekend 
 
"Hij doet niets hoor!" 
"Hij wil alleen maar spelen!" 
"Je moet hem niet optillen, dat maakt de situatie erger!"
"Je moet het ze onderling laten uitzoeken!" "

En daarna is het "Dat doet ie normaal nooit"

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Lekker bekkie hoor hp-heart en heerlijke oortjes.

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Mijn advies: laat je nóóit leiden door wat de baasjes zeggen.
 
De onzin die daaruit komt is ongekend 
 
"Hij doet niets hoor!" 
"Hij wil alleen maar spelen!" 
"Je moet hem niet optillen, dat maakt de situatie erger!"
"Je moet het ze onderling laten uitzoeken!" "

In het vorige topic omschreef ik precies  de situatie van niet optillen. Ik had flux toen net 2 weken, hij was nog heel klein en een mevrouw werd toen echt boos op mij "ja zo krijg je dus een bange hond". Heb hem meteen weer neer gezet frown.

Wat ik er zelf van leer is dat ik mij ook niet meer ga bemoeien met een ander en zijn of haar hond. Ik weet niet of het straks met een oudere hond minder wordt maar ik vind dit dus dood vermoeiend.  

Ook de "hij doet niks" in een iets andere variant meegemaakt.  Ik loop met flux door het park,  vraag of iemands doodle goed is met pups? "ja hoor " , vervolgens gaat die doodle alleen maar tegen flux op beuken en loop ik dus meteen weer door, waardoor je dus het signaal af geeft: ik ben dat niet met je eens. Ik vind het zoooo ongemakkelijk.  Ook meegemaakt: flux is al aan de riem, we lopen het park uit,  een mevrouw heeft haar hond nog aan de riem, hond is duidelijk gespannen, "ja doe maar gewoon los", soms helpt dit idd maar ik heb geen zin om flux als experiment bij een hond met hoge staart en al eerste tekenen van agressie los te laten. Dus dan loop je door, met flux aan de riem. Bwuh, ik moet hier nog aan wennen hoor. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Gewoon lekker ja en amen zeggen en doorlopen. Geeft het minste stress hp-wink Soms krijg je weleens een goeie tip dus het is het tenminste waard om het soms aan te horen. Losloopgebied is losgebied dus als je dan gaat zit mekkeren dat de honden niet vast zitten? Ja pech dan moet je maar ergens anders gaan lopen dat risico loop je nu eenmaal en niet iedereen is welwillend zijn hond vast te doen helaas. Dus dat risico moet je voor lief nemen.

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Ik zeg meestal helemaal niet eens iets terug, ik loop gewoon weg. Als ik moet reageren op iedereen die me vertelt dat ik mijn (oudste) hond alleen maar vals maak door haar op te tillen bij andere honden, wil ik betaald krijgen ook. Veel te veel moeite. Ik knik meestal een beetje dommig en maak me gewoon uit de voeten. Het is bij de meeste mensen ook helemaal geen onwetendheid, natuurlijk geloven ze wel wat ze zeggen, maar ze willen ook helemaal niet iets anders overwegen. Ik heb in het verleden wel eens geprobeerd het gesprek aan te gaan en mijn conclusie is dat het altijd ‘goedbedoeld advies’ is. Of in mijn woorden, bemoeizuchtige betweters. Daar ga ik verder niet eens op in, lekker laten lopen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Bwuh, ik moet hier nog aan wennen hoor.  "

Geloof me, je krijgt vanzelf een dikke huid hp-smile

 

Ik brul ook regelmatig illegale loslopers weg. Van die zogenaamde hij-doet-niks-hoor honden die als een sloopkogel op mijn hond afstormen en er bovenop vliegen om "te spelen". 

 

Nee, moet ik niet hebben. Die honden zijn overigens slimmer dan hun baasjes. De volgende keer maken ze netjes een hele grote boog om ons heen tongue-out

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

Wat maakt dat jouw Fokker kiest voor de combi markies/kooiker? Benieuwd :-)

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Wat maakt dat jouw Fokker kiest voor de combi markies/kooiker? Benieuwd :-) "

Zoals ik het begreep wouden ze het sociale van de markies combineren met het rustige van de kooiker. Maar om heel eerlijk te zijn weet ik het niet meer precies ????

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Hallo leuke mensen van HP,

Graag wil ik iets met jullie delen/advies vragen.
Het gaat om de hondencursus die wij nu volgen.

Vanavond was het echt een drama, zo erg, dat mijn vriend uiteindelijk met tranen in zijn ogen op de parkeerplaats stond.
Wat is er aan de hand?

