Flux (verhalen en af en toe vragen stellen)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Wat ik persoonlijk zou doen is gewoon doorlopen. Niet Flux extra confronteren met de situatie die hij blijkbaar spannend vindt door daar maar in de buurt te blijven. Dus rustig blijven, 'kom mee', en doorlopen. Dan hoeft hij niet in die angst te blijven hangen.
 
Mijn hond ging trouwens ook een keer blaffen naar een paard (en hij is van zichzelf helemaal niet zo vocaal). Zo'n groot dier, zoals een paard of een koe, is toch wel heel indrukwekkend. "

Ah oké! Ga ik dat doen. 

Ja de grap is dus wel dat "normaal" formaat koeien niet eng zijn (tot nu toe) maar de mini koetjes waren dus wel heel eng. 

 

Dank voor je advies steeds catndog 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Ah oké! Ga ik dat doen. 
Ja de grap is dus wel dat "normaal" formaat koeien niet eng zijn (tot nu toe) maar de mini koetjes waren dus wel heel eng. 
 
Dank voor je advies steeds catndog  "

Graag gedaan. Ik hoop dat het helpt smile

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Ik herken dat gevoel van bang zijn dat je het erger gemaakt hebt als het een keer niet goed gaat wel, ik heb dat ook altijd. Mensen zeiden altijd tegen mij dat ik haar nu ook weer niet zo snel zou verpesten en dat is ook wel wat ik zie. Ik heb met mijn jongste echt wel een aantal keer een moment gehad waarop ik het misschien gewoon niet goed had ingeschat, niet helemaal juist heb aangepakt, en soms zorgt dat ook wel voor een kleine stap achteruit, maar uiteindelijk herstelt ze daar toch elke keer weer van. Wij zijn als baasjes ook niet perfect, we doen het nu eenmaal soms niet zo goed als we achteraf eigenlijk hadden gewild, een beetje pup met een goede basis gaat daar wel veerkrachtig in mee. En volgende keer doen we het beter. Komt wel goed!

 

Ik heb er ook eentje die flink kan blijven hangen in het blaffen naar spannende dingen. Ik loop dan ook altijd weg want op het moment dat ze al in haar tantrum zit valt er geen land meer mee te bezeilen. Eventueel laat ik haar er op grotere afstand als ze gekalmeerd is nog een keer naar kijken. Soms ook niet. Uiteindelijk neemt het blaffen bij haar langzaam wel af als ze iets vaker gezien heeft, ook als ik er niet teveel aandacht aan besteed. Dus ik denk dat dat op zich wel goed advies kan zijn!

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Ik herken dat gevoel van bang zijn dat je het erger gemaakt hebt als het een keer niet goed gaat wel, ik heb dat ook altijd. Mensen zeiden altijd tegen mij dat ik haar nu ook weer niet zo snel zou verpesten en dat is ook wel wat ik zie. Ik heb met mijn jongste echt wel een aantal keer een moment gehad waarop ik het misschien gewoon niet goed had ingeschat, niet helemaal juist heb aangepakt, en soms zorgt dat ook wel voor een kleine stap achteruit, maar uiteindelijk herstelt ze daar toch elke keer weer van. Wij zijn als baasjes ook niet perfect, we doen het nu eenmaal soms niet zo goed als we achteraf eigenlijk hadden gewild, een beetje pup met een goede basis gaat daar wel veerkrachtig in mee. En volgende keer doen we het beter. Komt wel goed!
 
Ik heb er ook eentje die flink kan blijven hangen in het blaffen naar spannende dingen. Ik loop dan ook altijd weg want op het moment dat ze al in haar tantrum zit valt er geen land meer mee te bezeilen. Eventueel laat ik haar er op grotere afstand als ze gekalmeerd is nog een keer naar kijken. Soms ook niet. Uiteindelijk neemt het blaffen bij haar langzaam wel af als ze iets vaker gezien heeft, ook als ik er niet teveel aandacht aan besteed. Dus ik denk dat dat op zich wel goed advies kan zijn! "

Dank voor het hart onder de riem Octavia. Ik herken heel erg het tantrum gevoel met vandaag, hij bleef er idd in hangen. Had dat nog niet eerder gezien maar fijn om te lezen dat andere honden dit ook kunnen hebben. 

Ik ga binnenkort er weer heen maar er nu gewoon langslopen, ben benieuwd wat er dan gebeurt. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Zelf geen ervaring mee maar ik raad je ten zeerste aan om het boek "Blafgedrag van honden" van Turid Rugaas te kopen. 

Ze omschrijft verschillende blaftypen inclusief angstblaffen en hoe je je hond moet trainen om dit probleem op te lossen. Belangrijk: ze legt ook uit wat je precies NIET moet doen in elke situatie. 

N/B: Neen, ik heb geen aandelen (zelfs dat ik het helemaal niet slecht zou vinden, haha!) 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^