Ervaringen holistische DA; update goudkorrels

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

We zijn eindelijk bij den hoek geweest! Fijne mensen, nemen echt tijd voor je (huis)dier. Wat dat betreft, een aanrader..

 

Wel merk ik aan mezelf dat ik moeite heb om erin te geloven. Er wordt gewerkt met een lecher antenne om de pijnpunten te lokaliseren. Ook was er nog iets waarmee ze met de hond contact kon maken of ze deze behandeling nodig had. 

 

Lola had een libera injectie gehad waardoor er geen pijn gemeten kon worden. Het advies was dan ook de injectie deels te laten uitwerken voor de operatie zodat dan de pijnpunten goed gezien worden. 

 

Nu zou ik graag voor Lola de goudkorrels willen laten plaatsen en hoop ik dat dit werkt voor haar aangezien ze nog zo jong is. Aan de andere kant, heb ik dus moeite om "hier in" te geloven. 

 

Hoe is jullie ervaring met een holist? Iemand die kan helpen deze knoop door te hakken yell

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik ben ook vd week voor het eerst geweest. Heb ook oefeningen gehad om op mijn hond te doen om de diafragma's en communicatie tussen belangrijke organen te doen verbeteren. Ook heb ik Chinese kruiden gekregen. Geloof me....I know your feeling. Maar dit dacht ik ook met fysio en laseren, dus ik geef het een kans. Ik zit eigenlijk op de acupunctuur te wachten. 

 

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Abel heeft echt enorm gekwakkeld als pup. Veel ziek last van zijn darmen. Angstig voor aanrakingen. Ontstoken ogen etc. Bij de dierenarts kwam er steeds niets uit en was ik te overbezorgd. Uiteindelijk bij den hoek geweest en ben daar een stuk of 4x geweest voor behandeling en steeds een andere combi druppels. Die eerste behandeling met geluid en kristallen op zijn rug dacht ik ook, hmm. Maar na een paar minuten gaf hij zich helemaal over en knapte hij na de eerste behandeling echt zienderogen op. Uiteindelijk heeft hij er echt baat bij gehad en heeft het hem ergens doorheen gesleept. Nog af en toe krijgt hij een onderhoudsbeurt’. Bij den hoek kwam ik achter de allergieen voor verschillende diersoorten, intolerantie voor inentingen (toxische overbelasting) dus titer ik nu. Kennelhoest enting heeft hem destijds erg ziek gemaakt. Dierenarts bleef maar zeggen niets aan de hand. Den hoek was voor hem echt de plek die hem geholpen heeft. Ik heb zelfs meegedaan aan de thuis pilot met geluidsfragmenten. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Ik vind dit ook altijd lastig. Ik denk dat het goed is om een beetje sceptisch te zijn, er wordt soms ook gewoon misbruik gemaakt van de wanhoop van mensen die een oplossing zoeken. Toch kunnen sommige behandelingen wellicht wel helpen. 

 

De reguliere zorg is vaak toch wat beperkt of gericht op symptoombestrijding. Dat de reguliere zorg niet altijd voldoet wil dan ook weer niet zeggen dat er dan een oplossing in alternatieve behandelingen ligt. Hoe cru ook, soms is er helaas (nog) geen oplossing voor een aandoening of is een diagnose heel lastig te stellen. Ik denk dat in zo'n geval iemand dat ook niet gaat bereiken met wat stenen, trillingen of druppeltjes. Ik ben weleens met June bij een osteopaat geweest en daarna zag ik merkbaar verandering, daar 'geloof' ik dan weer wel in. 

 

Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat een behandelaar goed uit kan leggen hoe het werkt en waarom. Ook haak ik af als er bizarre prijzen gevraagd worden, dan heb ik de indruk dat het meer om een verdienmodel gaat dan om hulpverlenen. 

 

Uiteindelijk heb ik de voorkeur voor de reguliere zorg omdat hier meer controle op zit en er altijd een duidelijke onderbouwing gegeven kan worden van een behandeling. Als een dier echt uitbehandeld is, dan zou ik wellicht verder kijken maar dan verwacht ik ook geen wonderen vanuit die hoek. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Een holist doet goed werk door naar het geheel te kijken en de tijd te nemen voor hond en mens. Het gaat mis als ze met methodes komen die niet onderbouwd zijn, het kan schadelijk zijn voor je hond en je geld gaat naar niks. Het probleem is dat ze zelf denken dat wat ze doen ergens op slaat.  

