Cocker puppy in huis: leuk en spannend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Dag iedereen! 
Ik ben een aantal weken al een stiekeme lezer van dit leuke forum.

Wij hebben onze cocker spaniel puppy Yoshi nu zo’n anderhalve week, en wat is hij een geweldige pup. Hij is nu iets meer dan 9 weken en we zien echt dat hij deze week al zoveel beter zijn draait heeft gevonden bij ons in huis vergeleken met vorige week. En zo hebben wij ook beter onze draai gevonden! Het is onze eerste puppy (van mijn vriend en mij) en daarom vinden we het natuurlijk ook wel spannend. 

Ik zou deze post graag willen gebruiken om zo af en toe een vraag te kunnen stellen.

Wat ik nu zou willen vragen is iets over het slapen. Wij hebben de keuze gemaakt om bij hem in de woonkamer te slapen, want ik vond het toch een beetje spannend om s nachts zo met hem in de armen naar beneden te moeten lopen op onze hele steile trap. We waren gestart met een bench, maar dat vond Yoshi niet super fijn (onrustig). We hebben nu het deurtje open en hij kan nu ook er voor op zijn matje liggen of onder de bank vindt hij ook heerlijk. We merken dat hij het prettiger vindt om een beetje te kunnen lopen dus. 

Wat we opmerken is dat sinds hij bij ons is (11 nachten) er nog niets aan zijn ritme is veranderd. Hij kan  zo’n 3 uur achter elkaar slapen en dan piept hij en moet hij plassen / poepen. Overigens wel super goed dat hij dat vanaf nacht 1 aangeeft. Hij plast of poept nauwelijks binnen en s nachts helemaal niet.
Vaak lukt het ons dus om van 23:30 tot ongeveer 03:00 te slapen en dan tot zo’n 06:00, soms eerder. Vannacht was het 01:00, 04:00 en 07:00. Soms heeft hij dan een beetje moeite met in slaap vallen weer, andere keren niet.
Dit vinden wij echt niet vervelend!!!! Alleen lees ik bij vele anderen dat elke nacht de puppy het iets langer kan volhouden. Dus vroeg ik me af of er toch iets is wat wij anders kunnen doen om hem langer te laten slapen. Of dat het gewoon aankomt op geduld :-)


We merken ook dat hij redelijk aanhankelijk is en nog niet klaar is om zonder ons te slapen. Daarom twijfel ik nu toch een beetje om hem wel naar de slaapkamer te halen. En dan rustig afbouwen naar de gang en dan naar beneden.. Of zou dat hem alleen maar gaan verwarren? 

Nogmaals, een pupje van 9 weken, hij is nog zo’n baby! Dus we vinden het helemaal niet erg om er s nachts uit te moeten. Gewoon benieuwd naar jullie meningen!

 

Alvast bedankt!!

 

 

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Nog een foto van deze mooierd!

553280.jpg

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Proficiat met kleine Yoshi! Natuurlijk willen we hier een hoop fotootjes zien hoor. Wat een knapperd is hij toch. Ik smelt helemaal.

 

Wat betreft je vraag moet je eerst beslissen waar je wil dat Yoshi als volwassen hond 's nachts slaapt. Eens je die vraag hebt kunnen beantwoorden dan kan je hem best ook nu al op die plek te slapen leggen. Ik heb zelf nooit de hond mee naar boven genomen (vriendlief wil het absoluut niet) dus heb ik altijd zelf bij de pups geslapen tot ze groot genoeg waren om een nachtje door te slapen zonder gezelschap en plasje. Dat kan natuurlijk even duren want het is inderdaad nog een baby'tje.

 

Bij Mochi zijn we zelf gestart met de bench in de woonkamer, deurtje open en kennel er rond. Zo kon hij zelf kiezen of hij in de bench wou liggen of op de vloer in de woonkamer. Sliep zelf op de zetel en bij onrust suste ik hem of liet hem even ruiken. Ik had eerst angst dat hij zo nooit alleen zou leren slapen maar dat was niet het geval. Ze zijn nog zo bang en onzeker 's nachts dus geruststellen mag zeker. Ze worden vanzelf zelfzekerder naarmate ze langer bij je zijn en ouder worden.