Eerst volgde wij de puppycursus bij deze hondenschool en daar waren wij over de manier van trainen (positief, black box methode, veel aandacht voor lichaamstaal hond) en over de trainster echt heel erg enthousiast over, ik noem haar even B. De cursus was echt een moment in de week waarin we dingen konden leren, plezier hebben en voor Flux's socialisatie heel erg goed.
Flux, ondanks dat hij erg snel afgeleid is, deed hij tijdens de cursus ook over het algemeen heel goed. Dus na de afronding van de puppycursus gingen wij verder met Gehoorzaamheid 1 (G1). 

Toen kwam de eerste les van G1, deze cursus wordt gegeven door een andere instructrice, ik noem haar even A en laat ik het zo uitdrukken, ik en mijn vriend hebben allebei niet zo'n klik met haar. Daarnaast is op dat tijdstip het hondenveld echt mega druk, met 4 verschillende groepen. Wij hadden Flux nog nooit zo meegemaakt, springen in de riem (we moeten écht een tuigje), piepen (doet ie echt nooit), trillen, helemaal over zijn toeren. Maar het was die avond ook zo druk, andere honden, andere instructrice etc dat we dachten hij moet gewoon even wennen. Ontspanning was er die les echt niet bij, ik was allang blij als Flux gewoon even rustig zat. Tijdens die les bleef de A erop hameren dat we dichter bij de groep moesten komen te staan, maar dat was eigenlijk niet te doen want dan was ie helemaal afgeleid door de andere honden.
Ook de eerste les deed A veel dingen die voor ons niet hielpen maar ik wil ook geen half boek schrijven dus ik sla dat even over. In ieder geval kwamen na de eerste les thuis en zeiden toen meteen dat we ons ook gingen aanmelden voor dogdance, want we wisten dat B deze cursus gaf en we wouden ook ons ontspanningsmoment in de week en weer lol hebben om samen met flux dingen te doen. We gaan nu dus 2 keer in de week naar de hondenschool en de dogdance lessen zijn echt top en zijn voor Flux en ons erg goed om te doen.

Dan terug naar vanavond, vanwege vakantie waren we er de week ervoor niet bij geweest, dus het was voor Flux weer twee geleden op het veld. Gelukkig was het veld nu wel beter verdeeld. Ik zelf was heel erg moe dus ik ging op een bankje zitten om te observeren hoe mijn vriend het deed. 

Het was echt een drama.
Om wat voorbeelden te noemen: wederom moesten we dicht op de groep staan, ik gaf toen aan dat dit voor Flux te moeilijk is, gelukkig mochten we toen wel iets meer afstand houden. Toen moesten we 'volgen', alhoewel ik dit perongelijk soms met Flux hebben geoefend, maar ik noem dat zelf 'naast', werd aan mijn vriend alleen uitleged: aandacht van de hond. Voor hem betekent dit: geen strakke lijn en flux moet om de zo veel tijd contact maken. Mijn vriend denkt dus dat hij de oefening goed heeft uitgevoerd maar A zegt er niks over (terwijl ik zag dat de andere honden 'naast' aan het doen waren en A gaf hun complimenten, mijn vriend kijkt in verwarring naar mij van 'hu wat doen zij dan?' maar staat aan de andere kant van het veld).

Vervolgens kwamen er een oefening die echt te moeilijk is voor Flux, zo moesten we sjallomen rond de andere honden heen, met hééll weinig ruimte. 

Even wat toelichting hierop: Als ik met Flux over straat loop, alsook in het park, oefen ik constant met hem dat hij niet zo maar op iedere hond af mag stormen en aan de lijn is het heel duidelijk: aandacht bij mij en nooit naar andere honden toe, ook niet even snuffelen, gewoon niet. Dit vergde echt wat oefening, trainster B (van de puppycursus) is ook een keer bij ons thuis gekomen omdat het trekken aan de riem zo'n gedoe bleef. Conclusie was: wij waren qua trekken te streng en hem veel te snel en vaak aan het roepen. Sinds haar een op een training waarbij we ook zijn gestart met clicker training gaat het echt super goed en ik ben mega trots op hem. Ook met andere honden, meestal probeer ik de situatie te vermijden maar inmiddels kan er prima een hond aan de andere kant van de straat lopen en dan blijft hij goed bij mij. In het park, kijkt hij eerst naar mij voordat hij naar andere honden rent én als hij met andere honden aan het spelen is en ik roep hem, dan komt hij. Dus in de nu dagelijkse praktijk ben ik mega blij met hoe hij het doet. Maar, hij vind dit echt wel heel erg moeilijk en wil graag, ook op straat naar elke hond toe.

