Belonen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Aan topicstarter:

Ik ben Van mening dat je afstemd op de hond. Met wat voor die hond werkt. 

 

Geen enkele hond is hetzelfde. Daarnaast heeft in veel gevallen type ras en karakter invloed.

 

En geen enkele methode werkt voor elke hond.

 

Nog niet gesproken over het feit dat er een groot verschil zit tussen het doel met de hond.

 

Een werkhond die in beveiliging of weet ik veel wat ingezet gaat worden. 

 

Gewoon een fijne huishond waarmee naast wandelen activiteiten mee word ondernomen. 

 

Een fijne huishond waarmee fanatiek aan sport word gedaan. 

Een hond die niet echt een onderdeel is van het gezin, maar enkel bedoeld is als waakhond voor huis en eigen terrein. En dezelfde situatie waarbij de hond wel echt onderdeel is van het gezin. 

 

Het hangt af van hond en situatie en wat je wil bereiken, hoe je traint.

 

Het is niet maar 1 methode, 1 manier van belonen etc.

 

Wat wil je met de hond. Wat voor training is daarvoor vereist.

 

Wil je een hond die als een robot naast je loopt en als werk alle commando's direct alaminuut opvolgt. Zonder persoonlijke echte binding met de hond zal jou methode prima zijn. Je kunt je ideeën dan ook beter delen op een forum waar je met alleen werkhonden te maken hebt en die ook als dusdanig worden  ingezet/ingezet gaan worden.

 

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Dutcheye, je bent hier wel een beetje je mening aan het verkondigen alsof het waarheid is, en hoe meer je reageert hoe minder ik het nog eens ben met je. Helemaal na de opmerking of het positief te noemen is als een hond meer onder de indruk is van psychologisch begrenzen dan een fysieke correctie..?? Natuurlijk is dat positief, je bent op dat moment gewoon slimmer dan je hond! Honden zijn meesters in manipulatie, zetten het voor van alles in, en als je het dan hebt over (verkeerd) belonen: negatieve aandacht kan ook zeer belonend werken. Hier een voorbeeld, mijn puber heeft deze week het bestaan van hydrokorrels ontdekt. De eerste 2 keer dat ze zo'n korreltje te pakken had heb ik daar direct op gereageerd (ik wilde namelijk voorkomen dat ze het op at), sindsdien is zo'n korreltje het symbool voor aandacht voor haar. Als ze iets van me wilt en ik negeer haar op dat moment, pakt ze zo'n korreltje en spuugt het uit in mijn blikveld, dat doet ze dus heel bewust om aandacht. Als ik haar fysiek zou corrigeren heeft ze precies wat ze wilt, mijn aandacht, wat ertoe leidt dat dit gedrag in stand wordt gehouden. Daarom als ze nu nog zo'n korrel pakt krijgt ze direct een time out op de gang, zonder dat ik wat zeg of erop in ga. En zij vindt het helemaal niet leuk om eventjes afgezonderd te moeten zijn, ze komt zo nederig en met zoveel respect terug in de woonkamer. Zo zijn er eigenlijk nog veel meer voorbeelden te noemen waarbij negatieve aandacht/fysieke correcties als een beloning kan werken. 

 

In je openingspost heb ik vooral begrepen dat aandacht meer belonend kan werken dan voer, wat ik met je eens ben, maar naarmate het topic vordert lees ik meer dat je verkondigt dat het trainen met voer leidt tot minder respect van de hond, en tot het falen van het opleggen van je wil. Ik denk daarom dat je nog veel te leren hebt. Ontdek eens waar echt samenwerken met je hond toe leidt, ipv dat je deze jouw wil op gaat leggen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dutcheye, waarom reageer je niet op de vraag, wie jij bent en hoe je aan die lappen tekst komt.

Zijn het je eigen verhalen, en zo niet, wie heeft  het dan wel geschreven?

Ben je een hondentrainer of heb je één of andere scholing gehad, of heb jij zoveel ervaring dat je er nu zoveel van af denkt te weten?