 

Andere mensen beginnen met de pup bij hen boven op de kamer en eens ze wat ouder zijn dan verhuizen ze het mandje/de bench/... steeds verder. Eerst aan het bed, dan de deur, dan de gang, dan beneden aan de trap, ... Er zijn verschillende methodes dus kies gerust diegene uit waar jij en de pup zich het beste bij voelen.

 

Of je laat hem lekker bij jou slapen. Helemaal opgelost. innocent

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Elke pup is natuurlijk anders en dus ook wat zindelijk worden betreft.

Bij de een gaat het vrij vlot, de ander doet er wat langer over. Geen probleem toch? T is en blijft nog maar een pup van 9 weken. 

Alles op het tempo van de pup, dan gaat het vanzelf goed. En zelf niet te snel willen.

 

Honden slapen van nature steeds maar kleine beetjes. Ze zijn dus tussendoor vaak wakker, gaan verliggen omdat de plek waar ze laten te warm werd, of misschien niet meer lekker lag.

 

Is je pup nog niet klaar om zonder jou te slapen, dan blijf je er toch nog mooi even bij liggen? Wat is er mis mee?

En wat is er mis met meenemen naar de slaapkamer? Hier ligt ook gezellig een maltezer op bed.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Gefeliciteerd met jullie pup. Wat een schatje! Ik denk dat jullie het heel goed doen zo. De tussenpozen in de nacht worden langer naarmate de pup ouder wordt. Hij heeft nu nog een klein blaasje en heeft nog moeite met het langer ophouden. Ik vind het al heel knap dat hij het iedere nacht aangeeft dat ie moet plassen. Mijn ervaring is inderdaad geduld hebben. Dat hij soms een beetje moeite heeft om weer in te slapen is ook normaal. Laat hem lekker een beetje rond wandelen. Ik heb ook een tijdje op de bank geslapen toen mijn hond nog pup was. Ik ging wel direct na het plasje buiten zelf weer op de bank liggen en gaf de pup minimaal aandacht, hooguit even een aai, zodat ze wel leerde dat de nacht is om te slapen en niet om bijvoorbeeld te spelen.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Gefeliciteerd met je nieuwe pup! Wij hebben een pup van nu 12 weken en we doen alles op zijn tempo. Hij slaapt bij ons op de slaapkamer, op de grond in zn eigen mandje(op de vloer als het hem te warm wordt). Kijk goed naar wat Yoshi aankan. De ene pup pakt alles sneller op als de ander. Ik zie hier duidelijk verschil tussen onze Boyd en zijn broertje Fudge, die bij mijn dochter woont. Fudge is al een stukje verder, vind alles leuk, totaal niet bang en slaapt zelfs al een aantal nachten beneden zonder problemen. Boyd is veel terughoudender en vind alles spannend. Kijk goed naar je kleintje en dan komt het vast goed!

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Dank voor de snelle reacties. Dan denk ik inderdaad dat we het gewoon goed doen op deze manier en moeten afwachten tot Yoshi er klaar voor is alleen te slapen! 

@Siara, dat willen wij inderdaad ook doen zo’n ren om de bench heen. Fijn om te lezen dat jullie dat ook op die manier hebben aangepakt en dat het goed is gegaan! 

@UkkePuck: we blijven inderdaad nog liggen, zeker! Is ook niets mis mee. Ik vroeg me alleen af of er nog iets anders is wat we voor hem kunnen doen naast er gewoon zijn. Maar volgens mij doen we het dus prima zo :) 
En hond slapen in de slaapkamer… helaas wil mijn vriend dit liever niet. Vandaar dat we hem gelijk willen wennen aan de woonkamer. 

