Ontdooien kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Buddy43Buddy43

Onze pup van bijna 7 maanden eet sinds een tijd volledig kvv. Ik heb dit per portie in de vriezer. Nu merk ik dat als ik de dag ervoor het vlees uit de vriezer pak, het de volgende ochtend nog een beetje bevroren is (ligt in de koelkast in bakje). Gisteren al rond 12 uur uit de vriezer gehaald maar vanmorgen nog steeds bevroren. Ik heb het dus nog een hele tijd uit laten liggen voordat ik het aan hem gegeven heb. Hebben jullie tips. De avond ervoor het al buiten de koelkast leggen durf ik ook niet. Mijn man heeft nu de koelkast iets minder koud gezet. Mag je de ergste kou er af halen in de magnetron bijvoorbeeld? 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Gewoon ontdooien op het aanrecht, kan geen kwaad. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Dan staat de koelkast inderdaad iets te koud, haha

Je kan inderdaad de stand aanpassen, maar je kan ook de kvv voor bv donderdagochtend op dinsdagavond uit de vriezer halen. Dan is het nog niet bedorven, mocht je daar bang voor zijn.

In ieder geval niet ontdooien in de magnetron. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Gewoon ontdooien op het aanrecht, kan geen kwaad.  "

Laat jij kvv een hele nacht op het aanrecht ontdooien dan?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Laat jij kvv een hele nacht op het aanrecht ontdooien dan? "

Ja hoor, of in de garage in een bakkie.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Je kunt het gewoon de avond van te voren uit de vriezer halen en het buiten de koelkast ontdooien. Ik heb hun barf van vandaag er gisteravond rond n uur of 22.00 u uitgehaald en vanmorgen rond 06.30 gegeven. In een goed afgesloten bak kan dat echt geen kwaad. 

honden page profiel Buddy43Buddy43

Bedankt voor jullie reacties. Ik ben wat kvv betreft nog heel onbekend hp-wink. En wil alles zo goed mogelijk doen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Pas wel op in de extreme hitte en misschien dat daarom je koelkast ook wel veel harder aan het werken is. Mag wel niet volgens de voedsel regels maar als je het in een bakje op de bovenste plank legt in je koelkast? Dan moet het zeker wel ontdooit zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik ontdooi het in de koeling, en savonds laat in de tupperwahr eruit voor de volgende ochtend.....

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind in de koelkast ontdooien ook steeds zo'n gedoe. Ik haal dus gewoon 's morgens uit wat ik 's avonds geef en 's avonds wat ik 's middags geef. Dat ontdooit gewoon boven op de vriezer. 

Het restje van 's avonds (dan is er altijd een klein overschotje) gaat wel in de koelkast om 's morgens dan te geven.

 

Overigens, nee, ontdooien in de microgolf zou ik niet doen.

honden page profiel BlondieBlondie

Hier leggen we het in de verpakking in de magnetron de avond voor gebruik, maar die zetten we niet aan. We kunnen niets op aanrecht laten staan anders wordt het opgevreten.

We voeren 2x per dag, de andere rol gaat wel gewoon in de koelkast in een afgesloten bak en is dan in de avond wel gewoon ontdooid.

Bij vergeten of te koud nog leggen we vlees in de verpakking in lauwwarm water in de gootsteen, dan ontdooid het ook sneller maar gaart het niet.

honden page profiel RJRJ

" Onze pup van bijna 7 maanden eet sinds een tijd volledig kvv. Ik heb dit per portie in de vriezer. Nu merk ik dat als ik de dag ervoor het vlees uit de vriezer pak, het de volgende ochtend nog een beetje bevroren is (ligt in de koelkast in bakje). Gisteren al rond 12 uur uit de vriezer gehaald maar vanmorgen nog steeds bevroren. Ik heb het dus nog een hele tijd uit laten liggen voordat ik het aan hem gegeven heb. Hebben jullie tips. De avond ervoor het al buiten de koelkast leggen durf ik ook niet. Mijn man heeft nu de koelkast iets minder koud gezet. Mag je de ergste kou er af halen in de magnetron bijvoorbeeld?  "

zoals wij het doen,

 

24uur van te voren halen we een worst uit de vriezer en zetten in een afgesloten bak in de koelkast,

zit er de volgende dag nog een beetje ijs in? wij doen de juiste hoeveelheid in de voerbak en zetten de bak in de gootsteen wat wij vullen met heet water,  afhankelijk van de hoeveelheid is het vlees 8 tot 10 minuten later op de juiste temperatuur, als de kou er niet uit is gaat onze hond aan de dunne    dus dit is voor ons een mooie oplossing, laten ontdooien op het aanrecht met warm weer zou ik ondanks wat er hier word gezegd niet doen....

