Broertje of zusje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hoi!

Wij oriënteren al even op een tweede pup. Jake is een intacte reu en wordt in oktober 2. Omdat het binnen border land behoorlijke tijd kan duren zijn we dus alvast in contact met wat fokkers. Alleen ik weet nu echt niet what to do: reu of teef? Ik wil niet castreren. Ik denk er daarom aan om nog een reu erbij te nemen maar het zijn wel terriërs. Jake is niet voorste de haantje en behoorlijk sociaal. Kan wel uitvallen naar grote donkere honden maar dat is omdat ie het hartstikke eng vindt. Hij is verder namelijk ontzettend conflictvermijdend. Fokkers spreken hier zich ook wat verschillend over uit. Wat is jullie ervaring met twee reuen?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Mijn ervaring is geweldig ,

 

Hier 11 jack russell reutjes die allemaal bij elkaar kunnen ,wel zijn er om medische redenen 2 castraatjes bij ,

Ook leven ze samen met al onze teefjes en met twee intacte  gosse reuen ,

Beweging en opvoeding ,dan lukt er veel ,

Persoonlijk verkoop ik geen teefjes bij een ongecastreerde reu ,vanwege dat het veel mensen toch niet lukt ze gescheiden te houden ,Mocht je dus voor een teefje gaan moet je wel de mogelijkheid hebben ze gescheiden te houden bij loopsheid.

In onze vriendenkring zijn er vele met twee of vier reuen ,gaat prima .

Succes met je beslissing.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Goed om te horen Heleen dus nooit problemen gehad met de jonge intacte terriër reuen onderling? Hoor zoveel verschillende dingen. Neig zelf naar een reu. Maar wil natuurlijk ook niet dat ze plots niet meer samen kunnen dat zou een nachtmerrie zijn.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zou voor een reu gaan. Naar mijn ervaring is het zo dat reu-reu samen vaak beter gaat dan teef-teef. Uiteraard is reu-teef een veilige keuze, maar aangezien castreren geen optie is denk ik dat het een stuk diervriendelijker is voor Jake om voor een reu te gaan. Het zou erg frustrerend kunnen worden als hier een (loops) teefje bij gezet wordt. Voor beide partijen oneerlijk trouwens. Wat als de teef loops wordt? Dan zou je de honden al moeten scheiden en vaak is alleen in een andere ruimte zetten dan nog niet genoeg voor een reu om zich rustig te voelen. Dus zou 1 van de 2 naar een opvang gaan (waarschijnlijk Jake, want vrij weinig mensen zitten te wachten op een loopse teef) 

Ik ken aardig wat Border Terriërs die honden problemen met andere reuen samen wonen. Je kunt hierin zelf echt een hoop in begeleiden. 

 

Ik zou overigens wel wachten tot Jake stabiel genoeg is. Ik zie nu geregeld verhalen van je voorbij komen dat Jake met bepaalde dingen erg veel moeite heeft. Houdt dus in je achterhoofd dat een 2e hond dit soort gedrag makkelijk over kan nemen. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier ook alleen reuen gehad en onderling nooit problemen geweest.

Het kan ook afhangen van de honden zelf, onze honden zijn/waren zachtaardig en totaal niet van het ruziemaken of wat dan ook.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik ken aardig wat Border Terriërs die honden problemen met andere reuen samen wonen. Je kunt hierin zelf echt een hoop in begeleiden. 
 
Ik zou overigens wel wachten tot Jake stabiel genoeg is. Ik zie nu geregeld verhalen van je voorbij komen dat Jake met bepaalde dingen erg veel moeite heeft. Houdt dus in je achterhoofd dat een 2e hond dit soort gedrag makkelijk over kan nemen.  "

Hey, thanks voor je reactie. Wat bedoel je precies met ‘Ik ken aardig wat Border Terriërs die honden problemen met andere reuen samen wonen. Je kunt hierin zelf echt een hoop in begeleiden.’ ?