 

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Lizzy en Annette ook bedankt voor jullie reactie. Leuk om te lezen hoe het bij anderen gaat. 
We gaan het inderdaad zo blijven doen! Ik zal jullie op de hoogte houden :)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Dank voor de snelle reacties. Dan denk ik inderdaad dat we het gewoon goed doen op deze manier en moeten afwachten tot Yoshi er klaar voor is alleen te slapen! 
@Siara, dat willen wij inderdaad ook doen zo’n ren om de bench heen. Fijn om te lezen dat jullie dat ook op die manier hebben aangepakt en dat het goed is gegaan! 
@UkkePuck: we blijven inderdaad nog liggen, zeker! Is ook niets mis mee. Ik vroeg me alleen af of er nog iets anders is wat we voor hem kunnen doen naast er gewoon zijn. Maar volgens mij doen we het dus prima zo :-) En hond slapen in de slaapkamer… helaas wil mijn vriend dit liever niet. Vandaar dat we hem gelijk willen wennen aan de woonkamer. 
  "

Ja, hier dus ook zo'n vriend die geen huisdieren op de slaapkamers/badkamer wil. Wil iemand hem inruilen? (Geintje!) Ik heb er wel respect voor. Wat eventueel kan helpen voor sommige pups is een beetje zachte achtergrondmuziek of geroezemoes, een warmwaterkruikje, een knuffeltje, een wekker (voor het getik dat een beetje het hart simuleert), ... Ze hebben tegenwoordig van die speciale hondenknuffels met hartslag en heatpads als ik me niet vergis. Op zich hebben we die nooit gebruikt maar lijkt je pupje na een weekje of langer niet meer tot rust te komen dan nu kan je het altijd een kans geven. 

 

Als Yoshi elke keer effectief een plasje of poepje doet 's nachts als je hem uitlaat dan heeft hij er ook effectief nood aan. Ik zette zelf een stil alarm om de 3 uur in het begin en maakte de afstand in tijd tussen de plaspauzes s'nachts geleidelijk aan langer. Piepte hij na die drie uur niet of lag hij nog lekker te maffen maakte ik hem ook niet wakker. Dan wachtte ik gewoon het eerste piepje af. Ik was echt onder de indruk van hoe snel een pupje leert door te slapen. Het begin is even pittig maar dat zijn ze echt wel waard. Hoe kleiner de blaasinhoud en de pup hoe vaker je er in het begin zal uitmoeten maar op den duur kunnen alle honden het nachtje door.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nog een foto van deze mooierd! "

Woh wat een leukerd, je doet het fantastisch, zo door gaan en heus , iedere week gaat het weer beter, ik vind het al goed gaan hoor...je geeft de pup de vrijheid, zijn eigen plekje mag die zoeken ook in de nacht, je slaapt bij de pup...top, zo doorgaan en geduld hebben...heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenootje...laughing

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck


@UkkePuck: we blijven inderdaad nog liggen, zeker! Is ook niets mis mee. Ik vroeg me alleen af of er nog iets anders is wat we voor hem kunnen doen naast er gewoon zijn. Maar volgens mij doen we het dus prima zo :-) En hond slapen in de slaapkamer… helaas wil mijn vriend dit liever niet. Vandaar dat we hem gelijk willen wennen aan de woonkamer. 
  "

De fokster van Puck gaf eens aan, toen sliep Puck nog met bench in mn slaapkamer en begon in de nacht te piepen, om iets neer te leggen van jezelf waar ze enorm gek van was. Voor Puck was dat een lekkere stink crocs pantoffel van mij waar ze van dag 1 al met de kop in ging liggen om te slapen.

Dus die erin gelegd en probleem was verholpen. En ik moest nieuwe crocjes kopen hahaha.

 

Je zou dus eens kunnen kijken waar hij graag op ligt wat van jullie is. En anders eens een gedragen pyjamashirt bij hem leggen. Daar zit je geur goed aan.

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

" Voor Puck was dat een lekkere stink crocs pantoffel van mij waar ze van dag 1 al met de kop in ging liggen om te slapen.
Dus die erin gelegd en probleem was verholpen. En ik moest nieuwe crocjes kopen hahaha.
 
