Hond plast op kleed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanaDana

Wie kan mij helpen!

Onze boomer van 1.5 jaar oud plast op ieder kleed wat we maar hebben. Van de week een nieuwe deurmat, en ja hoor, ze ging er gelijk op plassen. Vandaag bij mijn schoonmoeder ook 3 keer op het vloerkleed geplast. Aan het uitlaten kan het niet liggen, ze gaat vaak genoeg uit. Als we geen kleed hebben liggen plast ze ook niet binnen. 

Iemand die hier ervaring mee heeft? Iedere tip is welkom. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kleden even weghalen.....als je ziet dat ze dan echt niets meer doet in huis begin je met een kleed en ben je alert...ze is anderhalf dus als ze zinderlijk is weet ze dat het niet binnen mag...zie je dat ze aanstalten maakt...nee , en neem de hond mee naar buiten...je moet echt wel alert er op zijn zodat je dr op hete daad kan betrappen....je tilt ze op en zet ze buiten, plast ze buiten dan belonen....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier 1 hond gehad die bij de fokker op puppypads mocht plassen. Het was drama daarna. Hond was zo zindelijk maar plaste op elk dekentje, kleedje noem maar op. We hebben alles weg moeten halen om even het gedrag even te door breken. Daarna goed in de gaten houden en als 't mis gaat wel duidelijk nee zeggen. Ze mogen best weten dat het niet de bedoeling is.. als wij weg waren, ruimde we alles op of ging even de ren ervoor.. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Weghalen zou ook mijn advies zijn. Mijn vorige hondje deed dit op ieder hoog polig kleed. Heb wel eens gedacht dat ze het voor een grasveldje aan zag. Ik heb haar altijd in de gaten moeten houden als we op visite waren bij iemand met een hoog polig kleed. Ik kon er op wachten dat ze begon te draaien om er op te plassen of poepen. Gelukkig deed ze het niet op gewone matten. Ik zou alleen de matten neerleggen als je haar constant in de gaten kan houden.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Heeft ze soms ook geleerd om op puppypads te plassen?   Dat is  sowieso een afrader dus.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

He wat naar! Ik zou alle kleedjes wassen en weghalen en eens kijken hoe het dan gaat. Na een tijdje een kleedje er neerleggen en haar goed in de gaten houden. Kan je er ff geen toezicht op houden, kleedje ff weg leggen, totdat je er weer wel op kan letten.

Wil ze het alsnog gaan doen, til haar dan op en zet haar buiten. Doet ze het buiten beloon haar uitstuimig, maak er een feestje van. Succes! Hopelijk kan je het gedrag alsnog doorbreken.

Volgende forumvraag: Speelideeën hond & baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^