De antenne is inderdaad ontwikkeld door een wetenschapper… in 1888…. om radiosignalen te meten… omdat er toen nog geen betere manier bestond. Het is nooit bedoeld om het lichaam te meten. Ik vind het zielig dat ze dan wel doen alsof hun praktijken “wetenschappelijk” zijn. Ze liegen dus eigenlijk. Je moet je afvragen of het verdraaien van producten of citaties van wetenschappers nodig zou zijn als wat ze deden legitiem was.

 

Waarom wil je goudkorrels bij Lola laten plaatsen? 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Ik zie nu dat goudkorrels worden geïmplanteerd op plekken die zijn bepaald door de antenne. Niet doen dus! 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Een holist doet goed werk door naar het geheel te kijken en de tijd te nemen voor hond en mens. Het gaat mis als ze met methodes komen die niet onderbouwd zijn, het kan schadelijk zijn voor je hond en je geld gaat naar niks. Het probleem is dat ze zelf denken dat wat ze doen ergens op slaat.  
De antenne is inderdaad ontwikkeld door een wetenschapper… in 1888…. om radiosignalen te meten… omdat er toen nog geen betere manier bestond. Het is nooit bedoeld om het lichaam te meten. Ik vind het zielig dat ze dan wel doen alsof hun praktijken “wetenschappelijk” zijn. Ze liegen dus eigenlijk. Je moet je afvragen of het verdraaien van producten of citaties van wetenschappers nodig zou zijn als wat ze deden legitiem was.
 
Waarom wil je goudkorrels bij Lola laten plaatsen?  "

Lola is nog maar 6 jaar en heeft helaas ernstige artrose in haar linker voorpoot. Ze heeft hier veel last van. Op novacam doet ze het niet goed. Werkt op haar maag/darmen + ze heeft er niet genoeg aan.. je merkt dat het uitwerkt en ze mag pas na 24 u de volgende dosering. Ze kreeg een hoge dosis. Afbouwen was absoluut geen succes. Nu geven we libera injecties, echter bezorgd haar dit ook veel stress om elke maand een half uur/uur in de wachtkamer te zitten. Daarnaast ben ik bang dat het op den duur niks meer doet... 

 

Aan de ene kant geloof ik totaal niet in het meten/de goudkorrels. Aan de andere kant, je leest er veel goeds over...... 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Een holist doet goed werk door naar het geheel te kijken en de tijd te nemen voor hond en mens. 

Eigenlijk is dit wat een gewone arts ook doet (of zou moeten doen). Helaas zijn ze soms wat te makkelijk en gaan ze voor symptoombestrijding. Wanneer je met een hoestende hond bij een dierenarts komt zou deze niet iets moeten geven tegen het hoesten maar moeten kijken of de oorzaak hiervan bijvoorbeeld in het hart of de longen van de hond ligt. Dan is een gewone arts dus ook gewoon holistisch bezig:).

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Lola is nog maar 6 jaar en heeft helaas ernstige artrose in haar linker voorpoot. Ze heeft hier veel last van. Op novacam doet ze het niet goed. Werkt op haar maag/darmen + ze heeft er niet genoeg aan.. je merkt dat het uitwerkt en ze mag pas na 24 u de volgende dosering. Ze kreeg een hoge dosis. Afbouwen was absoluut geen succes. Nu geven we libera injecties, echter bezorgd haar dit ook veel stress om elke maand een half uur/uur in de wachtkamer te zitten. Daarnaast ben ik bang dat het op den duur niks meer doet... 
 
Aan de ene kant geloof ik totaal niet in het meten/de goudkorrels. Aan de andere kant, je leest er veel goeds over......  "

Dat is inderdaad wel erg sneu, zeker gezien haar leeftijd. Kan je dierenarts jou niet leren injecteren zodat je het thuis zelf kan doen? Ik hoor ook wel eens wat over wietolie maar geen idee of dat bij honden gebruikt wordt en hoe dat effect is. 

 

Ik weet verder niks over deze goudkorrels maar heeft de behandelaar wel aan je uitgelegd hoe dit dan zou werken? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dat is inderdaad wel erg sneu, zeker gezien haar leeftijd. Kan je dierenarts jou niet leren injecteren zodat je het thuis zelf kan doen? Ik hoor ook wel eens wat over wietolie maar geen idee of dat bij honden gebruikt wordt en hoe dat effect is. 
 