Je zou dus eens kunnen kijken waar hij graag op ligt wat van jullie is. En anders eens een gedragen pyjamashirt bij hem leggen. Daar zit je geur goed aan. "

Hahaha alles over voor je hondje. Ik zal eens kijken of dat werkt! ????

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

" Woh wat een leukerd, je doet het fantastisch, zo door gaan en heus , iedere week gaat het weer beter, ik vind het al goed gaan hoor...je geeft de pup de vrijheid, zijn eigen plekje mag die zoeken ook in de nacht, je slaapt bij de pup...top, zo doorgaan en geduld hebben...heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenootje... "

Heel erg bedankt! :-)

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd en veel geluk met jullie pup.

Ik heb er met oog op mijn astma altijd voor gekozen om geen pup op de slaapkamer te hebben. Ze mogen er nu nog niet komen maar sinds ik mijn slaapkamer beneden heb hebben ze hier wel eens lak aan. Het is altijd goed gegaan. 

Toen ik mijn laatste pup kreeg heb ik haar toch mee naar de slaapkamer genomen, ze is van een klein ras en ik vermoedde dat ik haar s, nachts niet zou horen. Ze is maar een nacht of drie bij mij boven geweest hierna heb ik haar beneden bij mijn andere hond gelaten. Het was wel een voordeel dat ik nog een hond had, ze was dus s, nachts niet helemaal alleen.

Succes.

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wat een leukerd, geniet ervan en veel plezier samen. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Gefeliciteerd met jullie prachtige pup! 

Ik denk dat jullie het prima aanpakken. Wij hebben iets langer dan een week met onze pup beneden geslapen. Hij sliep eigenlijk sinds de derde nacht gewoon door en moest niet meer naar buiten. Maar het is echt iets typisch voor zijn ras want normaal gezien krijgen de pups volledige controle over hun sluitspier pas als ze 6 maanden oud zijn, en dat jullie pupje nu al aangeeft als hij naar buiten moet, het is echt super! 

Ook als het in het begin heel makkelijk gaat, wil het nog niet zeggen dat het verder ook altijd van een leien dakje zal gaan. Want wij hebben nu bvb wel een terugval. Met zijn 5 maanden oud heeft meneer beslist dat hij absoluut boven moet zijn. Na een paar dramatische avonden hadden wij dus geen andere keuze om terug beneden bij hem te gaan slapen...  

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Dank allemaal voor de reacties! Wat fijn zo iedereen die elkaar helpt.

Vanochtend was wat minder leuk. Vannacht was een moeilijke nacht, hij werd elk uur wakker en omdat hij nu niet in de bench met deurtje dicht zit kon hij veel lopen. Was om 05:30 ook klaarwakker. Nou toen in de ochtend was hij net een beetje weer voor zijn tweede dutje (hij had daarvoor dus ook alweer geslapen) in slaap gevallen (09:00) en toen moesten we naar de dierenarts. Eerst natuurlijk spannend, prikje voor de inenting gekregen en toen was het klaar en hebben wij nog gekletst met de dierenarts. Op dat moment viel Yoshi op slaap op de tafel bij de DA. Die daarop zei dat dit nooit voorkomt, alarmbellen doet rinkelen bij haar en dat wij een oververmoeide ‘dooie’ pup hebben die veels te weinig slaap krijgt en veels te veel moet doen met ons… Nou!!!! Fijne start van de dag zo… wij doen max 1 nieuw ding per dag (bezoek, nieuwe plek bezoeken) voor een korte tijd en proberen hem daarnaast zoveel mogelijk te laten slapen. Volgens mij was dit gewoon een momentopname door de korte nacht en omdat hij net in slaap was gevallen thuis. Maar het geeft ons natuurlijk wel een slecht gevoel. 
Moest dit even van mij afschrijven hoor. Andere mensen ervaring met dit soort harde uitspraken van de dierenarts???

 

PS We gaan vanavond toch proberen Yoshi op de slaapkamer te laten slapen. Misschien gaat dat beter.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Van harte met jullie leuke pup!

