Ehrlichia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MloedyMloedy

Hallo,

Wij hebben nu een jaar een hondje uit Roemenië. We hebben haar geadopteerd toen ze 8 maanden jong was. Vanaf het begin had ze al steeds prutjes in haar ogen. Na een maand werd haar ontlasting iets zachter en ontdekten we dat het giardia was. Dit liet zich ondanks alle maatregelen niet definitief bestrijden en het kwam steeds weer terug. Na haar bloed uitgebreid op alle mediterrane ziektes te hebben getest kwam er uit dat er antistoffen van de tekenziekte ehrlichia in haar bloed zaten. Omdat ze er vermoedelijk al lang mee liep hebben we haar een kuur van 6 weken Doxybactin gegeven. Ze heeft al die tijd geen giardia meer gehad (en ook al een poos daarvoor). Ze ging van 17 kilo naar 21,5 en haar oogjes waren eindelijk niet meer rood en vol prut. Helaas een maand na de kuur beginnen ze weer te prutten. Ik denk dat de ehrlichia zich nog niet heeft laten uitroeien en mijn behandelende dierenarts kan ik pas woensdag spreken. Antistoffen blijven 6
tot 9 maanden aanwezig in het bloed dus testen of ze het heeft heeft nog geen zin. Voor nu gaat ze alvast aan de doxybactin want elke dag worden haar ogen erger en ik wil niet dat haar weerstand zo laag wordt dat ze weer giardia oploopt. Giardia in huis is namelijk echt de hel. Bovendien komt het hondje van mijn ouders hier binnenkort noodgedwongen logeren ivm omstandigheden. Wil niet dat zij het ook krijgt.

Mensen die ervaring hebben met terugkerende ehrlichia? Ik heb naar een gespecialiseerde kliniek gebeld en wil daar een telefonisch consult laten doen. Puck kan namelijk nog niet ver in de auto ivm wagenziekte (dit oefenen we succesvol met kleine muizenstapjes). Dit wil ik samen met mijn dierenarts afspreken maar wacht eerst zijn advies af van woensdag.

Sorry voor het lange verhaal maar ik moest dit even kwijt. Misschien heeft iemand nog goede tips of ervaring hier mee.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Niet bekend mee maar volg

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Wat vervelend, ik hoop dat je hond snel herstelt. Is ze ook getest op leishmania en babesia? Het kan zijn dat je hond ook daarmee in aanraking is gekomen en dat dit nu zichtbaar wordt. De symptomen zijn enigszins vergelijkbaar maar het kan ook heel goed zijn dat het nog steeds de erlichia is. 

 

Toevallig heeft een kennis een hond in een soortgelijke situatie. Deze had symptomen en testte positief op erlichia en heeft een kuur gekregen. Die leek aan te slaan maar helaas is hij nu ineens weer achteruit gegaan en loopt hij erg moeilijk. Morgen ga ik weer met deze hond naar de dierenarts om te zien of er nog opties zijn. Deze hond is overigens al 13 jaar dus dat verkleint de kansen op herstel. Mocht er nog een behandeling opgestart worden dan zal ik hier een update plaatsen, dat geeft je dan wat vergelijkingsmateriaal. Ik woon trouwens in een land waar deze ziekte voorkomt dus er is hier veel ervaring qua behandelingen. 

honden page profiel MloedyMloedy

Ja daar is ze ook op getest. Overmorgen heb ik een telefonisch consult met een dierenarts die lang in Italië heeft gewoont en veel ervaring heeft met ehrlichia. Ik heb wel sterk het vermoeden dan het dit is omdat als ik haar ogen niet behandel ze uiteindelijk opgezette lymfeklieren krijgt en dunnere ontlasting krijgt. Met de doxy is dat niet meer gebeurd. Ze kan nu voor het eerst wat spanning aan zonder direct aan de diarree te raken. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Fijn dat je een consult hebt kunnen regelen bij een ervaren dierenarts. 

 

De dierenarts van de hond waar ik eerder over schreef vermoedt dat erlichia nu niet de oorzaak is. Het gaat om een oude hond en op de röntgenfoto was te zien dat hij spondylose heeft waardoor hij waarschijnlijk deze symptomen liet zien. Voor jou verder dus niet interessant...

honden page profiel MloedyMloedy

Ah wel super sneu voor 'm. Spondylose is niet niks. 

Ja ik ben heel benieuwd hoe het gesprek zal gaan. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^