Zolang je op deze vraag niet wilt antwoorden, dat is toch raar.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Dutcheye, je bent hier wel een beetje je mening aan het verkondigen alsof het waarheid is, en hoe meer je reageert hoe minder ik het nog eens ben met je. Helemaal na de opmerking of het positief te noemen is als een hond meer onder de indruk is van psychologisch begrenzen dan een fysieke correctie..?? Natuurlijk is dat positief, je bent op dat moment gewoon slimmer dan je hond! Honden zijn meesters in manipulatie, zetten het voor van alles in, en als je het dan hebt over (verkeerd) belonen: negatieve aandacht kan ook zeer belonend werken. Hier een voorbeeld, mijn puber heeft deze week het bestaan van hydrokorrels ontdekt. De eerste 2 keer dat ze zo'n korreltje te pakken had heb ik daar direct op gereageerd (ik wilde namelijk voorkomen dat ze het op at), sindsdien is zo'n korreltje het symbool voor aandacht voor haar. Als ze iets van me wilt en ik negeer haar op dat moment, pakt ze zo'n korreltje en spuugt het uit in mijn blikveld, dat doet ze dus heel bewust om aandacht. Als ik haar fysiek zou corrigeren heeft ze precies wat ze wilt, mijn aandacht, wat ertoe leidt dat dit gedrag in stand wordt gehouden. Daarom als ze nu nog zo'n korrel pakt krijgt ze direct een time out op de gang, zonder dat ik wat zeg of erop in ga. En zij vindt het helemaal niet leuk om eventjes afgezonderd te moeten zijn, ze komt zo nederig en met zoveel respect terug in de woonkamer. Zo zijn er eigenlijk nog veel meer voorbeelden te noemen waarbij negatieve aandacht/fysieke correcties als een beloning kan werken. 
 

Ik moest hier zo om lachen. Zulke draken heb ik dus ook. En dan waren ze ook nog alle drie best anders. Ik heb nooit 1 opvoed methode op al mijn honden kunnen plakken. Opvoeden is vaak kijken wat werkt, fouten maken en bijsturen. En goed kijken naar het individu. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik train mijn hond niet, mijn hond traint mij....

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

"   "

Als dit is hoe jij denkt over het trainen van een KNPV hond / inzetbare diensthond, de africhting voor sport of praktijk of het trainen van welke andere hond, dan heb je nog veel te leren over hoe honden werken. 

 

Met onze seminar's proberen wij heel hard om mensen te laten zien dat het ook anders kan en hierbij komen we, vooral in de africhting, heel veel mensen tegen die zo denken als jij. Gelukkig zien ze aan het eind stuk voor stuk in dat het inderdaad ook anders kan zonder harde fysieke correctie en in veruit de meeste gevallen zijn problemen zelfs te verhelpen zonder welke fysieke correctie dan ook.

 

En mijn honden lossen met een commando na een praktijk inzet ondanks een heftig gevecht nog steeds net zo goed als ze op het veld doen dus respect hebben ze zeker voor me, maar geen angst.

honden page profiel OctaviaOctavia

Hier gaan er ook zoveel beloningen doorheen dat ik er (onder andere) haar voer voor gebruik. Veel verschillende beloningen ook, tubes paté, smeerkaas, voer, worstjes… Als het een saai begint te worden sta ik met het volgende klaar. Ik heb geen moment het idee dat mijn hond minder graag voor me aan de slag gaat omdat ze met voer wordt getraind, integendeel. Ik heb ook geen moment het idee dat ze steeds om meer beloningen vraagt om een oefening uit te voeren, ik weet niet hoe dat met de gemiddelde hond zit, maar zo zit die van mij in elk geval niet in elkaar. Als ik het idee heb dat een oefening goed genoeg bevestigd is, blijft de beloning steeds vaker uit en ze doet het nog steeds even graag.

 

Ik krijg regelmatig te horen van mensen die ons voorbijlopen en mij met een beloning in mijn hand zien “oh, maar zo kan ik het ook”. Oké, prima toch? Doe het maar. Het werkt als een tierelier en ik heb nooit gemerkt dat ik er een minder werkwillige hond van kreeg, ik geloof niet dat je hond met voer belonen iets is om je voor te moeten schamen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is het niet zo dat hondenscholen juist belonen de hond met iets lekkers ?    Als de hond het goed doet ?  Ben eens gaan kijken in Nieuw Amsterdam, daar is een hondenschool met een cursus...fijn aan de lijn...daar wordt en binnen en buiten getraind, en daar is belonen met een voer juist aan te bevelen wat ik daar zag....

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Zou Dutcheye niet gewoon aan het trollen zijn? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zou Dutcheye niet gewoon aan het trollen zijn?  "

Zou zeker kunnen, degene reageerd amper op iemand.....alleen hele lappen teksten.

honden page profiel DagmarDagmar

" Zou Dutcheye niet gewoon aan het trollen zijn?  "

Nu staat er een foto van een hond met een apportblok met nagels door geklopt op zijn profiel. Sorry hoor, maar ik ben al voor veel minder geband sealed

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Nu staat er een foto van een hond met een apportblok met nagels door geklopt op zijn profiel. Sorry hoor, maar ik ben al voor veel minder geband  "

Bizar.. Mijn foto's zijn verwijderd alleen omdat mijn hond er met pakwerker op stond.

 

Dat je zo kan omgaan met je honden.

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Bizar.. Mijn foto's zijn verwijderd alleen omdat mijn hond er met pakwerker op stond.
 
Dat je zo kan omgaan met je honden.
  "

Ja, dat bedoel ik dus. Ik had verwacht dat er een ban gedaan ging zijn nadat er letterlijk geadviseerd werd om te slaan op je hond, maar dat was dus ook niet zo.

Bizar.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^