Fijne dierenarts om te zeggen dat jullie een oververmoeide dooie pup hebben ,Beestje had een slechte nacht gehad ,is nog erg jong en daarnaast zie je zo vaak dat sommige in slaap vallen op de behandeltafel ,Als wij met nesten gaan rent de ene pup rondjes en de andere gaat relaxt liggen op de tafel ,

 

Ik zou dan vragen od dierenarts nachtdienst had en niet zo'n best humeur?

 

Trek je er niks van aan joh ,en succes met je leuke pup .

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

" Van harte met jullie leuke pup!
Fijne dierenarts om te zeggen dat jullie een oververmoeide dooie pup hebben ,Beestje had een slechte nacht gehad ,is nog erg jong en daarnaast zie je zo vaak dat sommige in slaap vallen op de behandeltafel ,Als wij met nesten gaan rent de ene pup rondjes en de andere gaat relaxt liggen op de tafel ,
 
Ik zou dan vragen od dierenarts nachtdienst had en niet zo'n best humeur?
 
Trek je er niks van aan joh ,en succes met je leuke pup . "

Dit wilde ik even horen, dat dachten wij dus ook. Gewoon een momentopname na een slechte nacht. 

Dank! ????

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hè, wat een ontzettend rare, nare uitspraak van de dierenarts. Ik snap wel dat in slaap vallen op de behandeltafel vragen oproept, maar heeft ze daarop nog andere vragen gesteld om in te kunnen schatten of er daadwerkelijk wat mis is, of was dat het? Ik verwacht van een dierenarts toch minimaal dat ze vragen stellen voor ze tot zo een conclusie komen. Stel je voor dat ze ook op die manier diagnoses gaan maken sealed. Persoonlijk zou ik rustig op zoek gaan naar een andere dierenarts, maar misschien is dat mijn overkritische persoonlijkheid.

 

Jullie lijken het juist hartstikke goed te doen! Schatje is het hp-smile

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ja hoor, ik vind het ook een rare uitspraak van je da. Ik zou daar ook niet blij van worden. Ten eerste, had zij/hij kunnen vragen wat jullie met de pup doen en hoe jullie dag eruit ziet? ..en pas daarna een conclusie trekken of de pup "oververmoeid" is. En sowieso zou de DA het op een andere manier moeten zeggen om jullie niet onzeker te maken. Niet dat ik onmiddellijk op zoek naar een andere zou gaan, maar mijn alarmbel zou ook een rinkeltje geven.. Een goede, professionele da die op dezelfde golflengte zit met jullie is toch enorm belangrijk.. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dank allemaal voor de reacties! Wat fijn zo iedereen die elkaar helpt.
Vanochtend was wat minder leuk. Vannacht was een moeilijke nacht, hij werd elk uur wakker en omdat hij nu niet in de bench met deurtje dicht zit kon hij veel lopen. Was om 05:30 ook klaarwakker. Nou toen in de ochtend was hij net een beetje weer voor zijn tweede dutje (hij had daarvoor dus ook alweer geslapen) in slaap gevallen (09:00) en toen moesten we naar de dierenarts. Eerst natuurlijk spannend, prikje voor de inenting gekregen en toen was het klaar en hebben wij nog gekletst met de dierenarts. Op dat moment viel Yoshi op slaap op de tafel bij de DA. Die daarop zei dat dit nooit voorkomt, alarmbellen doet rinkelen bij haar en dat wij een oververmoeide ‘dooie’ pup hebben die veels te weinig slaap krijgt en veels te veel moet doen met ons… Nou!!!! Fijne start van de dag zo… wij doen max 1 nieuw ding per dag (bezoek, nieuwe plek bezoeken) voor een korte tijd en proberen hem daarnaast zoveel mogelijk te laten slapen. Volgens mij was dit gewoon een momentopname door de korte nacht en omdat hij net in slaap was gevallen thuis. Maar het geeft ons natuurlijk wel een slecht gevoel. Moest dit even van mij afschrijven hoor. Andere mensen ervaring met dit soort harde uitspraken van de dierenarts???
 
PS We gaan vanavond toch proberen Yoshi op de slaapkamer te laten slapen. Misschien gaat dat beter. "

Niks op uit doen, beetje een vreemde uitspraak van die dierenarts.

