Marley heeft iemand gebeten... ik weet het niet meer nu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Hij heeft de kat ook een keer te pakken gehad zei je. Was er toen ook een speeltje of kluifje in het spel?
Het zou inderdaad prettig zijn als Marley kan wennen aan de bench. Op die manier kun je daar altijd zijn snack geven en kan ook de kat niet te dicht in de buurt komen.
Bij ons staat de grote bench in de hoek van de kamer, met een donker kleed eroverheen, en middels een houten plank bovenop de bench hebben we hem zo in gebruik dat het een onderdeel van de kamer is (planten erop e.d.)
We hebben er 2, Glory krijgt daar haar eten in en soms gaan de honden er even in als bijvoorbeeld mensen in huis moeten zijn die honden heel eng vinden.
Chara moest er eerst niets van weten, die zette het op een gillen. We hebben dat vervolgens laten gaan en niet gepushed, op een bepaald moment is ze er zelf gebruik van gaan maken maar hebben we de eerste keren niet deurtje dicht gedaan.  Later wel, nadat we dan ook wat voerbeloning erin hadden gegooid.
**
Vertrouwen weg dat herken ik. Na meermaals gespannen situaties en conflicten met andere honden en mijn eerste hond had ik geen vertrouwen meer in los vreemd hond contact. Ook ik liep op eieren en tot het panische toe vermeed ik alles, wat de situatie er niet beter op maakte, we liepen zo gespannen als een veer rond. Pas na maanden en een heel confronterend gesprek met iemand (ik liep in tranen omdat voor de zoveelste keer loslopende honden met een grote smoel op mijn honden afkwamen  zetten en had er totaal geen lol of zin meer in op die manier) Die man zei, wat wil je nou kijk naar je honden, is er nu wat gebeurd? Nee, omdat je domweg wél de controle over ze hebt, als jij niet wilt of kunt zien dat ze jou adoreren maar dat je als een gespannen veer telkens op pad gaat, dan kun je ze inderdaad maar beter weg doen. "Verander je houding, vertrouw op je honden en jij weet prima hun signalen te herkennen waardoor je gewoon normaal je wandelingen weer kunt doen zonder dat er wat gebeurd!, pak je regie weer terug!"
Toen moest ik nog harder janken whaha. Maar hij had wel gelijk. En nee, ik wilde ze absoluut niet kwijt maar net als jij moest ik voorkomen dat er meer incidenten konden komen, en mijn honden vielen dan niet zelf andere honden lastig, maar werden wel fel als ze lastig gevallen werden en dat kon op meldingen gevaarlijke hond komen te staan bij wijkagent, die dreiging had ik namelijk als zwaard van Damocles boven mijn hoofd hangen.
**
Nog een vraag. De verandering van blik in de ogen waardoor jij niet verder durft met uitvoering van wat je wilt van Marley op dat moment. Staat jouw vriend daar ook zo in, of kan hij het beter omzeilen waardoor het geen conflict wordt? Ik krijg het idee dat je dus bang bent dat Marley ook niet zal schromen om jou te bijten. Kan GT daar jou in bijstaan, en handvatten geven. Want Pascal merkt terecht op dat als hij dingen claimt, wellicht de bench ook een ding kan gaan worden, en krijg je het issue in huis. "

Zo te horen snap je precies hoe ik me nu voel haha. Ik loop ook heel gespannen rond en heb het gevoel de controle echt kwijt te zijn. Mijn vriend staat er heel anders in. Hij gaat niet ' door ' als Marley gromt. Maar trekt wel duidelijke grenzen en is ook zeker niet bang voor hem. Ik houd dezelfde grenzen aan, maar volgens mij vriend is mijn manier van handelen erg onzeker. Soms zeg ik "pas op hoor nu wordt hij boos" , en vervolgens gebeurt er niks. Hij vertrouwt Marley hij heeft er ook vertrouwen in dat hij de signalen goed oppikt. Ik heb persoonlijk wel het gevoel dat Marley mij ook zou kunnen bijten inderdaad en dat zorgt voor spanning. Hier moet ik ook zeker aan werken met de GT. We dachten onder andere aan een leuke cursus volgen om de band te versterken en in huis ook oefenen met lichaamshouding, stem etc.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat ontzettend goed dat je even alleen met hem bent weg geweest.

Met duidelijke regels voor iedereen komt het goed, sommige honden hebben dat gewoon nodig.

Suc6 hoor!

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Wat een mooie update.

Ik hoop dat jullie met de tijd het vertrouwen in elkaar weten terug te winnen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Zo te horen snap je precies hoe ik me nu voel haha. Ik loop ook heel gespannen rond en heb het gevoel de controle echt kwijt te zijn. Mijn vriend staat er heel anders in. Hij gaat niet ' door ' als Marley gromt. Maar trekt wel duidelijke grenzen en is ook zeker niet bang voor hem. Ik houd dezelfde grenzen aan, maar volgens mij vriend is mijn manier van handelen erg onzeker. Soms zeg ik "pas op hoor nu wordt hij boos" , en vervolgens gebeurt er niks. Hij vertrouwt Marley hij heeft er ook vertrouwen in dat hij de signalen goed oppikt. Ik heb persoonlijk wel het gevoel dat Marley mij ook zou kunnen bijten inderdaad en dat zorgt voor spanning. Hier moet ik ook zeker aan werken met de GT. We dachten onder andere aan een leuke cursus volgen om de band te versterken en in huis ook oefenen met lichaamshouding, stem etc. "

En dit is een stukje wat zo moeilijk is. Zo te lezen is de hond erg hond en is dat misschien voor jou nog het allermoeilijkst. 

Ik heb dit thuis ook, alleen dan omgekeerd. Ik zie dus nooit slecht gedrag van mijn hond, hij is soms links en rechts baldadig (enorme puber) maar dat is het. Hij ligt letterlijk een half uur op zijn rug met zijn kop in mijn schoot zodat ik mondhygiënist kan spelen. Bij mijn man gromt hij voor van alles en kan niets. Bezitsagressie, grommen als hij langs loopt als hij eet, zelf bepalen wanneer hij wat doet dus niet doen als mijn man het vraagt (en dan gaan grommen dus wegjagen) en al dat soort. Doet hij niet als ik er bij ben trouwens. Dan houdt hij dat mooie gezichtje vast haha. 

Mijn man is niet bang voor hem maar wordt wel onzeker van zijn gedrag. Waarom doet hij dit? Is er iets? (En blijft verder ook heel lief). En dan kan meneer net zijn kleine honden teentje langs die grens halen en hem dus iets verleggen. 

Honden ruiken en voelen deze energie. De meeste honden doen daar niets mee, anderen zijn er iets gevoeliger voor en willen meer bevestiging. Er mag vanuit jou best een lijn getrokken worden. Tot hier en niet verder. 

Dat houdt niet in dat je hem hoeft te herplaatsen of te slaan maar je doet alles voor die hond. Tijd dat hij daar ook een beetje respect voor heeft. Vaak als je die mindset alleen al aanneemt is dat al genoeg. Dat geeft jou wat zelfvertrouwen terug en hem de lijn waar hij zo te lezen wel behoefte aan heeft. Hoe lief het ook is, knuffelen is mensen taal. Ik zou zelf toch ook iets van assertiviteitstraining gaan doen. 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Agressief naar 1 bepaalde hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^