weil / lepto

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Doet het RIVM uitspraken over de ziekte bij mensen of ook bij dieren? "

Beiden...rivm geeft het ook aan voor de dieren.                

HOE GROOT IS HET RISICO VOOR HONDEN VOOR HET OPLOPEN VAN DE ZIEKTE VAN WEIL IN NEDERLAND?

Leptospirose komt wereldwijd voor.

Volgens het RIVM treedt in Nederland de ziekte van Weil en modderkoorts vooral op door met bacteriën besmet zwemwater.

In Nederland worden elk jaar gemiddeld dertig gevallen van leptospirose bij mensen vastgesteld en ongeveer tien gevallen van de ziekte van Weil bij honden (zie bron) met een duidelijke “piek” in de periode augustus-november.

Bij het VMDC (Faculteit Diergeneeskunde) wordt bij gemiddeld 10 honden per jaar leptospirose gediagnosticeerd.

De werkelijke aantallen liggen vermoedelijk hoger, maar is niet betrouwbaar te schatten, omdat er meestal geen diagnostiek plaatsvindt bij een verdenking op leptospirose.

De heer Egberink van de Universiteit van Utrecht heeft ons persoonlijk aangegeven dat hij uit gaat van 50-150 ernstige ziektegevallen per jaar (2018). Wat overigens niet zegt dat honden met ernstige ziekteverschijnselen ook altijd overlijden. Wel overlijden er nog steeds jaarlijks honden aan de Ziekte van Weil.

honden page profiel RJRJ

we denken niet dat we laten vaccineren tegen weil....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nou ik wel want dat is met recht en rede yell Die vaccinatie loopt al een paar decennia en daardoor de aantallen zo laag. Buiten het feit dat we nu in het tijdperk zitten de natuur te beschermen (en terecht) Ooit weleens opgezocht hoeveel woelratten, bruine ratten en muskusratten we hebben hier? In die vaccinatie zitten er vijf opgenomen, voldoende voor Europees gebied. EN je moet er toch niet aan denken dat je koter ineens thuis komt met de pest? Buiten dat je hond ook nog eens het lootje legt.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Nou ik wel want dat is met recht en rede Die vaccinatie loopt al een paar decennia en daardoor de aantallen zo laag. Buiten het feit dat we nu in het tijdperk zitten de natuur te beschermen (en terecht) Ooit weleens opgezocht hoeveel woelratten, bruine ratten en muskusratten we hebben hier? In die vaccinatie zitten er vijf opgenomen, voldoende voor Europees gebied. EN je moet er toch niet aan denken dat je koter ineens thuis komt met de pest? Buiten dat je hond ook nog eens het lootje legt. "

Maar misschien kun je je wel inleven in het feit dat het anders is  als je hond heel heftig op entstoffen reageert. Mijn vroegere hond heeft drie dagen kantje boord gelegen na de enting op Weil omdat zijn lijf op iets in de enting heel raar reageerde. (L2 trouwens) Waarschijnlijk zat daar een achterliggend immuunprobleem achter net als bij TS maar bij zo'n hond maakt een dierenarts andere keuzes. Hij is daarna tegen niets meer geënt op advies van dierenarts en specialisten. Wat inderdaad een risico is maar minder groot dan wel enten. Mijn huidige hond krijgt wel de Weil maar nooit zonder buikpijn van mijn kant. Ik blijf het een lastige enting vinden ook omdat het zo vaak moet. En de honden die ik ken die ziek zijn geworden van Weil hadden allemaal een enting dus je sluit er ook niet alles mee uit. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Het is een keuze die je maakt een afweging, er zijn honden die niet gevaccineerd mogen worden , zoals de mijne, ik laat mijn hond zwemmen in stromend water, en zorg dat ze weg blijft bij rietkragen, heb een teef dus geen lebberaar, dat scheelt, maar ook al mag je hond wel gevaccineerd worden het is ieders keuze....mijn hond wordt wel getiterd voor de virussen , dus loopt geen gevaar, voor zich zelf of anderen....en wat je daar schrijf Anouk, de hond wordt voor 4 varianten gevaccineerd meer niet, geen vijf.....en de vaccinatie als men die ieder jaar geeft is beperkt werkzaam, en geeft toch bij vele fikse bijwerkingen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Er zijn honden die antistoffen bij zich hebben van de ziekte van weil die er niet voor gevaccineerd zijn...daar is onderzoek naar gedaan........

Enting ziekte van Weil (hond)

Het is raadzaam om uw hond jaarlijks te laten vaccineren tegen de ziekte van Weil.
Daarnaast is het raadzaam om plekken te mijden waar veel ongedierte voorkomt (niet te laten drinken uit water waar veel ratten voorkomen).

Sinds 2013 is er een nieuw vaccin tegen de ziekte van Weil. Dit vaccin geeft bescherming tegen 4 in plaats van 2 soorten Leptospira (de bacterie).

NOTE: Als uw hond altijd geënt is met de L2 enting en u besluit met uw dierenarts over te gaan op de L4 enting, dan moet deze nieuwe enting na 4 weken worden herhaald (geboosterd) om een goede bescherming te geven tegen de 2 “nieuwe” varianten.                  

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Puppy van 1 maand - diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^