Ik weet verder niks over deze goudkorrels maar heeft de behandelaar wel aan je uitgelegd hoe dit dan zou werken?  "

Ja, we hadden er zelf ook al veel over gelezen. 

 

https://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrel-perceptie-onderzoek/

 

Of het echt werkt, komen we helaas pas achter als we het laten doen. Afspraak staat voor over een paar weken, we moeten er echt nog even goed over nadenken.

 

We kunnen de DA vragen of we dit zelf mogen doen... nog nooit gehoord dat dit mag maar we kunnen het natuurlijk proberen. Zou voor lola een hoop stress weg nemen. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Eigenlijk is dit wat een gewone arts ook doet (of zou moeten doen). Helaas zijn ze soms wat te makkelijk en gaan ze voor symptoombestrijding. Wanneer je met een hoestende hond bij een dierenarts komt zou deze niet iets moeten geven tegen het hoesten maar moeten kijken of de oorzaak hiervan bijvoorbeeld in het hart of de longen van de hond ligt. Dan is een gewone arts dus ook gewoon holistisch bezig:-).
  "

Mijn ervaring is dat een gewone dierenarts vaak niet genoeg tijd heeft om naar het geheel te kijken. Zeker bij een normaal consult sta je na 5-10 minuten vaak weer buiten. Ook is het lichaam gewoon zo’n complex iets dat een dierenarts zich bijna als vanzelf gaat specialiseren in een bepaald gebied. En dan is het moeilijk om nog het gehele plaatje te zien. Dit wordt opgelost door de hond naar verschillende artsen te sturen, elk zijn eigen specialisatie. Maar als eigenaar zit je dan wel in de mallemolen met je hond en het voelt niet prettig.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Lola is nog maar 6 jaar en heeft helaas ernstige artrose in haar linker voorpoot. Ze heeft hier veel last van. Op novacam doet ze het niet goed. Werkt op haar maag/darmen + ze heeft er niet genoeg aan.. je merkt dat het uitwerkt en ze mag pas na 24 u de volgende dosering. Ze kreeg een hoge dosis. Afbouwen was absoluut geen succes. Nu geven we libera injecties, echter bezorgd haar dit ook veel stress om elke maand een half uur/uur in de wachtkamer te zitten. Daarnaast ben ik bang dat het op den duur niks meer doet... 
 
Aan de ene kant geloof ik totaal niet in het meten/de goudkorrels. Aan de andere kant, je leest er veel goeds over......  "

Biedt de dierenarts geen verdere oplossingen? 

En er is wel gedegen onderzoek over goudkorrels te vinden. Mijn tip is om niet te kijken op holistische sites, maar gewoon naar wetenschappelijke artikelen. Op holistische sites kom je vaak een verkooppraatje tegen, je leest een hele lap tekst en aan het eind weet je nog niet wat ze nou bedoelen. Wetenschappelijke artikelen zijn meer recht door zee: we hebben X aantal honden genomen en de goudkorrels toegepast, we hebben X aantal honden genomen als controlegroep, en X zijn de uitwerkingen geweest. Punt. 

Met goudkorrels kun je naar wat ik lees positieve resultaten bereiken. Maar met de antenne niet. Het zou dan ook nog een idee zijn om iemand de goudkorrels te laten toepassen die niet met de antenne werkt maar alleen met feitelijkheden.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Voorbeeld: https://scholar.google.nl/scholar?hl=nl&as_sdt=0%2C5&as_vis=1&q=gold+acupuncture+dogs+research&btnG=#d=gs_qabs&t=1660215360154&u=%23p%3D8rUv-UVEAW4J


Moet wel zeggen dat ik even vluchtig er naar gekeken heb. Vooral zelf er in verdiepen. En als het even kan met iemand die ervaring heeft met het lezen van wetenschappelijk artikelen. Significante resultaten betekent bijvoorbeeld niet per se significant zoals wij het in onze taal gebruiken.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Ja, we hadden er zelf ook al veel over gelezen. 
 
https://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrel-perceptie-onderzoek/
 
Of het echt werkt, komen we helaas pas achter als we het laten doen. Afspraak staat voor over een paar weken, we moeten er echt nog even goed over nadenken.
 