Ze kent je pup niet, ze weet niet wat jullie met haar ondernemen.

Ene oor in, andere weer uit.

 

Zulke dagen zitten er nou soms eenmaal tussen. De ene nacht en dag gaan beter dan de andere.

Misschien kun je je pup wat te knabbelen aanbieden op die onrustige momenten, ook in de nacht. Kauwen op zoiets geeft rust.

 

Voor kleine honden doen gedroogde konijnenoren of gedroogde runder of herten oren het best goed. Ze doen er lang mee maar wel makkelijk kauwbaar.

Wel altijd bij in de buurt wezen als ze erop kauwen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Wat een leuke pup.

Leg de uitspraak van de dierenarts maar even naast je neer, jij weet toch wat je met je pup doet.

En als ik je berichten lees doe je dat heel goed.

De ene dag gaat het wat beter dan de andere, maar dat hoort er allemaal bij.

Heel veel plezier met Yoshi!

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Ai ai ai, al jaren niet meer actief hier... wegens drukte en kleinkindjes. Ik heb 2 cockers in mijn leven gehad waarvan 1 overleden, en isa is nu 7 jaar. Morgen krijgen we er een zwart cockerjongetje bij... ga je volgen en lees mee over de tips...wat een schatje is het?? jullie doen het top!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Oooh wat een knapperd hp-heart

 

Wat fijn dat jullie zo flexibel zijn en goed naar het hondje kijken. Bij onze honden gingen we elke nacht uit maar voordat de hond piepte! Dus onze wekker ging tegen half 3, dag erna kwart voor 3, zo schoven we het zelf door. Na een week was dit al niet meer nodig.. we zorgde in het begin dus echt dat we de hond voor waren... 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Fijne dierenarts is  me dat. Ik zou me eerder zorgen maken over een slechte reactie op de inenting als een pup als een blok in slaap valt op mijn tafel. 

 

Trek je er lekker niets van aan. Pup kan inderdaad doodmoe geweest zijn plus de stress/opwinding van het dierenartsbezoek. Wat wil je met zo'n onderbroken nacht, zelfs een volwassen hond zou nog moe geweest zijn. Heeft niets te maken met de activiteiten die je al dan niet gedaan hebt.

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Dankjewel voor alle reacties. Wij gaan het volgende bezoek even afwachten en kijken hoe we dat dan ervaren… misschien had de dierenarts een slechte dag..

Ik ben benieuwd hoe vanavond gaat, hopelijk zijn we zijn piepen voor! We zetten hem toch boven naast ons bed. Duimen voor een beter slaapje voor de kleine man! 

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

Slapen op de slaapkamer ging heel goed! Naast 1 aandacht piepje om 01:00 heeft hij doorgeslapen tot 05:00! Daarna even geknabbeld op iets en toen weer in slaap gevallen tot 06:45. :-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lekker!hp-thumbsup

honden page profiel AnnoukAnnouk

honden foto van Annouk

553569.jpg

Dag iedereen! Yoshi is nu al 11 weken en wat kan ik toch om hem lachen en van hem genieten! En wat groeit hij hard!
Paar dagen geleden heeft meneer besloten niet meer boven te willen slapen, dus we zijn weer in de woonkamer belandt. Alleen slapen lukte nog niet maar dat zijn we nu wel aan het afbouwen. 

Verder gaat alles heel goed. De afgelopen twee weken heb ik ook echt vooruitgang gezien, hij kan veel beter zijn rust vinden (en wij weten beter wanneer hij die nodig heeft) waardoor Yoshi niet meer in die overdrive komt. Hij is zo goed als ‘zindelijk’, zolang wij opletten natuurlijk, en het is ook super leuk om te zien dat hij steeds zelfverzekerd wordt naar nieuwe dingen toe.

Enige wat minder gaat is het slapen en alleen zijn lukt ook totaal nog niet… In september moet ik weer af en toe naar werk dus hopelijk zien we de komende tijd ook verbetering in het alleen zijn! 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^