Rottweiler of Mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoniem anoniem

hoi, ik ben na de vakantie van plan om een puppy aan te schaffen. Alleen twijfel ik nog wel tussen de rottweiler of Mechelse herder. Ik heb voldoende info over beide honden om ze op te voeden, alleen weet ik wel nog niet precies welke meer geschikt is voor mij. Beide zijn natuurlijk loyale honden, met de juiste socialisering. Alleen heeft de herder iets meer energieke aandacht nodig dan de rot, denk aan langere wandelingen. Ik koop de pup als waakhond/ gezinshond. Hij zal voornamelijk in onze tuin zijn ( normale tuin qua grootte ) en zal hier en daar ook met kinderen in contact komen, ik heb geen kleine tuin, maar ook geen hele grote. Welke hond raden jullie mij aan? Kunnen jullie je antwoorden ook uitgebreid uitleggen, zodat ik precies weet wat jullie bedoelen. En welke hond vinden jullie een betere gezins/waakhond. 
alvast bedankt 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik wou als kind een rottweiler kopen. Ik mocht geen hond van mijn ouders, maar ál mijn spreekbeurten op school gingen over de rottweiler.

Toen ik oud genoeg was om zelf in de zorg van een hond te voorzien, mocht ik een hond kopen. De eis van mijn ouders was wel dat het geen rottweiler mocht zijn, dat waren agressieve beesten. Dus er mocht een Mechelse herder reu komen. In de zomer. In januari ging ik met mijn pa kijken naar een Mechelse herder fokker. Wat gingen naar huis met een teef mee in de auto haha!

 

Soit, het was het beste verbod van mijn ouders ooit, sindsdien enkel maar mechelaars meer. 1 keer een zijstap naar een amstaff gehad, maar dat is niet goed bevallen. 

Ik vind het heerlijke honden, maar wel enorm divers , kijken naar de lijnen is dus wel een must. Er zijn namen die ik echt niet in mijn honden wil. Er is gelukkig wel keuze zat.

Ook in de rottweiler zit er nog enorm veel variatie.

 

Met gewoon een tuin alleen voldoe je echter niet aan de behoefte van beide rassen, ze willen echt wel contact met mensen, eenzaam buiten is geen leven, dan zijn er andere rassen daarvoor beter geschikt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hadden vroeger een rottweiler. 

Best waaks, maar toch vriendelijk en betrouwbaar naar  mensen.

Maar zeker geen waakhond in de zin van een leven in de tuin.

Het was juist een hond die bij het gezin wil zijn, niet afgezonderd. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 1 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik hoop dat je de zomervakantie van 2023 bedoeld. De kans is vrij klein dat je op zo'n korte termijn een goed gefokte hond gaat vinden. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is zo, ik nam automatisch aan dat hij/zij niet deze zomervakantie bedoelde, maar later dit jaar of volgend jaar.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Wat je ook doet, neem van beide rassen een goedgefokte hond. Ik mag hopen dat je ook op de hoogte bent van agressie problemen waar beide rassen mee te kampen hebben (gehad)? Denk vooral niet dat alles aan de opvoeding ligt. Een werklijn mechelaar is geen huishond. 

 

En welk ras je moet nemen, is geheel aan jou. Beide honden KUNNEN passen. Ga kijken bij fokkers, loop mee met wandelingen. Vraag eigenaren uit. 

Volgende forumvraag: Broertje of zusje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^