We kunnen de DA vragen of we dit zelf mogen doen... nog nooit gehoord dat dit mag maar we kunnen het natuurlijk proberen. Zou voor lola een hoop stress weg nemen.  "

Ik heb er pas van gehoord nadat ons vorige teefje overleden was. Zij had spondylose (rug) al op 4 jarige leeftijd en ernstige artrose in de hak.

Ik had dit zeker geprobeerd. Temeer zij ook niet tegen NSAID's kon en pijnstilling van Tramadol kreeg, deze remt geen ontstekingen. Die Libera injecties waren er nog niet. 

Wat betreft thuis injecteren, dat mag en kan in ieder geval wel met NSAID's. Ook dat wist ik destijds niet.

Teun, onze huidige hond, had laatst langere tijd pijnstilling/ontstekingsremmers nodig. Hij kan dus ook niet tegen Rimadyl etc, gaat daar van braken. Wij hebben toen injecties meegekregen wat we thuis zelf toe konden dienen.

Het is wel aanzienlijk duurder dan een tablet. Wij betaalden voor 1 injectie 5,20 euro. Dat is dan wel voor een hond van ca. 30 kilo. Maar in ieder geval geen zieke hond, op deze manier wordt de maag niet belast. 

 

Ik vergeet de helft hp-angel. Ik heb dus destijds veel goede berichten van Dr. Schulze gelezen.

Zelf heb ik ook ervaring met Den Hoek, vooral met Peer, de hond met atopie heb ik daar veel bereikt. Ook heb ik ervaring met De Andere Dierenarts in Schoorl, ook erg tevreden over. Alleen de laatste doet dan weer geen goudacupunctuur. 

 

@ Weet trouwens niet of het zelf thuis injecteren ook voor de libera opgaat, ik lees dat je een half uur tot uur in de wachtkamer moet zitten. Dat zal een bepaalde reden hebben. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik heb er pas van gehoord nadat ons vorige teefje overleden was. Zij had spondylose (rug) al op 4 jarige leeftijd en ernstige artrose in de hak.
Ik had dit zeker geprobeerd. Temeer zij ook niet tegen NSAID's kon en pijnstilling van Tramadol kreeg, deze remt geen ontstekingen. Die Libera injecties waren er nog niet. 
Wat betreft thuis injecteren, dat mag en kan in ieder geval wel met NSAID's. Ook dat wist ik destijds niet.
Teun, onze huidige hond, had laatst langere tijd pijnstilling/ontstekingsremmers nodig. Hij kan dus ook niet tegen Rimadyl etc, gaat daar van braken. Wij hebben toen injecties meegekregen wat we thuis zelf toe konden dienen.
Het is wel aanzienlijk duurder dan een tablet. Wij betaalden voor 1 injectie 5,20 euro. Dat is dan wel voor een hond van ca. 30 kilo. Maar in ieder geval geen zieke hond, op deze manier wordt de maag niet belast. 
 
Ik vergeet de helft . Ik heb dus destijds veel goede berichten van Dr. Schulze gelezen.
Zelf heb ik ook ervaring met Den Hoek, vooral met Peer, de hond met atopie heb ik daar veel bereikt. Ook heb ik ervaring met De Andere Dierenarts in Schoorl, ook erg tevreden over. Alleen de laatste doet dan weer geen goudacupunctuur. 
 
@ Weet trouwens niet of het zelf thuis injecteren ook voor de libera opgaat, ik lees dat je een half uur tot uur in de wachtkamer moet zitten. Dat zal een bepaalde reden hebben.  "

Ik had er ook nog nooit van gehoord tot iemand van dit forum mij erop wees. De libera injectie is idd ook een stuk duurder dan de NSAID'S. We geven nu als supplement synopet erbij. Het wachten is omdat het gewoon altijd uit loopt. Wat ik begrijp hoor, het is voor lola alleen niet heel prettig. We moeten er ook al een stuk voor rijden.

 

als de goudkorrels zouden werken, zou dit heeel fijn zijn.. alleen geloof ik er nog niet helemaal in. Ze konden de pijnpunten in eerste instantie ook niet vinden (gelukkig, de libera werkt dus goed). Toen werd er gezegd, ik moet nu even goed denken hoe de hond zich voelt zonder de injectie. Toen werden er geen pijnpunten in haar wervelkolom gevonden, maar wel in haar linkerpoot/schouder. (Zou het dan toch werken/kloppen?!)

