Siba inu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leenleen

Ik beval in november, maar ik heb een shiba inu van 8maanden. Die nogal heftig kan springen en krabben als er mensen binnenkomen. Ik wil natuurlijk niet dat hij zo gaat doen als ik thuis kom met het kindje. Wat moet ik doen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Neem een paar privé lessen bij een hondenschool.

Die zien jou en je hond samen en kunnen gericht tips geven.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nu alvast beginnen met dit af te leren.  Dus NEE, jezelf omdraaien of de hond een knietje geven als hij springt.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

War voer strooien ,baby hoog houden en je stem gebruiken .

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kijk uit met knietje geven, als je knie verkeerd terecht komt, is de kans op beschadiging van de hond. groot . Ook niet op teentjes trappen, die breken acuut.

Wat Heleen zegt, nu al starten , ook visite brokjes in de hand geven bij de voordeur en die laten strooien. Ga oefenen met binnenkomen en strooien.

Succes.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je kan nu ook starten met de oefening laag of grond. Neem een krukje bv. Zo,n opstapje waar de voorpoten van je hond makkelijk opkunnen. Je lokt de hond met een brokje die je boven het krukje houdt met de voorpoten op het krukje. Woordje is op., lukt dat, dan zak je met het brokje naar de grond, de hond volgt je hand en je zegt gelijk laag.

Als je dit een paar keer gedaan hebt, laat je je hand wat minder dicht bij de grond en zegt laag, braaf, brokje er in.

Vervolgens ga je steeds rechter staan voor je laag zegt , gaat je hond met de poten op de grond dan laat je het brokje vallen, laag is aangeleer. Dan ga je het gebruiken bij opspringen, hond springt op, je zegt laag, en laat brokje vallen.

Let wel op, als je staat, zorg dat je hond het brokje niet ziet, en houdt het zeker  niet boven zijn hoofd, dan zal hij nooit laag gaan,

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Misschien heb je hier wat aan? https://www.youtube.com/watch?v=vDarHoeN4eo en https://www.youtube.com/watch?v=QdMzn412beo of deze https://www.youtube.com/watch?v=IAXb4G_jXi4 laatste vind echt hilarisch lol. Vaak zijn honden best zachtaardig met baby's, alleen als ze gaan kruipen wordt het opletten geblazen.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" de hond een knietje geven als hij springt. "

 

Of een aanloop en een trap tegen zijn ribben? Maar, echt serieus? Het is inmiddels 2022 en fysieke correcties zijn echt niet meer van deze tijd.

 

" Je kan nu ook starten met de oefening laag of grond. Neem een krukje bv. Zo,n opstapje waar de voorpoten van je hond makkelijk opkunnen. Je lokt de hond met een brokje die je boven het krukje houdt met de voorpoten op het krukje. Woordje is op., lukt dat, dan zak je met het brokje naar de grond, de hond volgt je hand en je zegt gelijk laag.
Als je dit een paar keer gedaan hebt, laat je je hand wat minder dicht bij de grond en zegt laag, braaf, brokje er in.
Vervolgens ga je steeds rechter staan voor je laag zegt , gaat je hond met de poten op de grond dan laat je het brokje vallen, laag is aangeleer. Dan ga je het gebruiken bij opspringen, hond springt op, je zegt laag, en laat brokje vallen.
Let wel op, als je staat, zorg dat je hond het brokje niet ziet, en houdt het zeker  niet boven zijn hoofd, dan zal hij nooit laag gaan, "

 

Dit is een stuk vriendelijkere manier.

 

Ik heb de filmpjes die Anouk deelt niet gekeken, maar over het algemeen zijn de suggesties van Victoria Stillwell wel nuttig.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 8 maanden, je hond kent jou al door en door, en je hebt zeker al wat aan je hond geleerd...wat je ook kan doen is....niet achteruit stappen als je hond tegen je op wilt springen, want dan krijg je hond de ruimte, naar de hond toe stappen en je hand plat voor de hond houden, en laag...oefen dat maar eens.....beloon de hond.....als je hond je wilt begroeten stappen de meesten achter uit..en dan krijgt de hond de ruimte om op te springen...je kan ook de hond corrigeren door de hond direct te laten zitten en dan belonen...en dat kan je nog goed oefenen voor je bevalt....LEEN...oefenen met een kussen in je armen....je komt binnen....en je hond komt op je af....niet achteruit stappen...een arm vrij houden, je hand plat voor de hond,  laag....als dat niet lukt...zit, je hond weet wat dat is ?    en zorg dat je een beloning in je handen al hebt, zo kan je het oefenen voor het zover is dat je je baby in je handen hebt, en zorg dat je even iemand bij je hebt..

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

"  8 maanden, je hond kent jou al door en door, en je hebt zeker al wat aan je hond geleerd...wat je ook kan doen is....niet achteruit stappen als je hond tegen je op wilt springen, want dan krijg je hond de ruimte, naar de hond toe stappen en je hand plat voor de hond houden, en laag...oefen dat maar eens.....beloon de hond.....als je hond je wilt begroeten stappen de meesten achter uit..en dan krijgt de hond de ruimte om op te springen...je kan ook de hond corrigeren door de hond direct te laten zitten en dan belonen...en dat kan je nog goed oefenen voor je bevalt.... "

Zo doe ik het ook, en het lukt, maar er is één probleempje: ik denk dat de hond zich dan zodanig moet inhouden dat de opwinding zich op een andere manier uit, ze plast namelijk heel vaak op het moment dat ze zo gaat zitten bij een begroeting.

Nu, alles beter dan opspringen, al helemaal bij iemand met een baby in de armen. Dat plassen zal naarmate ze ouder worden ook wel verminderen zeker?

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marie, dat zijn wat deemoedsplasjes, onderdanigheids plasjes, heeft niets met zinderlijkheid te maken, gaat over met het ouder worden, uitlaten van te voren...neem de hond eerst mee naar buiten, probeer om even de hond te negeren, desnoods even de tuin in, zodat het niet binnen gebeurd.......en begroet je hond dan.....heus het gaat over die deemoedsplasjes....en beloon de hond, heb ik hier ook gedaan, nu is het zo als er bezoek komt, loopt ze al naar de keuken waar haar snoeptrommel staat, gaat zitten en ik beloon dr....nou is mijn hond al volwassen...maar ook zij heeft het gedaan, en een zware hond kan je niet tegen je aan laten springen, en zeker niet als je wat in je armen hebt..wees daarin heel conseqwent...en heus een jonge hond is echt leergierig...en zeker als je vriendelijk blijft en beloon als het goed gaat..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^