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne

honden foto van Eggermont Katelijne

Ik haal de burgertjes voor Indy s avonds uit de vriezer.Als er s morgends nog wat ijs op zit,sprenkel ik wat warm water erover,en doe ze in kleine stukjes.Zo ontdooit.

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Gewoon de avond tevoren op het aanrecht zetten, dan is het de volgende ochtend ontdooid. Wel in een extra bakje zetten voor eventueel lekvocht. Ook in de koelkast staat hier het vleesbakje in een extra bak vanwege eventuele salmonella. Het lekvocht kan dan bv niet in de groentelade komen.

honden page profiel RJRJ

bewaren in een afgesloten bak in de koelkast is de meest veilige manier van ontdooien / bewaren....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" bewaren in een afgesloten bak in de koelkast is de meest veilige manier van ontdooien / bewaren.... "

Zo doe ik het ook.....ik ontdooi altijd eerst in de koelkasT in een aparte bak.....

honden page profiel Buddy43Buddy43

Nu met de hitte ga ik het gewoon eerder in de koelkast leggen. De hele nacht op aanrecht vind ik geen fijn idee. In garage kan hier niks van eten bewaard worden, dan vreten de muizen het op... Ik ontdooi het ook in een afgesloten bakje, die alleen voor de hond gebruikt worden. Zo zouden wij er niet ziek van worden als het goed is. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik zetten het gewoon de avond van te voren op het aanrecht, op het moment dat ik naar bed ging. 

 

Nog nooit geen probleem gehad dat het bedorven was, ook niet tijdens de warme dagen die wij afgelopen weken gehad hebben 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik leg het in de wasbak, als er dan een lekke verpakking bij zit (gebeurt regelmatig) kan ik het zo wegspoelen. Dobber doet ongeveer 3 dagen over een rol van 1 kilo, maar kan me niet herinneren dat ik ooit problemen heb gehad met bedorven vlees o.i.d. door het buiten de koelkast te ontdooien.

 

Als ik het vergeten ben, doe ik bij uitzondering het vlees wel eens in de magnetron op ontdooien, maar haal het er dan uit als het nog wat bevroren is. Ik meng het dan met warm water, zodat het allemaal is ontdooit. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Van mij hoeft niets ieder doet het op zijn eigen manier maar hier wat advies.......

Hoe lang mag KVV in koelkast?
 
Als het vlees eenmaal ontdooid is, bewaart u het in de koelkast in een lekdichte bewaarbak. Het ontdooide vlees blijft ongeveer 36 uur goed. Wij adviseren met 2 lekdichte bewaarbakken te werken, 1 bak om in te ontdooien en 1 bak om het ontdooide vlees in te bewaren.        wanneer het vlees is ontdooid haal je het voor etenstijd een uur eerder uit de koelkast zo kan je de hond het voeren op kamertemperatuur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Bron.....Voerwijzer...           

Gebruiksaanwijzing rauw voer


Laatst bijgewerkt: 21 november, 2020

Het voeren van rauw voer is eigenlijk heel simpel. Rauw voer wordt ook wel kvv benoemd, dat staat voor kant-en-klaar-versvoer, het is dus al kant en klaar!

Hoe werkt het?
1. Bewaar het voer in de vriezer.
2. Verdeel het voer in porties van de juiste hoeveelheden voor je dier, door het te zagen of deels te laten ontdooien en dan te snijden.
3. Haal de dag vantevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in de koelkast om te ontdooien.
4. Voordat je de maaltijd geeft, laat je deze even op temperatuur komen buiten de koelkast. Dit hoeft niet perse, maar voor veel honden en zeker voor katten wel prettiger.

Overstappen van brok naar vers
Voor veel honden is de overstap simpel en kan dit zonder problemen in een keer. Voor sommige honden is het wat lastiger, als ze bijvoorbeeld gevoelige darmen hebben. Voor deze honden wordt vaak aangeraden om te laten wennen aan rauw vlees, door in het begin er wat kokend water overheen te gooien. Let er dan wel op dat het bot goed gemalen is en er geen stukken bot inzitten, want verhit bot kan scherp en lastig verteerbaar worden.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

 Ik begrijp die lekke verpakking niet zo goed...ik haal het uit de vriezer en doe het direct in een tupperwahr bak in de koelkkast, daar ondooi ik het, geen lekke verpakking dan toch...en als het ontdooit is even een half uur uit de koelkast voor de hond het eet..

Volgende forumvraag: Diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^