 

Dat hele verhaal van ik moet contact maken met de hond en het lokaliseren van de pijnpunten, pakt mij totaal niet. Ik weet het gewoon niet goed.. ik wil lola niet belasten met een narcose voor niks. 

 

Dr Schulze heb ik ook veel over gelezen. Echter blijken ze hier wel zuiverder goud te gebruiken.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Den Hoek is niet zomaar een of ander groepje kwakzalvers natuurljk. 

En hun eigen ervaringen met goudakupunktuur hebben toch zeer goede resultaten.

 

Ik zou dit zelf juist een fantastisch alternatief vinden.

 

Missien anders nog even navragen over de Lechner antenne. Ik weet er niet veel van maar om ervan uit te gaan dat daar gelogen is, omdat de oorspronkelijke antenne voor een ander doel werd gebruikt vind ik niet echt goed onderbouwd.

Het sluit in mijn ogen niet uit dat het ook in de geneeskunde gebruikt kan worden.

 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Den Hoek is niet zomaar een of ander groepje kwakzalvers natuurljk. 
En hun eigen ervaringen met goudakupunktuur hebben toch zeer goede resultaten.
 
Ik zou dit zelf juist een fantastisch alternatief vinden.
 
Missien anders nog even navragen over de Lechner antenne. Ik weet er niet veel van maar om ervan uit te gaan dat daar gelogen is, omdat de oorspronkelijke antenne voor een ander doel werd gebruikt vind ik niet echt goed onderbouwd.
Het sluit in mijn ogen niet uit dat het ook in de geneeskunde gebruikt kan worden.
  "

Kijk op hun site waar ze de antenne uitleggen. Ze gebruiken nep-quotes van  Albert Einstein en Nikola Tesla om hun punt bij te zetten. 

Ook de werking van de antenne wordt niet goed omschreven. Het is bedoeld om radiosignalen op te pikken. Ik zie dat niet zo snel terug in hun tekst, al moet ik eerlijk zeggen dat het moeilijk is om hun tekst te doorgronden door alle opsmuk. Ze zeggen iets over dat je je lichaam kan trainen open te staan voor de trillingen. Dat staat nog verder af van hoe het apparaat werkt. En waar zijn hun bronnen? Ze suggereren alleen maar bronnen.

Misschien is het van mijn kant een beetje flauw om het ‘liegen’ te noemen, want ik geloof dat deze mensen echt in dit geloven. Aan de andere kant is het schadelijk waar ze mee bezig zijn, en voelt het voor mij ook niet ok om er een oogje voor dicht te knijpen. Of om er zachte woorden aan te geven. Het is misleiding. Het is verdraaiing. En dan rest alleen nog de vraag hoever ze daarvan bewust zijn. Of in hoever ze daarvan bewust konden zijn. Want volgens mij is in de rechtspraak “ik wist het niet!” niet voldoende om voor onschuld te kunnen gaan. Hadden ze het kunnen weten? Denk zelf dat je wel de verantwoordelijkheid hebt om kennis op te doen als je jezelf wil uitgeven als therapeut. Te beginnen bij een simpele google search of Albert Einstein echt iets gezegd heeft of niet.

 

Ik weet niks van natuurkunde of van de medische hoek. Ik weet wel veel over hoe je misleiding kan herkennen in dit soort artikelen. Ik probeer niet te onderbouwen hoe dit apparaat werkt of niet werkt, ik probeer te onderbouwen waarom deze site niet te vertrouwen is. 


En eigenlijk vind ik het nog belangrijker dat mensen zelf leren hoe ze bronnen kunnen interpreteren. En ben ik hier ook niet om een scriptie te schrijven over de antenne  laughing Want ik weet niks van antennes. Als zij daar nou eens voor uit konden komen… 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Den Hoek is niet zomaar een of ander groepje kwakzalvers natuurljk. 
En hun eigen ervaringen met goudakupunktuur hebben toch zeer goede resultaten.
 
Ik zou dit zelf juist een fantastisch alternatief vinden.
 