Terug naar het slalommen, de honden stonden dus echt heel dicht op elkaar en ik zag vanaf moment 1, dit kan die niet. Flux was er dus twee weken niet geweest, uberhaupt al helemaal overprikkeld met alles wat daar gebeurt en moet vlak langs die honden heen. Mijn vriend, maakt gebruik van die clicker, maar is hier ook nog geen expert in en klikte een aantal keer op het vekeerde moment terwijl hij flux probeert door die honden heen te wurmen. Op een klein stukje, ik was MEGA trots, kreeg Flux hét wel voor elkaar om netjes mijn vriend te volgen en niet naar de andere hond te rennen. Dus ik steek mijn duim op. Maar dan begint A mijn vriend helemaal uit te kafferen dat hij op het vekeerde moment met de clicker aan de gang ging. Ik begrijp écht niet waarom ze niet gewoon de honden verder uit elkaar zet, dan kan flux het prima opbouwen, maar zo dicht langs honden op een druk veld...enfin, ze leest onze hond gewoon écht niet.

Dan komt de oefening van komen, wederom thuis en in het park etc, flux luistert pérfect, komt altijd, gaat netjes voor je zitten en we kunnen hem aanklikken. Natuurlijk hebben we dit moeten oefenen, vanaf dag 1 en hij is in het begin ook wel eens niet meteen perfect gekomen, maar hij is er nog nooit vandoor gegaan, ook niet bij de puppy cursus toen we dit al eerder deden. A pakt de riem van Flux en Flux, die al over zijn toeren is, is uitzinnig en blijft tegen A op springen.

Owja tips tegen opspringen zouden ook van pas komen, we doen nu al het bezoek hem laten negeren en belonen met bv een koekje als hij laag blijft, ook buiten in het park roep ik meteen: ik ben met hem aan het trainen, negeren! maar niet iedereen luistert + in het begin van de socialisatie, vanwege zijn kooijker genen heb ik hem wel naar alle mensen en honden laten rennen want ik was toen nog vooral heel erg bang een angstige hond te krijgen, dus we dat nu er hard aan het uittrainen maar andere tips zijn nog zeker welkom. 

Maar wat doet A? A gaat hem aanhalen en knuffelen terwijl hij tegen haar opspringt. Ik kon wel gillen. Dus Flux is helemaal met haar bezig, super druk en nul focus. Wat doet A? die zegt ineens tegen mijn vriend, roep hem maar, en laat de riem los. Arjen zit door zijn knieeën, flux rent zijn kant op, ziet de tunnel bij een andere groep (hij is dól op de tunnel) en rent naar de tunnel toe. Om eerlijk te zijn, ik schoot op dat moment enorm in de lach want ik vond hem zo aandoenlijk met zijn enthousiasme voor die tunnel. Vriend roept hem weer en uiteindelijk na een kleine boog komt hij naar hem toe. 

Aan het einde van de les zie ik een gespannen kop bij mijn vriend en vraag of het wel gaat en hij zegt niks.
Vervolgens staan we op de parkeerplaats en hij heeft tranen in zijn ogen en het idee dat hij niet goed is voor Flux en het allemaal verkeerd doet. Ik werd vanbinnen ZO KWAAD. Hij kon hier écht niks aan doen, nee dat klikken was niet handig en ja ineens komt flux niet als je hem roept maar dit kwam ook echt door A. Na eerst geknuffeld en samen nog even rustig dezelfde oefeningen kort te doen op de parkeerplaats waar Flux het meteen allemaal super braaf doet (niet het hier komen hoor, maar volgen/naast en nog wat andere oefeningen die we moesten doen). Ik heb hem gelooflijk uiteindelijk wel echt op het hart kunnen drukken dat hij hier niet echt iets aan kan doen en ook gewoon geen uitleg krijgt over hoe het dan wél moet aanpakken...

Nu is een beetje het dillemma wat ik voel, moeten we wel door gaan met G1? Aan de ene kant vind ik het voor flux wel een goed socialisatie moment en denk ik dat met kleine doelen juist het drukke veld goed kan zijn voor zijn leermoment en aandacht erbij houden. Aan de andere kant voelt de leeromgeving niet veilig en leert Flux nu zelfs verkeerde dingen (zoals ineens niet meer komen bij hier). Wat vinden jullie?

Dogdance blijven we sowieso doen.

