Budget alternatieven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Het zou mijn keuze echt niet zijn. Eigenlijk voer je nu van zowel brok als kvv het 'slechtste van het slechtste' prima om er bij te geven, maar niet als hoofdvoeding.  "

Ben het wel eens met je.

Dan maar een goede brok als goede kvv te duur is.

honden page profiel StaffordStafford

" Het zou mijn keuze echt niet zijn. Eigenlijk voer je nu van zowel brok als kvv het 'slechtste van het slechtste' prima om er bij te geven, maar niet als hoofdvoeding.  "

Ik snap je reactie maar qua brokken doet Toby het niet goed op de 'zogezegde' premium graanvrije brokken zoals orijen acana wolf of wilderness en persbrokken. De brokken die tot nu toe het beste bevallen zijn de 'dierenartsmerken' dus hills, proplan royal canin en die vind ik qua samenstelling niet zo verschillende samenstelling van de aldibrokken. 

Het is een proef en als ik zie dat Toby het er niet goed op doet pas ik zijn dieet weer aan.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Zou zelf nooit persoonlijk voor een supermarkt brok kiezen gezien het vooral vulmiddel en rommel is ipv “echt vlees”.
Soms moet je natuur roeien met de riemen die je hebt.
maar denk dat er voor een goedkopere prijs echt wel redelijke brokken zijn.
 
hier zijn we ook veranderd naar een brok die wat goedkoper was scheelde €30 euro. Maar wel nog met goede ingrediënten etc, vindt hiernaar kijken zelf wel belangrijk. "

Ik heb twee keer met duurdere brokken van de dierenspeciaalzaak gehad dat m'n hond(en) ze niet moesten / er ziek van werden. De eerste keer was dat met een hond die op z'n laatste dagen liep. Toen me dat jaren later weer gebeurde en toen met m'n huidige hond was voor mij niet langer het prijskaartje/merk leidend.

Een merk kan heel veel geld en moeite steken in marketing maar ik heb liever dat ze zorgen voor goede kwaliteiscontrole

Nu eet ik zelf low carb dus alleen groente en vlees en daar eet ze ook altijd van mee dus ik maak me geen zorgen dat ze iets te kort zou komen en hoeveel ze kakt maakt me sowieso niks uit smile

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Ik heb twee keer met duurdere brokken van de dierenspeciaalzaak gehad dat m'n hond(en) ze niet moesten / er ziek van werden. De eerste keer was dat met een hond die op z'n laatste dagen liep. Toen me dat jaren later weer gebeurde en toen met m'n huidige hond was voor mij niet langer het prijskaartje/merk leidend.
Een merk kan heel veel geld en moeite steken in marketing maar ik heb liever dat ze zorgen voor goede kwaliteiscontrole
Nu eet ik zelf low carb dus alleen groente en vlees en daar eet ze ook altijd van mee dus ik maak me geen zorgen dat ze iets te kort zou komen en hoeveel ze kakt maakt me sowieso niks uit "

Dat kan natuurlijk verschilt per hond. Hier kan ze sws niks met dierlijk eiwit verdragen.

 

maar over het algemeen zijn supermarkt brokken gewoon vaak vulmiddel en rommel en heb je er veel van nodig in mijn ervaring.

 

kan je beter iets meer neerleggen vind ik. 
maar eens indd dat je liever kiest voor een brok met goede kwaliteitscontrole hoor. 

naja veel kak is niet altijd goed maar eigen keuze toch als het jou niks uitmaakt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ook supermarkt eten voor de hond is onderhevig aan een controle, er is niets mis mee.....en als een hond het er goed op doet maakt het helemaal niets uit, kijk naar de vacht de energie de drollen die er uit komen...er zijn honden die op het duurste eten van een fabrikant het slecht er op doen, zegt niets dus, kijk naar je hond ...vroeger aten de honden met de pot mee, werkhonden kregen een lap pens en een brood, meer niet, schep gistocal erover heen en ze werden gezond oud....tegenwoordig zie je steeds meer honden met allergieen en problemen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik snap je reactie maar qua brokken doet Toby het niet goed op de 'zogezegde' premium graanvrije brokken zoals orijen acana wolf of wilderness en persbrokken. De brokken die tot nu toe het beste bevallen zijn de 'dierenartsmerken' dus hills, proplan royal canin en die vind ik qua samenstelling niet zo verschillende samenstelling van de aldibrokken. 
Het is een proef en als ik zie dat Toby het er niet goed op doet pas ik zijn dieet weer aan. "

Orijen , acana, bevatten te veel eiwitten en daar doen veel honden het niet goed op. De da. Brokken bevatten normale percentages eiwitten, rond de 22 procent.

Er zijn geen slechte brokken in nederland, brokken moeten voldoen aan minimale eisen. Wel kan de goedkopere brok vol zitten met geur, kleur, smaakstoffen en antioxidanten. En dat hoeft niet op de verpakking te staan, maar kan al in de grondstoffen zitten. Voegt de fabrikant het zelf niet toe, dan mag er op de verpakking staan, zonder toegevoegde enzv. Eigenlijk zegt dat dus niets

omdat je geen zicht hebt op wat er in de grondstoffen zit.

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Qua voer heb ik het geluk dat ze vrij weinig nodig heeft. Ik redde het met 30 euro per maand in KVV en barf, laatste keer was ik iets meer dan 35 euro kwijt dus het is ook wel duurder geworden.

Ik ben wel gaan besparen op snoepjes voor trainingen. Ik koop gewoon een klein zakje hoge kwaliteit kattenbrokjes. De hond is er dol op en de brokjes zijn lekker klein van formaat. Bij de dierenarts gaven ze ook kattenbrokjes als beloning en dat kon volgens hun absoluut geen kwaad. 

Ik droog ook nog zelf trainers maar door de kattenbrokjes kan dat wat minderen en dat scheelt toch best wel wat geld.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Horslyx Mobility likblokje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^