Missien anders nog even navragen over de Lechner antenne. Ik weet er niet veel van maar om ervan uit te gaan dat daar gelogen is, omdat de oorspronkelijke antenne voor een ander doel werd gebruikt vind ik niet echt goed onderbouwd.
Het sluit in mijn ogen niet uit dat het ook in de geneeskunde gebruikt kan worden.
  "

Klopt. Er is niet voor niets zn wachtlijst en zoveel goede reviews. Ze hebben ons ook goed geholpen met de maag en darm klachten van onze andere hond. Als het werkt, is het inderdaad een fantastisch alternatief. 

 

Als er een echo apparaat op m'n hond werd gezet om te kijken waar de goudkorrels geplaatst moesten worden, had ik gelijk ja gezegd. 

 

Dit consult geeft gewoon veel twijfel mee, ook omdat ik hier waarschijnlijk veelste nuchter voor ben. Een narcose voor een kortsneutige hond is niet niks, dus ik wil er wel 100% achter staan. Ze gingen met een soort pin noem ik het maar even aan mijn hond vragen of ze deze behandeling nodig had of dit goed zou zijn voor haar. Hierbij antwoordde ze duidelijk ja. Ze gaf een duidelijke nee en toen zei de holist: "Ik weet dat je dit niet wilt". 

 

Dit stukje... tuurlijk wil mijn hond niet onder zeil, maar geeft ze echt aan dat ze behandeld wil worden, dat goud goed voor haar poten is? Kan me niet voorstellen dat mijn hond dit begrijpt/weet wat dit inhoudt. 

 

Tja, blijft lastig.

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Kijk op hun site waar ze de antenne uitleggen. Ze gebruiken nep-quotes van  Albert Einstein en Nikola Tesla om hun punt bij te zetten. 
Ook de werking van de antenne wordt niet goed omschreven. Het is bedoeld om radiosignalen op te pikken. Ik zie dat niet zo snel terug in hun tekst, al moet ik eerlijk zeggen dat het moeilijk is om hun tekst te doorgronden door alle opsmuk. Ze zeggen iets over dat je je lichaam kan trainen open te staan voor de trillingen. Dat staat nog verder af van hoe het apparaat werkt. En waar zijn hun bronnen? Ze suggereren alleen maar bronnen.
Misschien is het van mijn kant een beetje flauw om het ‘liegen’ te noemen, want ik geloof dat deze mensen echt in dit geloven. Aan de andere kant is het schadelijk waar ze mee bezig zijn, en voelt het voor mij ook niet ok om er een oogje voor dicht te knijpen. Of om er zachte woorden aan te geven. Het is misleiding. Het is verdraaiing. En dan rest alleen nog de vraag hoever ze daarvan bewust zijn. Of in hoever ze daarvan bewust konden zijn. Want volgens mij is in de rechtspraak “ik wist het niet!” niet voldoende om voor onschuld te kunnen gaan. Hadden ze het kunnen weten? Denk zelf dat je wel de verantwoordelijkheid hebt om kennis op te doen als je jezelf wil uitgeven als therapeut. Te beginnen bij een simpele google search of Albert Einstein echt iets gezegd heeft of niet.
 
Ik weet niks van natuurkunde of van de medische hoek. Ik weet wel veel over hoe je misleiding kan herkennen in dit soort artikelen. Ik probeer niet te onderbouwen hoe dit apparaat werkt of niet werkt, ik probeer te onderbouwen waarom deze site niet te vertrouwen is. En eigenlijk vind ik het nog belangrijker dat mensen zelf leren hoe ze bronnen kunnen interpreteren. En ben ik hier ook niet om een scriptie te schrijven over de antenne   Want ik weet niks van antennes. Als zij daar nou eens voor uit konden komen…  "

zo aan de tarieven te zien lopen ze er ook aardig op binnen....

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

 Ze gingen met een soort pin noem ik het maar even aan mijn hond vragen of ze deze behandeling nodig had of dit goed zou zijn voor haar. Hierbij antwoordde ze duidelijk ja. Ze gaf een duidelijke nee en toen zei de holist: "Ik weet dat je dit niet wilt". 
 
Dit stukje... tuurlijk wil mijn hond niet onder zeil, maar geeft ze echt aan dat ze behandeld wil worden, dat goud goed voor haar poten is? Kan me niet voorstellen dat mijn hond dit begrijpt/weet wat dit inhoudt. 
 