En ja, voor het mooie is Jake nog iets stabieler maar we maken mooie stappen de laatste tijd. Inmiddels kan hij ook wat uurtjes alleen zijn en gaat hij rustig slapen. Maargoed de vraag naar borders is behoorlijk groot en de wachtlijst zijn lang dus ik verwacht dit jaar zeker nog geen pup in huis te halen. Wel hanteren sommige fokkers dus aparte wachtlijsten voor teef / reu. En hoor ik dus zeer uiteenlopende meningen hierover. Het veiligste blijkt een teef inderdaad maar toch met castreren en ook de plukvacht die naar de knoppen gaat wil ik dat echt niet. Wil wat meer ook met show gaan doen. Pup zal ook zeker uit showlijnen komen.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Hier ook alleen reuen gehad en onderling nooit problemen geweest.
Het kan ook afhangen van de honden zelf, onze honden zijn/waren zachtaardig en totaal niet van het ruziemaken of wat dan ook. "

Ook intact? Even nieuwschierig gezien je vele ervaring; Heb je ook wel eens terriërs gehad in het verleden Sylvia?

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik bedoel hier mee dat ik persoonlijk mensen ken die Borders in huis hebben van 1 geslacht, en dan voornamelijk reuen. Mijn collega heeft 3 Border Terriërs, 3 reuen. Een fokker die ik goed ken heeft ook 2 Border Terriër reuen (niet het ras dat ze fokt) en dit gaat eigenlijk heel goed, omdat er in begeleiding een hoop te doen valt. Een wandelmaatje van me heeft 2 Flatcoated Retriever reuen, ook dit gaat perfect samen, mijn buurvrouw 2 Friese Stabij reuen, gaat ook goed samen (állemaal intact). Er is heus onderling wel wat mot, maar dat is met 2 teven ook. Én een goede kennis van me met 2 bordercollies (reu en teef) kunnen juist nooit samen en leven gescheiden. Je kunt die pech dus altijd hebben en zekerheid heb je nooit. Wel denk ik dat als er een pupje bij Jake wordt gezet van hetzelfde geslacht, de kans op slagen echt zeer groot is, mét goede begeleiding (jij die duidelijk maakt wat je van je honden verwacht, niet spelen in huis, juist werken op rust etc) 

 

Ik denk dus dat de kans op frustratie aanzienlijk kleiner is als er een reu bij Jake wordt gezet, dan dat je er een teefje bij zet. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Ook intact? Even nieuwschierig gezien je vele ervaring; Heb je ook wel eens terriërs gehad in het verleden Sylvia? "

 

Ja ook intact.

Maar nooit terriers gehad, ik weet niet of dat anders zal zijn.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb ze door elkaar. Er is hier zowel gerommel tussen reu/reu onderling als tussen reu/teef onderling. Teef/teef hebben eigenlijk nooit gerommel gegeven (maar oudste teef en jongste teef hebben maar een paar jaar samen geleefd).

Met loopsheden heb ik eigenlijk echt nog nooit problemen gehad, ik vind het echt geen gedoe om te scheiden, dat is ook maar een paar dagen nodig. Ik snap al die paniekzaaierij daaromtrent nooit. 

Ondertussen is de huidige teef deels gecastreerd. Ze wordt nog loopt maar kan niet drachtig worden. Ze is net loops geweest, ze blijven dus gewoon samen lopen, wordt ze gedekt, dan maakt dat niet uit.

Enkel de jongste reu doet dan een paar dagen moeilijk, maar dat doet hij zichzelf aan. Teef moet er overigens niet van weten dus die snauwt hem af. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Laura van Maylo heeft in deze situatie juist voor een teefje gekozen, misschien komt zij hier haar ervaring ook nog vertellen smile

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Goed om te horen Heleen dus nooit problemen gehad met de jonge intacte terriër reuen onderling? Hoor zoveel verschillende dingen. Neig zelf naar een reu. Maar wil natuurlijk ook niet dat ze plots niet meer samen kunnen dat zou een nachtmerrie zijn. "

De jongste is nu 14 weken ,dan een van ruim 1 jaar  ,een van 2 jaar ,drie van rond de vier jaar ,een van 6 jaar ,van 10 jaar ,12jaar ,14 en 15 jaar ,ik vergat nog de mops reu van 5 jaar ,die maakt wel eens stijve benen naar eentje van vier jaar ,we lachen hem uit en het is over .Verder gaat het goed onderling, Als er wel eens wat is dan zijn het de dames onderling ,die zijn bij de jacks toch wat haatdragender ,Bij de gossen is dat weer andersom ,daarbij vind ik de reuen wat pittiger naar elkaar ,maar met mijn welluidend stemgeluid is dat ook zo over .hp-smile

 

 

Volgende forumvraag: Border collie puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^