Gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Mijn zus heeft een beagle kruising van ruim een jaar. Voor haar en gezin een fantastische hond maar wel heel onzeker en bang en niet gek op nieuwe dingen en mensen.

Zij hebben een (nieuwe) poetsdame en Laika heeft die dame vandaag gebeten of geknipt. Zus en oudste zoon zaten in de tuin op de bank te lezen en Laika lag in de zon te luieren. Poetsdame komt buiten om een emmer te legen en Laika is blaffend naar haar toe gevlogen en heeft in haar been gebeten. Geen wonden of gebroken maar iedereen is wel erg geschrokken. Zus heeft Laika een klap gegeven niet de juiste reactie maar wel van de schrik.

 

Bezoek is normaal geen probleem, Laika blaft en laat mensen met rust. Zus en schoonbroer zorgen er actief voor dat niemand haar aait of aanraakt. Soms komt ze zelf na een tijd contact zoeken of snuffelen. Gekend volk is ze heel enthousiast.

 

Ze valt buiten soms ook uit naar mensen (en honden) maar mensen kan ze er 99 voorbij lopen zonder een kick en bij de 100ste valt ze uit. Wij kunnen hier geen patroon in vinden, jong oud man vrouw Laika die moe is ofzo.

Ze houden haar altijd aan de lange riem, gaan niet naar losloopgebied, proberen enkel op rustige tijdstippen te lopen maar met kinderen en in de stad is dit soms lastig.

 

Het gaat er nu vooral om hoe ze bijtincidenten kunnen voorkomen? Hond altijd wegzetten bij bezoek? Trainer erbij halen?

 

Toby is overenthousiast naar mensen dus ik kan ze ook niet adviseren. Ze heeft wel een puppycursus glansrijk afgerond dus kent alle basiscommandos

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik zou inderdaad altijd de hond wegsteken als er bezoek komt (en al helemaal als er iemand komt werken).

tenslotte is het voor de hond dan ook niet fijn om constant op de hoede te zijn. In zo'n situatie kan ze uiteraard ook gewoon aan de lijn bij je zus blijven, zodat ze niet de ganse tijd opgesloten zit als de poetsvrouw er is.

Gelukkig weinig schade, maar het is nu wel zeker geweten dat ze "aanvalt" uiteraard, dus die kans moet ze niet meer krijgen. 

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt Dagmar. Wegsteken is inderdaad de beste optie vrees ik zeker als mensen in de woning komen om bepaalde taken uit te voeren. Ze hebben een hekje in de keuken waar ze achter kan en daar staat ook haar mand en daar slaapt ze ook.

Zou overprikkeling een oorzaak kunnen zijn. Normaal loopt mijn zus op redelijk vaste tijden dezelfde route (aangeraden op hondenschool/ stichting) om haar leven zo voorspelbaar mogelijk te houden. Vanmorgen vroeg had ze afgesproken met een vriendin met 2 gekende honden op een prive afgehuurd speelveld met een vijver. Laika zwemt heel graag dus heeft meer dan een uur in de vijver zitten rondzwemmen en spelen dus was wel meer moe dan anders?

Ik weet dat als Toby op korte tijd heel veel honden ziet dat hij soms dan wat heviger wordt richting andere honden zouden we het bij Laika ook dat een rol kunnen spelen dat ze moe was en de poetsdame erbij dan teveel was?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien is de hond gewoon geschrokken? Lekker aan het luieren en slapen in de zon, vergeten dat er nog iemand was en daarvan geschrokken toen die de tuin in kwam?

Kan een keer gebeuren natuurlijk.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Dat zou idd best wel eens kunnen, dat hij ff zijn rustmomentje nodig had na zoveel prikkels opgedaan te hebben.

Maar achter het hek (indien hij er niet over heen kan springen) lijkt me idd een goed plan, zit hij toch niet helemaal opgesloten en heeft hij wellicht ook zo meer zijn rust.

Dan is het ook handig dat daar dan in dat deel geen vreemde en of bezoek natuurlijk komt.

honden page profiel DD

honden foto van D

De reu van mijn ouders krijgt bij visite een muilkorf om. Zolang ze hem met rust zouden laten zou er niets aan de hand zijn. Maar "hij kent mij toch al" of "ik ben goed met honden! Laat mij maar!", en dat gebeurde net iets te vaak zonder muilkorf dat hij mensen beet. Niet 'hard'. Als in, hij is >30kg, en geeft een kleine beetje(niet volle bek)/gnieperds (blauwe plekken, echt alleen een centimeter vel die hij pakt).

Nu met muilkorf heb je er nog steeds mensen tussen zitten die op hem af lopen, maar nu bezorgd hij niemand meer blauwe plekken. En het feit dat hij uitvalt en tegen hun been/hand aan knalt met zijn muilkorf zorgt toch weer even voor respect. Maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn, maar helaas dus teveel koppige visite tongue-out En voor de minder koppige visite schrikt de muilkorf af.

Soms iets te, hij ziet er natuurlijk wat 'enger' uit, maar mijn moeder heeft sommige mensen nu aangegeven dat ze niet moeten zeuren, dat als ze op visite komen ze de honden voor lief moeten nemen. Mijn vaders gezondheid is zeer sterk afgenomen, dus de deur wordt platgelopen voor mensen die hem nog even willen zien/spreken. Mijn moeder wil de hond nou ook weer niet hele uren van de dag muilkorven en vastzetten met lijn bij de mand. Deed ze eerst wel, maar ondertussen moeten mensen de honden maar voor lief nemen. Het gaat namelijk nu al sinds mei ongeveer echt wat zwaar minder, en nog steeds vragen mensen of ze langs kunnen komen hp-frusty Ze laat de reu wel gemuildkorfd alle bezoeken, maar na het eerste halfuur/kwartier maakt ze de honden los van hun mand.

 

Mijn moeder heeft er overigens wel iemand bij laten komen. Weet niet wat die adviseerde precies, want ik woonde niet meer thuis. Volgens mij kregen ze bepaalde oefeningen, maar was het vooral de visite waarop het misliep. Als in, mijn moeder kon dan nog zo trainen dat hun mand hun veilige plek is, dat niemand daar komt, maar je had er van die mafketels tussen zitten die alles aan hun laars lapten. En na de zoveelste 'beet' hem maar gewoon gemuilkorfd voortaan bij visite.

Ze hebben ook een waarschuwingsbord bij het tuinhek, maar die neemt niemand serieus lijkt het. Zelfs de buurvrouw stond ooit plots eens binnen met collectebus, weet niet meer of hij haar te pakken kreeg of dat mijn moeder nét op tijd was, maar buurvrouw was zich rotgeschrokken. Ondanks de verhalen die ze gehoord had, en de waarschuwingsbordjes waarop stond niet de tuin zomaar in te komen maar eerst even aan de metalen bel bij de poort te klingelen, ging ze er vanuit dat dit niet voor haar geldde... want zij was toch de buurvrouw? Terwijl haar man een van zijn eerste 'slachtoffers' was van zijn gniepbeetjes.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Eén van mijn honden is niet helemaal te vertrouwen, als er viste komt gaan mijn honden naar boven dit is wel zo rustig voor iedereen.

Volgende forumvraag: Hond bromt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^