Tja, blijft lastig. "

Oké hier gaan echt mijn nekharen van overeind staan. Ik sta in de basis best open voor alternatieve behandelingen maar dit is dus precies zo'n behandelaar waar ik heel hard van weg zou rennen. Dit is gewoon een manier om eigenaren te manipuleren om een behandeling te laten doen, de hond zegt immers dat het gaat werken... Als dit soort dingen ingezet worden twijfel ik er ook aan of ze er zelf überhaupt in geloven of gewoon een goudmijn aangeboord hebben. 

 

Als er wel interessante studies gedaan zijn over dat goud inbrengen kan je misschien iemand vinden die wel professioneel is en dit ook doet zonder manipulatie. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen. Eerste ervaring was "WTF!!" Zat er voor een voedingsconsult maar idd die wichelroede in me porem yell Ze zaten er met allergenen ook 80% naast. Maar sommige dingen werken dus echt wel van die hocus pocus en sommige dingen helemaal niet. Het is niet iets wat ik ga opzoeken met een gezonde hond iig, behalve wat zalfjes en supplementen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

W" Kijk op hun site waar ze de antenne uitleggen. Ze gebruiken nep-quotes van  Albert Einstein en Nikola Tesla om hun punt bij te zetten. 
Ook de werking van de antenne wordt niet goed omschreven. Het is bedoeld om radiosignalen op te pikken. Ik zie dat niet zo snel terug in hun tekst, al moet ik eerlijk zeggen dat het moeilijk is om hun tekst te doorgronden door alle opsmuk. Ze zeggen iets over dat je je lichaam kan trainen open te staan voor de trillingen. Dat staat nog verder af van hoe het apparaat werkt. En waar zijn hun bronnen? Ze suggereren alleen maar bronnen.
Misschien is het van mijn kant een beetje flauw om het ‘liegen’ te noemen, want ik geloof dat deze mensen echt in dit geloven. Aan de andere kant is het schadelijk waar ze mee bezig zijn, en voelt het voor mij ook niet ok om er een oogje voor dicht te knijpen. Of om er zachte woorden aan te geven. Het is misleiding. Het is verdraaiing. En dan rest alleen nog de vraag hoever ze daarvan bewust zijn. Of in hoever ze daarvan bewust konden zijn. Want volgens mij is in de rechtspraak “ik wist het niet!” niet voldoende om voor onschuld te kunnen gaan. Hadden ze het kunnen weten? Denk zelf dat je wel de verantwoordelijkheid hebt om kennis op te doen als je jezelf wil uitgeven als therapeut. Te beginnen bij een simpele google search of Albert Einstein echt iets gezegd heeft of niet.
 
Ik weet niks van natuurkunde of van de medische hoek. Ik weet wel veel over hoe je misleiding kan herkennen in dit soort artikelen. Ik probeer niet te onderbouwen hoe dit apparaat werkt of niet werkt, ik probeer te onderbouwen waarom deze site niet te vertrouwen is. En eigenlijk vind ik het nog belangrijker dat mensen zelf leren hoe ze bronnen kunnen interpreteren. En ben ik hier ook niet om een scriptie te schrijven over de antenne   Want ik weet niks van antennes. Als zij daar nou eens voor uit konden komen…  "

Wat ik ervan begrijp al weet ik ook niets van natuurkunde, is dat men probeert uit te legen, dat alles uit energie bestaat en alles zijn eigen energie heeft. Echt alles dus.Wat Einstein ook al aangaf.

Jaren geleden zag ik een doku over een chinees ziekenhuis, waar artsen medicinale chi gong gebruiken, zij kunnen het zonder antenne.

Lola kon het ook ze heeft hier in de tuin een oude waterput ontdekt laughing

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Rest niet gelezen. Eerste ervaring was "WTF!!" Zat er voor een voedingsconsult maar idd die wichelroede in me porem Ze zaten er met allergenen ook 80% naast. Maar sommige dingen werken dus echt wel van die hocus pocus en sommige dingen helemaal niet. Het is niet iets wat ik ga opzoeken met een gezonde hond iig, behalve wat zalfjes en supplementen. "

Wichelroede.... dat was het inderdaad wat ze gebruikte.

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

" Kijk op hun site waar ze de antenne uitleggen.  
Ik weet niks van natuurkunde of van de medische hoek. Ik weet wel veel over hoe je misleiding kan herkennen  "

Ik ben natuurkundige en wil het nu net lukken dat een oude medestudent van me zowat de absolute top wetenschapper is in quantuminformatie (waar ze het over hebben in hun uitleg).