Ben benieuwd naar jullie ideeën.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Zo te lezen vinden jij en je vriend en Flux G1 niet zo leuk. Om meerdere redenen: de drukte en geen klik met de instructrice (A). Doggydance gaat wel heel erg goed en dat vinden jullie allemaal leuk.

 

Dus mijn vraag: hoe belangrijk vinden jullie G1 en hoe belangrijk vinden jullie het om dat nu te volgen. Je zou er ook een jaartje mee kunnen wachten? Bovendien denk ik dat Flux ook veel baat heeft bij doggydance en in jullie 'natuurlijke omgeving' gaat het ook allemaal goed. Ik zie de meerwaarde van G1 niet zo in. Het klinkt ook niet per se als 'goede socialisatie'.

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Zo te lezen vinden jij en je vriend en Flux G1 niet zo leuk. Om meerdere redenen: de drukte en geen klik met de instructrice (A). Doggydance gaat wel heel erg goed en dat vinden jullie allemaal leuk.
 
Dus mijn vraag: hoe belangrijk vinden jullie G1 en hoe belangrijk vinden jullie het om dat nu te volgen. Je zou er ook een jaartje mee kunnen wachten? Bovendien denk ik dat Flux ook veel baat heeft bij doggydance en in jullie 'natuurlijke omgeving' gaat het ook allemaal goed. Ik zie de meerwaarde van G1 niet zo in. Het klinkt ook niet per se als 'goede socialisatie'. "

Ja catndog daar zeg je wat,  nog niet bedacht dat deze "socialisatie" misschien helemaal niet helpend is. 

 

Gisteren hadden we weer doggydance met target training en de clicker, hij raakt dan wel heeeel erg gefocust dus ik doe tussendoor ook een beetje stem gebruik. Maar als hij dan eenmaal door heeft wat er van hem wordt verwacht is hij zo trots en blij, ik vind dat het allerleukste moment. Wat bij doggydance ook helpt is dat je tussendoor op een stoel zit, dit geeft hem zijn rust/verwerkingstijd zodat de oefeningen ook veel beter gaan (+ instructrice B leest hem ook veel beter en past in overleg de oefeningen aan).

Wat zijn jullie ervaringen met doggydance?

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Hoi,

 

Ik kom weer even om advies vragen laughing

Flux is nu 6 maanden en zit soms echt in een angstfase. Flux blaft met name als hij angstig is. Eerder omschreef ik al dat mijn tactiek met hem als volgt ging: Flux ziet iets wat hij eng vindt, Flux begint ernaar te blaffen (en hij zakt dan een beetje door zijn voorpoten), ik loop naar het "enge" ding, bv: een zak tuinaarde,  ik blijf zelf heel kalm en laat Flux snuffelen (trek hem niet mee!) Meestal was het daarna wel klaar en heel af en toe moest ik dan door mijn knieën en hem ff gerust stellen. 

 

Tot vandaag, ik liep langs de koeien van de kinderboerderij (soort mini koeien), Flux schrok zich een hoedje en zet het op een blaffen, maar wat ik ook probeerde (zelf rustig blijven, door mijn knieën, afstand nemen, op een bankje in de buurt gaan zitten (toen werd het wel echt minder, ging ook ff snuffelen, schuddenen liggen), tegen hem praten, gedrag negeren,  opdrachtjes geven) hij bleef maar blaffen. En ook echt HARD,  ik vond het echt gênant..uiteindelijk ben ik maar doorgelopen want ik zag niet echt verbetering en hij was zichzelf helemaal aan het vermoeien.

Nu ben ik bang dat het geen succes ervaring was en ik het erger heb gemaakt. 

 

De koeien waren trouwens echt geen seconde onder de indruk, bleven nieuwsgierig naar Flux kijken, herkauwen en in het gras chillen. Dus die deden het wel perfect tongue-out

 

Dus help, wat moet ik de volgende keer doen in zo'n situatie? Want ik verwacht dat met deze beginnende puber dit wel vaker gaat gebeuren. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Wat ik persoonlijk zou doen is gewoon doorlopen. Niet Flux extra confronteren met de situatie die hij blijkbaar spannend vindt door daar maar in de buurt te blijven. Dus rustig blijven, 'kom mee', en doorlopen. Dan hoeft hij niet in die angst te blijven hangen.

 

Mijn hond ging trouwens ook een keer blaffen naar een paard (en hij is van zichzelf helemaal niet zo vocaal). Zo'n groot dier, zoals een paard of een koe, is toch wel heel indrukwekkend.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^