Absolute onzin , zonder enige twijfel wat er daar staat. (Bijna onbegrijpelijk dat het niet strafbaar is. )

 

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Wichelroede.... dat was het inderdaad wat ze gebruikte. "

Had je ook die pendel erbij? Toen ze die tevoorschijn haalde? Dacht ik echt "Hoe kom ik hier weg!" yell Uiteindelijk heb ik er wel baat bij gehad, de holist maar het is zeker iets wat ik combineer met reguliere dierenartsen.  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Klopt. Er is niet voor niets zn wachtlijst en zoveel goede reviews. Ze hebben ons ook goed geholpen met de maag en darm klachten van onze andere hond. Als het werkt, is het inderdaad een fantastisch alternatief. 
 
Als er een echo apparaat op m'n hond werd gezet om te kijken waar de goudkorrels geplaatst moesten worden, had ik gelijk ja gezegd. 
 
Dit consult geeft gewoon veel twijfel mee, ook omdat ik hier waarschijnlijk veelste nuchter voor ben. Een narcose voor een kortsneutige hond is niet niks, dus ik wil er wel 100% achter staan. Ze gingen met een soort pin noem ik het maar even aan mijn hond vragen of ze deze behandeling nodig had of dit goed zou zijn voor haar. Hierbij antwoordde ze duidelijk ja. Ze gaf een duidelijke nee en toen zei de holist: "Ik weet dat je dit niet wilt". 
 
Dit stukje... tuurlijk wil mijn hond niet onder zeil, maar geeft ze echt aan dat ze behandeld wil worden, dat goud goed voor haar poten is? Kan me niet voorstellen dat mijn hond dit begrijpt/weet wat dit inhoudt. 
 
Tja, blijft lastig. "

Dr Schulze maakt gebruik van foto“s .

Vroegen ze daar bij den Hoek nog naar?

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Oké hier gaan echt mijn nekharen van overeind staan. Ik sta in de basis best open voor alternatieve behandelingen maar dit is dus precies zo'n behandelaar waar ik heel hard van weg zou rennen. Dit is gewoon een manier om eigenaren te manipuleren om een behandeling te laten doen, de hond zegt immers dat het gaat werken... Als dit soort dingen ingezet worden twijfel ik er ook aan of ze er zelf überhaupt in geloven of gewoon een goudmijn aangeboord hebben. 
 
Als er wel interessante studies gedaan zijn over dat goud inbrengen kan je misschien iemand vinden die wel professioneel is en dit ook doet zonder manipulatie.  "

dit dus,

 

jaaaaamaaaarrrr bij mijn hond heeft een behandeling geholpen!!

 

mijn mening: als je maar vaak genoeg met hagel schiet dan raak je altijd wel wat....

 

 

ooit in het begin met onze hond bij een holist geweest waar ook 2 dames werkten die met zo'n triangel aan het werk gingen en aan elkaar vroegen,   voel jij dit ook?  ja? nee? wel he? 

 

nou dat was dus eens maar nooit weer....

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Ik heb zelf geen ervaring met een holistisch dierenarts, maar ik vind de term misleidend. Er wordt gesuggereerd dat een holistisch arts kijkt naar het geheel en dat een reguliere dierenarts de gehele gezondheid niet zou meewegen.

 

Maar wat heeft 'het gehele plaatje' met goudaccupunctuur en alternatieve geneeskunde te maken?

M.a.w.: waarom moet de gehele mentale/fysieke gezondheid iets zweverigs worden?

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya


Maar wat heeft 'het gehele plaatje' met goudaccupunctuur en alternatieve geneeskunde te maken?
M.a.w.: waarom moet de gehele mentale/fysieke gezondheid iets zweverigs worden? "

Je zal merken dat tegenwoordig de meeste holistische praktijken in hun uitleg een overvloed aan het woordje quantum / vibraties omvatten. Het is de invloed van Deepak chopra- ´quantum healing´ of mind-body healing. Het idee is ´A shift in consciousness creates a shift in biology´ (cfr placebo effect). Quantum is hierbij gebruikt als een metafoor zoals uitgelegd door de groot meester hem zelf 

 

 

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya
pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond na relatiebreuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^